|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Solarij
25.4.2008 8:09:46   
Anonimen
Sem v 20 tednu nosečnosti. Že par leti imam navado pred morjem iti parkrat v solarij, ker sem bolj svetle polti in me drugeče čisto zapeče (pa se ne izpostavljam preveč soncu) in tudi mažem se ful. Zanima me ali lahko solarij škodi plodu. Mislim iti npr. 5x po cca. 6 min. Tko na izi, da dobim podlago.
Kaj pravite?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Solarij
25.4.2008 8:12:09   
Anonimen
Jaz na tvojem mestu nebi šla. Zakaj? Že tako se koža raztezuje skozi celo nosečnost, potem pa tile umetni žarki?user posted image  No, itak se boš odločila po svoje.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Solarij
25.4.2008 8:18:53   
majaS80
Hej,

solarij škodi TVOJI koži tako v nosečnosti kot drugače, saj veš.....
Ni pa nekega vpliva na otroka, user posted image  je toliko zaščiten v tvojem trebuščku,
da mu žarki ne pridejo tako blizu, da bi škodili.
Res pa je da premisli, da nisi pre dolgo in da ti ne bo prevroče......
saj veš to vse vpliva na počutje.....
LP

_____________________________

MajaK

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Solarij
25.4.2008 8:26:48   
sani1
Solarij ne škodi plodu.
Če tebi paše kar idi ampak ne pretiravaj...


_____________________________

Pusti, naj prihajajo stvari same-
kot večer, kot noč, jutro in dan.
Počakaj, da potrkajo pri tebi-
kot dež, kot lačen ptič, kjot izgubljen popotnik.
Pusti, da stvari odtečejo-
kot čas in voda!
Za lepši dan!

(odgovor članu majaS80)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Solarij
25.4.2008 8:31:54   
Anonimen
Ja vem, da škodi moji koži, ampak mislim, da bolj škodi to, da me sonce zapeče, da sem kar s skorjico. Ker sem na plaži vedno samo dopoldne in pozno zvečer ne pa v hudi vročini se mi zdi da sigurno naredim manj škode da grem 5x na leto pred morjem v solarij, kot pa da se potem moram še 14 dni mazat z jogurtom in skoz paziti kdaj kam grem ker me ful opeče, sploh po obrazu in ramenih (pa se mažem s 30).

(odgovor članu sani1)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Solarij
25.4.2008 9:01:10   
Anonimen
Punce kaj pa po porodu če recimo dojiš ni nobene panike če hodiš v solarij?Kaj pa v primeru če imaš cr,verjetno je dobr počakat da se čist zaceli, a ne?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
25.4.2008 10:32:27   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Solarij
25.4.2008 12:28:39   
cleopatra
bolj škodi, če te sonce zelo opeče, kot pa, da postopoma pripraviš kožo na sončne žarke v solariju

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Solarij
25.4.2008 12:58:45   
AnciM
Jaz bom šla pred dopustom parkrat za par minut. Če ne grem dobim alirgijo na sonce in mislim, da je bolje malo zarkov, kot pa razne kreme in tablete proti alergijam. Seveda pa sedaj pri nobeni stvari ne smemo pretiravati. Malčkovo in naše zdravje je na prvem mestu.

(odgovor članu cleopatra)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Solarij
25.4.2008 14:00:52   
lubicamoja
Jaz sem hotela tudi v solarij med user posted image , pa so mi rekle v solariju, da user posted image ne smejo! Prav tako je bil ginekolog šokiran, ko sem omenila solarij, da kako sploh lahko pomislim na solarij med user posted image ...



(odgovor članu AnciM)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Solarij
25.4.2008 15:13:28   
sxy
Se sprašujem, zakaj imate v nosečnosti sploh potrebo po solariju??? Nosečka je že sama po sebi lepa, z rjavo poltjo ali pa bolj bledo... Sploh je vseeno, ko pa nosečka izžareva eno posebno polt in res ni potrebe da bi se pražla v solariju!!! Ča pa se gre samo za to da dobiš podlago pred poletjem, pa tudi dvomim da jo potrebuješ, sj če si noseča dvomim da se boš poleti pražla na soncu, se boš verjetno bolj skrivala v senci, tako da podlage ne potrebuješ tako nujno. Tudi praženje na soncu škodi, tako da predlagam ti letos bolj "senčkanje" in uživanje ob limonadi. Za lepo rjavo polt boš pa poskrbela drugo leto. Letos raje poskrbi za trebušček oz. malo pikico v njem!!!!

Sxy

< Sporočilo je popravil sxy -- 25.4.2008 15:16:37 >


_____________________________

When we wake up in the morning, we have two simple choices. Go back to sleep and dream, or wake up and chase those dreams.
Choice is yours...




(odgovor članu lubicamoja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Solarij
25.4.2008 15:59:01   
AnciM
Problem s solarijem imamo predvsem tiste, ki imamo zelo svetlo polt. Jaz dobim pike in mahurje (alergija) poleti od sonca. Če grem parkrat v solarij tega ni! Bi ti raje jemala kaj proti alergijam v nosečnosti? Kakšne antihistaminike?user posted image Imam pa tudi prijateljico, ki jo poleti že v senci opeče sonce (rdečelaska z zelo prosojno poltjo). Saj ne razmišljam o solariju zaradi lepote ampak zaradi preventive in zdravja.

(odgovor članu sxy)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Solarij
26.4.2008 10:06:20   
Anonimen
Ja tudi meni se ne gre za rjavo polt, ker jo itak nikoli nimam. Res pa je, da če grem v solarij me nikoli ne opeče.

(odgovor članu AnciM)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Solarij
26.4.2008 11:54:21   
arabela*
pozdravljena anonimna.
Jaz sem v 22 tednu,pa tud občasno grem v solarij.Je že bilo okoli tega ogromno napisanega.Sem pač tak človek,da skozi vse leto hodim,zmerno,tako da vedno obdržim tisto malo porjavelost.Pa tud tako je,ne ljubi se mi mazat,pa pudrat po obrazu,ko pa dobiš malo barve,pa je čist drugače.Mani so v solariju rekle,da ni nevarnosti,nekatere pravijo da je ,ampak jaz osebno grem npr.dvakrat mesečno za pet minut,pa je čist dovolj.Včasih si tud trebušček malo pokrijem.bistvo je v pregrevanju,na to moraš pazit,zato je 5 min.čist dovolj.Pa marsikatero poznam,ko je hodila zmerno,pa ima sedaj zdravega otročkauser posted image

_____________________________

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Solarij
26.4.2008 13:59:09   
Bethany
Hm, preventiva in zdravje v istem stavku s solarijem meni ne gre skupaj. user posted image Preventiva je lahko zgolj izogibanje soncu, če te tako hitro opeče. So pa vedno variante, da si pač oblečena v tanka oblačila, ko se izpostavljaš soncu. Tudi sama sem pred leti imela enako mnenje -bolje parkrat na leto v solarij, kot pa potem na morju trpeti zaradi alergije. Potem pa sem močno spremenila mnenje glede solarijev in uporabe le teh, saj ti močno poškuduje celice kože, ki se zaradi tega vedno počasneje obnavljajo ali pa sploh ne, da niti ne govorim o kakem kožnem raku... brrrrr! user posted image Tako, da jaz že več let prakticiram svetlo polt poleti, izogibanje soncu kolikor se da, visok zaščitni faktor vedno kadar sem izpostavljena soncu ipd. Poznam nekaj žensk, katerih koža zgleda grozno starikava prav zaradi pretiranega sončenja, ali pod solarijem ali pod soncem. Odločitev je pa seveda odvisna od vsakega posameznika, kar mu je pač pomembnejše.

(odgovor članu AnciM)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Solarij
26.4.2008 14:44:39   
sxy
Podpis pod Bethany....

Še enkrat... Ne mi govorit da solarij v nosečnosti samo zaradi alergij na sonce in za podlago.... Če je tako hudo... potem je boljše da se v nosečnosti izogibaš tudi soncu in solariju...
No to je moje mnenje in od njega ne odstopam. Tudi jaz sem hodila občasno v solarij, zaradi podlage pa tudi zaradi tega ker sem želela biti bolj temnopolta... Potem pa sem lani izgubila otroka v 12 tednu nosečnosti , pa sem na začetku nosečnosti tudi občasno hodila v solarij... Pa zdaj ne trdim da je bilo zaradi solarija, ker tega mi nobeden ne more potrditi, pa tudi ovreči ne,ampak kaj pa če ravno zaradi tega????
Ja raje potrpim brez solarija in brez sonca teh nekaj mesecev, najlepših mesecev, sj za sončenje pod soncem ali pa v solariju bo še čas!!!
Pa brez zamere!!!


_____________________________

When we wake up in the morning, we have two simple choices. Go back to sleep and dream, or wake up and chase those dreams.
Choice is yours...




(odgovor članu Bethany)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Solarij
26.4.2008 17:50:44   
Paštetka
če si že zdaj v 20. tednu, boš poletu torej proti koncu. Jaz sem rodila avgusta in mi je že hoja ali sedenje na 25. stopinj bilo težko.Sem komaj dihala in se vlačila.Ne vem kako boš se ti potem lahko pražila na soncu proti koncu nosečnosti. user posted image  Seveda, vsak po svoje.

Solarij NE.



_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu sxy)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Solarij
26.4.2008 18:29:42   
Majabo
Sicer nisem proti solariju v nosečnosti, če gre za zmernost. Sam sem šla nekajkrat v prvi nosečnosti, samo obrazni solarij, ker sem imela poroko. Sedaj v drugi nosečnosti ne hodim.
3 mesece po porodu, bilo je pred morjem, sem sla po podlago, ker imam ravno tako zelo občutljivo kožo nagnjeno k alergijam. Šiv od carskega reza sem imela vedno pokrit.

Se pa strinjam s paštetko, po 30. tednu, boš povsod drugje kot pa na plaži...
pa še na nekaj moraš misliti, koža v nosečnosti je nagnjena k pigmentnim lisam, če imaš že tako občutljivo kožo jih lahko kaj hitro pokasiraš.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Solarij
26.4.2008 18:36:14   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

če si že zdaj v 20. tednu, boš poletu torej proti koncu. Jaz sem rodila avgusta in mi je že hoja ali sedenje na 25. stopinj bilo težko.Sem komaj dihala in se vlačila.Ne vem kako boš se ti potem lahko pražila na soncu proti koncu nosečnosti. user posted image  Seveda, vsak po svoje.

Solarij NE.




Točno tako! Boge so vse user posted image  sredi poletja. Mene kuha že odkar so se temperature povzpele nad 15 stopinj.user posted image  

(odgovor članu Paštetka)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Solarij
26.4.2008 19:27:08   
AnciM
Punce ne me razumet narobe. Jaz nimam alergije samo kadar se pražim. V bistvu se nikoli ne sončim ravno zaradi tega, pa še belo polt imam, ki nikoli ne porjavi. Dobimjo že v senci. Dobim jo tudi doma, ko začne cveteti trava in je sonce že visoko na nebu. Torej ne pomaga senca. Edina stvar, ki mi je do sedaj pomaga je bil solarij in seveda tablete - antihistaminiki. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Solarij
27.4.2008 8:07:17   
NancyF
no naj še jaz povem... solarij sigurno ne škodi plodu, če seveda ne pretiravaš. Jaz ga imam sama doma in sem ga redno uporabljala v 1. nosenosti in sedaj v 2., zaenkrat je bilo vse ok. Samo ne smeš se preveč pregreti, sploh ne v prvih treh mesecih (kakšen turbo solarij ne priporočam, ker je premočan), kasneje pa ni panike...seveda uporaba v mejah normale.

(odgovor članu AnciM)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Solarij
27.4.2008 8:57:02   
Anonimen
Jaz ne bi šla.

(odgovor članu NancyF)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Solarij
27.4.2008 9:59:44   
*tajda*
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Že par leti imam navado pred morjem iti parkrat v solarij, ker sem bolj svetle polti in me drugeče čisto zapeče (pa se ne izpostavljam preveč soncu) in tudi mažem se ful. Zanima me ali lahko solarij škodi plodu. Mislim iti npr. 5x po cca. 6 min. Tko na izi, da dobim podlago.
Kaj pravite?


če je tvoja koža res tako zelo občutljiva pojdi do osebnega zdravnika da ti izda napotnico za dermatološko kliniko kjer boš hodila v poseben solarij kjer imajo ločene uv b in uv a žarke in ni tako strupen kot razni solariji po kozmetičnih salonih.Pa še pod zdravniškim nadzorom boš in te bodo pregledali pred vstopom v solarij in po njem,pregledali ti bodo tudi vsa materina znamenja.Ja drugače je pa solarij škodljiv za tvojo kožo ne pa za plod,ampak saj veš vsako uro umre eden človek zaradi kožnega raka.Pa srečno.

< Sporočilo je popravil *tajda* -- 27.4.2008 10:02:45 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Solarij
27.4.2008 13:42:31   
pikica1979
solarij je skodljiv tako in drugace. sskodi tvoji kozi in vsem ostalim. sem tudi svetle polti in ne hodim v solarij; sonca pa se izgogibam med 11 in 4 uro. Pa je vse OK. Menim, da je skrajno neodgovorno iti v solarij v nosecnosti. na plazi bo pa itak vask gledal tvoj trebuscek, ne pa kok si zazgana oz. temna. pa brez zamere.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Solarij
28.4.2008 8:11:55   
frutka_
Jaz sem tudi med belimi sortamiuser posted image , v solarij sem rada hodila prej, ko sem bila mlajša, da pripravim kožo. V nosečnosti se solarija izogibam.
Poglej, zdaj so full modni tisti veliki klobuki in dolga krila. Če boš zaščitena z oblačili te ziher ne bo sonce natreskalo tako, da boš dobila mehurje.
Osebno sem bolj proti kot za.
Po porodu pa si privošči kakšen obisk pa masažico.user posted image

(odgovor članu pikica1979)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?