|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   srčni utrip 197
23.2.2008 20:00:57   
*alja*
Danes mi je postalo zelo slabo in to se mi je zgodilo drugič ta teden. Pritisk sem mela 77/114 srčni utrip pa 197. Naenkrat mi je srce tolklo ko noro slišala nisem skoraj nič pa vidla nisem nič vsaj 2 minuti. Sam vsedla sem se in čakala kaj bo. Niti do telefona nisem mogla. Pa še sama z user posted image sem bila doma, bile sve zunaj, dobro da nismo ob glavni cesti in da je ona naprej skakala po parku. Pot prsmi me boli še zaj (tak stiska me), počutim se povoženo.

Pa že en mesec ziher sem ful utrujena skos zaspana in zmatrana, brez volje,... vglavnem v pšonedeljek grem k zdravniku. Pa kaj za user posted image bi lahko bilo?


_____________________________

25.08.2005 Alja

Vse v življenju enkrat mine! Sreča, žalost, smeh in solze; vse je le trenutno stanje. Zato uživajmo vsak trenutek posebej in bodimo srečni.


Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: srčni utrip 197
23.2.2008 20:10:35   
Anonimen
To, kar opisuješ ti, je tahikardija- hitro utripanje srca.





Tahikardija, to je danes zelo pogost in pereča zadeva v življenju vsakega 3 slovenca! Kaj je to moteno delovanje srca. Kako se opazi, da gre za tahikardijo, imate kdaj globoko sapo, da skoraj ne pridete, do sape, to še ne pomeni da gre zato, je pa možnost velika.
Naštela bom znake tahikardije, tudi jast dolgo nisem vedela zato, vzrok je najpogosteje, različne stresne situacije in šoki v življenju, ki puščajo na srcu razne poškodbe! Pravjo raje živce na pašo, res je to.
Prvi znaki:user posted image
Težka sapa, najraje se pojavi v spečnosti, ali vas prebudi s suhim grlom in kašljem, težko se odkašljate in pri tem lovite sapo! Če ste astmatik, potem zlahka, to zamenjate za napad astme.

V pljučih vas stiska, obliva vas vročica, v trenutku vas trese mraz!
Veste kaj je vagus, nahaja se v predelu prs, nekje pri žlički, ta uravnava pritisk, temperaturo telesa in delovanje srca. Ponavadi, zamenjate pritisk v pljučih z vagusom. Ampak v resnici, gre za vagus, ki nepravilno deluje.

Hitro bitje srca, kot da bi vam bila zadnja ura, naenkrat, se ustavi za par sekund, kot bi odbil, nakar spet hitri udarci, pa spet nehanje bitja za par sekund, to se pomiri samo od sebe, je odvisno, na začetku, to traja le kako minuto, ali samo enkrat zamre, po večih takih dogodkih, se stanje podaljšuje.

jutranja slabost, ponavadi tudi tako hitro oblitje celega telesa, da pademo skupaj, posebaj, ljudje z niskim krvnim tlakom. Zavemo se hitro, če se pri tem nismo hudo ranili. Ofrišanje z mrzlo vodo, pa pozabimo na ta dogodek, o tem ni ne duha ne sluha, večkrat pa se to lahko tedensko ponavlja.

Ponavadi zgubimo malo spomina, sploh kaj se je zgodilo, pozabimo na to, kot kake sanje.
Jast dolgo nisem vedela zakaj gre, saj medicina se je sklicevala, na mojo slabokrvnost, neješčnost, ampak pokazalo se je po prometni nesreči, ko se nisem zavedla, ničesar več, samo črnina pred mano, ekg je pokazal in takrat naprej tudi močni znaki, tako da, smo ugotovili, skupaj z dohterjem, da gre za tahikardijo.
Stanje se mi je umirilo, če pa kakšen znak opazim, takrat se stisnem za nos in močno pihnem, kot bi se hotela usekniti, vendar ne sme nič zraka skozi nosnici, kot, da bi izničevali pritisk pod vodo, pa s tem vagus umirim, ki deluje na vse organe v telesu, potem pa počitek vsaj dan če ne dva! Ob težkih primerih pa morate h kardiologu, čeprav se ga otepam, bom morala naslednjič, ob hudem napadu, tudi jast tja, nekaj znakov, ki mnogi zamenjujejo, ali za astmatični napad, šok astma in podobno. Večje poškodbe lahko dolgotrajno okvarijo srce, ali pretresi in šoki v življenju! Temu so pogojene kapi, srčne, možganske.

user posted image
Uršika

(www.anvip.com)







(odgovor članu *alja*)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: srčni utrip 197
23.2.2008 20:11:03   
hrabra miška
Pozdravljena!
Jaz imam iste probleme,samo meni je ugotovljene da imam probleme z srčno zaklopko. Lahko se mi to zgodi 1x na teden ali je pa pol leta mir. Pomaga mi sladkana voda. Upam da se ti nikol več ne bo ponovilo. Imam pa srečo,da se mi nikol še to ni zgodilo v avtu.


_____________________________

Pazite na svoje otročke kot na zaklad.
Vsak je drugačen,vsak je edinstven.

(odgovor članu *alja*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: srčni utrip 197
23.2.2008 20:39:28   
* Mateja *
To se je tudi meni dogajalo tako dolgo da me je spravilo čisto na tla, fizično in še psihično. In pol sem se prihično prav zmozgala. Sem pa dobila betablokator Propranolol, ki upočasni bitje srca. SEm bila parkrat pri kardiologu, na holterju , uz-ju srca, pa niso nikjer nič dognali!

Pejdi do zdravnika, ker je le srce. MOrda pa so težave psihičnega vzroka.

(odgovor članu hrabra miška)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: srčni utrip 197
23.2.2008 20:44:34   
*alja*
Kako je pa zdravljenje? Pa saj tako nemorem živet da grem trikrat na dan po pol ure spat. Pa saj zaj še gre, kaj pa ko bom v službi? Če pa slučajno 500 metrov laufam me pa kar zmajnka ker nemorem do zraka. Pa ni šans da bi malo po našem klancu potiskala do glavne ceste, sem skor hin ker nemorem do zraka! Pa to se mi dogaja zadja tri - štiri mesece, pa sem mislila da nimam kondicije, zdaj pa vidim da ni sam to.

_____________________________

25.08.2005 Alja

Vse v življenju enkrat mine! Sreča, žalost, smeh in solze; vse je le trenutno stanje. Zato uživajmo vsak trenutek posebej in bodimo srečni.



(odgovor članu hrabra miška)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: srčni utrip 197
23.2.2008 20:50:56   
sonccnica
Sama sem imela enake simptome, po porodu, nakar so mo ugotovili, da imam hiperaktivno ščitnico. Zelo hitro ti lahko to ugotovijo, z odvzemom krvi.

(odgovor članu *alja*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: srčni utrip 197
23.2.2008 23:13:47   
* Mateja *
Ja viš na ščitnico se pa nisem spomnila, sem bila tudi na teh preiskavah, pa tudi tam vse bp.Meni zgleda se je vse zaradi psihe dogajalp. Srčni utrip sem mela tudi v mirovanju čez 100, največ pa sem ga imela do 150, ti ga imaš precej več. Dej si večlrat na dan zmerit pritisk če imaš možnost in ti zraven  napiše še št. udarcev, pa dej si mal pisat in nesi s sabo k dohtarju. SEj je logično da nič ne upaš, če maš taki pulz, si sam nabija v prsnem košu. Čutiš tudi kakšno tesnobo al ne ne?
Jaz nisem šla nikoli ležat ko se mi je tok dvignu, ker mi je ene par mesecev stalno tako srce norelo, pa nič niso najdli. jaz pa sem se tako sekirala, da imam kaj s srcem narobe, da me bo kap, da me bo,....Vse možne stvari. Pejdi lepo čimprej do zdravnika, ta te bo dal na ekg, da vidi kaj ti dela, pa vse mu povej, pol te že napoti naprej če vidi da je potrebno.
Kok maš pa pulza v mirovanju?

(odgovor članu sonccnica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: srčni utrip 197
24.2.2008 17:35:02   
sancy
ojla, se ena ki spada v to skupino. Tud men se to dogaja, in ko sm bla pri zdravniku me je najprej dala pregledat za scitnico. Ker ni nic pokazal, sem morala en dan na sebi imet holter( za srce ) in tudi tle ni nic pokazalo. Ampak zaenkrat se nevem kaj mi je. Imam pa ucasih tak velik srcni utrip da ga na minuto sploh ne morem prestet. Tko de mi je kar odleglo ker vidim da nisem edina 

(odgovor članu *alja*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: srčni utrip 197
25.2.2008 8:42:32   
honey
Pojdi na pregled za ščitnico - jaz sicer nisem imela utripa 197, pač pa tam nekje okrog 110, 120 - ampak to ves čas. Se mi je pa včasih tudi zgodilo, da mi je srce podivjalo. Zdaj, odkar sem na tabletah za ščitnico, mi je utrip padel na 80, zdivjal mi pa tudi še ni (v 4 mesecih). Ja, pa utrujena sem bila tudi non-stop, brez življenja, izžeta dobesedno.

(odgovor članu sancy)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: srčni utrip 197
25.2.2008 16:33:32   
*alja*
V mirovanju imam normalnega 70-80, potem pa naraste do 200, ampak to več ne utripa ampak sam vibrira. Sem danes hodla in je na dopustuuser posted image , sprejemajo sam nujne primere (in jas trenutno nimam napada), tako da počakam do drugega ponedelka in upam da se nebo ponovilo.

_____________________________

25.08.2005 Alja

Vse v življenju enkrat mine! Sreča, žalost, smeh in solze; vse je le trenutno stanje. Zato uživajmo vsak trenutek posebej in bodimo srečni.



(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: srčni utrip 197
25.2.2008 23:04:47   
* Mateja *
Glej, sej tud če se ti ponovi veš da ni nič takega, ker si teh napadov že več preživela. Je pa res da srce ne tolče več ampak dobesedno vibrira. jaz sem doživela tako panični napad in mi je srce tok tolklo, da sem se cela tresla. Bilo je pa pozno zvečer in sem si mislila samo bog daj da preživim do jutra...



(odgovor članu *alja*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?