|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   epiduralna_vaše_izkušnje_zapleti?
20.7.2007 17:36:36   
*lenc@*
Prosim, za mnenje o EA tistih, ki ste bile. Sploh fajn, če je kera k je rodila"naravno" in z EA? Kaj pa zapleti, ste jih imele in če ja, kakšne?
Sem bila dans na predavanju in sem v dilemi, 5 min si govorim ja itak EA, 5 min ne EA. Zmedena...
Hvala za vaše odgovore!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: epiduralna_vaše_izkušnje_zapleti?
20.7.2007 19:11:18   
itata
Jaz sicer nimam izkušenj, ker sem prvič noseča, ampak me zanima kje si bila na predavanju?
Je bila pa ena moja kolegica zelo zadovoljna z EA v Jeseniški porodnišnici.

(odgovor članu *lenc@*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: epiduralna_vaše_izkušnje_zapleti?
20.7.2007 19:55:39   
moci
meni so jo v lj ponudili, ker je bila anastezistka prosta. in sem rekla, ok. potem pa sem začela razmišljat, spraševala porodničarje (ki itak ne smejo nič reči, ampak se med vrsticami lepo izve, da niso pristaši) in ko je prišla k meni sem bila skeptična. potem mi je dala prebrat, kaj gre lahko narobe, ampak jaz sem bila že zadeta od protibolečinskih sredstev in sem samo na pol vedela za kaj se gre.
no anastezistka je imela s seboj eno, ki ji je želela pokazat, kako to gre, pa menda ni našla nobene nosečnice, razen meneuser posted image in ko je hotela vstavit kateter je pritekla kri, in ni bilo nič z ea. me je pa prav grdo nadrla, kot da sem nalašč spustila kri. in potem je nadrla še mojega.
bila sem res razočarana in vesela, da je nisem dobila. preživela sem tudi brez nje. ker je bilo vse osebje zelo prijazno in so se res potrudili in me do konca zadeli z drugimi zadevščinami. user posted image

(odgovor članu itata)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: epiduralna_vaše_izkušnje_zapleti?
20.7.2007 20:13:09   
*lenc@*
bila sem na predavanju v Postojni. In predstvaljeno je bilo, da so v lj proti zato, ker premalo vedo o tem in niso dovolj seznanjeni... Odgovarjam na obe hkrati, čaw.

(odgovor članu itata)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: epiduralna_vaše_izkušnje_zapleti?
20.7.2007 20:38:36   
nina166
Pred enim letom sem imela EA v Celju. Tudi jaz sem bila na predavanju in mi je zdravnica dala en list, na katerem je pisalo kaj vse lahko gre narobe in zraven še enih par pol za izpolnit. Po tem predavanju sem si premislila, a sem vseeno za vsak slučaj izpolnila tiste obrazce za EA in jih dala v materisnko knjižico. Ko sem prišla v porodnišnico, sem po uri in pol v porodni sobi in ob groznih popadkih rekla zanjo, poklicali so anestezistko, ki mi je vstavila kateter in je bilo veliko boljše. Ne bom rekla, da pol me pa ni nič bolelo, vendar so bile bolečine enkrat manjše kot pred EA. Naslednjič se bom spet odločla za EA, vendar že na začetku poroda, saj je vstavljanje katetra med porodom, ko imaš že močne popadke dolgotrajnejše in bolj boleče. Vstavljanje me sicer ni nič bolelo, bolelo me je to, ko sem mogla bit med popadki čisto pri miru in so me trije držali, da se ne bi premaknila.

Po porodu sem imela kar hude glavobole, samo ne vem ali je bilo to od epiduralne, ali zato, ker sem imela zelo visok pritisk in sem že med porodom in po njem dobivala zdravilo za znižanje pritiska, med porodom sva oba s sinom dobila še eno bakterijo in sem jaz imela zelo visoko vročino, sin pa težave z dihanjem in dvojne antibiotike. Tako da možno da me je glava bolela tudi od tega in ne od EA.

Naslednjič se bom spet odločla za EA , saj se mi zdi to super način za lajšanje bolečin.

Pa še to: od takrat ko sem dobila EA sem rodila v uri in pol (ker pravijo da naj bi podaljšala porod, samo meni ga ni).

Če te še kaj zanima, vprašaj.

Čimlepšo nosečnost in čimlažji porod

_____________________________

Domen - 16.6.2006
Daša - 21.1.2009

(odgovor članu *lenc@*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: epiduralna_vaše_izkušnje_zapleti?
20.7.2007 21:53:47   
srursa
Jaz sem bila tudi na predavanju v postojni za AE. Pa je tip ful hvalu EA. Nisem imela občutka, da je proti.
Samo meni ni bil všeč njegov pristop, do nas. Kot da mu je odveč, da nam to govori.
Kar minilo me je, da bi šla rodit v Postojno. Tko kot ti, sem tudi jaz v dilemi. Kako se boš ti odločila Lenča78???

(odgovor članu nina166)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: epiduralna_vaše_izkušnje_zapleti?
20.7.2007 22:49:52   
mika
vse, ki ste v dilemi.......v porodni  sobi se boste sigurno odločile za ea. jaz sem že vnaprej bila za ea, ki je bila  prava odrešitev.....posledic ni bilo nobenih.

(odgovor članu srursa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: epiduralna_vaše_izkušnje_zapleti?
20.7.2007 23:03:56   
Samoyedka
Jaz sem tudi rodila z EA in me sploh ne zanima, kako bi bilo brez nje user posted image Nobenih zapletov, nobenega "dolgega" poroda in podobnih štorij, mali je bil tudi poskočen ko se je porodil...skratka vse super. Vsaka stvar se lahko zakomplicira- porod brez EA in porod z EA, s tem je treba računat. Mislim pa da nekateri precej pretiravajo s škodljivostjo EA in so čisto po brezveznem apriori proti.
Edino kar je bilo malo neprijetno, je bilo samo nastavljanje EA- tisto me je za par sekund močno zapeklo, ampak je hitro minilo. Vsaj jaz sem popadke tudi potem kar precej "čutila", ni šlo brez bolečin, ampak so bile znosne in ponavljam- nočem vedeti, kako je roditi brez EA ;)


_____________________________

13.8. je na svet prijokal za mamico in atija najlepši rožnati fantek - Tilen
Vsi se rodimo neumni- eni takšni tudi ostanejo...


(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: epiduralna_vaše_izkušnje_zapleti?
20.7.2007 23:06:39   
itata
zakaj so v lj proti za EA pri porodu mi ni jasno, saj je to vendar povsem občajen način anastezije pri operacijah npr. kolena ??!! Pa te pri opearciji kolena nihče ne straši kaj vse gre lahko narobe, ker ni druge variante... Sem povprašala tudi mojo kolegico, ki je zdravnica, pa je rekla, da najpogostejši zaplet pri EA je sepsa, pa še ta ni ravno pogost niti pretirano nevaren. Da bi bilo kakšna večja verjetnost za zaplet pri porodu, je pa ni. Jaz osebno se zelo nagibam k EA, ampak moram it najprej na ta predavanja vseeno.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: epiduralna_vaše_izkušnje_zapleti?
21.7.2007 0:15:13   
darja72
Prvič rodila brez, drugič z EA. In če bi slučajno še tretjič bi se brez dvoma ponovno odločila za EA.

(odgovor članu *lenc@*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: epiduralna_vaše_izkušnje_zapleti?
21.7.2007 0:40:09   
rija
rodila z ea, nobenih zapletov, dobila fenomenalnega anestezista, izkušenega ateja, ki me je zbodel tak, da še čutila nisem.

po odstranitvi katetra sem naslednji dan čutila zelo rahlo bolečino na pritisk na mestu vboda. in to je bilo to.

če bi se odločala še enkrat, definitivno ea!

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu darja72)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: epiduralna_vaše_izkušnje_zapleti?
21.7.2007 9:41:24   
Sisy
IZVIRNO SPOROČILO: srursa

Samo meni ni bil všeč njegov pristop, do nas. Kot da mu je odveč, da nam to govori.



jah morš razumet da dr.Grmek vsak petek eno te isto že vrsto let razlaga tko da ga jst čist štekam da zanj to ne predstavlja nekega "navdušenja". Če bi se mogla jst vsak teden ponavlat bi bla verjetn tut zdolgočasena user posted image  user posted image Jst sm ga pa med predavanji recimo ful sprašvala,pa se mal vmes pohecala pa je ratal čist dobre volje in predavanje je izpadlo zanimivo user posted image

V Lj.niso proti "anasteziji" temveč proti epiduralni (načeloma velja tako mnenje), kolikor sm jst razumela se jim zdi dajat EA zaradi "samega poroda" nesmisel in so zato " PROTI" ker to zanje ni bolezensko stanje, pri operaciji pa je anastezija pač nuja in valda da zato ne komplicirajo.Čeprav če mene vprašaša je tako razmišljanje čist "mim"-v zahodnem sveto 80% žensk rojeva z EA to pa dokazuje kako za luno je še zmeraj naša Slovenija....

In še zadnje dejstvo-v Postojni so pri dajajnju EA "zverzirani", , v Lj.pa tega ne prakticirajo tako pogosto (ker pač niso pristaši) in zato se slišijo takšne in podobne zgodbe da je anastezit "falil" in ni zadel s katetrom na pravo mesto al pa da je šel anesteetik v likvorski prostor...če nečesa ne prakticiraš se pač dogajajo take stvari.....

_____________________________

najina skraužlana sreča: Sara, 10.8.2007

je 1.8.2009 dobila bratca Marka

pa imamo dva levčka :-)








(odgovor članu srursa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: epiduralna_vaše_izkušnje_zapleti?
21.7.2007 10:06:29   
arielca
Rodila z EA na Jesenicah. Na začetku sem imela umetne popadke user posted image  in sem imela samo kateter vstavljen, ko sem dobila svoje popadke pa je šlo tako hitro, da mi je EA prijela šele proti koncu. Lahko pa povem, da je bila pravo olajšanje. Sem čutila, kdaj moram potiskat, bolečina pa je bila bistveno manjša. In EA priporočam user posted image ! Jaz nisem imela nobenih posledic. In tudi na predavanju so nam povedali, da so zapleti zelo redki, če pa že so, so pa v veliki večini primerov reakcije blage in prehodne. Tudi po porodu so me ves čas spraševali po počutju, pa na en anketni vprašalnik sem odgovarjala (o stopnji bolečine pred in po EA).

_____________________________

Jaz v svetu, svet v meni živi!
Skoraj že spim, a svet je! Svet se ne zdi!
Slišim rimo, kako govori:
pred rojstvom te ni bilo,
po smrti te ne bo,
a zdajle si.

(odgovor članu Sisy)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: epiduralna_vaše_izkušnje_zapleti?
21.7.2007 11:03:40   
* Tofsi *
Prvič so mi nastavili EA prepozno. Ko so mi vstavili kateter v hrbtenico, sem rodila čez 20 minut. Hkrati so mi "falili" in sem morala 24 ur nepremično ležati, zaradi možnih morebitnih zapletov.
Drugič so mi Ea nastavili pravočasno, vendar mi EA ni prijela. Vsak popadek je bil hujši od prejšnjega, tako da mi Ea ni delovala niti 1%.
Če bom še kdaj rodila, se NIKDAR IN NIKOLI več ne odločim za EA!!!
Sem ena izmed 1000-ih (morda) z slabo izkušnjo.



_____________________________

Živi in pusti živeti!

(odgovor članu arielca)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: epiduralna_vaše_izkušnje_zapleti?
21.7.2007 12:30:42   
*lenc@*
Ja, srursa ne vem. Se pa strinjam s tabo, da je tale Grmek mal naveličan. Ma men je to čudn, če je to res tok na easy, zakaj je tok mal porodov z EA. SAj nismo tok zahojeni, za svetom, da je to tak majhen odstotek ali pač?!

Moram pa rečt, da nism 100% za EA in to me moti. Da čeb mela kdaj kake težave(pa lohk sploh ne bi bili povezani s tem), da bi si očitala v kaj sem rinla. Ker jaz mam včas boleče noge, kolki me dajejo občasno, pa je rekle Grmek ni panike, komot. Ko pa bereš članke, pa ne priporočajo ljuudem, ki imajo kake težave s hrbtenico. Ja, ne vem jaz zdaj.

In se bojujem s temi mislimi, ma brez veze. Se ponoč zbudim in sm že mal nervozna, kaj naj EA al ne??!!! Moram mal na stran dat.
Jaz sem mislnla tko-rekla bom da bi rodila "naravno" da lohk računajo pa tud na EA. In če tko rečeš, ti v vsakem primeru vstavjo iglo in nevarnosti so ravno zaradi vbodov ne zarad zdravila. Tk, da če se odločiš za EA, je pa bolš da jo imaš, ne pa da ti iglo vstavjo, pol pa nč zdravila. Se pa sploh ne splača reskirat.

(odgovor članu srursa)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: epiduralna_vaše_izkušnje_zapleti?
21.7.2007 13:32:56   
Aja1
Jaz sem definitivno ZA EA. Rodila sem v Nm. Po dveh urah umetnih popadkov (boleli kot user posted image ) sem dobila EA in rodila v eni in pol po vstavitvi katetra user posted image user posted image user posted image . Meni je porod EA sigurno pospešila, saj sem bila potem zelo sproščena, začela sem se hitro odpirat. Popadke sem sicer čutila, ampak ne kot bolečino. Po porodu sem bila spočita in otrok tudi. Meni ni žal, da sem jo imela in če bom še kdaj rodila, jo zagotovo vzamem! Posledic pa ni bilo nobenih.

_____________________________




(odgovor članu *lenc@*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: epiduralna_vaše_izkušnje_zapleti?
21.7.2007 14:14:41   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: lenča78


Moram pa rečt, da nism 100% za EA in to me moti. Da čeb mela kdaj kake težave(pa lohk sploh ne bi bili povezani s tem), da bi si očitala v kaj sem rinla.


potem je pač rešitev zate preprosta: jo pač ne vzet!

(odgovor članu *lenc@*)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: epiduralna_vaše_izkušnje_zapleti?
21.7.2007 16:02:42   
SašaR
Nisem brala vseh postov.

Glede EA v Ljubljani je fora v tem, da nimajo v porodnišnici stalno prisotnega anestezista, ki bi znal dajati EA, in zato je ne dobiš. Če pa je prost in prosiš zanjo jo pa dobiš in je zastonj.
V Postojni je EA za plačati in jo dobiš ob vsakem trenutku, ker so vsi anestezisti usposobljeni dajati EA.

Jaz sem rodila brez in meni ni bil porod nevem kako hud, pa čeprav je trajal veliko časa


_____________________________

21.2.2006 se je rodila naša princeska Neja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: epiduralna_vaše_izkušnje_zapleti?
21.7.2007 17:02:52   
kepica
Prvič sem rodila na Jesenicah z EA in sem bila zelo zadovoljna. In namen imam iti tudi sedaj v drugo. Vse pohvale Jeseniški porodnišniciuser posted image Ne samo za EA, tudi za vse ostalo.

(odgovor članu SašaR)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: epiduralna_vaše_izkušnje_zapleti?
21.7.2007 17:59:33   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: SašaR

Če pa je prost in prosiš zanjo jo pa dobiš



ja pol pa svizec zavije čokolado...

v Lj dobiš EA samo:

- če prideš rodit od ponedeljka do petka med 8 in 12 uro
-če je v tem času anastezist frej (kar je skoraj nemogoče ker so takrat običajno naročene punce na carske reze in jih ponucajo za to) al pa seveda za ostale operacije ki sledijo to dopoldne...
-če slučajn spi ga zarad tega ne budijo
-pa še more bit pristaš EA, če se on s tem ne strinja je ne dobiš (pa tričetr jih ni naklonjenih dajanju EA le zarad poroda

No tko, mislm da maš več možnosti da zadaneš na lotu sedmico.

pa srečno in čim manj boleč porod user posted image

(odgovor članu SašaR)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: epiduralna_vaše_izkušnje_zapleti?
21.7.2007 19:15:57   
Strawberrie Cherrie
Rodila sem v SGju. Bila sem na predavanjih, podpisala papirje. Seznanjena sem bila z možnimi zapleti, s tem da mi je primarij prišla po porodu še povedat, kaj lahko in kaj ne. Se pravi 6ur 100% ne vstat iz postelje. Nobenih naporov nič. Malega so mi sestre pristavile, lulat me ni tišalo. V glavnem jaz sem ZA,
Kako pa je zgledala EA med samim porodom. Meni je ful hitro šel tisti čas med popadki 8m - na 3m. So mi vstavljali kateter, ko sem imela popadke na 3min. Popadek je bil intenziven, boleč, nisem ga skorajda mogla predihavat. Potem je bolečina popustila, čutila sem pritisk - če primerjam bolečine pred EA, po EA in med samim porodom -> definitivno so bile najmočnejše med popadki, kjer še nisem imela EA.
Tako da jaz naslednjič definitivno z EA, pa upam, da jo bom dobla en mal prej. Sem pa rodila 50min po vstavljanju katetra.
Aja, pa še to. Sem bila ful psihično pripravljena na kateter - ampak me je vseeno bolelo, kot  user posted image , ko mi ga je vstavljala. Ampak sem potem po pogovoru z babico ugotovila, da sem imela med samim vstavljanjem katerta najmanj 4popadke.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: epiduralna_vaše_izkušnje_zapleti?
21.7.2007 19:22:24   
itata
Meni se pa zdi, da si je frazo "ČAR naravnega poroda" itak izmislil moškiuser posted image  
Pol pa še anastezistu dajo opcijo, da pove a odobrava EA za primer poroda al ne - halo? a ni zato v službi, da ti da EA? To ni isto kot ugovor vesti pri splavu...
Sploh ne vem kaj komplicirajo, tako je kot je že ena prej napisala, večina sodobnega sveta rojeva z EA, ampak ne pri nas pa še kar forsirajo ta "čar".

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: epiduralna_vaše_izkušnje_zapleti?
21.7.2007 19:31:34   
Emm
ŽIvjo.
Moj PDP se tudi vedno bolj bliža in me zanima če se v Slovenj Gradcu kjer mislim rodit EA plača.IN če se kolikšen je znesek,da vem.In kakšen je postopek za zahtevo EA?

(odgovor članu itata)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: epiduralna_vaše_izkušnje_zapleti?
21.7.2007 19:49:44   
Strawberrie Cherrie
Emm. EA je brezplačna, edinole za prisotnost parterja moraš nekaj doplačati - mi smo dali 3000sit, se pravim da je verjetno zdaj okoli 15€.
Najbolje, da pokličeš, kdaj so predavanja (sej to hitro daš skozi), pa da tam podpišeš tisti list, da si seznanjena z morebitnimi težavami.


(odgovor članu Emm)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: epiduralna_vaše_izkušnje_zapleti?
22.7.2007 9:13:35   
Souly
no jst še nisem nosečka, ampak se trudiva,..

sem pa dva meseca nazaj operirala koleno in sem dobila lokalno anestezijo v hrbetico za ohromitev nog in potem še EA za lajšanje bolečin po operaciji in vam lahko povem, da dobesedno nisem nič čutila in nisem mogla verjet,...sem bila pred operacijo čisto pre***** od EA in sem ugotovila na koncu da to ni nič,....

tako, da sem jaz že 80% da bi jo imela med samim porodom,...edino kar me lahko od tega odvrne je utemeljen sum za strašanske komplikacije s strani zdravnikov v primeru, da bi imela že prej kakšne težave v sami nosečnosti,...

lp,



_____________________________

Souly

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?