|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zaposlitev in nosečnost
10.9.2008 10:16:37   
Bojana 29
Zanima me vaše mnenje. V podjetju (javno podjetje), kjer delam že 6 let, me nameravajo končno zaposliti (ne vem še ali za določen ali nedoločen čas) - zaposlitev mi obljubljajo že zelo dolgo. Teh 6 let sem delala kot honorarno zaposlena, 2 leti pa kot s.p. Sedaj sem noseča v 10. tednu. Nameravajo me poslati na zdravniški pregled. Zanima me ali zdravnik kam napiše, da sem noseča? Ali moram povedati, da sem noseča? Vem za sodelavko, ki je bila na enakem kot jaz. Ko jim je povedala, da je noseča je niso zaposlili ampak samo podaljšali honorarno pogodbo. Kaj bi naredili v mojem primeru? Ker sem poštena in ne znam lagati sem pred veliko dilemo - povedati ali ne. Hvala za nasvete.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zaposlitev in nosečnost
10.9.2008 10:37:55   
2 Sraki
Moja izkušnja je ista kot izkušnja tvoje sodelavke. Če jim poveš se enostavno lahko posloviš od stalne zaposlitve, v mojem primeru celo od zaposlitve same.

Iskrenost je namenjena tistim, ki igrajo ferplay, ne pa tistim, ki tvojo iskrenost izkoriščajo. Dvomim, da bodo v tvojem primeru ravnali drugače.

Sicer pa se mi zdi, da pri zdravniškem pregledu ne preverjajo če si noseč, ne bom pa trdila.

(odgovor članu Bojana 29)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Zaposlitev in nosečnost
10.9.2008 10:52:41   
Naja30
Ne, zdravnik ne sme napisat ali povedat, če ti tako želiš. Ker nosečnosti ni bolezen.

(odgovor članu 2 Sraki)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Zaposlitev in nosečnost
10.9.2008 12:41:20   
pike
Ne zdravnik delodajalcu ne pove, da si noseča to sem zvedela na zavodu za zaposlovanje od moje svetovalke. Tako da, če hočeš biti zaposlena si lahko tih in poveš malo po podpisu pogodbe. Saj, če je vse o.k. še pol lahko kake 3 mesece delaš pol pa porodniška.
Jaz sem takoj na razgovoru povedala, da sem noseča in so najprej rekli, da me vzamejo pol pa so si premislili in službe nisem dobila no in mi je svetovalka rekla, da mi ne bi bilo treba povedati za nosečnost.
Sem pa kasneje od kolegice, ki je tam delala zvedela, da tista, ki so jo vzeli sploh ni delala tistega kar je imela v opisu pogodbe - administrator pač pa je prepakiravala stvari v skladišču no in pol sem bila vesela, da nisem dobila službe.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Zaposlitev in nosečnost
10.9.2008 13:51:16   
Arwenko
Jaz sem nekje prebrala enkrat, pa ne vem več kje, da si dolžen povedat 1 mesec pred nastopom porodniške. Sicer to v praksi težko verjamem, ker že davno vsi vidijo, ampak ok, po zakonodajo je pač tako.

(odgovor članu pike)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Zaposlitev in nosečnost
10.9.2008 15:52:04   
Taula
Zdravnik ne sme napisati da si noseča. Povedati moraš 60 dni pred  pdp se mi zdi.

_____________________________

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)



(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Zaposlitev in nosečnost
10.9.2008 15:57:22   
Arwenko
Ja, saj to je 1 mesece pred porodniško, porodniško pa na stopiš 1 mesec pred PDP. user posted image

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?