|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Lastniki in živali
15.3.2009 11:53:28   
Razigran
Živim v enodružinski hiši okrog katere se ves čas podijo mačke in psi, kar je problem.
Skoraj vsak dan je pred vhodnimi vrati polulano, po travi in tlakovanem dovozu k hiši leži vsak dan nekaj novih pasjih in mačjih iztrebkov, polulana so kolesa avtomobila, gredice v zelenjavnem vrtu so zmeraj na novo razkopane in služijo za zakopavanje kosti, nova fasada hiše je na vogalih umazana od drgnjenja psov ob steno, polica balkonskih vrat je poscana vsak dan, na šipi balkonskih vrat je vsak dan polno dlak, na odprtem podstrešnju manjšega objekta ob hiši, se ves čas zadržuje nekaj mačk, zelena ograja iz cipres je na večih mestih razredčena (psi so si naredili prehode skozi njo).
Problemi z živalmi so posledica treh sosedov, ki živijo zelo razpuščeno.
Eden sosed si je pred leti nabavil muco....ta je imela mlade.....te mlade muce so spet imele mlade....sedaj je muc po grobi oceni med 30 in 40, zanje ne skrbi nihče, še najmanj pa lastnik (oziroma on skrbi...vsak dan jih futra z mlekom....nastavi pred vrata svoje hiše krožnik z malo mleka, ki še za eno mačko ni dovolj), ki je eno ali dve muci odstopil še dvema sosedoma, ki o skrbi za živali očitno še tudi nista slišala, pa imata ob teh mucah še pse.
Lastniki psov so spet poglavje zase.
Prvi  sosed "pasjerejec" in njegovi so zelo glasni ljudje, ves čas na dvorišču opozarjajo z vpitjem na svojo prisotnost (vpitje nad psom, nad otroci, med zakoncema, glasno preklinjanje, navijanje glasbe do onemoglosti, neurejeno okolje okrog hiše, da ne veš če si morda zašel na divje odlagališče komunalnih odpadkov, prisoten je tudi alkohol...)
Drug sosed je pa vzorčni primer lastnika, ki "pozablja", da ima psa. Njegov pes je brez "pasje ute", nima ograjenega pasjaka, nima verige, nima posode z vodo in hrano, ima pa 100% svobodo. Ta sosed je celo na letni oddih odšel in ga 14 dni ni bilo doma, pa je pes moral preživeti in se znajti. Znašel pa se je tako, da je prevračal našo kanglo z odpadki in si kaj poiskal. Jaz in žena sva bila malo jezna, pol pa sva le dojela, da je žival lačna in sva mu med letovanjem "gospodarjev" dala kaj za pojesti. Ko je moja žena lastniku rekla za problem s psom, jo je ta besedno obtožil, da je nestrpna do psa in da "naj se pazimo", če bo s psom kdaj kaj narobe. Seveda pa sam psa niti cepit proti steklini ni peljal.
Pa to nista edina psa, od bolj oddaljenih sosedov pogosto priteče še kakšen pes, pogosto se psi zberejo (tudi 5 komadov) potem se pa podijo po vrtu, teptajo rože, uničujejo grmičevje in lajajo, da je neznosno.
Namesto urejene hiše in vrta ob hiši za kar si prizadevam, imam vse okrog hiše posrano in poscano, namesto miru pa vsak dan pasji lajež in polno zakopanih kosti.

Dragi bralci, zaščitniki živali in strokovnjaki iz tega področja, ki to berete, povejte mi kaj je za narediti, da se zadeva reši?

Prosim za ustrezne konkretne predloge in ne le nakladanje o tem, kako bi po zakonu moralo biti in da so predpisi (ki jih očitno moji sosedje ne spoštujejo).


Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Lastniki in živali
15.3.2009 12:05:37   
pipic
zavetišče  oz. društvo za zaščito živali

(odgovor članu Razigran)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Lastniki in živali
15.3.2009 12:19:14   
kajajaka
Prijava lokalnemu društvu za zaščito živali ali zavetišču.

Če naslovov ne poznaš, javi- ti bomo pomagale poiskati najbližjega.

Mislim, da je možna tudi prijava na policijo, kjer je tudi možno ostat anonimen-da potem sosed svojih kompleksov ne bo maščeval na tvojih živalih ali bognedaj otrocih.
Moja mami je nekoč tako prijavila sovaščana, ki je imel kokeršpanjela privezanega na štriku za drevo sredi pašnika, kjer naj bi mu ovce pazil user posted image . Poklicala je policijo, povedala kak je primer in takoj so bili pri njemu. Odnesel jo je brez kazni- samo z opominom. Psa je potem oddal. Vsaj za psa se je dobro končalo, če že on ni dobil kake vzgojne...

ČESTITAM, da ti je mar! Takšne zadeve je potrebno prijaviti, da se živali čimprej reši muk! Srečno!

< Sporočilo je popravil kajajaka -- 15.3.2009 12:23:03 >

(odgovor članu pipic)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Lastniki in živali
16.3.2009 1:58:31   
Arwenko
Zbrat dokaze, fotografije, itd., da so psi res psuščeni in tam hodijo. Potem uradna prijava na VURS zaradi zanemarjanja. Hkrati, ko se pes pojavi pri vas poklicat zavetišče in naj psa odpeljejo, lastnik bo zanj plačal globo. Na drugi strani za mačke, poklicat in prosit za pomoč kakšno društvo za zaščito živali, ki jih bo pomagalo polovit, eventuelno sterilizirat/kastrirat, da se vsaj razmnoževale ne bodo več dalje. Kako jih pregnat iz dvorišča ti nebi znala pomagat, mogoeč s kakšnimi preprarati, ki jih odganjajo. Za pse pa velja, da narediš ograjo okrog dvorišča, da ne bodo mogli noter. To bi bilo na kratko.

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Lastniki in živali
17.3.2009 11:36:05   
mika
A si naredil kot so ti svetovale punce?

Že dva psa brez nadzora sta nevarna, ker tvorita krdelo, kaj šele 5 psov. vsi ste v nevarnsoti in lahko pride do tragedije.

(odgovor članu Razigran)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?