|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   izkušnje z bankami
30.8.2006 12:39:38   
Poka
Fantu se je že nekajkrat zdelo, da mu na bančnem računu mnjka nekaj denarja, vendar nikoli niso bili večji zneski, tako da bi bil lahko kak obračun obresti, ker je v limitu. Drugače vedno dviguje z bankomata okrogle zneske, ker je imel že nekajkrat slabe izkušnje z banko, vse listke z informacijo o stanju pa shranjuje. Skoraj nikoli nič ne plača s kartico, ampak gre najprej dvignit denar z bankomata. Na viso je začel dvigovat šele v zadnjih nekaj mesecih, ker podjetje v katerem je bil zaposlen ni redno izplačevalo plač. To je do dvakrat na mesec, prav tako si listke shrani.

Zgodilo se je, da mu je banka ta mesec trgala stran celih 70 000 SIT preveč. Klical je tja, pa so mu rekli, da še ne morejo pogledat izpiska kdaj je kaj dvignil pred 28. Govoril je z direktorico, ki je visela 10 minut na telefonu in zadrževala pogovor, ker naj bi se nek program tako dolgo odpiral. Nadrl jo je, da če misli tako dolgo zavlačevat, naj ga čez pol ure pokliče, ampak ga ni. Potem je klical neko drugo uslužbenko in je program odprla v sekundi (kar je že čudno). Spet so rekli, da pred naslednjim dnevom ne morejo nič ugotoviti, kar je še en dan časa, da lahko svojo napako prikrijejo (ali pa niti ni bila napaka, ampak zanalašč). Izgovarjali so se na vse mogoče, da je mogoče denar dvignil najin otrok (ki jih sploh še nimava), edina ki ima dostop do kartic sem pa še jaz.

Naslednji dan so našli izgovor, da so mu za viso trgali ta mesec, ker mu prejšnji niso. Fant je bil prejšnji mesec v tujini in je tam dvignil z vise 10 k, kar so imeli zabeleženo. Jaz sem bila doma in sem imela njegovo bančno kartico, ker sem preverjala, če je dobil predzadnjo plačo iz prejšnjega podjetja. Fant me je tudi opozoril, da verjetno bo naslednji dan manjkalo gor nekaj denarja, ker mu bodo trgali za viso in točno tako je bilo. Oni še kar trdijo, da niso trgali.

Še to, izpiskov iz banke nikoli nobenih ne dobijo, moraš posebej prosit za izpisek in ko je že nekajkrat zahteval izpisek, mu jih niso poslali. Za viso pa pošiljajo, kadar se jim zljubi, tako da v bistvu lahko ful goljufajo. Jaz na Ljubljanski banki dobim vsak mesec izpiske in imam vse shranjene za nazaj, do sedaj sem sicer imela eno negativno izkušnjo ko so mi novo kartico pošiljali dva meseca in se je nekje na pošti izgubila in je niso znali izsledit.

Gre pa za A banko. Direktorica se je tudi obnašala zelo arogantno, menda. Tudi moja mama je bila na tej banki in ji nekajkrat sploh niso nakazali plače. Imela je ful problemov, da je to uredila. Enkrat ji pa niso pologa zapisali na račun.

Fant jih je vprašal, kaj lahko naredi glede tega, pa so mu rekli, ja nič, da mora en obrazec izpolnit, kaj se je zgodilo in pol čakat kaj bo, niso pa znali povedat kako dolgo.

Ali je imel kdo podobne izkušnje z bankami? Men se zdi, da ponekod ful goljufajo, moj je že enkrat zamenjal banko, ker so zamujali z nakazilom plače tudi do 5 dni in nekajkrat mu je manjkal denar, ker ima za štajerske razmere nadpovprečno plačo, so mislili da ne bo opazil, ampak so vsaj priznali napako in je dobil denar nazaj. isto pa delajo tudi z upokojenci, ker mislijo, da so že itak tako stari da ne bodo opazili.

Ali mislite, da se da izpiske za nazaj ponarediti? Oziroma kako prikriti napako?

In še to: katero banko priporočate (če jih je še sploh kaj ostalo).
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: izkušnje z bankami
30.8.2006 13:07:01   
Anonimen
ja na bankah znajo bit včasih res zoprni, arogantni, neustrežljivi...
sama sem tudi že slišala za A banko, da zamujajo z nakazili, da obračajo denar, da se res ne da poslovat z njimi. Sama nimam te banke!
jst sem se odločila za tujo banko Hypo, Sparkasse, ker se mi zdi da so še dokaj ok! je pa možno, da je imel že vsak na svoji banki kakšen problem, je možno da se res kdaj zmotijo.
jst bi priporočala naj gre na drugo banko.
bančnih izpiskov se ne da ponaredit! prilivi in odlivi so gor in tako je. naj gre na banko in naj zahteva da se TAKOJ reši in da to ni malo denarja, da ne gre za 7.000 sit!! zahteva naj prilive in odlive za zadnje 3 mesece in to je ZASTONJ!
upam da bosta rešila

(odgovor članu Poka)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: izkušnje z bankami
30.8.2006 13:10:12   
Anonimen
Jaz sem od "nekdaj" na NLB in nimam pripomb. Izpiske dobivam redno, poslovanje lahko pregledujem prek Klika. Nikoli, tudi v času t. im. Sigme, se mi ni zgodilo, da bi bilo kaj narobe.
V vsakem primeru priporočam zamenjavo banke - katero bosta izbrala je pa drugo vprašanje.

(odgovor članu Poka)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: izkušnje z bankami
30.8.2006 13:15:52   
Olivija
Izpisek lahko kadarkoli pogledajo, preden sva imela Abanet, sem šla lepo tja na banko in so mi takoj dali izpisek, ker se je videlo, da so mi 30000 preveč odrtgal za en nakup, pa sem dobila vse povrnjeno.

Pri Abanetu mi je pa fino to, da lahko kadarkoli pogledam moje izdatke, tako da ga toplo priporočam. 

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: izkušnje z bankami
30.8.2006 14:11:55   
Poka
Men je drugače NLB, tu kjer sem sedaj res še najbolj v redu. Ampak sem imela vseeno slabo izkušnjo. In sicer so mi dali za novo bančno kartico napačno kodo, ko so jo delali in mi jo je avtomat vzel. Pol sem čakala 14 dni, da je prišla nazaj, pa pol predenj so ugotovili kaj je in pol 14 dni, da bi prišla nova, ki ni prišla, sem dobila samo kodo, in pol so ugotavljali kje je in niso nič ugotovili. Za to drugo, ki sem jo čakala 14 dni in ni prišla, so rekli da je ne morem dobiti prej kot v 14 dneh, da to nikakor ni mogoče, ker jih delajo menda sam en dan v tednu. Pol sem pa zagrozila, da bom menjala banko, so mi jo pa v dveh dneh poslali in se je kr naenkrat s srede na petek dala naredit. In tud vsi soskakal okol mene, ko sem jim zagrozila in me tud sami poklicali, prej pa nič.

Upam, da se res ne dajo ponaredit, da nebi oni kej sami not pisal...

Se mi zdi, da finančnim težavam kar ne bo konca. Fantu se še s prejšnje firme dolžni pol plače, vprašanje če jo bo dobil, in po tem neprijetnem presenečenju imava še samo 20k za 14 dni in to se vedno zgodi v času, ko najbolj rabiva denar (jaz zdaj za bencin ko se moram nujno vozit v Ljubljano na izpite in kdo ve kolikokrat bom mogla še skakat do profesorjev- joj kako si želim, da čim prej začnem deeeelaaaat user posted image

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: izkušnje z bankami
30.8.2006 14:18:34   
Billi
Ups, tale banka pa ne bi bila zame. Mene bi lahko ful okol prenašali, ker nimam nobene evidence... Sej Abanet je tud od A banke, al ne? user posted image

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: izkušnje z bankami
30.8.2006 15:20:05   
maša78
Draga Poka - brez zamere: user posted image
Živimo v času in državi, kjer se tako poslovanje, ki ga opisuješ, ne more zgoditi - že zaradi vseh možnih kontrol zunanjih nadzornih služb. V vsaki banki se lahko zgodi, da pride do napake - pa ne samo v banki - povsod.  In prepričana sem, da  zamik reševanja reklamacije ni bil zaradi zavlačevanja, temveč resnično zaradi raziskovanja problema. NALAŠČ se vsekakor to ne more zgoditi. Vsak dvig in polog itd. se da dokumentirati, tako da  izmišljenih dvigov ne more biti.

Izpiske (kolikor mi je znano) dobi vsak, ki jih sam ne odjavi. Tako da.....user posted image

Nismo nje v "bogu za hrbtom", kjer poslovanje takih institucij ni urejeno in varno. In brez skrbi, da nikomur zaradi velike plače banka ne trga denarja - češ, saj ne bo videl.
Izpiskov se ne more ponarejati, napak prikrivati, nalašč nekoga ogoljufati - na koncu koncev pa gre tudi za bančni sistem, ki ga vodi Banka Slovenije in kjer so transakcije v plačilnem prometu zabeležene.

Verjamem pa, da je lahko bil odnos delavk neprimeren. Ljudje so ljudje, krvavi pod kožo, in imajo tudi slabe dneve. Verjamem, da si na taki odnos naletela tudi drugje. Jaz sem, pa se ne obremenjujem kaj preveč, ker...Hmmmm, verjamem, da tudi jaz nisem vedno nasmejana. Ne zagovarjam freh odnosa, ker definitivno ni primeren, da ne bo pomote.user posted image In bi se morali zaposleni na tekih mesti zavedati, da je to njihovo delo, za katerega so se sami odločili. Ampak dejstva so taka, da povsod, kjer delavci delajo z ljudmi, pač pokažejo tudi svoje razpoloženje. Vsak dan doživim, ko sem v trgovini, da je nekdo vstal z levo nogo. Žal, človeški faktor. Je pa res, da takrat, ko imaš problem, potrebuješ oz. želiš lepšo obravnavo. In si še bolj občutljiv. user posted image

Še enkrat, brez zamere, samo moje mnenje. In, JA priporočam Abankouser posted image user posted image , ker je doslej vsem mojim željam ustregla v najboljši močiuser posted image . Druga banka, kjer sem bila komitent pred tem, pa ne. Za mojo mamo je pa tista NAJBOLJŠA. In je ne menja.  user posted image


(odgovor članu Billi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: izkušnje z bankami
30.8.2006 15:35:23   
BarbaraO
Sploh ne vem, kaj še čaka tvoj dragi! Jaz bi šla takoj osebno na banko in se ne bi premaknila od tam, dokler stvar ne bi bila razčiščena. Nato bi še isto minuto vsa sredstva prenesla na drugo banko (enako kot Žabonka tudi jaz nisem imela z NLB nikoli težav - kar se tiče vodenja osebnega računa, varčevanja ali kreditiranja). Verjetno bi vsaka banka morala pošiljati konec meseca izpiske (na NLB jih dobiš posebej za gibanje sredstev tekom meseca na računu in seveda posebej za vsako kreditno kartico npr. KARANTO, VISO in POSOJILNO KARANTO). Nikakor se pa ne bi sprijaznila z neobrazloženimi odtegljaji, pa čeprav bi šlo le za 10 tolarjev. Moj denar je MOJ in nobena banka nima pravice z njim nepooblaščeno razpolagati! In ker pravita, da vodita redno evidenco o dogajanjih na računu, to nikakor ne bi smel biti problem. Upam pa, da vesta, da pri vsakokratnem dvigu z VISO banka zaračuna relativno visoko provizijo (nekje okrog 4.000,00 SIT) - sem prepričana, da tudi A banka.

_____________________________

Če imaš 3 sončke, dan ni nikoli oblačen :-)))

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: izkušnje z bankami
30.8.2006 16:52:08   
Poka
IZVIRNO SPOROČILO: maša78

Draga Poka - brez zamere: user posted image
Živimo v času in državi, kjer se tako poslovanje, ki ga opisuješ, ne more zgoditi - že zaradi vseh možnih kontrol zunanjih nadzornih služb. V vsaki banki se lahko zgodi, da pride do napake - pa ne samo v banki - povsod.  In prepričana sem, da  zamik reševanja reklamacije ni bil zaradi zavlačevanja, temveč resnično zaradi raziskovanja problema. NALAŠČ se vsekakor to ne more zgoditi. Vsak dvig in polog itd. se da dokumentirati, tako da  izmišljenih dvigov ne more biti.

Izpiske (kolikor mi je znano) dobi vsak, ki jih sam ne odjavi. Tako da.....user posted image

Nismo nje v "bogu za hrbtom", kjer poslovanje takih institucij ni urejeno in varno. In brez skrbi, da nikomur zaradi velike plače banka ne trga denarja - češ, saj ne bo videl.
Izpiskov se ne more ponarejati, napak prikrivati, nalašč nekoga ogoljufati - na koncu koncev pa gre tudi za bančni sistem, ki ga vodi Banka Slovenije in kjer so transakcije v plačilnem prometu zabeležene.

Verjamem pa, da je lahko bil odnos delavk neprimeren. Ljudje so ljudje, krvavi pod kožo, in imajo tudi slabe dneve. Verjamem, da si na taki odnos naletela tudi drugje. Jaz sem, pa se ne obremenjujem kaj preveč, ker...Hmmmm, verjamem, da tudi jaz nisem vedno nasmejana. Ne zagovarjam freh odnosa, ker definitivno ni primeren, da ne bo pomote.user posted image In bi se morali zaposleni na tekih mesti zavedati, da je to njihovo delo, za katerega so se sami odločili. Ampak dejstva so taka, da povsod, kjer delavci delajo z ljudmi, pač pokažejo tudi svoje razpoloženje. Vsak dan doživim, ko sem v trgovini, da je nekdo vstal z levo nogo. Žal, človeški faktor. Je pa res, da takrat, ko imaš problem, potrebuješ oz. želiš lepšo obravnavo. In si še bolj občutljiv. user posted image

Še enkrat, brez zamere, samo moje mnenje. In, JA priporočam Abankouser posted image user posted image , ker je doslej vsem mojim željam ustregla v najboljši močiuser posted image . Druga banka, kjer sem bila komitent pred tem, pa ne. Za mojo mamo je pa tista NAJBOLJŠA. In je ne menja.  user posted image



A si prepričana, da živiva v isti državi? user posted image  Pa ja vsi vedo kako nepravna država je Slovenija. Pa kaj vse se dogaja, vse vrste goljufij. Pa čeprav preverjajo, ampak mnogokrat žal ne morejo nič. Znanka je davčna inšpektorica in ve za vse sorte stvari, še mislit si ne moreš- groza, lahko gre na ogled, lahko ukrepa,a kaj ko se na koncu največje barabe vedno izmažejo. Nasprotno pa bogi reveži nastradajo.

Kontrola gor ali dol- pri tem je lahko marsikaj od podkupnin ali pa so bodisi površni.

Raziskovat gredo problem pa šele ko jim resno zagroziš. Bilo je prav očitno zavlačevanje in trdili in izmišljevali so si take za lase privlečene argumente, da to ni res.

Mogoče veš o poslovanju bank več kot jaz, jaz nisem ekonomist, pojma nimam, vem pa za par goljufij, ki so se zgodile (in so sicer bile odkrite, drugače verjetno nebi vedela) in ja to se dogaja, da ti kdo kaj izmakne iz računa.

To pa niti slučajno ni res, da izpisek dobiš v vsakem primeru, razen, če ga odjaviš. Na A banki ne, pa tudi na Krekovi banki, kjer je moja mama ne. Za druge ne vem. Na A banki niti za viso ne dobi izpiskov, oziroma en mesec ja, 2 ne, pol spet 3 mesece, pa spet ne- potem mi pa še reci, da so odgovorni in zanesljivi pri svojem delu?

Glede delavk tam, če jih srečaš osebno niti nimam kakih pripomb. Ne vem za A banko, ampak menda so se grdo obnašale. Ko sem jaz reševala svoj problem s kartico na NLB, moram celo nekaj delavk pohvaliti (velenje) so bile ful prijazne, ampak v začetku očitno problema niso jemale resno. Krivi pa navsezadnje niso bili oni, ampak se je očitno na pošti zalomilo, kar smo poznej ugotovili, ampak njihova naloga je, da bi mi mogli pomagat čim prej prit do kartice, če so pol lahko v dveh dneh, ne vem kaj je bilo prej. V Ljubljani niti ne vodijo evidence, če so kartice že poslali oziroma kdaj so jo poslali.

Ne vem pa kako je lahko nekdo direktor, če ne zna uredit ene take banalne stvari.

(odgovor članu maša78)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: izkušnje z bankami
30.8.2006 17:11:55   
Anonimen
Sem na A banki in dobiva, dva izpiska mesečno, ki pa ju sploh ne pregledujem, lahko bi me prinesli okol, pa me ne, ker imam nadzor nad bankomatom in vem, koliko imam še gor in tudi, koliko gor pride.  Nikoli še nisem imela problemov z banko, vidva pa, začuda, skoz nekaj. user posted image  In ja, se drugače čisto strinjam z mašo.

(odgovor članu Poka)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: izkušnje z bankami
30.8.2006 17:34:58   
Poka
Jaz ne vem no, iz katerega kraja pa si? Moj je v Žalcu, mama je pa imela v Velenju, nisem je vprašala, ali je dobivala izpiske, ampak moj jih res ne in res je že parkrat prosil za to, pa mu jih niso začeli pošiljat. Men to ful smrdi.

Drugače se je pa nekaj let nazaj dogajalo to (ni še bilo bankomatov), da sta v Velenju dva uslužbenca v petek od vseh plače nakazovala na svoj račun na eno od Švicarskih bank, čez vikend pobrala obresti, v ponedeljek pa spet vse vrnila in ni nihče opazil. Na računih je bila čez vikend 0, ampak niso ugotovili, ker ni bilo bankomatov, denar se je še na bankah dvigoval. Bila sta taka dva, ki zadnja gresta in prva prideta. To sta delala nekaj let in sta ful obogatela, niso dolgo ugotovili. Ko so, so ju seveda zaprli.

Pa če se res ne more nič zgodit, kot trdite, zakaj so pa pol SKB tako spretno oropali? Ne mi rečt, da nihče od vodilnih ni imel nič pri tem oz. nihče od zaposlenih.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: izkušnje z bankami
30.8.2006 17:37:00   
Anonimen
Skb banka, pa še nobenega certifikata ne rabiš za Skb-net, samo odtipkaš geslo na kalkulatorček, ki ga imaš lahko tudi v Ameriki in že si na Skb-netuser posted image .
Dostopna banka, kjerkoli že siuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: izkušnje z bankami
30.8.2006 19:38:17   
Anonimen
Poka, sem šla še enkrat brat tvoje poste. Brez zamere, ampak se strinjam z Mašo. Ne vem, kako je možno, da se vse to dogaja samo tvojemu fantu, kajti če bi bilo vse to res, po vsej verjetnosti ne bi bil edini in bi že koga na banki za jauser posted image  obesili. V vsaki pogodbi o TRR piše, da moraš dobivat izpiske. Prav tako moraš dobivat izpiske za vse kreditne kartice. Tako, da tukaj nekaj ne drži.
Pa ne bodi tako črnogledauser posted image  Ljudje smo v principu dobriuser posted image  Niso povsod same zarote.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: izkušnje z bankami
30.8.2006 19:46:25   
KIRA
moj mož je od NLB, ki so blazno nesramni bli - šel preko SKB do NKBM. tu so pa ful prijazni. pa vse se da zment. user posted image user posted image user posted image

jaz sem pa na Hypo, ampak še ne dolgo.

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: izkušnje z bankami
30.8.2006 19:52:24   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Poka

Fantu se je že nekajkrat zdelo, da mu na bančnem računu mnjka nekaj denarja, vendar nikoli niso bili večji zneski, tako da bi bil lahko kak obračun obresti, ker je v limitu.

Drugače vedno dviguje z bankomata okrogle zneske

Za viso pa pošiljajo, kadar se jim zljubi, tako da v bistvu lahko ful goljufajo.

Men se zdi, da ponekod ful goljufajo,

isto pa delajo tudi z upokojenci, ker mislijo, da so že itak tako stari da ne bodo opazili.




Tole si pa kar nekaj napisala...user posted image

1.) Pri denarju se ti ne more "zdeti", da manjka. Preprosto izračunaš, koliko ga mora biti na računu. Prilivi minus odlivi. Večina ljudi, ki zasluži plačo, to matematiko obvlada.

2.) Če si v limitu, vedno plačaš obresti. In ne "lahko".

3.) Kako to misliš, da lahko goljufajo z Viso? Načeloma pri vsaki stvari lahko goljufaš.

4.) Spet se ti samo zdi, da goljufajo.

5.) Upokojenci imajo čas. Osebno ne poznam nobenega, ki ne bi zelo dobro poznal stanja svojih bančnih računov.



Preden zamenjaš banko, pa se prepričaj o dejstvih in ne piši "lahko in morda in baje", če konkretnih dejstev ne poznaš.


Kaj pa če se nekomu nekega dne "zazdi", da ga ti s svojim delom goljufaš in bi pisal take, kot jih tukaj pišeš ti..user posted image


(odgovor članu Poka)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: izkušnje z bankami
30.8.2006 20:06:15   
Marogica
Meni se je porodilia druga zamisel. Kaj pa če tvoj fant denar zapravlja za kakšne stvari, za katere ti ne bi smela vedeti, pa te je enostavno napetnajstil? Najprej malo njega prekontroliraj.
Meni se tudi čudno zdi, da bi se mu to večkrat zgodilo. Imaš prav, lahko se in se sigurno je, vedndar te napake banka popravi, dostikrat tudi avtomatsko. Kajti tudi njej mora zvečer "štimati kasa".

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: izkušnje z bankami
30.8.2006 20:09:29   
Anonimen
Ma, men se tut celotna stvar malo hudo smrdi...dogajajop se tako čudne stvari sam tvojemu fantu.....in točno takrat ko imata denarna "ozka grla".

Izpiske dobiš od vsake banke na dom, kjer imaš stalno prebivališče, al pa če se osebno sam zmeniš kam ti jih naj pošiljajo. Pri NLB se da to uredit tut preko klika. izpiske dobiš vsak mesec, pa naj bo toča izpad elektrike ali visok sneg. To je dejtvo.


Ampak...kaj se men zdi pri tvojem pisarjenju....a se ne bi pomenla s tvojim fantom, če ga on "slučajno" ne zapravlja za kaj drugega??? Iz izkušnje ti povem, da moj bivši kar veliko zapravljal, po svoje....bil je s.p. in tist kaj je mimo zaslužil, je končalo v kakem casinu ali kakor koli drugače?! Pomisli malo v to smer.....


Lahko pa je čist banalno.....če si v višjem limitu so posledično višje obresti....+ ne vem kako je za viso, ker imam DC in recimo pri revolvingu ti računajo mesečno 1.000 sit za vodenje računa revolving, pol računajo zraven SMS obveščanje + obresti neporavnanega dela plačila......če slučajno koristis to ugodnost do limita, potem dobiš kr zajeten kupček obresti....

Sem preračunala na začetku, ker so mi odobrili visok limit, koliko je ob polni zasedenosti obresti. Mi je kr slabo postalo...tako da ...jaz ga ne koristim.

Poglej izpiske še enkrat bolj natančno pa boš videla da je rešitev bliže kot si sama misliš.


(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: izkušnje z bankami
30.8.2006 20:12:40   
tajtaja
Take bedarije jpa že dolgo nisem slišala. Alo, pa saj ne moreš kar tako nekoga blatit in napadat.
Če se res pojavi kakšna napaka in to je možno kot tudi vsepovsod drugod, se oglasi v banki, se pogovori(brez dvigovanja glasu in obtoževanja vsevprek), zahtevaj obrazec za reklamacijo določene transakcije, počakaj na odgovor in to je to.
Promet na TRR se da dobit, ene banke ga dajo zastonj, druge  nekaj zaračunajo.Vendar ti ob reklamaciji tako ali tako izpišejo promet v tem obdobju in ga skupaj pregledate.
Če tega jpostopka ne želijo izpeljati na tak ali podoben način (vsaka banka ima svoja pravila in postopke), se pa lahko obrneš tudi upravo banke, saj ima vsaka poslovalnica še nekoga nad sabo (npr. vodja sektorja za prebivalstvo) ali kaj podobnega.
V glavnem, vsaka reklamacija se mora reševati in rešiti.
Ostane ti pa še tudi Urad za varstvo potrošnikov.


_____________________________

Največja sreča so otročki, zato sem srečna petkrat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: izkušnje z bankami
31.8.2006 9:54:14   
Poka
IZVIRNO SPOROČILO: Žabonka

Poka, sem šla še enkrat brat tvoje poste. Brez zamere, ampak se strinjam z Mašo. Ne vem, kako je možno, da se vse to dogaja samo tvojemu fantu, kajti če bi bilo vse to res, po vsej verjetnosti ne bi bil edini in bi že koga na banki za jauser posted image  obesili. V vsaki pogodbi o TRR piše, da moraš dobivat izpiske. Prav tako moraš dobivat izpiske za vse kreditne kartice. Tako, da tukaj nekaj ne drži.
Pa ne bodi tako črnogledauser posted image  Ljudje smo v principu dobriuser posted image  Niso povsod same zarote.

Ne vem sicer kaj hočeš povedat, ampak menda ne misliš, da sem si to kar tako izmislila, NIKOLI si ne izmišljujem stvari. Da ne dobiva izpiskov je DEJSTVO, če pa praviš, da piše v pogodbi, potem so itak naredili napako. Na srečo ima vse pogodbe shranjene, tako da bova tudi to pregledala čez vikend, ko bova doma. S to tvojo izjavo bi lahko bila mimogrede užaljena, ker sem pač najbolj ponosna na svojo iskrenost in druge pozitivne vrednote, ki sicer v današnjem svetu niso več najbolj cenjene in tudi nikamor več ne prideš na tak način, ampak meni je vseeno- meni je pomembno da ohranim svoj ponos. Nisem užaljena, ker vem da nisi mislila nič slabega.

Nisem črnogleda, nasprotno... Ne strinjam se s tvojo izjavo, da smo ljudje v principu dobri- dokaz da nimaš prav so razmere po svetu, bi pa rekla, da smo NAIVNI, sploh Slovenci. Če nebi bili, bi danes bila naša država trikrat večja...


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: izkušnje z bankami
31.8.2006 9:59:39   
Poka
IZVIRNO SPOROČILO: Mič

IZVIRNO SPOROČILO: Poka

Fantu se je že nekajkrat zdelo, da mu na bančnem računu mnjka nekaj denarja, vendar nikoli niso bili večji zneski, tako da bi bil lahko kak obračun obresti, ker je v limitu.

Drugače vedno dviguje z bankomata okrogle zneske

Za viso pa pošiljajo, kadar se jim zljubi, tako da v bistvu lahko ful goljufajo.

Men se zdi, da ponekod ful goljufajo,

isto pa delajo tudi z upokojenci, ker mislijo, da so že itak tako stari da ne bodo opazili.




Tole si pa kar nekaj napisala...user posted image

1.) Pri denarju se ti ne more "zdeti", da manjka. Preprosto izračunaš, koliko ga mora biti na računu. Prilivi minus odlivi. Večina ljudi, ki zasluži plačo, to matematiko obvlada.

2.) Če si v limitu, vedno plačaš obresti. In ne "lahko".

3.) Kako to misliš, da lahko goljufajo z Viso? Načeloma pri vsaki stvari lahko goljufaš.

4.) Spet se ti samo zdi, da goljufajo.

5.) Upokojenci imajo čas. Osebno ne poznam nobenega, ki ne bi zelo dobro poznal stanja svojih bančnih računov.



Preden zamenjaš banko, pa se prepričaj o dejstvih in ne piši "lahko in morda in baje", če konkretnih dejstev ne poznaš.


Kaj pa če se nekomu nekega dne "zazdi", da ga ti s svojim delom goljufaš in bi pisal take, kot jih tukaj pišeš ti..user posted image



Maš ti slučajno probleme s funkcionalno nepismenostjo?user posted image  Itak je vsakemu logično, da se obračunajo obresti. Tudi (če dobiš izpisek, kar ga moj ni), je gor napisano. Prosim, ne vpikuj se take neumne podrobnosti, če nimaš kaj drugega početi in ne podcenjuj moje inteligence. Dejstvo je, da je težko vodit evidenco, če niti ne dobiš izpiskov.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: izkušnje z bankami
31.8.2006 10:22:48   
Poka
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Ma, men se tut celotna stvar malo hudo smrdi...dogajajop se tako čudne stvari sam tvojemu fantu.....in točno takrat ko imata denarna "ozka grla".

Izpiske dobiš od vsake banke na dom, kjer imaš stalno prebivališče, al pa če se osebno sam zmeniš kam ti jih naj pošiljajo. Pri NLB se da to uredit tut preko klika. izpiske dobiš vsak mesec, pa naj bo toča izpad elektrike ali visok sneg. To je dejtvo.


Ampak...kaj se men zdi pri tvojem pisarjenju....a se ne bi pomenla s tvojim fantom, če ga on "slučajno" ne zapravlja za kaj drugega??? Iz izkušnje ti povem, da moj bivši kar veliko zapravljal, po svoje....bil je s.p. in tist kaj je mimo zaslužil, je končalo v kakem casinu ali kakor koli drugače?! Pomisli malo v to smer.....


Lahko pa je čist banalno.....če si v višjem limitu so posledično višje obresti....+ ne vem kako je za viso, ker imam DC in recimo pri revolvingu ti računajo mesečno 1.000 sit za vodenje računa revolving, pol računajo zraven SMS obveščanje + obresti neporavnanega dela plačila......če slučajno koristis to ugodnost do limita, potem dobiš kr zajeten kupček obresti....

Sem preračunala na začetku, ker so mi odobrili visok limit, koliko je ob polni zasedenosti obresti. Mi je kr slabo postalo...tako da ...jaz ga ne koristim.

Poglej izpiske še enkrat bolj natančno pa boš videla da je rešitev bliže kot si sama misliš.



Poglej, normalno, da sva imela finančne težave, če pa jaz še študiram on je pa bil zaposlen pri podjetju, ki je že tik pred stečajem in niso dobivali plač. Bila sva (fant) za cel limit v minusu, na koncu nama je ostalo po 2000 SIT, sposojala sva si denar,da sva si lahko kupila hrano. odpovedala sva se vsemu, od kupovanja oblačil, celo kozmetiko sva kupovala najbolj nujno, skratka nič drugega kot hrana, računi, bencin. Ne veš kakšen je občutek, ko veš, da si se celo življenje trudil, delal faks in si po drugi strani še eden boljših strokovnjakov na svojem področju, pa ko iščeš službo, pač vsi dobijo delo po vezah. Hvala bogu, da tujci gledajo predvsem na sposobnosti, izkušnje in znanje in je dobil mesto direktorja pri eni tuji firmi, kjer ga niti niso poznali in so izbirali kandidate izključno na podlagi sposobnosti in znanja. Pa ti povem, da z eno direktorsko plačo ni mogoče povrnit stroškov,ki  ti jih naredi eno tako bedno podjetje, kjer je bil zaposlen prej in ki ga vodi totalno nesposoben direktor z osnovnošolsko izobrazbo, ki po drugi strani kandidira za župana. In ko sva mislila, da sva kolikor toliko na lastnih nogah, da bova s prvo plačo že imela vsaj kaj za jest, je iz računa izginil denar. dejstvo je, da so se oni zlagali, da niso trgali dol denarja, ker kartico sem imela ta čas JAZ, ne on in sem vsak dan na bankomatu preverjala.

Moj fant ni tak kot tipični Slovenci, hvala bogu, zato ti povem, da mu še na misel nebi prišlo, da gre v casino. Vem, ker sem jaz hotela it, pa se njemu zdi to neumno. Pije in kadi ne,s kolegi ne hodi ven po službi, in mi pravzaprav 24 ur na dan visi za vratom, da mi gre že skoraj na živce. S sabo me pa hoče vzet celo na poslovna potovanja, tako da pač vem vsak trenutek kam gre kakšen denar. In sebi ne kupi ničesar, čeprav nujno rabi, prej sem vedno na vrsti jaz. To je pač njegova logika, s katero se sicer ne strinjam. In tudi za obveščanje po sms mu niso trgali, ima službeni telefon in vse stroške krije podjetje. Niti nima naročene te storitve.

Sej hvala za ideje, kaj bi lahko bilo narobe, ampak to sva midva vse že preverila. Ti pa tvojga mal v roke vzem... Pa za limit -400k tudi ne pride tam okrog 10k mesečno obresti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: izkušnje z bankami
31.8.2006 12:05:29   
maša78
provizija abanke pri dvigu je - Tarifa
400 sit + 2% od zneska dviga  ....torej je strošek odvisen od dviga. Kot povsod pri vseh bankah

(odgovor članu BarbaraO)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: izkušnje z bankami
31.8.2006 12:28:49   
maša78
IZVIRNO SPOROČILO: maša78

provizija abanke pri dvigu je - Tarifa
400 sit + 2% od zneska dviga  ....torej je strošek odvisen od dviga. Kot povsod pri vseh bankah


dodatna informacija o stroških dviga z Viso pri Abanki, ki jo je podala BarbaraO.

(odgovor članu maša78)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: izkušnje z bankami
31.8.2006 14:03:54   
LUNA06
Torej, tole bo odgovor iz prve roke, sama sem namreč zaposlena na šalterju v Abanki.Najprej ti moram rečt, da ni lepo da takole blatiš po nas, povsod pa napišeš da se ti samo zdi, tebi ali tvojemu fantu.

Močno se strinjam z mašo78, saj se stvari v naši državi ne ponarejajo kar s takšno lahkoto kot sam praviš.Gre za kup sistemov ki skrbijo za preverjanje korektnega poslovanja.

Pa poglejmo konkretno:

1.visa: Kartica je namenjena plačevanju in ne dvigu gotovine, zato je jasno da se za dvig računa provizija, kar je 400 SIT+2% od zenska (kot so že punce povedale).Da pride bremenitev za določen nakup v banko lahko traja par dni (to je za vse banke enako), zato je razumljivo, da fantu niso mogli takoj povedati).Je pa možno tudi da mu prejšnji mesec stvari niso trgali, ker je odvisno kdaj je bil nakup opravljen (bi se mogli o konkretnih datumih pogovarjat).

2.izpiski: Vsak komitent, ki ima pri naši banki odprt osebni račun, mesečno prejema izpiske.Izjema so komitenti, ki imajo prijavljeno storitev Abanet, saj si lahko sami preverjajo promet.Če pa stranka izpiske vseeno želi, ni nobene ovire.Pomembno pa je tudi da imamo pravi naslov, saj se stranke včasih preselijo in pozabijo spremeniti naslov.
Izpiskov v nobenem primeru ni mogoče ponarediti, saj se tiskajo avtomastko v centralni bazi Abanke.

3.nakazila: Abanka ni kriva, da nakazila na račun pride pozno!Ravno zato smo uvedli osebne račune, da gre denar isto sekundo kot pride v banko na osebni račun komitenta.Včasih je bilo drugače, ko je stvar potekala preko Agencije za plačilni promet.Zdaj pa je vse odvisno od tega, kdaj je druga banka sredstva posredovala naprej.

4.preveč trgan znesek: Olivija je omenila, da ji je bilo preveč trgano.Za to je kriv prodajalec, če bi banka trgala dvakrat bi imeli dvojen bremenitve vsi komitenti, ki so tisti dan opravljali nakupe.Če se dokaže da je res dvojno, se od prodajalca zahteva denar nazaj in to sploh ni sporno.

5.odnos delavcev: Tukaj se pa moram s tabo na žalost strinjat.Vem da se to dogaja.....

Torej, če potrebuješ konkretne informacije za tvojega fanta, ti jih lahko posredujem, samo piši mi ZS.

Tudi vse ostale, vprašajte če vas še karkoli bančnega zanima, sploh v zvezi z Abanko.


(odgovor članu maša78)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: izkušnje z bankami
31.8.2006 15:39:09   
Anonimen
Draga Poka, če nekaj objaviš na forumu, moraš pričakovati različna mnenja - tudi takšna, ki ti niso všeč. Nihče ti noče nič slabega, sama si vprašala za naša menja in si jih dobila. Ni pa potrebno "udariti" nazaj z žaljivimi izjavami, kajne?
In verjemi, marsikatera od nas je bila v življenju še v hujših situacijah kot to, da si je morala za hrano denar sposodit.

Želim ti uspešen zaključek študija, čimprejšnjo zaposlitev in srečno življenje s tvojim fantom.

In kot ima naš Tjazy napisano: Svet je narejen preprosto. Vzemi ga kot takega in ti bo lažjeuser posted image

(odgovor članu LUNA06)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?