|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Punce,
3.8.2008 14:07:33   
Klarita
rabim nasvet. Vem, da ni prava tema, ampak tukaj čvekate mamice otrok različnih starosti in raje vprašam tu.
Mislim, da našega 11 mesecev starega fanta kuha. Že zjutraj, ko smo vstali je imel vroče čelo in ko sem mu zmerla s termometrom v uho je imel 37,4 (vem, ni panike), malo prej sem mu zmerla še enkrat in je imel 37,8 in zgleda da mu raste, ker se mi zdi vedno bolj vroč. Skuhala sem mu kamilice in dala limono noter, ampak ne vem če je mogoče še kakšno domače zdravilo, za nararavno zbijanje temperature. Dajte mi kakšen nasvet prosim.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Punce,
3.8.2008 14:26:03   
frutka_
Za naravno zbijanje vročine je fajn kopanje najprej v topli kopeli, ki ji postopno dodajaš hladno vodo. Vendar moraš upotevati, da vodo hladiš do mlačnega potem pa hitro ven.
Druga varianta, ki jo moja mami uporablja je hlajenje s krompirejvimi koluti, ki ji položiš na stopala in preko oblečeš nogavico. Odstraniš ji htakrat, ko so koluti topli.

Pa da boste čimprej zdravi!

(odgovor članu Klarita)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Punce,
3.8.2008 14:26:33   
Anonimen
Načeloma se vročine do nekje 38.5° sploh ne zbija (izjema je, če je otrok nagnjen k vročinskim krčem), ker ima tudi vročina svoj namen, pomaga telesu pri obrambi.

Tako da bi ga jaz pustila čisto pri miru, doker mu vročina ne zraste čez tisto mejo, potem pa paracetamol v svečkah ali sirupu, lahko tudi kakšna hladna kopel. Pa piti sok, vodo, čajček.

Kakšne pa so njegove nogice in rokice? Če so mrzle, potem bo temeratura zagotovo še naraščala, če so tople, pa ne bo več veliko. Se pa telesna temperatura ponavadi proti večeru poveča in ponoči ter dopoldne pade.

Aja, pa zmeri mu še pod pazduho, termometri v ušesih včasih pokažejo napačne rezultate. Je pa temerpatura, zmerjena pod pazduho pol stopinje nižja, kot zmerjena v ušesu.

(odgovor članu Klarita)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Punce,
3.8.2008 14:40:46   
ma&he
Vem, da se bo slišalo hecno, ampak olupi čebulo in daj kolute na nogice, čez pa nogavice. Preverjeno deluje, nasvet sem dobila od medicinske sestre!!!!!!!!!!!!!!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Punce,
3.8.2008 18:10:54   
Klarita
Hvala punce za vse nasvete, bom poskusila. Trenutno ima temperaturo 38.  Svečko bi mu raje dala komaj zvečer pred spanjem.

Hvala še enkrat. user posted image

(odgovor članu ma&he)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Punce,
3.8.2008 18:18:49   
Gina
Vročino zbija mlačna kopel, kisovi obkladki, razredčeni seveda z vodo na nogice - kar celo brisačo zaviješ okrog nogi, bezgov čaj za pit. Čez dan mu lahko daš c-vitamin v mlačen čaj, za povečanje odpornosti zelo pomaga, za zvečer pa ni primern, ker po njem ne moreš spat, je kot kava. Upam, da ne bo imel česa hujšega, pa da ga čim prej mine.

(odgovor članu Klarita)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
4.8.2008 9:38:36   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Punce,
5.8.2008 22:07:21   
Klarita
Lukrecija, temperature nisem zbijala dokler ni dosegla 38 in čez.
Sem bila pri pediatrinji in je potrdila virozo. No danes temperature ni več, edino tek mu še manjka.
Bo jutri boljše, skratka vseeno hvala za nasvete.

P.S. Na nogice sem mu dala čebulo in je kričal, kot bi mu nekdo noge kuril. Ne vem zakaj, mogoče zato, ker je bila mrzla. Seveda, sem jo takoj odstranila, večji uspeh je bil s krompirjem.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?