Anonimen
|
Hoj mogoče sem se malo slabo izrazila. OK če se mamice oblačijo v guccija, diorja ... je normalno, da bodo otroke tudi, ampak da 12 letnico pelješ na modni šoping v Paris oz. New York je to much. Ampak vsak po svoji pameti. V tisti oddaji na Discavery-ju, me je zbodlo to, da dejansko obremenjujejo svoje otroke s tem da morajo biti maksimalno urejene, suhe, spedenane.... ampak to je še okej, dokler to ni tista huda tekmovalnost; biti boljši za vsako ceno. Saj tekmovalnost in vztrajnost sta čist OK vrlini, človeštvo je zaradi njih marsikaj doseglo, marsikdaj pa tudi trpelo. Zanima me, kakšne vrednote se s tem privzgajajo. Imeti pri 13 najboljše cote, biti težek cca. 10kg, kdor ni po tazadni modi ni pa nič ....., kje je tu prijaznost, empatija do drugih, stremljenje k nečemu kar pravimo družba, in ne samo jaz, jaz, jaz, jaz, meni, meni, meni .....? Predvsem zato me je to tolk zmotlo, ker se mi zdi, da z zdravo tekmovalnostjo in pametjo ter s precejšnjo mero prijaznosti je lahko tudi naš planet malo boljši vsak dan. Pa fajn dan:rozica: . Aja: jest svoih :duda: še nimam, zato pa kot zmešana nakupujem za našo tamalo (tolk o tem, da jest pa nisem s cotami za :duda: okužena :ups: ).
|