|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zelenjavne jedi
25.4.2008 14:59:49   
Hope2
Prosila bi nekaj idej za zelenjavne jedi, karkoli. 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zelenjavne jedi
25.4.2008 18:14:09   
Dream
- korenčkova omaka + pire krompir
- tople kumare ali tople bučke
- šampinjoni na žaru
- zelenjavna enolončnica
- zabeljen stročji fižol in krompir
- ocvrta cvetača, brokoli, jurčki...
- musaka
- matevž + kislo zelje
- dušen por
- pražena zelenjava...

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Zelenjavne jedi
25.4.2008 18:42:35   
Zasanjana
IZVIRNO SPOROČILO: Dream

- korenčkova omaka + pire krompir



Kako pa pripraviš korenčkovo omako?

(odgovor članu Dream)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Zelenjavne jedi
25.4.2008 18:44:40   
kajajaka
božanska je KORENČKOVA JUHA:

prepraži 1 nariban korenček na žlički olja, dodaj zvrhano žlico (lahko več) pšeničnega zdroba (baby gres), malo osoliš in zaliješ z vodo. Kuhaš par minut in to je to...

Sicer je pa nekaj receptov na tem linku:

http://www.brixie.com/page3a.html

dober tek!!

(odgovor članu Dream)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Zelenjavne jedi
25.4.2008 18:51:19   
Anonimen
       JESENSKA PRIKUHA

2 bučki
1 jajčevec
3 paprike
1 čebula
3 paradižniki
5 oliv
4 stroke česna
2 žlici olja
sol
peteršilj
2 žlici kisle smetane

Jajčevce olupimo in narežemo na kocke, posolimo in damo na cedilo,da oddajo tekočino.
Olupljene bučke pravtako narežemo na kocke, papriko na rezance in paradižnik na večje kose.
Na olju zarumenimo čebulo, pridenemo sesekljan česen ter vso zelenjavo.
Dobro premešamo in pustimo, da tekočina delno izhlapi.Potem malo dosolimo, lahko dodamo Vegeto in še naprej dušimo na blagem ognju.Proti koncu dodamo izkoščičene olive( narezane)
Ko je zelenjava dovolj mehka zalijemo s kislo smetano in posujemo s peteršiljem.




NADEVANE BUČKE

6 mladih bučk
10 dag šunke
1 jajce
1 rezina kruha
5 dag sira
3 dag masla
sol, poper
mleko

Bučke damo kuhat v slan krop za 10 minut. Nato jih prerežemo na pol, izdolbemo malce sredice,
da dobimo ladjice, ki jih napolnimo z nadevom.
Za nadev v skledi razmešamo sesekljano šunko, v mleku namočen in ožet kruh, nariban sir, sol, poper, petršilj, rumenjak in sneg iz beljaka.
S tem nadevamo bučke in jih potresemo s kosmiči masla.Zložimo v pomaščen pekač in pečemo 15 do 20 minut,
na 200 stopinjah.

ŠPINAČNA LAZANJA

30 dag testa za lazanjo
30 dag kuhane špinače ali blitve
20 dag skute
2 jajci
8 dag kruha
4 stroke česna
peteršilj
sol
2 žlici kisle smetane

OMAKA:
5 dag masla
4 dag moke
5 dcl mleka
1 jajce
sol
kisla smetana 12 dag sira

Testo za lazanjo kuhamo v slanem kropu sedem minut.Nato krpice z lopaticami dvignemo iz vode in polagamo na vlažen prt drugo ob drugo, da se ne zlepijo.
ŠPINAČNI NADEV.
Oprano špinačo prevremo, odcedimo in ožamemo.Na deski jo sesekljamo in primešamo k skuti. Dodamo drobno narezan kruh, jajca, popražen česen, sol, peteršilj in kislo smetano.Vse dobro premešamo.

BEŠAMEL
V kozici razpustimo maslo, zamešamo moko in zalijemo s hladnim mlekom.Vseskozi mešamo, da dobimo gladko belo omako.
Odstavimo in zamešamo jajce, hitro mešamo, začinimo, in če je pregosto dodamo še kislo smetano.

Pekač z višjimi stranicami pokapljamo z oljem in nanj naložimo plast testenin, po njih razgrnemo nekaj nadeva, potem bešamel, ter ribani sir.
Naložimo nasledno plast testenin in ponavljamo dokler nam ne zmanjka sestavin.
Zadnjo plast testenin samo močno namažemo z bešamelom in potresemo s sirom.
Pečemo 35 minut na 190 stopinjah

(odgovor članu Dream)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Zelenjavne jedi
25.4.2008 21:38:34   
Dream
Zasanjana:

Najprej na maščobi popražim malo moke, nato drobno sesekljano čebulo in nato še česen, potresem s sladko rdečo papriko in zalijem z malo vode. Dodam na drobno narezano (ali nastrgano) korenje, solim, popram, dodam malce mlete kumine, luštrek in veliko peteršilja ter približno pol ure dušim v pokriti posodi. Vmes po potrebi dodajam vodo, ker se korenje rado prime na dno posode (če nimaš prave posode). Nazadnje, ko je korenje že mehko, dodam za boljši okus še malo paradižnikove mezge. Zame je to najboljša zelenjavna omaka (ker obožujem korenje).

(odgovor članu Zasanjana)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Zelenjavne jedi
26.4.2008 7:24:05   
Hope2
Hvalauser posted image ! Že 1 teden se mi zelenjava gabi in mi gre na bruhanje, ko samo pomislim nanjo. Ampak nekaj novih idej ste mi pa vseeno dale in že komi čakam, da začnem kuhat, za začetek bo korenčkova juha, njami. Potem pa še bučke ali kumare v topli omaki.

Ideje še dobrodošleuser posted image

(odgovor članu Dream)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...
Kdaj lahko dojenčku ponudimo marelice? (+ ...
Sezona marelic se začenja in će imate doma dojenčka, ki ste mu začeli uvajati gosto hrano, je to sadež, ki ga lahko posk...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?