|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Hoja po prstkih
26.3.2007 5:37:25   
Princess Mononoke
Naša enoletna punčka hodi ob opori in je skoraj vedno na prstkih. Ima pa tudi igračo "wheely bug" ob kateri hodi in jo poriva okoli. Takrat stopa na celo podplat, vendar vseeno poskuša hodit po prstkih. Ravno par dni nazaj se je začela tudi spustit in naredi par korakov vendar ne hodi še samostojno. Prav tako spet poskusi stopit na prstke in potem pade. Zanima me če je to uredu? Ker tukaj nimamo razvojne ne vem kam naj se obrnem. Do sedaj sem dobila le en odgovor in pravijo da pri enem letu je še uredu če hodijo po prstkih, ni pa več ko so stari 18 mesecev. Še to, nikoli ni bila v hojici in jo ne vodimo da hodi, včasih se sicer prime za moje noge in če hodim se mi drži za hlače in hodi za mano.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Hoja po prstkih
26.3.2007 7:00:45   
srki
Mislim, da te ne rabi skrbet, poznam kar nekaj otrok, ki so hodili po prstkih, vendar je to minilo samo od sebe. Mogoče ji sedaj tako bolj ugaja, ker ni še stabilna oz. še ni "osvojila" prave tehnike.

V vrtcu je tudi ena punčka, ki je stara več kot eno leto, pa hodi po prstih, sicer ne ves čas, pa so rekli, da ni to nič narobe.

(odgovor članu Princess Mononoke)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Hoja po prstkih
26.3.2007 9:22:47   
lex
Mi smo imeli v vrtcu otroka, i je hodil po prstih do vstopa v šolo, potem je to samo minilo.

Bolj kot ne večina na začetku hodi po prstih, potem pa to samo izveni, pri enih prej, pri drugih kasneje.

_____________________________

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Hoja po prstkih
26.3.2007 11:10:15   
eya
Naš tudi včasih stoji ob opori na prstkih. Prijateljica, ki hodi v razvojno s svojo punčko, mi je rekla, da je treba otroka, takrat, ko stoji na prstkih, prijet z roko okoli gležnjev in mu nogici nežno pritisnit ob tla. To je taka vaja, sicer pa ni nič hudo narobe.

_____________________________

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Hoja po prstkih
27.3.2007 21:43:46   
Seven*
IZVIRNO SPOROČILO: eya

Naš tudi včasih stoji ob opori na prstkih. Prijateljica, ki hodi v razvojno s svojo punčko, mi je rekla, da je treba otroka, takrat, ko stoji na prstkih, prijet z roko okoli gležnjev in mu nogici nežno pritisnit ob tla. To je taka vaja, sicer pa ni nič hudo narobe.


Monooke, tocno tako kot je napisala Eya. Bodi pozorna, pa jo nezno primi okrog gleznjev in potisni nogo na tla. Mogoce izvajaj vaje hoje, da se ob opori sprehaja, ti pa kontroliraj, da je cela noga na tleh.

Aja, pa jaz bi ji tisto pripravo za hodit malo ukinila. Naj se sama potrudi, mogoce jo zadeva malo sili in zato ne stopi pravilno. Najbolje je, ce vstaja ob opori, ki je visoka nekje do njenih prsi in se ob njej sprehaja.


_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Hoja po prstkih
29.3.2007 13:05:27   
Princess Mononoke
Hvala vsem za odgovore. Sem poskusila jo prijeti za gleženj ter jo dati dol, vendar me včasih pusti včasih pa ne. Hodi ob opori že štiri mesece in je zelo spretna. Dvigne se kar povsod tudi ob steni in sedaj se samo rahlo opre z eno roko. Je pa takoj ko se je postavila na nogice nerodno padla in si takrat zlomila nogo in je imela gibs malo več kot dva tedna. Jaz mislim da se je takrat naučila hodit po prstih, ker je imela eno nogo daljšo kot drugo. Je pa zaradi padca tudi postala bolj pazljiva tako da najprej dobro naštudira preden se loti kaj novega. Zadnjih par dni pa je začela hodit okoli po kolenih (kot da bi hodila vendar le po kolenih). Ni mi jasno zakaj, saj je tako veliko počasneje kot se kobacat user posted image Kar se tiče "wheely bug" pa ga predvsem uporablja za teč okoli, saj z njim ne hodi počasi ampak teče. Sem jo opazovala in takrat vedno stopi na polno nogo...

Hodiva tudi na Gymbaroo in tam mi je učiteljica rekla da hoja po prstkih (ali pa stati na prstkih) je pri tej starosti pravzaprav priporočljiva ker na ta način se oblikuje stopalo in ne bo imela ploščatih podplatov. Tako da ne vem kaj je prav?

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Hoja po prstkih
29.3.2007 13:26:26   
mojčca
No, tudi naša Manca je hodila oz. hodi po prstih. Že njeni prvi koraki so bili po prstkih in so vsi rekli, da bo počasi prenehala, ampak ni bilo tako. Danes je stara dve leti, hoja po prstkih se je stopnjevala oz. je hodila vse bolj po prstkih in smo z decembrom začeli hoditi v razvojno. V razvojni so rekli, da smo veliko, veliko prepozni, ampak da se bo dalo rešiti, no, vsaj upajmo, da se bo. Jaz prej sploh nisem videla razlike, sedaj v razvojni pa vidim, da je njena hoja po prstkih res problem. Nogice ima čisto zategnjene in v bistvu normalno oz .po celi nogi naredi par korakov, potem pa spet na prstke.

Konec aprila imamo kontrolo in terapevtka mi je omenila, da je možnost, da za 14 dni dobi gips. Opažamo namreč, da večja oz. starejša ko je, bolj hodi po prstih.

Jaz osebno ti priporočam obisk pri zdravniku.


_____________________________

**************************************
Bodite prijazni z vašimi otroki,
kajti oni so tisti,ki vam
bodo izbrali doma za ostarele

**************************************

(odgovor članu Princess Mononoke)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Hoja po prstkih
30.3.2007 13:13:06   
Princess Mononoke
Danes smo bili pri zdravniku in sem vprašala glede hoje po prstkih. Rekli so mi da dokler ne hodi samostojno da boljše da še počakam, ker lahko to počne ker se ji zdi zelo dobro. Ko bo pa shodila in če bo še vedno na prstkih pa bo šla k fizioterapevtki. Tako da bom mogla še malo počakat. Zdi se mi pa da ne bo shodila še nekaj časa, ker se ne zna še dvigniti sredi sobe, se dvigne samo ob opori. 

(odgovor članu mojčca)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?