|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ukinitev dude - abstinencna kriza
15.11.2006 22:54:22   
Seven*
Baje je psica pojedla dudo..

Tako smo zadevo razlozili nasemu dvainpolletniku. Informacijo je sprejel hitro, vsaj na prvi pogled je tako kazalo. Vsem je razlozil, da je "Onyx papala dudo" in to je bilo to. Zgledalo je prelepo, da bi bilo res. Tezave so nastopile pri spanju. Kaksen mesec in pol nazaj smo uspeli zbujanje ponoci privesti na 1-2x, kar je bilo precudovito.. :x

Odkar smo ukinili dudo, se Jakob zbuja v hudem kricanju, nikakor ga ne moremo pomiriti in danes so njegovi decibeli zbudili se Emo, ki spi v sosednji sobi. Vsakic, ko njegovo spanje preide v tisto fazo plitvega spanca, se predrami in krici, krici, krici.. Najbrz se niti sam ne zaveda tega, kako zelo pogresa dudo. Prej je nekajkrat povlekel in zaspal nazaj.

Ob tem imam sama precej mesane obcutke. Uvesti dudo bi pomenilo kar nekaj korakov nazaj. Se mi pa revez prav smili, ker ocitno dozivlja pravo abstinencno krizo.

Ema se zbudi 2-3x na noc, vendar se podoji, obrne na bok in spi naprej. Vsaj to.

A je tudi vas otrok imel taksno tezavo pri ukinitvi dude? Smo bili prezgodnji?

_____________________________

Gospa sem.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ukinitev dude - abstinencna kriza
16.11.2006 7:47:12   
vesna.com
Mamiii dej otroku dudo nazajjjjuser posted image

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Ukinitev dude - abstinencna kriza
16.11.2006 7:57:18   
mala
najbrz se ni pripravljen..ne vem kaj naj ti svetujem-pri nas se je kar lepo izslo, mal pocakajte pa boste videli, ce bo vse huje je pomoje najboljš da mu jo date nazaj...
lpuser posted image

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Ukinitev dude - abstinencna kriza
16.11.2006 8:19:45   
Jančika_
Ej, pojma nimam...mene je kar strah našemu dudo vzet, ker če jo ponoči kdaj zgubi in ne najde, se dere, kot da ga koljemo. Ampak po moje ko jo enkrat vzameš, je bolje, da je ne dobi nazaj, vsaj v teoriji. Praksa pa...user posted image user posted image

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Ukinitev dude - abstinencna kriza
16.11.2006 9:00:16   
Mojca P.
Jaz tudi se ne upam dat dude stran. Zdaj 3 dni nima flase, ne cez dan ne cez noc, ko je navadno pil vodo, ce pa se je zbudil (redko) pa je dobil tudi mleko oz. gris je dobil vsak vecer. Sem jo dala stran, ker v vrtcu flase sploh ne dajo iz nahrbtnika in ni panike..doma bi jo pa vlekel. Vem, da je vse malo povezano z Jakom, ampak me res skrbi za zobke, saj ima sprednje ze od zeleza malo obarvane, morava pa k zobozdravniku, da jih pregleda (saj ves steklenicna gniloba in to).
No, in mi je ze to uspeh, zato sem dudo se pustila...ampak vztrajam, da je ta samo za ponoci oz. spanje. Bomo poskusli cez kak mesec, ko flaso pozabi oz. prej, ce bo dudo pregriznil (ker mu nove ziher ne bom kupila), to bo sigurno razumel.
Sicer bi pa na tvojem mestu dudo mogoce se malo pustila..naj jo ima samo ponoci...pa poskusi spet cez cas...po mojem je to nekaj podobnega kot pri plenicah...gre samo, ce je otrocek pripravljen..na silo pa ne! 

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Ukinitev dude - abstinencna kriza
16.11.2006 9:18:33   
Anonimen
Moja dva,sta jo vlekla do treh let,nato pa sem rekla,dost je,še posebej,ker sta bili dudi že dve ubogi brezoblični in s cvirnom zašiti neokusni gumi.
Pri hčeri je romala v "šporget"pri sinu pa čez balkon.Psihično sem se pripravila na neprespane noči.Teden dni,nato pa je bilo konec.Težko bo Seven in prav nihče ti ne bo zameril,pa nikar ne imej slabe vesti,če mu drugo podtakneš.
Že za ljubi mir v nočnih urah.Vsa živa bitja potrebujemo spanje,če ga je premalo je hudo,dobre volje ni,živčki delujejo sto na uro.Če še ni
čas zrel,pa počakajte naslednji vlak.

(odgovor članu Mojca P.)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Ukinitev dude - abstinencna kriza
16.11.2006 9:20:47   
Anonimen
najbrz se ni pripravljen..


Če boš čakala nanj, tudi nikoli ne bo oz. takrat, ko bo od dude ostala zgolj še plastika. Iz lastnih izkušenj, naš jo je dal stran oz. smo jo izgubili, ko je bil star 4,5 let.  Prvi večer malo joka, kje je duda, drugi večer O.K., spanje brez dude, malo čohanja po glavi in to je to. Se mi je zdelo, da ne bo šlo tako lahko. POtem je otrok kar naenkrat začel hrkat, se odkašljevati in to recimo v eni munit tudi desetkrat, ne pretiravam in to je počel ponavadi pred spanjem ali ko je gledal risanko ali ko je špilal igrice na računalnik, kasneje tudi v vrctu, tako da je bilo čisto neznosno. PO predlogu tašče sem ga seveda dopeljala zdravniku, pravi, da ni nobenih fizičnih ovir, da bi moral hrkat in da je zdrav, potem sva se pogovarja z dr. in prišla do tega, da je pred kratkim opusti9l dudo. Nakar sva prišla do spoznanja, da je to hrkanje 99% povezano s tem, da ima otrok abstinenčno krizo in da zato hrka. Po debelem mesecu in pol je zdaj nehal to počet, sicer bi šla k psihologu. Hudo.

Zato, če si se odločila, da dude ne bo več, JE NE BO VEČ. Moraš vztrajat, drugače se bo vleklo in bo kasneje lahko samo še hujše. Krizo pa verjamem, da ima, prav tako pa tudi ti z njim.

(odgovor članu Mojca P.)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Ukinitev dude - abstinencna kriza
16.11.2006 10:00:57   
noe
Moj je v dveh dneh tri pregriznu, tazadnjo pa sva dlih zunaj opazila , da je pregriznena in jo je kar dal eni sosedi,ki je dlih prišla mim. Ona je rekla da jo bo dala muci. En teden je nekajkrat vprašal, kje ma dudo, pol pa je čist pozabu na njo.  Zdej se sploh ne spomni več na njo, pa je bil non stop na dudo priklopljen.
Jaz ti svetujem , da še mal vztrajaš,lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Ukinitev dude - abstinencna kriza
16.11.2006 10:25:15   
piščanc
pa mu daj dudo ponoči nazaj.

pač zvečer spalna rutina, duda v usta in spat. zjutraj pa dudo pod povšter (ali kam drugam skrit) in to je to. saj je še mali.

lahko pa mu najdeš kakšno alternativo (igračka, ninica, avto...).

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu noe)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Ukinitev dude - abstinencna kriza
16.11.2006 10:28:46   
filipinka
Veš kaj? Tudi jaz mislim, da mu daj dudo nazaj, ga bo že enkrat prijelo in je ne bo hotel več! še nobenega nisem vidla, da bi v 1. razred prišel z dudo! Tako, da jih ziher enkrat mine.
Moj se tudi še vedno hoče dojiti ( 2 leti 1 mesec), pa mu dam, ker oba ful uživava. Nekaj časa sem bla živčna, ker so mi vsi drugi govorili, joj, zdaj ga boš pa res mogla odstavit-kako je velik! Pa sem te čeneče porinila na stran in delam tako kot odgovarja meni in mojemu otroku! Veš življenje še itak prinese zadosti hudega!

(odgovor članu noe)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Ukinitev dude - abstinencna kriza
16.11.2006 10:32:37   
Mina1
Pri nas jo je prvi škratek vlekel točno do tretjega leta starosti non stop, točno na dan, ko sem šla drugič roditi, se je SAM odločil, da preda dudiko bratcu.  In od takrat je brez nje, tudi ponoči ni bil nikoli več problem glede dude in tako.

Tako da, ne se obremenjevati s tem kdaj in kako, bo že sam.

Če jo ima rad, če ga pomiri, ali pa kar tako, naj jo ima, zakaj bi mu jo vzela. 

_____________________________

I don't care what they say, I just wanna live my life

(odgovor članu filipinka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Ukinitev dude - abstinencna kriza
16.11.2006 10:37:01   
Anonimen
Tako da, ne se obremenjevati s tem kdaj in kako, bo že sam.


No, potem je pa naš ekstrem. Naš je sam od sebe ne bi nikoli dal stran. Sem prepričana v to, ker smo večkrat probal. Pa je bila čisto razpadena, umazana, prežvečena...

(odgovor članu Mina1)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Ukinitev dude - abstinencna kriza
16.11.2006 13:33:18   
babylove
A ti sama sebe ne maraš ali se rada trpinčiš? Če si ga komaj pred kratkim navadila, da se ponoči spi, pa že mesec zatem dudo jemlješ?

Zakaj pa je ne bi mogel imeti samo za spanje, samo ponoči? Takšen sistem ima naš fantek, dudo ima samo v postelji - zjutraj jo pusti tam in zvečer ve, kje jo bo našel. A če bi jo imel samo za ponoči, bi te tudi motilo? Do zdaj jo je imel skozi, čez dan tudi? Kaj pa v vrtcu?

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Ukinitev dude - abstinencna kriza
16.11.2006 14:08:37   
corfu
Aljaž bo januarja dopolnil dve leti, dudo ima za dnevno spanje in ponoči.Čez dan dude nima.

Poizkusi z dudo samo ponoči, da ne bo imel prevelike krize.

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Ukinitev dude - abstinencna kriza
16.11.2006 18:34:44   
Seven*
Babylove. Jakob se ni nikoli navadil ponoci spat. Se vedno se je zbujal, le redkeje. Razlogi za ukinitev dude:

- zaradi dude je zelo grdo govoril in poziral vecino glasov pri besedah (tudi logopedi v takih primerih priporocijo ukinitev dude)

-  ker se spanje ni izboljsalo in je stagniralo (1-2x zbujanje, kar je sicer bolje kot 4-5x, pa vendar..) sva menila, da obstaja moznost, da je zato kriva duda.

- postal je popolnoma zasvojen z njo, izsiljeval, krical ipd., ce je ni dobil. V nasem primeru "duda samo za spanje" ni nikakrsna varianta, ker je tamali prevec trmast in ima "hud" karakter. Na koncu ljudje popustijo. Mi ponavadi ne, ampak skoraj vedno kaksna babica..


Danes sem govorila z njegovo vzgojiteljico, ki je mnenja, da bi bil zdaj najslabsi ukrep to, da mu jo damo nazaj. Koneckoncev je "trpel" ze teden dni, zdaj bi pa to iznicili. Je rekla, da bo hudo, ampak da se mora nauciti najti kaksno drugo stvar za spanje. Spanje zdaj povezuje s sesanjem dude.

Zdaj bom uporabila en rek gospe Frutke: "Zivljenje NI potica!"

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Ukinitev dude - abstinencna kriza
16.11.2006 20:54:04   
viv_
Midve z Mirno sva bili pri zobarci, ko je bila stara 2 leti in pol. Zobarca mi je rekla, da se na ugrizu že pozna, da ima dudo. Sama je to pogruntala, brez da bi ji jaz rekla, da je tamala dudarca. Je bila pa zasvojena in bilo je vedno huje. Ker nekaj časa je imela dudo samo za spat in v avtu, potem pa kar non stop, tudi čez dan, ma stalno...

No, zobarca ji je potem rekla, da če hoče imet lepe zobke mora takoj prenehat z dudo. Ko sva prišli domov, je vzela eno vrečko, nabrala vanjo vseh 10! dud in nesla k sosedom za mucke. Prvi večer je bil hud jok, drugi večer samo še malo cvilčkanja, potem je bilo pa OK.

Tudi zdaj, ko ima Zarja dudo je ne mika, da bi jo dala  v usta.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Ukinitev dude - abstinencna kriza
16.11.2006 22:21:15   
ZARA
Uh, Seven. Ne vem. Jst sem zadnjič probala (spet) ji vzet jo, se zmišljevala, da sem jo nesla Alenki (kobila na bližnjem pašniku) ker jo je ponoči strah in da ne bo sama. Pa je en čas poslušala in prenašala še kar OK. Tud ko sva šli spat, sem spet ponovila mojo " detektivko z Alenko" in je en čas že kazalo, da bo zaspala brez, nakar se ji je po eni uri odpelal in je začela tulit nenormalno (ne morem verjet kakšne čisto nove zvoke sem slišala)...no in potem sem se vdala po ene pol ure dretja in solz in prošenj... ma jebi ga.

good luck 

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Ukinitev dude - abstinencna kriza
16.11.2006 22:26:16   
žiža
Tele krize so res hude. Sploh si ne moreš misliti, da so ta mali dejansko odvisni od teh razvadic. Naše ima blazne težave s flašo. Čez poletje je postala flaša nujno zlo. Non stop jo je vlačila po ustih. Spila na eks celo, zahtevala takoj novo... Tulila je pila, pila tudi ponoči... Zaspala je itak samo s flašo... NORIŠNICA! Mula ni tud približno hotla pit in česarkoli drugega kot in flaše s cucljem. Ne bi sploh govorila kakšne kozarčke, magične končke, slamice... smo vse probali. Ne, ona je pila ali iz svoje flaše al pa nič. Na zobkih so se začele pojavljati obloge, kljub rednemu umivanju. Pa mi je počil film in temu naredila konec. Še danes po enem mesecu se dere, kje je moja flaša, kje je moja flaša. Doma praktično ne pije, zato pa pije zunaj, pri babicah, na obiskih al pa če je v družbi drugih otrok. Doma pa res ko je že fest žejna.
Ko ima hudo krizo gleda sliko na kateri je njena slavna flaša in jo kliče user posted image  
Zmeša se ji če bi ji zdej dala nazaj flašo. Je ful hudo ampak enkrat je treba naredit KONEC. In res je najslabše popustiti. Vsekakor pa najlažje.user posted image
Držim pesti, da zdržite user posted image

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Ukinitev dude - abstinencna kriza
17.11.2006 11:45:09   
viv_
žiža - pri nas smo flašo zamenjali z bidonom.

(odgovor članu žiža)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Ukinitev dude - abstinencna kriza
17.11.2006 13:59:59   
babylove
Kaj pa če bi zdaj dudo nadomestil kakšen medo, da bi se lahko stisnil k njemu ponoči?

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Ukinitev dude - abstinencna kriza
17.11.2006 18:49:24   
Anonimen
Danes sem govorila z njegovo vzgojiteljico, ki je mnenja, da bi bil zdaj najslabsi ukrep to, da mu jo damo nazaj.


No, no, kaj sem ti rekla user posted image  Kar poslušte teto al bino user posted image

(odgovor članu babylove)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Ukinitev dude - abstinencna kriza
17.11.2006 21:00:03   
bini
jo je ponoči strah in da ne bo sama. Pa je en čas poslušala in prenašala še kar OK. Tud ko sva šli spat, sem spet ponovila mojo " detektivko z Alenko" in je en čas že kazalo, da bo zaspala brez, nakar se ji je po eni uri odpelal in je začela tulit nenormalno (ne morem verjet kakšne čisto nove zvoke sem slišala)...no in potem sem se vdala po ene pol ure dretja in solz in prošenj... ma jebi ga.


hehe Zara.. a sem lohk mal smotana?? vsaj nekje je naša bolj pridna kot vaša?? namreč, že 5mescov brez dude user posted image user posted image ...

seven - ne se dat!!! duto vrži stran, ker drugač se boš enkrat premislila in vdala... pri nas je bla ena taka skušnjava po enem tednu, ko smo šli na daljši izlet z avtom - mož je reku 'doma pustit' in sem ga začuda ubogala...potem smo padli ful v eno gužvo in je mala tulila celo uro, da hoče dudo - bi jo zihr dala, če bi jo imela user posted image ... no, po tistem tuljenju, je bla duda kmalu že preteklost...

srečno!!

_____________________________

Svet je lep!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Ukinitev dude - abstinencna kriza
20.11.2006 10:38:41   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: bini
hehe Zara.. a sem lohk mal smotana?? vsaj nekje je naša bolj pridna kot vaša?? namreč, že 5mescov brez dude user posted image user posted image ...

Kje je pa Zara še pridna, razen pri spanju?  
U, 5 mesecev? Jst bom ravno tolk rabla, da jo bom odvadla. user posted image

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Ukinitev dude - abstinencna kriza
20.11.2006 13:08:06   
puncica
Hm me je kr sram, naša je en dan starejša kot tvoj Jakob Seven in ni šans da bi ona dudo dala stran, ona jo ima ko gre spat, ko se kar udari, ko ji kej ne paše, ko je zaspana, no lahko rečem skoraj cel dan. Sicer smo bili pri zobozdravniku pa je rekla da na zobkih se ne pozna, tako da sem bila kr mal potolažena, delamo pa načrt že kak let kako ji dudo uzet, ampak zdaj zadnje čase ni šans, saj ona ko pride domov iz vrtca, ker je pač zmatrana in ji nič ne paše se dere od štirih pa tud do sedmih zvečer. Tako da mi imamo dudo še vedno in jo bomo verjetno imel še nekaj časa, ma da bi se še s to dudo ubadala, že itak ponoč bol slabo spi (smo končno ugotovil, da se mora najest urnk zvečer pol pa pali tud cela noč), tamal se bi tud vsake dve ure dojil, tako da naj jo ima, trenutno imam več drugih težav kot ta duda. Zdej čakamo na miklavža če mu jo bo dalauser posted image

Hm da mi mu jo pa dala nazaj po enem tednu se pa men tud zdi brez veze, če ste že tako daleč boste pa še malo a ne. Pa držim pesti za vas.

LP


_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Ukinitev dude - abstinencna kriza
20.11.2006 15:03:59   
mika
Kaj pa če bi zdaj dudo nadomestil kakšen medo, da bi se lahko stisnil k njemu ponoči?


se strinjam.
seven, pelji ga v trgovino in mu reci, da ker nima več dude si naj izbere igračko, ali pa mu jo sama kupi in mu jo domov prinesi vsa navdušena in si zraven izmisli kakšno zgodbico o pogumnem jakobu, ki nima več dude, zato je k njemu prišel medo........
ma saj vem, lahko je pametovati, kaj pa dejansko pomaga, je včasih zelo teško ugotovit.

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...
BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?