|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zzzs in bolniška
14.7.2006 12:30:19   
Anonimen
Povejte mi sledeče: sem na zavodu za zaposlovanje, kjer sem prejemala denarno pomoč; od aprila sem na bolniski, danes pa sem prejela prvo izplacilo bolniske.

zanima me, ce zzzs v vseh primerih vzame osnovo povprecje preteklega leta? letos sem namrec imela 34000 pomoči, lansko leto pa normalno placo. ali jemljejo vedno to, kar jim je ugodneje? ker obracunali so mi glede na prejsnji mesec, ne lansko leto.
bolnisko izracuna in izplaca zavod. ce bi morali vzeti za izracun lansko osnovo, pa niso; ali jih na zzzs na to opozorijo, ali jih moram jaz?

hvala za pomoč
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zzzs in bolniška
15.7.2006 21:34:57   
emaa
Kolikor vem vzamejo tisto, kar znese manj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: zzzs in bolniška
27.7.2006 9:19:07   
zzzs
Spoštovani,

slučajno smo naleteli na vaše vprašanje glede izplačila nadomestila plače med začasno zadržanostjo od dela, glede katerega vam podajamo naslednje pojasnilo:

Pravico do nadomestila plače med začasno zadržanostjo od dela je urejena v Zakonu o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju (v nadaljevanju ZZVZZ).  31. člen ZZVZZ določa, da je osnova za nadomestilo povprečna mesečna plača in nadomestila oziroma povprečna osnova za plačilo prispevkov v koledarskem letu pred letom v katerem je nastala začasna zadržanost od dela, zavarovanci, ki so do predmetnega nadomestila upravičeni, pa so opredeljeni v 28. členu istega zakona. Vi, ki ste v zavarovanje vključeni po 9. točki 1. odstavka 15. člena ZZVZZ, torej kot brezposelna oseba, ki prejema pri zavodu za zaposlovanje nadomestilo oziroma denarno pomoč, do nadomestila plače med začasno zadržanostjo od dela, po ZZVZZ, niste upravičeni, saj za to pravico niste zavarovani. Imate pa po 17b. členu Zakona o zaposlovanju in zavarovanju za primer brezposelnosti (v nadaljevanju ZZZPB) pravico, da se vam, v kolikor ste nezmožni za delo nad 30 dni, po preteku tega obdobja, nadomestilo v višini zadnjega izplačanega prejemka s strani zavoda za zaposlovanje, izplača v breme obveznega zdravstvenega zavarovanja.  3. odstavek 17b. člena ZZZPB namreč določa "Zavod zagotavlja pravice brezposelnim osebam iz prejšnjega odstavka enako obdobje, kot izplačujejo delodajalci nadomestila plače med začasno zadržanostjo od dela zaradi bolezni ali poškodbe po predpisih o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju. Po izteku tega časa se nadomestilo v višini zadnjega izplačanega denarnega prejemka po tem zakonu zagotavlja iz sredstev obveznega zdravstvenega zavarovanja."

ZZZS tako pri izplačilih nadomestil, kot osnovo za izplačilo, ne upošteva tisto kar znese manj, ampak izplačuje vsa nadomestila v bremem obveznega zdravstvenega zavarovanja skladno z veljavno zakonodajo.

V kolikor imate v zvezi s tem še kakšno vprašanje oziroma kakršnokoli vprašanje iz pristojnosti Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije, pa vam predlagamo, da v prihodnje obiščete našo spletno stran (www.zzzs.si) ter nam vprašanje postavite, v zato namenjeni rubriki.

Lepo pozdravljeni,

zzzs

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
TOP ponudba počitnic za družine
Kam se boste odpravili letos poleti? Za vas smo zbrali nekaj TOP predlogov, kako ustvariti nepozabne spomine.




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?