|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Otrok noče k očku
4.5.2008 16:36:14   
asika
Imam problem ločenih staršev...Z bivšim možem sva se ločil, ker je bilo najino razmerje neugodno za otroka, prepiri, alkohol, droge. Skupaj sva bila do punčkinega leta in pol. On se nikoli ni pretirano zanimal zanjo, zato tudi ni navajena nanj. Postopno smo jo navajali nanj, tako da je sedaj sposobna biti sama z nim tudi cel dan. Načelom naj bi jo imel na 14 dni za vikend, kar on niti ne spoštuje. Pride ko se mu zazdi...Problem pa je, da ona niti ne želi it k njemu, ko je treba it postane tiha, otožna, taka odmaknjena...Učke dobijo tak žalosten pogled...nič ni v njej...gre tako kot en robot, ker pač mora it. Ko se vrne je precej agresivna, jokava, nezainteresirana, nenehno kjubuje..karkoli rečem je ne in jok. Če jo vprašam kako je bilo sploh noče govorit, ignorira vsako moje vprašanje, da o tem, da očeta sploh ne omenja niti negovorim. Skratka rada bi kak uporabn nasvet, kako se ji približat, kaj naredit, da omilim ta stres, to njeno nelagodje.Sedaj je stara je dve leti in pol in vrjamem , da ji ni lahko it k očku, ampak mora in bo mogla hodit...Sama sem pa čisto obupana, ker ji ne znam pomagat. Noče govort od njega, niti poslušat, če ji kaj hočem povedat, ne pusti mi, da jo objamem...vse to se sicer umiri, po parih dneh...
sama bi ji tako rada pomagala, pa mi ne gre.
Ko ji rečem no danes greš pa k očiju, reče samo Saj sem že bila,a danes moram tudi? Pa ne bi šla mami...
Na očeta ne morem računati, ker karkoli rečem izzovem v njem neko agresijo..tako, da...sem popolnoma obupana.
Tako bi ji rada vse skupi omilila...
Ima kdo pameten nasvet?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Otrok noče k očku
4.5.2008 17:53:53   
mala maja
user posted image Kaj pa če bi se skušala pogovorit in se dogovort, da naprimer za toliko časa da punčka prebrodi krizo hodite skupaj za nekaj ur ven. Naprimer greste v ZOO al pa na kakšen sprehod za par ur. Toliko da se punčka navadi, da pač mora ostati čez vikend pri očku. Ali pa da jo vzame čez dan, zvečer pa pripelje nazaj k tebi.
Se pa meni zdi kar malo prekmalu 2.5 leti starega otroka dat za vikend k očetu, pa da še tam prespi. Bogica, kakšen šok mora bit zanjo. Meni je bilo težko pri 11 letih, kaj pa pri dvehuser posted image user posted image
V skrajni sili se bosta morala obrnit po pomoč, magari do otroškega psihologa ali na CSD. Pa še enkrat meni se zdi dve leti in pol kar malo prekmalu da gre za vikend k očku in tam prespi, sploh če se ne počuti dobro tam.

(odgovor članu asika)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Otrok noče k očku
4.5.2008 18:20:00   
soncek28
JOJ 2,5 je res ful prekmalu,da že tudi prespi,posebej če se ne počuti tam lepo.Kakšen je pa očka do nje,je prijazen,no sprašujem?
 
jaz bi se zmenila,da grem zraven za par uric,ali pa da je z njim čez dan zvečer pa naj pride domov prespat.Ne bi prenesla tega ,da bi mi otrok trpel zaradi tega.
 
Sej verjetno on tudi želi otroku dobro,in bo tudi vse naredil zato,da se otrok počuti lepo.

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Otrok noče k očku
4.5.2008 22:22:29   
asika
Sej za enkrat ji še ni treba prespat tam, gre sam čez dan...ampak po 3 letu bo pa mogla. GROZA.
Mah, ni on ravn očka material...pa še midva nimava ravn nekega odnosa...Sej smo probal it skupi,pa se bolj men posveča in mori, ker mu nekako ni jasno, da nam ne gre! Imava zdej odločbo sodišča in se z bivšim nič ne da zmenit.
Tko, da bom res probala še k psihologu, ki jo prav noben noče vzet, ker je premlada...hecno, a ne. Šele po 3 letu starosti greva lahko.
Upam, da bo.
Hvala za odgovore

(odgovor članu soncek28)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Otrok noče k očku
5.5.2008 9:22:35   
kristinaj
zakaj jo pa silit cel vikend, ko pa tega sama noče in ji najbrž pri očetu ni všeč, če so še vedno posredi droge alkohol in vprašanje kakšna klapa hodi zvečer k njemu....
jaz moje v tako družbo ne bi niti pustila, kaj šele, da mora iti.... halooo

če si pa ti to želiš, začnite najprej s sprehodi po par urc..... in to stopnjujte, do celega vikenda....

(odgovor članu asika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Otrok noče k očku
6.5.2008 7:49:33   
anju
meni se čudno zdi zakaj pride domov agresivna, jokava, nezainteresirana... če je otroku nekje lepo, prijetno, ne pride od tega razdražen. in če bi ji bilo z očetom prijetno, bi ga bila vesela. niti slučajno nočem koga obsojat, si tudi premalo napisala, da bi razbrala, kako dela z deklico njen oče. ampak po tistem, kar sem prebrala, se mi nekaj ne zdi vredu...

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Otrok noče k očku
7.5.2008 23:34:01   
massylou
Oprosti za kako grobo besedo, brez zamere, in povdarjam, da je samo moje osebno mnenje.
Ampak: Pijanemu zadrogirancu, pa je lahko sam predsednik al kaj pa vem kdo, nikakor ne bi zaupala majhne hčerke. On ne razmišlja s svojo glavo, niti kot oče, pač pa preko alkohola in drog. 2-letnika se da hitro pridobiti na svojo stran, hitro se ga da zamotiti z igro, pozornostjo, igračko... lahko ga je spraviti v dobro voljo, ga navezati nase. Izgleda pa, da on tega pač ne počne. Ko se otrok brani z agresijo, zapiranjem vase, razdražljivostjo, ignoriranjem..., lahko pomislim na resnost situacije.

OK, ne rečem, mogoče je punčka občutljiva in jo res že sama odtujitev od tebe tako vrže iz tira, ampak tudi sama imam okoli sebe med prijatelji in v družini nekaj 2- in 3-letnikov in sem si lahko ustvarila mnenje, da tudi če si tuj človek, otroka lahko pritegneš k igri, smehu... za kar lep čas brez staršev. Nečakinja, katero sem do njenega skoraj 2. leta videla mogoče 4x, je še celi dan po tem, ko sva se z možem kakih 10 minut igrala z njo za 2. RD, spraševala atija in mamico, kdaj spet prideta M in B (mi2).

Kot je rekla anju, se tudi meni nekaj ne zdi v redu. Na nič konkretnega ne namigujem, niti ne vem, kaj počneta, ko sta skupaj. Kaj ni ok? Ugotovite. Čimprej, da otročičica ne bo več rabila skozi ta stres.
Pogovori se s sodnikom, če si zakonsko primorana otroka pošiljat k očetu. Povej na socialni, komurkoli. Zrihtaj si, da je deklica lahko tam le pod nadzorom... pač karkoli. Mogoče ni resno, mogoče je pa zelo. Zato ne odlašaj, ker so stvari, ki nas zaznamujejo do konca življenja. Tudi če ni vse skupaj nič, naredi akcijo in pridi stvari do dna.

Kjer je dim, je tudi ogenj, jaz pravim. In še enkrat: moje mnenje.

Srečno in držim pesti, da bo vse ok user posted image user posted image user posted image . Še posebej za malo pupiko.

< Sporočilo je popravil massylou -- 7.5.2008 23:50:07 >

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Otrok noče k očku
16.5.2008 7:58:33   
karmy
Sej za enkrat ji še ni treba prespat tam, gre sam čez dan...ampak po 3 letu bo pa mogla. GROZA.


zakaj pa bi MOGLA prespat? sej jaz imam tudi zavedeno uradno da naj bi moj bivši prihajal po malega in ga pripeljal nazaj kao v nedeljo. Kaj je v resnici? Jaz sem vedno prisotna, če je karkoli narobe, jaz vstopim med njima in prekinem karkoli se pogovarja. Enkrat je bilo tako da ga je imel mali poun kufer in je rekel da ga pusti pri miru, on je pa še kar drezal v njega. v tistem trenutku ga je mali udaril. če ne bi jaz vstopila notri med njima bi njega nazaj.

Je ničvreden "oče" in pri takih primerih mora biti mama zmeraj zraven.

_____________________________

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu massylou)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Otrok noče k očku
16.5.2008 8:02:37   
maruškaŠ
Nikjer ne piše, da MORA it, če noče - še manj, da bo MOGLA prespat, če noče.

Nekaj je narobe in to nekaj je hudo narobe. Ukrepaj preden bo prepozno. Če sama veš, da je bilo žeprej prisotno - alkohol, droge, ... nikar ne prepuščaj male kar tako njemu - čeprav imaš morda občutek, da mora it - pa vendar NI JI TREBA.

Se pa strinjam s predhodnico - obrni se na kakšnega psihologa.

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Otrok noče k očku
16.5.2008 8:07:22   
TRIŠ
user posted image user posted image user posted image sem brez besed.Uboga deklicauser posted image user posted image user posted image Pojdi na socialno in povej.Naj bo deklica v njegovi bljižini pod tvojim nadzorom.

< Sporočilo je popravil TRIŠ -- 16.5.2008 8:08:48 >

(odgovor članu maruškaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Otrok noče k očku
16.5.2008 8:14:42   
mika
Pijanemu zadrogirancu, pa je lahko sam predsednik al kaj pa vem kdo, nikakor ne bi zaupala majhne hčerke


se podpišem. a na CSD to vedo?  takšnemu očetu, otroka brez moje prisotnosti nikoli ne bi pustila.

verjetno hčerka hodi k njemu že lep čas, a ne? če bi bilo vse vredu, bi se nanj že 'morala' navadit.

< Sporočilo je popravil mika -- 16.5.2008 8:15:16 >

(odgovor članu massylou)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Otrok noče k očku
16.5.2008 8:41:26   
mojamura
tako stanje v katerem pride tvoja hčerka od očeta, je zelo resno. otrok ti na svoj način sporoča, da se mu tam ne godi lepo. verjamem, da ti hčerka noče nič povedati oz. se zapre vase, če jo sprašuješ o odnosu oče-hči. svetujem, da greš na socialno, poveš kaj se dogaja, v kakšnem stanju pride hčerka od očeta. povej, da si hotela z njo k psihologu, vendar je ne vzamejo, ker nima še 3 leta. povej, da se ti zdi, da je nekaj hudo narobe in prosi, če te lahko napotijo k svojemu psihologu, vsak CSD bi ga naj imel oz. naj ti povejo kam oz. na katerega psihologa se lahko obrneš.

naj ti malo orišem situacijo ki je bila pri meni. takrat 8 letni sin, je po obiskih svojega očeta bil tri dni razdražen, nejevoljen, začel je močiti posteljo imel je nočne more. tudi jaz sem se hotela pogovoriti z njim, a zaman. Nato sem ubrala drugo pot, ker k psihologu ni hotel, sem ga vprašala le, ko je prišel od očeta, ali se je imel lepo in če je bil priden. čez čas ko je spet imel nočno moro pa sem priletela v njegovo sobo....bil je polulan in jokal tako obupno, pa sem ga stisnila močno k sebi, mu rekla, da ga imam rada, da bilo kaj se zgodi, se vedno lahko obrne name, da jaz mu bom vedno stala ob strani....in takrat je bruhnilo iz njega. ne bom pisala v detajle kaj mi je povedal, le toliko, da je oče nad njim izvajal psihični teror. od takrat dalje ga nisem pustila tja. pa smo meli kup problemov nato z bivšim, ampak sem na csd-ju rekla, da dokler se bo tako obnašal do lastnega otroka, ga ne bo videl. Zdaj je sin star 11 let, situacija z očetom se je popravila, je pa sin tudi sam rekel, da če bi spet kaj podobnega začel, bi me takoj poklical na mobi, da pridem po njega. Sam je tudi svojemu očetu povedal, da ne bo prenašal več takega odnosa in da, če ga ima rad, naj neha s tem. zaenkrat je ok.

_____________________________

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu asika)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Otrok noče k očku
16.5.2008 8:59:52   
Anonimen
Obrni se na CSD,povej situacijo in zahtevaj posvet pri pedopsihologu.
Po novem(iz iskušenj)morajo vse službe upoštevat otrokove želje in mnenje.

(odgovor članu mojamura)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Otrok noče k očku
16.5.2008 14:16:40   
tehnofil
Ima kdo pameten nasvet?

Če ti ne veš, po vsem tem, kar si napisala, kdo naj ti svetuje?

(odgovor članu asika)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Otrok noče k očku
16.5.2008 14:26:54   
tincci
Jaz ne razumem, zakaj sploh pustiš, da hodi k njemuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________


www.alergije.net

(odgovor članu TRIŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Otrok noče k očku
17.5.2008 8:11:16   
Anonimen
Tud meni ni jasno, zakaj mora in bo mogla hodit k njemu? Ja ni šans, da še kdaj gre, če se potem takole obnaša. Si morda pomislila na kakšno zlorabo, (psihično) maltretiranje, zanemarjanje? Jaz bi se obrnila na CSD in v skrajni sili na sodišče, da bi pač preprečila takšne stike oz. bi upoštevala nasvet male maje, da bi kam hodili skupaj. Nikakor pa ne bi otroka silila, da nekam gre, če je jasno, da je to zanj travmatično.

(odgovor članu asika)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Otrok noče k očku
17.5.2008 9:03:32   
Anonimen
Obrni se na CSD,povej situacijo in zahtevaj posvet pri pedopsihologu.
Po novem(iz iskušenj)morajo vse službe upoštevat otrokove želje in mnenje.


Ja, tako nekako.

Dobro je,da si prizadevas ohranjati stike z ocetom....vendar ima vse svoje meje.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Otrok noče k očku
17.5.2008 14:20:01   
dory
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil

Ima kdo pameten nasvet?

Če ti ne veš, po vsem tem, kar si napisala, kdo naj ti svetuje?





Se podpišem..če ti ne veš kaj in kako kdo bo? Za dobro svojega otroka, pa nej bo dec kdor hoče, s takimi predispozicijami otroka ne dobi brez moje prisotnosti...NIKOLI!

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Otrok noče k očku
17.5.2008 22:49:37   
atanja
TAko kot si napisala do 3.leta on ne sme vzeti otroka od mame niti za en dan. In teh pol leta bi mogoče lahko izkoristili da se bolj spoznata v bližini tebe-če so normalne razmere.
Če pa oče jemlje droge in pije pa jaz svoje otroka ne bi peljela k njemu.. je lahko oče, sam da ga otrok gleda v kakšnem ˝posebnem˝stanju naredi veliko škode.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Otrok noče k očku
22.5.2008 13:13:47   
urška
IZVIRNO SPOROČILO: hothien

Tud meni ni jasno, zakaj mora in bo mogla hodit k njemu?

ker ma oče pravico da vidi svojega otroka. seveda pa ima tudi otrok pravico do očeta. pa ne me narobe razumet, sem totalno proti temu, da se otroka pošilja nekam kjer mu očitno ni za bit. če je pa oče pijanec in zdrogiranec bi se pa moglo že v štartu ugotovit. torej bi to morala CSd vedet že takrat ko so stike določali. ampak če bo zdaj hodla pa po CSDju bo kvečjemu mama izpadla grda, ker mu otroka ali noče dat, ali pa otroka ščuva proti očetu.
tak majhen otrok se pač ne more sam odločit-njegovega mnenja najbrž na CSDju ne bodo kej preveč upoštevali. ker najbrž ne bo znala povedat zakaj noče k očetu.
meni se je samo enkrat naredilo, da sin ni hotle k njemu. in to zato, ker smo tisti dan pričakovali mojo sestro in njenega moža, ki živita v tujini. pa sem sinu rekla, da mora it. seveda ni hotel in potem sva poklicala očeta in mu je sam reku, da bi prišel naslednji dan. in ker ga ni hotel poslušati je tam dal telefona kr na tla in se ni hotel več pogovarjat. valda sem se potem jaz oglasla in me je bivši nazjal ko psa kaj otroka ščuvam. s tem, da to sploh ni bil njegov vikend, ampak moj. no seveda sem sina potem peljala in me je celo pot spraševal, če bosta sestra in mož še vedno na obisku ko pride nazaj. grozno mi je blo hudo, ampak nisem vedla kaj nej druzga naredim.

aja pa še to, vseh odgovorov nisem brala, zato upam da ne ponavljam preveč istih zadev.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Otrok noče k očku
22.5.2008 18:32:37   
lenika
Jaz pijanemu zadrogirancu svojega otroka ne bi pustila niti za 5 minut, pa tudi, če je njegov oče.

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Otrok noče k očku
23.5.2008 11:31:28   
pijja
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

Obrni se na CSD,povej situacijo in zahtevaj posvet pri pedopsihologu.
Po novem(iz iskušenj)morajo vse službe upoštevat otrokove želje in mnenje.


Ja, tako nekako.

Dobro je,da si prizadevas ohranjati stike z ocetom....vendar ima vse svoje meje.Se podpišemuser posted image


_____________________________

Takšni, kot smo bili včeraj, nismo danes in tudi jutri ne bomo

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Otrok noče k očku
23.5.2008 13:15:20   
sinnerka
pa kaj bo otrok mel od očeta ki je pijanc in zdrogiranec?

(odgovor članu pijja)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Otrok noče k očku
23.5.2008 13:32:58   
romy
Če bi šlo za mojega otroka bi ga oče videl le preko mojega trupla.

Prosim, nikar ne sili uboge punčke k očetu. Sigurno ima razlog, da noče iti tja. Triletni otrok potrebuje le ljubezen, občutek varnosti in igro, nič kompliciranega in tega očitno ne dobi.


O triletnem otroku boš pa menda ja odločala TI, ki si njena mama. Nihče, ampak res nihče je ne sme siliti, pa naj gre za sklep sodišča, ali pa za csd.

(odgovor članu sinnerka)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
TOP ponudba počitnic za družine
Kam se boste odpravili letos poleti? Za vas smo zbrali nekaj TOP predlogov, kako ustvariti nepozabne spomine.




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?