|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Poroka in "majhen" otrok
29.12.2006 7:32:50   
noka81
Malo sem brskala po starejših temah, a odgovora na moje vprašanje nisem našla. Nisem še proočena, a ravno zaradi prihoda otroka poleti 2007 ne misliva hiteti. Zanima me, ali je par mesecev (tri, štiri) star otrok lahko pristoten na poroki? Je to zanj prehudo breme? Poročila bi se jeseni 2007.

Prijateljica se je poročila, ko je bila njena hčera stara osem mesecev. Par dežurnih varušk in sledu o kakšnem problemu niti ni bilo.

Še to, poroka bi bila manjša, brez velikega pompa.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Poroka in "majhen" otrok
29.12.2006 8:29:42   
noe
Midva sva se poročila in imela krst za tamalga vse ob enem. Mali je bil star 6 mesecev in ni bilo nobenega problema z njim. Voziček in pa tete in sestrične so bili polno zasedeni tako, da je bilo res super. lp

(odgovor članu noka81)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Poroka in "majhen" otrok
29.12.2006 9:25:17   
marty5
Midva sva tudi imela krst in poroko obenem - mali je bil star 3,5 mesecev.
Za cel dan pa sva najela varuško, ki je imela čez skrb za sina - ga je držala, dala jest, zvečer pa ga je moja mama dala spat pri nas doma, varuška pa je bila za njim celo noč - midva sva prišla domov zgodaj zjutraj. Izšlo se je brez težav, ampak brez varuške bi bilo zelo težko.

Srečno!

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu noe)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Poroka in "majhen" otrok
29.12.2006 13:26:59   
dorina
Noe in Marty, midva z mojim bi tudi rada naredila tako, da bi bil krst in cerkvena poroka naenkrat (civilno sva že poročena). In me zanima, če to predstavlja kakšen problem, ali gre pri župniku normalno skozi? Kako to sploh izgleda?

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Poroka in "majhen" otrok
30.12.2006 9:35:21   
marty5
Vse odvisno od župnika......

Glede na to pa, da včasih krstijo vsaj 1. otroka tudi neporočenih parov, mislim, da ne bo problem, saj se bosta vendarle hkrati poročila.

Sicer pa, obred je tak, da se najprej poročiš in potem krstiš otroka - skratka, krstiš kot poročen starš user posted image . Pa je volk sit in koza cela user posted image

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu dorina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Poroka in "majhen" otrok
1.1.2007 22:20:26   
Anonimen
Jaz sem se poročila v 5. mesecu nosečnosti in pred tem sem bila v isti dilemi kakor ti. Ali se poročiti noseča ali, ko pride otrok na svet. In potem sva bila na poroki neke sorodnice, ki je imela dva majhna otroka in rečem, da me je bilo kar groza, pa sta imela dve varuški s seboj. In mi je rekla, da naj se definitivno oženim prej... in sva se. Obleko sem imela takšno, da ni noben ugotovil, da sem sploh noseča, pa še buši takrat ni bil tako velik. Predvsem smo se imeli super in imela sem dovolj energije za žuranje celo noč (pravzaprav je bila to že druga noč zapored-prejšnjo so postavljaji mlaje). Sem pa večinoma vse sama organizirala, sama naredila vabila, naprsne šopke, zahvale,... in to v slabih 2 mesecih.

Lp, jjasna

(odgovor članu noka81)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Poroka in "majhen" otrok
9.1.2007 19:14:39   
Ivanča
Marty5user posted image user posted image user posted image  Midva sva se porocila avgusta lani, ko je imela tamala 3 mesece, in sem imela po tvoji ideji varusko!!! (sestrina prijateljica s srednjo vzgojiteljsko šolo) Tamala je vseskozi spala v sobi v gostišču, jaz sem pa žurala in plesala vso noč! Sem jo šla samo dojiti in previti vmes. 

Varuška je prišla po obredih (je bil tudi krst) pa je bilo še to prepozno, ker so bile svakinja in tete ful živčne in niso našle ne čaja ne mleka, ki sem ga pripravila, za čas ko sva se midva posebej peljala s kočijo.....je tamala ful jokala ta čas......v glavnem več škode kot koristi od njih!!! Varuška naj ima otroka čez pa posebej naj bosta, ker če si ga podajajo iz rok v roke tudi ni dobro!

Pa srečno!!!


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
24.1.2007 20:36:54   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Ivanča)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Otroški vozički
endrina

Katero znamko otroškega vozička ste izbrale?

Peg Perego (48%)

Quinny (25%)

Hauck (10%)

Mutsy (6%)

Stokke (4%)

Bugaboo (8%)


Število vseh glasov: 317

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!