|
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
 | Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Jogurtova strnjenka oz. žličniki 6.6.2006 23:09:07
|
|
|
|
HuAnita
|
Poceni, enostavno, hitro, okusno! Če recept vsebuje vse to, ga obožujem! Jogurtovi žličniki Potrebujemo: 0,5l sladke smetane, sok limone, limonino lupinico (jaz jo kar kupim, med začimbami se dobi), vanilijev sladkor, sladkor, 2 dag želatine Zmešamo jogurt, sok limone, naribano lupinico limone, vanilijev sladkor in sladkor (po želji). Želatino pripravimo po navodilih z vrečke (uporabljam kar želatina fix – jo enostavno zamešaš v maso). Posebej stepemo sladko smetano. Želatino nato med stalnim mešanjem (če kupite 'navadno', ne sme zavreti pri pripravi!, ker sicer izgubi želirne lastnosti) z mešalnikom prilivamo jogurtovi masi. Primešamo še stepeno smetano, dobro premešamo in zlijemo v model. Pustimo, da se ohladi in ponudimo s sadnim prelivom (Sladki greh ali otroška kašica ali malo masla+sadje+sladkor stopiš na ognju, da nastane tekoča masa). Jaz ponavadi narežem žličnike na tanke kose, kot sladoled, smo pa poskusili že tudi kot kepice. Odločitev je vaša.
|
|
|
|
|
RE: Jogurtova strnjenka oz. žličniki 7.6.2006 6:41:20
|
|
|
|
skuštrana
|
Na, jaz sem te pa ravno hotela zagnjavit na ZS za tale recept (mi bereš misli, kaj? ) . Vsem, ostalim pa priporočam..Je res njami...
|
|
|
|
 | Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubrikiPomembni vitamini v nosečnosti V katerih živilih se nahajajo pomembni vitamini in hranila, ki jih mora zaužiti nosečnica?
Zdrava pijača za otrokeV poletnih mesecih je še bolj pomembno, da ima otrok tekočino ves čas na razpolago. Seveda pa je zelo pomembno tudi, ali...
Zadnje s foruma
Ime za fantkaEUstar?Gašper (
38%)

Andraž (
33%)

Matej (
29%)
Število vseh glasov: 1040Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!