|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   easy zelenjavna juhica-mineštra?
14.8.2008 13:48:34   
glen
Pozdravljene.
Rabim kakšen enostaven recept za zelenjavno juhico ali mineštrico,tako bolj na hitro za otročke.
Lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: easy zelenjavna juhica-mineštra?
14.8.2008 14:19:44   
pokica_
Taka mix zelenj.mineštra: prepraži eno čebulo na olju, 2 stroka česna, dodaj na koščke narezan korenček, gomolj zelene, stročji fižol (lahko tudi grah), na koščke narezana 2 krompirja Zaliješ z jušno osnovo oz. eno govejo kocko in vodo, jaz dam še kuhat zraven en šop vejic od peteršilja, da fino diši. Naj vre pol ure, da se vse lepo skuha. Narediš zabelo iz vode, moke in kisle smetane. Jaz tudi velikokrat zmešam eno kremno ali gobovo juhico z vodo in zlijem v lonec, da je mineštra fina gosta. Po želj skuham zraven še kake hrenovke, ali jih včasih tudi že zrežem na kolobarje in skuham že v juhi.

Dober tek! user posted image



_____________________________

Pa smo dočakali najino največjo srečo...sinka Aneja

(odgovor članu glen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: easy zelenjavna juhica-mineštra?
15.8.2008 16:28:29   
Gina
Prepražim čebulo ali por, kar pač imam doma, zraven vržem tisto zelenjavo ki jo imam doma, na kocke zrezano (npr. korenček, stročji fižol, grah, kolerabico, cvetačo, brokoli, zeleno, če boš dala bučke, jih daj kasneje v juho, ker se manj časa kuha ), na koncu dodam ali krompir ali riž ali makarone, kar se mi tisti hip lušta, zalijem z vodo, dodam še začimbe po okusu (šetraj, majaron, lovor, timijan,peteršilj, zeleno, če je nisem že prej not vrgla, včasih dam tudi koriander, ampak samo če je krompir zraven, pa sol ali vegeto, če imate radi).
Kuham dokler ni ravno prav mehko. Včasih dodam moko zmešano z vodo na koncu, odvisno kako me piči, včasih pa ne.

zelenjavne juhice in mineštre niso zelo na hitro narejena reč, ker imaš veliko dela s pripravljanjem zelenjave, so pa fajn za ponucat vse zelenjavice, ki jih imaš doma. Če hočeš, lahko čisto na začetku, ko prepražiš čebulo, dodaš tudi koščke piščanca, pa še te prepražiš, imaš lahko za samostojno jed.

< Sporočilo je popravil Gina -- 15.8.2008 16:29:13 >

(odgovor članu pokica_)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: easy zelenjavna juhica-mineštra?
19.8.2008 20:23:34   
Eca
Jaz pa naredim takole: na žlici olja prežgem žlico moke, ravno toliko, da je malo rumena in dam not narezano čebulo, malo popražim in nasujem vso ostalo zelenjavo, malo popražim. Zalijem z vodo, dam not zelenjavno kocko, začimbe po okusu in kuham cca 30 min. Pride fajn gostljato. Krompirja ne dajem not, ker delam v večji količini (da imamo za 2 dni) in stvari s krompirjem ne pogrevam. Na koncu potresem s peteršiljem ali drobnjakom. Za otroke pa jaz spasiram tik preden postrežem, ker otroci nimajo radi kakšne zelenjave in potresem z zlatimi kroglicami. Otroci še prste poližejo.user posted image

Lp, Eca


_____________________________

Mene pa kamin greje...

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: easy zelenjavna juhica-mineštra?
21.8.2008 10:23:22   
Lia25
http://www.mojirecepti.com/juhe/

(odgovor članu Eca)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...
Kdaj lahko otroku prvič ponudite jajce?
Jajca so precej alergeno živilo, zato naj bi jih malčkom uvajali v prehrano z nekoliko večjo previdnostjo. Vendar se tud...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?