|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   skromna poroka
18.8.2008 9:58:39   
jagoda77
Načrtujeva poroko, na hitro... še to leto. Nič nisva planirala, ne nič, pač rada bi to speljala.
Rada bi le obred, ki bi bil nekaj posebnega, ideja že je, pa po obredu le šampanjec in mogoče jagode v čokoladi ali pa kakšni mini prigrizki. Ne marava nekih velikih žurov ne nič, ker nisva niti pri denarju trenutno za te zadeve, ampak le obred in zdravica. Je to preveč skromno? Povabila bi pa tako vse prijatelje in familijo, samo neke požrtije ne bi bilo, le po vsem tem kosilo s starši in pričami.
Glede nato, da kaj posebnega ne rabiva oz. vse imava, bi prosila za denar, ki ga lahko potem pametno porabiš oz. če bo že kdo hotel darilo, naj da raje kuverto pa zarad mene če nič ne napiše, čigava je, če je komu npr. nerodno. A je katera to kej posebnega v vabilo napisala? Pa kako? Zbiram ideje user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: skromna poroka
18.8.2008 10:09:27   
Mišni
Meni do tam, ko začneš govorit o kuvertah, ni čisto nič preveč skromno ...

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu jagoda77)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
18.8.2008 10:12:38   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu jagoda77)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: skromna poroka
18.8.2008 10:35:03   
JanaB
Tudi skromno je lepo. Glede daril oz. denarja ne bi pisala v vabila bi pa ustno razširila to željo in upala, da jo bodo upoštevali.
Glede na to, da bo večina povabljena le na obred bi pričakovala tudi temu primerno skromna darila.


(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: skromna poroka
18.8.2008 10:40:49   
baguSka
jagodka.. tocno tkole kot si ti opisala, se je porocil moj bivsi direktor.. smo se vsi povabljenci zbrali na magistratu.. kjer smo pricakali zenina in nevesto.. smo ju pospremili pred oltar, kjer smo bli prica njunim zaobljubam.. potem smo jima vsi voscli in sledil je sampanjec in jagode za vse.. kar stoje.. tam v predverju dvorane, kjer imajo sank.. full lusno speljano vse skupi.. potem smo ju spet pospremli do avta, ki je blo parkirano pred magistratom in od koder sta se odpeljala s starsi na kosilo, mi pa smo sli naprej pit haha.. :) smo se nasli taprava druscina.. :) ampak nismo sli vsi skup.. po druzbicah..

razen daril pa nismo dajali, ker noben od njiju ni nic omenju.. niti nisem nobenga opazila da bi jima kdo dal.. je ze neki casa od tega, ampak ce mam prav v spominu, sta tud rekla da noceta NIC.. sej rabila res nista pr vsem denarju ki ga mata.. no, edino ljubezni ni blo.. mogoce takrat se malo, ampak to ni blo to no.. ampak to je ze druga zgodba..

pa srecno user posted image

(odgovor članu jagoda77)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: skromna poroka
18.8.2008 10:46:26   
baguSka
IZVIRNO SPOROČILO: JanaB

Tudi skromno je lepo. Glede daril oz. denarja ne bi pisala v vabila bi pa ustno razširila to željo in upala, da jo bodo upoštevali.
Glede na to, da bo večina povabljena le na obred bi pričakovala tudi temu primerno skromna darila.




mal bi popravla.. skromno je najlepse.. user posted image  glede daril oz denarja tud jaz nebi pisala v vabila.. ampak bi izrecno vsakemu ki bi me vprasu, povedala da nocem NIC!!! in tud s to zeljo upala, da jo bodo upostevali.. no, jaz se vedno upam da jo bodo upostevali, ker planirala se piknik in naju ze sprasujejo neki kaj hocva itd.. pa sva rekla res NIC, ce ze cist zares nekdo ne more pridt praznih rok, da bova pa najbl vesela glih kuverte oz da sparava za porocno potovanje konc leta.. ampak da se vedno raj vidva da nic... ker nama je zelja se z njimi poveselit, ne pa da bojo neki zapravlal za naju.. da se pac nisva porocila v ta namen..

(odgovor članu JanaB)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: skromna poroka
18.8.2008 10:48:58   
Anonimen
Poroka je lahko skromna, pa je še vedno hud žur. Midva sva ful poceni skoz pršla pa sva mela vse skupaj krepko čez 100 ljudi, pa vsi so bili navdušeni.
Za darila sva pa midva rekla da nočeva nič. Ker vse imava.
V vabila pa nisva nič pisala, sploh pa ne da hočva keš, ker mi je to pa res grdo.

Mi je pa grdo da hočeš pršparat na njihovi pogostitvi, pričakuješ pa denaruser posted image

< Sporočilo je popravil karin24 -- 18.8.2008 10:54:22 >

(odgovor članu baguSka)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: skromna poroka
18.8.2008 11:02:03   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: jagoda77
oz. če bo že kdo hotel darilo, naj da raje kuverto

Je čisto oK.

Sorodnikom lahko poveš, da zbirata denar - prijateljem tudi, a povejta za kateri namen. namreč kar tako,  ni nobenemu prav všeč. Midva sva tudi rajši dobila denar, sva pa potem povabila domov sorodnike in jim pokazala omaro v dnevni, ki sva jo kupila za ta denar.

Naprimer teta pa je zahtevala da sama nekaj kupi, tako da sva izbrala mikrovalovno pečico.

Včasih (beri stoletje) nazaj ni bilo na razpolago toliko dobrin in so jih zato kupili in prinesli v dar mladoporočencem. Sploh če so vselili v nov dom. Kjer pa že dalj časa stanujejo skupaj, imajo res že vse, kar se potrebje za življenje, tako da je denar edino pametno darilo. Je pa res lepo če se potem tudi pove/pokaže, kaj sta si za ta denar kupila/privoščila.


Kar pa se tiče pogostitve smo mi tudi po cerkvenem obredu, na vrtu župnišča postregli s hladnim šampanjcem in piškoti vse, ki so prišli. Nato pa smo šli na kosilo najožji (že teh nas je bilo 22).

< Sporočilo je popravil tehnofil -- 18.8.2008 11:03:13 >

(odgovor članu jagoda77)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: skromna poroka
18.8.2008 11:05:58   
Bubamaraa
IZVIRNO SPOROČILO: karin24

Mi je pa grdo da hočeš pršparat na njihovi pogostitvi, pričakuješ pa denaruser posted image


to je moja prva misel...user posted image




_____________________________

...KO TI ŽIVLJENJE PRINESE LIMONE ,ZAPROSI ZA TEQILO,SOL IN SEVEDA ME POKLIČI…



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: skromna poroka
18.8.2008 11:10:10   
Kerensa*
Kakor jaz vidim, ni ženska nikjer napisala, da hoče kaj prihraniti na pogostitvi. Vidim kvečjemu stavek, da je njima skromna poroka všeč. In takšna naj bi poroka tudi bila - kakršna je všeč ženinu in nevesti, ne pa vsem ostalim. V končni fazi je to njun dan, torej tudi njuna odločitev. Gostje so navajeni, da poroka ne poteka po njihovo, navajeni pa so tudi, da prinesejo darilo. To večinoma naredijo tudi, če jim poveš, da daril ne pričakuješ. In ravno v takem primeru, ko vedo, da nočeš kozarcev, multipraktikov in podobnega, ti sami od sebe prinesejo kuverto. Rada bi videla tistega, ki bi jo zavrnil. user posted image

(odgovor članu Bubamaraa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: skromna poroka
18.8.2008 11:13:15   
baguSka
ja kerensa na tako poroko se ponavadi ne nosi takih daril.... oz sploh nobenih... mal bedno izpade, da se onadva tam porocita, nazdravijo in potem se zacnejo darila in kuverte nosit user posted image user posted image user posted image  ornk bedno.....

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: skromna poroka
18.8.2008 11:15:45   
Kerensa*
že takšna poroka ni tradicionalna... zakaj bi bila torej še darila? user posted image

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: skromna poroka
18.8.2008 11:19:47   
Anonimen
Itak da vsak nekaj prinese.
Sam že v naprej jim rečt, pa sam za pit jim dat je pa men grdo. Midva sva rekla da nočeva nič, sam da so dobre volje, ker že vse imava. Pa so vseeno nosil. Sam rekla pa nikoli nebi naj prinesejo kuverteuser posted image
Pa če po obredu plačaš kosilo tud ne bankrotiraš.

Če hočta pa res skromno poroko pa bodite pač sami s pričami. To bo še najcenej pa najbolj skromno. Sam bosti pa sam dve kuvertiuser posted image

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: skromna poroka
18.8.2008 11:21:53   
Kerensa*
Pa saj se ne poročamo zato, da bi kaj dobili, a ne?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: skromna poroka
18.8.2008 11:21:56   
jagoda77
IZVIRNO SPOROČILO: Bubamaraa

IZVIRNO SPOROČILO: karin24

Mi je pa grdo da hočeš pršparat na njihovi pogostitvi, pričakuješ pa denaruser posted image


to je moja prva misel...user posted image





pršparat? je skromna poroka to, da hočem šparat? zakaj bi delala neko poroko, do katere mi ni? meni je všeč skromni obred, ne rabim rompompoma okrog vsega pa ne vem kakšne pojedine, ampak le obred in pa neka skromna pogostitev, če bo pa že kdo kaj nosil, naj pa kuverto prinese, ker trenutno opremljava stanovanje in bi nama to zlo prav prišlo. In tako kot je ena rekla, da ne rabim 100 kozarcev, pa krožnikov pa multipraktiki, pa mlinčki za kavo,... pač si po svojem okusu kupiš, kar rabiš.


(odgovor članu Bubamaraa)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: skromna poroka
18.8.2008 11:23:23   
baguSka
Če hočta pa res skromno poroko pa bodite pač sami s pričami. To bo še najcenej pa najbolj skromno. Sam bosti pa sam dve kuverti


pa nama ni blo nobene... user posted image


in midva tud nisva nikol nobenmu rekla da zbirava kuverte.... le da sparava za porocno potovanje.... user posted image  da edino tega se nimava, vse ostalo pa ze mava.... to je ze tista skrajnost, ko vidis in ko poznas cloveka, da bo na vsak nacin neki dal... in mu pac svetujes, da ne bo glih v temo brcnu... user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: skromna poroka
18.8.2008 11:24:07   
Kerensa*
Na "skromno" poroko pridejo ponavadi le najbližji sorodniki in prijatelji... in to so ljudje, ki te najbolj poznajo... oni vedo, da ne potrebuješ kozarcev in multipraktikov... in oni tudi vedo, da adaptiraš stanovanje... in vedo tudi, da ti razkošne poroke niso všeč... torej bodo sami od sebe prinesli kuverto, če jim boš rekla, da naj ne nosijo kozarcev in multipraktikov... pa je problem rešen. user posted image

(odgovor članu jagoda77)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: skromna poroka
18.8.2008 11:26:47   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: jagoda77

IZVIRNO SPOROČILO: Bubamaraa

IZVIRNO SPOROČILO: karin24

Mi je pa grdo da hočeš pršparat na njihovi pogostitvi, pričakuješ pa denaruser posted image


to je moja prva misel...user posted image





pršparat? je skromna poroka to, da hočem šparat? zakaj bi delala neko poroko, do katere mi ni? meni je všeč skromni obred, ne rabim rompompoma okrog vsega pa ne vem kakšne pojedine, ampak le obred in pa neka skromna pogostitev, če bo pa že kdo kaj nosil, naj pa kuverto prinese, ker trenutno opremljava stanovanje in bi nama to zlo prav prišlo. In tako kot je ena rekla, da ne rabim 100 kozarcev, pa krožnikov pa multipraktiki, pa mlinčki za kavo,... pač si po svojem okusu kupiš, kar rabiš.




Pa najina poroka je bila tud skromna, sam šparala pa na gostih nikoli nebi, jih raje ne povabim. Nama je bilo glavno da se folk na najinmu žuru zabava in ima fajn. Vse ostalo nama ni bilo tako pomembno.

Itak pa sedaj vsi nosijo denar, al pa vprašajo kaj rabiš. Redkokdo nosi neke servise in ne vem kaj. To vsi vedo da verjetno že mata oz. si bosta po svojem okusu kupila.

(odgovor članu jagoda77)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: skromna poroka
18.8.2008 11:31:00   
Bubamaraa
IZVIRNO SPOROČILO: jagoda77

IZVIRNO SPOROČILO: Bubamaraa

IZVIRNO SPOROČILO: karin24

Mi je pa grdo da hočeš pršparat na njihovi pogostitvi, pričakuješ pa denaruser posted image


to je moja prva misel...user posted image





pršparat? je skromna poroka to, da hočem šparat? zakaj bi delala neko poroko, do katere mi ni? meni je všeč skromni obred, ne rabim rompompoma okrog vsega pa ne vem kakšne pojedine, ampak le obred in pa neka skromna pogostitev, če bo pa že kdo kaj nosil, naj pa kuverto prinese, ker trenutno opremljava stanovanje in bi nama to zlo prav prišlo. In tako kot je ena rekla, da ne rabim 100 kozarcev, pa krožnikov pa multipraktiki, pa mlinčki za kavo,... pač si po svojem okusu kupiš, kar rabiš.




ja sam ne moreš jim rečt, da na kosilu jih ne bo, če hočjo pa naj namest daril dajo denar.....user posted image


jaz sem se sama poročila pred 4-imi meseci in sem v vabila lepo napisala, da naj se ne obremenjujejo z darili, da prispevek za poročno potovanje je pa dobrodošel...sam smo imelu fešto...... brez nje jaz ne bi tega nikol napisala....


ti daj lepo vabila..povej, da so vabljeni samo na obred in potem si zaključila.. če pa vprašajo pa lahk omeniš, da šparata za oprema...sam pisala pa jaz ne bi na tvojem mestu...user posted image

_____________________________

...KO TI ŽIVLJENJE PRINESE LIMONE ,ZAPROSI ZA TEQILO,SOL IN SEVEDA ME POKLIČI…



(odgovor članu jagoda77)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: skromna poroka
18.8.2008 12:31:58   
cofek
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Na "skromno" poroko pridejo ponavadi le najbližji sorodniki in prijatelji... in to so ljudje, ki te najbolj poznajo... oni vedo, da ne potrebuješ kozarcev in multipraktikov... in oni tudi vedo, da adaptiraš stanovanje... in vedo tudi, da ti razkošne poroke niso všeč... torej bodo sami od sebe prinesli kuverto, če jim boš rekla, da naj ne nosijo kozarcev in multipraktikov... pa je problem rešen. user posted image


točno tako...midva sva se poročila pred 1 tednom, tud čist na hitro. Najprej sva vsem povedala da bo takrat piknik in sva jih mislila tam presenetit in jim povedat da sva se poročila, sam pol sva začela tuhtat da ker živimo v manjšem kraju in je poročna dvorana skoraj v centru mesta bi se itak za najin namen razvedelo že prej, tko da sva 1 teden pred dogodkom poslala vabila in v njih tudi napisala da nočeva nobenih daril (ker sva se poročila bolj zaradi praktičnih razlogov - da se jaz pišem isto kot otroci, ker bova itak menjala stalne naslove,...), pa sva jih vseeno dobila -pa ne takih ala multipraktik varianta - ena skupina prijateljev je zbrala denar, drugi so nama podarili let z balonom za dve osebi, starše tudi nisva mogla prepričat da nočeva nič, tko da so eni kupili prstana, drugi plačali piknik...tko je kot je že napisala Kerensa - na take dogodke pridejo z darili tudi če tega nočeš...


sem pa videla kar nekaj vabil in v njih so bili tudi taki pripisi (ne spomnim se čist točno, bilo je pa v tem smislu)

ker je od takih dogodkih običaj da se podari darilo in se ljudje sprašujejo kaj podariti mladoporočencema...

tega pa citiram: "Svatov ne želiva obremenjevati s praktičnimi darili, vesela pa bova prispevkov za prorčno potovanje"

nepozabno poroko in veliko veselja v zakonu vama želim


(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: skromna poroka
18.8.2008 12:48:53   
Spark
jaz sem se sama poročila pred 4-imi meseci in sem v vabila lepo napisala, da naj se ne obremenjujejo z darili, da prispevek za poročno potovanje je pa dobrodošel...sam smo imelu fešto...... brez nje jaz ne bi tega nikol napisala....


ti daj lepo vabila..povej, da so vabljeni samo na obred in potem si zaključila.. če pa vprašajo pa lahk omeniš, da šparata za oprema...sam pisala pa jaz ne bi na tvojem mestu...


Kot je napisala Bubamaraa, jaz bi tudi dala vabila, in jim napisala, da so vabljeni samo na obred. Potem pa kakor kdo. Če bo kdo kaj dal, prav, če ne pa tudi prav. Sej to je namen skromne poroke. Nikakor pa ne bi pisala ali pa govorila okrog da dajo denar. To bi se mi zdelo v tem primeru grdo. Hočeš njihov denar, nisi jih pa pripravljena lepo pogostiti. Mislim, da šampanjec v tem primeru ni zadosti.

(odgovor članu Bubamaraa)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: skromna poroka
18.8.2008 13:55:18   
Naja30
Midva sva imela skromno poroko dve leti nazaj. In sicer kot je baguska napisala, mislim da je bila ona.user posted image
Povabila sva ožjo familijo in prijatelje, ki nama res nekaj pomenijo. Pogostila sva jih, tudi bend je špilal, pa je vseeno bila skromna poroka. Povedala sva, da od kakšnih stvari nič ne rabiva, ker sva se ravno spravljala v adaptacije in še nisva vedela, kako in kaj bo. In so nama v večini prinesli kuverte z denarjem. Ki nama je potem res prav prišel.

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?