|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Strupeni Embi musli-čokolada
4.11.2008 17:21:51   
sazi
Sem pred nekaj minutami prejela obvestilo, da je v Delu prispevek o tem, da je ena serija hrustljavih EMbi mislijev s čokolado strupenih. Sem jih ravno danes hotela kupiti v trgovini, pa jih ni bilo. Če ne veste, gre za serijo 3018 in svetujejo, naj se jih ne uživa - potankosti ne vem, ker pred seboj nimam članka.

No, pri nas pa je situacija taka, da naš 2,5 letnik ne je skraj ničesar, te mislije pa obožuje in jih je 2x na dan (zajtrk in večerja). Ob opozorilu sem šla pogledat v omaro in imamo škatlo s točno omenjeno serijo, pojedel pa je že 90% vsebineuser posted image . Preostanek sem vrgla stran. Strupeni naj bi menda bili lešniki, ki jih vsebuje in sicer z nekimi alfa toksini (o katerih nimam pojma). Škoda naj bi se sicer naredila z dolgotrajnim uživanjem, ampak naš mali ima samo 12 kg in pojedel je skoraj celo škatlo. Kaj se šteje pod dolgotrajno uživanje, nimam pojmauser posted image .

No, osnovni poitn pa je, da če imate doma omenjeno serijo, jo vrzite stran. Je bila pa oznaka še za 1kg vreče, te si pa žal nisem zapomnila.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Strupeni Embi musli-čokolada
4.11.2008 17:32:33   
katra55
Alfatoksini so mikotoksini, to so toksini, ki jih proizvajajo plesni. Najbolj pogosto so na raznih oreščkih.
So pa strupeni za jetra, povečujejo obolevnost za rakom jeter.
Dolgotrajno uživanje je uživanje več mesecev, zato ne skrbi.



(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Strupeni Embi musli-čokolada
4.11.2008 19:53:11   
sazi
Dolgotrajno uživanje je uživanje več mesecev, zato ne skrbi.


Hvala. Imam pač slab občutek, ker je s takim veseljem res pojedel celo škatlo in ker ga ni dosti skupaj. Itak, kar je je, spremeniti ne morem, je pa fajn prebrat, da ni tako kritično.

(odgovor članu katra55)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Strupeni Embi musli-čokolada
4.11.2008 20:40:59   
katra55
Sem videla da sem se zatipkala, so aflatoksini in ne alfatoksini.



(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?