|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Testiranje na živalih
8.5.2005 9:31:18   
.ču
Včeraj sm čist tko mal brskala po netu in na Sašinih straneh našla temo Proti mučenju živali.
Najbolj so me presenetle naštete firme,ki testirajo na živalih:(sploh si nism predstavljala,da jih je tolk in to same zlo dobro poznane:(
Še clo Pampers:(jes to res nism prej vedla,evo priznam.A sm mogoče edina,a je to mogoče splošna izobrazba,se počutim kot bebec:(
In zdej mam kr take mešane občutke,ker sama nikoli kadar kupujem pravzaprav to ne gledam,niti ne vem kje na embalaži nej bi blo to označeno:zmeden2:

Pa če povem po pravici si niti predstavljat ne znam kako ta testirajna potekajo:zmeden2:a to živali mažejo z raznimi kremami,jim namontirajo plenice,al kako?Pa sej živalska koža je čist drugačna kot človeška,kako poj to lahko izvajajo na živalih.

A mi lahko prosim kdo kaj več o tem pove!
Pa lohk me tud zmerjate kolkr hočte.
Sam živalce mam rada in se mi smiljo.

http://www.sasalendero.com/html/domov.php#
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Testiranje na živalih
8.5.2005 9:47:26   
frutka_
Smo se že nekajkrat pogovarjali o tem, predvsem seven je veliko pisala o tem.

Da testrirajo pri Pampersu sem vedela...npr. Fruit of the Earth je ena firma, ki ne testira, pa Amway in Just (ne vem če je prav napisano).

Včasih se mi zdi bolje da preizkusijo na živalih kakšne zadeve, predvsem zdravila, ker sebe in svojega otroka ne bi želela izpostavljati. Ampak če je kakšna druga možnost potem sem seveda mnenja naj izberejo manj mučno pot brez testiranj na živalih.

Premalo vem o tem, da bi vedela kaj je najbolje.

(odgovor članu .ču)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Testiranje na živalih
8.5.2005 9:49:48   
frutka_
Poglej, tukaj smo se enkrat pogovarjali o tem:

http://www.ringaraja.net/forumi/sporocila.asp?pogled=1&id=33920&idk=101

(odgovor članu .ču)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Testiranje na živalih
8.5.2005 9:51:22   
.ču
Zdej se pa opravičujem k sm odpirala to temo in res nism brskala za nazaj:(zgleda da prej nism bla dost pozorna in je šlo mimo mene:(
Grem pa zdej brskat.

(odgovor članu .ču)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Testiranje na živalih
8.5.2005 9:54:46   
.ču
Rabim še podnapise za P&G:zmeden:
Mater:ups:sm smotana:(

(odgovor članu .ču)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Testiranje na živalih
8.5.2005 9:55:48   
frutka_
Še to sem našla:

http://www.ringaraja.net/forumi/sporocila.asp?pogled=1&id=38710&idk=101
http://www.ringaraja.net/forumi/sporocila.asp?pogled=1&id=37763&idk=101

Zadnjič sem gledala eno oddajo na MTV kjer je kazalo bajno bogastvo Jennifer Lopez. Med drugim je lastnica plašča činčile, ki je vreden več deset milijonov! Uporablja pa tudi krznene "umetne" trepalnnice!!!!HALO!!!!

(odgovor članu .ču)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Testiranje na živalih
8.5.2005 9:56:51   
frutka_
P&G

Procter&Gamble

V bistvu spadajo sem firme kot so: Pampers, Head&Shoulders...najbolj znane iz reklam!

(odgovor članu .ču)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Testiranje na živalih
8.5.2005 9:57:05   
.ču
Evo,sm tole kr skopirala,je priložen seznam izdelkov testiranih na živalih.

Dragi ljubitelji živali!
Tale košček spletne strani je namenjen vsem nam, ki se zavedamo kako dragocena bitja so naši kosmati prijatelji. Vendar včasi , tako kot pri ljudeh ni dovolj, če imaš le pasivno rad. Ljubezen se meri po dejanjih. Dobra dela pa so merilo dobrih ljudi.

Zato - NE OBRNITE SE STRAN, KO BOSTE ZAGLEDALI ŽIVAL, KI POTREBUJE POMOČ.
Zaradi vas in vaše pomoči bo ta svet morda malenkost lepši. Ne pozabite - svet spreminjajo pogumni posamezniki!

Na spletu sem prebrala besede prečudovitih ljudi, ki so svoje znanje in moči strnili. Res, vsaka čast.
Dodajam njihove besede :
"Samo to vas prosimo, da nas pokličete, ko boste opazili koga, čigar konec bi bil brez vašega klica neizbežen. Naj vam ne bo vseeno."
KLINIKA MEDICOVET v Kranju (04/ 235-82-60). Pokličete lahko tudi mene - 040 644 446 !!!

In se nekaj - če zelite narediti prvi korak k boljši prihodnosti ne kupujte izdelkov zaradi katerih trpijo živali. V prilogi je seznam kozmetičnih podjetij, ki testirajo na živalih in seznam tistih ki ne testirajo. Oglejte si ju in če vam je resnično mar, ju boste naslednjič vzeli s seboj, ko boste šli v nakupe. Čim večkrat glasno sprašujte prodajalke po izdelkih, ki niso testirani na živalih.
NAJ ZARADI NAŠE LEPOTE ALI UDOBJA NE UMIRAJO NEMOČNI!!! ... NI POTEBNO!!!
(obstajajo drugi ravno tako zanesljivi testi) ..

IN NI PRAV!!!

Sasa

PRILOGE :

1.) SEZNAM PODJETIJ, KI TESTIRAJO NA ŽIVALIH
TOREJ SEZNAM TISTIH, KI JIH MORAMO PRI NAKUPIH IGNORIRATI

P&G je najhujši; v letu 1991 so naredili eno vrsto testov na 300 živalih, pri čemer so že obstajali podatki in sicer od testov na prostovoljcih!!! Na leto porabijo za teste kar 50 000 živali!

Sem sodijo izdelki kot so

Clairol, Max Factor, Pantene, Old Spice, Oil of Olaz, Head&Shoulders , Sally Hansen, Ariel, Always, Pampers, Ponds, Fenjal, Aquafresh Vaseline , Colgate ( se pa zelo trudijo za odpravo testiranja na živalih in uporabo alternativnih metod), Palmolive.
Coty: Adidas, Davidoff, Joop!, Lancaster, Jil Sander, Johnson&Johnson: Penaten, Clean&Clear, Bebe, Carefree, Piz Buin. L'oreal: Biotherm, Garnier, Armani, Helena Rubinstein, Lancome, Vichy , Coppertone, Dr. Scholl's .
Unilever: Dove, Rexona, Axe, Impulse, Organics, Lux, Signal, Cerruti, Calvin Klein, Valentino, Cutex, Elizabeth Arden, Rimmel, Timotei, Persil, Mentadent Playtex: Banana Boat, Veet . Henkel&Schwarzkopf: Poly, Taft, Gliss Kur, Schauma, Fa, Aok, Diadermine, Vademecum, Fiorucci. Neznano (niti Peta nima natančnih podatkov): Nina Ricci, L'occitane, Dior

2.) SEZNAM PODJETIJ, KI NE TESTIRAJO NA ŽIVALIH - KUPUJMO LE NJIHOVE IZDELKE!!!
Alverde, Alterra, Almay, Amway, Avon (prvi, ki je skupaj z Revlonom že daljnega leta 1989 prenehal z vsemi poskusi na živalih!), Annemarie Borlind, Chanel, Clarins, Clinique, Collistar, Darphin, Decleor, Dermalogica, Dr. Hauschka, Estee Lauder, Fruit of the Earth, Guhl, Joico, Montagne Jeunesse, Matis, Maybelline, Murad, Neutrogena, Oriflame, Orlane, Revlon, Shiseido, St. Ives, Weleda, Wella, Yves Rocher, Beiersdorf: Juvena, Atrix, Nivea, Labello La Prairie, Eucerin, 8x4.

Moratorij na testiranje na živalih: Braun, Gillette.

(odgovor članu .ču)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Testiranje na živalih
8.5.2005 9:57:49   
.ču
Frutka:rozica:hvala!
Zlata si:rozica:

(odgovor članu .ču)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Testiranje na živalih
8.5.2005 10:06:41   
frutka_
Ej, zdaj bom tudi jaz črtala ene stavri iz seznama...V bistvu se nikoli nisem zanimala za to.
Loccitane pa meni ne odgovarja, sem dobila full mozolje po čelu in mastno kožo.
Upam, da ni Afrodite na mestu kjer mučijo živali.

Seven pomagaj!9nebesa

(odgovor članu .ču)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Testiranje na živalih
8.5.2005 15:31:06   
m&r
Ojla.Sem velika ljubiteljica živali,samo priznam,da če bi mogla izbirat med testiranjem na ljudeh ali živalih bi raje izbrala živali.Nekje pa tud morajo testirat.Na žalost.Si ne predstavljam,da bi npr. otrokom dajali kr nekaj nepreizkušenega sploh,če bi to melo posledice.Za kreme pa tko raje ne vem iz česa vsega so.Pa brez zamere.Lp!

(odgovor članu .ču)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Testiranje na živalih
8.5.2005 19:09:18   
Seven*
Jaz imam ful rada L`occitane, ampak verjemem temu, da vsakemu odgovarja drug tip kozmetike. Smo namrec zelo razlicni in zato hvala bogu, da obstaja toliko ponudnikov.

Koliko je meni znano (nisem pa 100%), Afrodita ne testira na zivalih. Vse ostale vecje slovenske firme pa..

Tudi jaz sem mnenja, da kozmetika mora biti testirana, vendar ne rabi biti na zivalih.

1. Testi na zivalih in cloveku NISO PRIMERLJIVI. Ce je ze nasa koza tako zelo razlicna, kako lahko zaupamo testu, ki je bil narejen na zivalih.

2. Testiranja so mozna na placanih posameznikih. Sploh taksne ogromne firme, kot je P&G, bi lahko zapravile namesto za tako drage reklame pac za testiranja.. Vsi vemo, da bi bilo pri nas kar nekaj ljudi pripravljeno mesec dni mazat doloceno stvar na kozo, sploh ce bi za to dobili velike vsote denarja.. Mislim, da vprasanje posameznikov sploh ne bi bil problem.

3. Ce bi ljudje vedeli, kako potekajo testiranja, ne bi nikoli uporabljali tiste kozmetike. Moj oce je bil enkrat slucajno v eni od vecjih slovenskih kozmeticnih firm in je rekel, da imajo zajci za pest velike bule pod ocmi, ker jim na uro spricajo noter sampon.

:((:((:((

Sama priznam, da so nekateri produkti od P&G (recimo Pampers) kvalitetni, vendar mi moje moralne vrednote ne dovolijo, da bi podpirala taksno firmo, ki letno ubije 50 000 zivali.. Bom kar pri D&M plenicah ostala.

Marsikdo rece, da en sam clovek itak ne more nic naredit.. Ko se bo povprasevanje nehalo, se bo temu morala prilagoditi tudi ponucba.

"When buying stops, the killing will too..."

VSAK lahko nekaj naredi!

(odgovor članu .ču)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Testiranje na živalih
8.5.2005 19:30:18   
Annny
Seven, po tem seznamu sodeč tudi L'occitane TESTIRA NA ŽIVALIH..:zmeden2::zmeden2:

(odgovor članu .ču)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Testiranje na živalih
8.5.2005 20:17:15   
Seven*
Sami sebe zelo glasno promovirajo kot firma, ki ne testira na zivalih. Tam na seznamu je pa uvrscena med nedefinirane, ker PETA nima tocnih podatkov. Pise v oklepaju.

(odgovor članu .ču)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Testiranje na živalih
8.5.2005 21:19:30   
puncica
Sem si skopirala proizvajalce in bom od zdaj naprej bol pozorna, prej nisem nikol gledala na to. Upam da ne bo moj spet oči obračal, ker bo rekel da sem spet eno pametno na RR zvohala:((:((

(odgovor članu .ču)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Testiranje na živalih
20.4.2011 14:45:15   
urška84
Vabljeni na drugo izobraževalno predavanje DZZŽ Ljubljana   Tema: TESTIRANJA NA ŽIVALIH   V drugem tematskem predavanju Društva za zaščito živali Ljubljana bomo glas nevidnih in neslišnih.  
user posted image  
Spregovorili bomo v imenu milijonov mučenih in zlorabljenih živali, ki so podvržene krutim in nepotrebnim testiranjem in o alternativnih metodah, s katerimi bi to trpljenje lahko ustavili. Spoznali boste kaj plačujete, ko kupujete izdelke, testirane na živalih, kateri so ti izdelki in kako lahko tudi vi prispevate k temu, da se ta praksa končno ukine. Prisluhnite nam v sredo, 18. maja ob 18. uri v dvorani v 3. nadstropju Knjižnice Otona Župančiča.   Pol ure pred pričetkom predavanja, od 17.30. ure dalje, bomo pred dvorano postavili tudi informativno prodajno stojnico Društva, na kateri boste lahko kupili naše društvene izdelke iz spletne trgovine Nakupi iz srca. Dobrodošli bodo tudi vaši prostovoljni prispevki, lahko pa si boste postregli tudi z brezplačnim informativnim gradivom. Celoten izkupiček od prodaje bomo namenili delovanju Društva ter oskrbi zapuščenih živali.   V laboratorijih po svetu vsako sekundo umre 22 živali. Čas je za spremembo mišljenja! Če ne zdaj - kdaj? Če ne vi - kdo?   Vstop je prost, vabljeni!

Urshy Art

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.