|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kdo se spozna na ta izračun kredita?
4.9.2006 14:44:15   
sisi80
kredit imam pri HYpo. Stanovanjskega. Znesek odobrenega je bil cca. 5.250.000 Odplačujem že 10 mesecev po cca. 55. 000, pa mi kaže, da moram vrniti še 4.900.000. Odplačilno dobo imam 120 mesecev, obrestna mera je 6 m EUribor + 1,95%+VK. Kako je to mogoče, saj sem dobesedno vrnila že 550.000 in ne cca. 310. 000 kot mi kaže. Če je komu jasno, mi naj razloži, saj me že malo panika grabi. A to pomeni, da bom dlje odplačevala ali da se mi bo celo obrok zviševal? Na to nisem bila opozorjena.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kdo se spozna na ta izračun kredita?
4.9.2006 14:57:30   
lory05
V obroku, ki si ga navedla - 55.000 sit, je en del glavnice in en del obresti. Če si kredit komaj najela, praviš, da si plačala komaj 10 obrokov, je večji del od teh 55.000 sit obresti, glavnice pa zelo malo. To je čisto normalno. Če bi bilo to tako, kot ti praviš, da se ti od glavnice kredita odšteje vseh 550.000 sit, ki si jih plačala, od česa bi pa banke živele? Razlika so seveda obresti. Na začetku obdobja odplačevanja kredita so seveda večje, kasneje se obresti v obroku zmanjšujejo, glavnica pa se veča.
Poleg tega praviš, da si vzela kredit vezan na euro, ki se obrestuje po obrestni meri Euriborja, kar tudi ni malo. Glede na to, da imaš ta kredit "samo" na 10 let (stanovanjski krediti so tudi na precej daljše obdobje) bi ti bilo veliko bolje vzet kredit vezan na švicarski frank, ki se obrestuje po obresti meri Libor in je bistveno nižja, tako bi plačala precej manj obresti.
To ne pomeni, da boš dlje plačevala, obresti so že vkalkulirane v ta obrok, obrok pa se ti bo povečal, ko se bo povečar 6mesečni Euribor, ker je tvoj kredit vezan na to obrestno mero. Če pomnožiš število mesecev z višino obroka in odšteješ glavnico , boš videla koliko obresti boš plačala, če se obrok v tem obdobju ne poveča, kar pa močno dvomim.

Iz tvojega posta sklepam, da do sedaj še nisi jemala kreditov, drugače bi vedela , da je to čisto normalno, banka ti ne bo zastonj posojala denarja.


(odgovor članu sisi80)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kdo se spozna na ta izračun kredita?
4.9.2006 15:00:56   
sisi80
Imaš prav, čisto nova sem pri jemanju kreditov. Najlepša hvala za odgovor, zdaj mi je že bolj jasno. Me je kar skrbelo.

(odgovor članu sisi80)
Neposredna povezava do sporočila: 3
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?