|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   poskusno delo- odpoved
4.11.2008 11:48:50   
onjamnv
Pozdravljeni vsi skupaj!

Ponavadi bolj berem vaše teme, zdaj pa jaz potrebujem pomoč, ker sem se znašla v težavah.

Pred dvemi meseci sem menjala službo. Dobila sem pogodbo za nedoločen čas s poskusnim delom-tri mesece. En mesec pred iztekom poskusnega dela pa mi je delodajalec povedal da me ne nameravajo vzeti, in naj si v enem mesecu najdem drugo službo?! user posted image user posted image user posted image  Razlog naj bi bil baje v tem da so ugotovili da potrebujejo človeka s širšim znanjem, da bo opravljal za njih tudi druga dela kot so navedena v pogodbi, jaz pa za to potrebnih izkušenj nimam. To so menda ugotovili šele zadnji mesec.

Prosim za pomoč kako je s tem kaj mi mora delodajalec izročiti-pisnega-odpoved ali kaj drugega. Res vas prosim če mi lahko kdo  pomaga, ker tukaj je situacija takšna, da niso preveč naklonjeni delavcem in če ne bom zahtevala se bojim da me bodo odpravili na način kot bo najboljše za njih oz najslabše zame. Ali mi pripada na zavodu nadomestilo, ker jaz res ne vem če mi bo v enem mesecu uspelo najti novo službo.user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: poskusno delo- odpoved
4.11.2008 12:40:39   
Bubamaraa
Poskusna doba je za oba. Tako zate, kot za delodajalca. Odpovedni rok v tem obdobju je 7 dni.

2. POSKUSNO DELO
125. člen
(poskusno delo)
(1) V pogodbi o zaposlitvi se delavec in delodajalec lahko dogovorita o poskusnem delu.
 (2) Poskusno delo traja največ šest mesecev. Poskusno delo se lahko podaljša v primeru začasne odsotnosti z dela.
 (3) V času trajanja poskusnega dela lahko delavec odpove pogodbo o zaposlitvi s sedemdnevnim odpovednim rokom.
  (4) Na podlagi ugotovitve o neuspešno opravljenem poskusnem delu lahko delodajalec ob poteku poskusnega dela izredno odpove pogodbo o zaposlitvi.
 (5) V času trajanja poskusnega dela delodajalec delavcu ne sme odpovedati pogodbe o zaposlitvi, razen če so podani razlogi za izredno odpoved ali zaradi postopka za prenehanje delodajalca ali prisilne poravnave.


drgač imaš pa tukaj Zakon o delovnih razmerij in si malo bolj podrobno preberi... Samo kakor je meni znano je v poskusni dobi tko, da lahko obe strani odpovejo z odpovednim rokom 7 dni...

http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=200242&stevilka=2006


_____________________________

...KO TI ŽIVLJENJE PRINESE LIMONE ,ZAPROSI ZA TEQILO,SOL IN SEVEDA ME POKLIČI…



(odgovor članu onjamnv)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: poskusno delo- odpoved
4.11.2008 13:36:53   
Poka
Bodi vesela, da so ti povedali vsaj en mesec prej. Mojemu so povedali en dan pred iztekom poskusne dobe, ker drugi dan bi že veljala pogodba za nedoločen čas in bi mu mogli dat odpravnino. Čez noč je bil na cesti - z desetletnimi izkušnjami, odličnimi referencami in z dvema dokončanima fakultetama.

Brezveze je, da iščeš luknjo, kako se izmazat iz tega. Bodi brez skrbi, da so to načrtovali - sploh, ker so ti rekli, da iščejo nekoga, ki bo znal še kaj drugega poleg tistega, kar piše v pogodbi. To bi ti lahko tudi že na začetku povedali, pa so zgleda imeli te namene že od prej.

Mi smo iskali takrat odvetnika - bi vzeli tudi najdražjega, samo če je najboljši. Pa so nam odkrito povedali, da si ne upajo prevzet primera. Šlo je za eno multinacionalko (tujo firmo) in moj je bil tam direktor  in je dosegel nadpovprečne rezultate. Mislim celo, da je pisalo, da je odpuščen iz krivdnih razlogov oziroma nekaj takega. Bil je poklican na zagovor - kamor je prišel samo njihov odvetnik in nihče mu nikoli ni razložil, zakaj so ga kar tako odpustili. Odvetnik mu je tudi rekel, da jih sicer lahko toži, ampak da mu odsvetuje in mu je celo ponudil pomoč pri iskanju druge službe. Ker je pač vedel, da ni nič kriv. Kaj je pa bilo za vsem, pa potem moj niti ni šel raziskovat, ker se mu ni dalo in ker je dobil takoj za tem veliko bolje plačano službo - očitno je vsaka stvar za nekaj dobra. Če bi jih tožil, glede na to, da so ga odpustili "iz krivdnih razlogov", so pa verjetno že imeli kaj pripravljeno, kar bi mu podtaknili, to pa pol vlečeš za sabo celo življenje.

Tako da, ... nisi ti nič kriva, da si ne boš zdaj mislila, da si kaj slabša od drugih. Živimo pač v nepravni državi, kjer te vsak lahko izkoristi.



(odgovor članu Bubamaraa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: poskusno delo- odpoved
4.11.2008 13:50:01   
onjamnv
ampak vseeno me zanima, če me odpustijo iz krivdnih razlogov, ali mi pripada nadomestilo na zavodu?

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: poskusno delo- odpoved
4.11.2008 13:55:15   
kofetek2010
Izročiti ti morajo sklep komislije, ki je ocenjevala tvoje delo v času poskusne dobe. Za njih je odpovedni dan zadnji dan preizkusne dobe, ti pa lahko odpoveš pogodbo kadarkoli v času poskusne dobe s 7 dnevnim odpovednim rokom. Po poskusni dobi pa je odpovedni rok tak kot je naveden v pogodbi.


(odgovor članu onjamnv)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: poskusno delo- odpoved
4.11.2008 14:22:06   
Stefka
Ne, po neuspešno opravljenem poskusnem delu dobiš izredno odpoved, zato ti na zavodu pravice ne pripadajo.


(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: poskusno delo- odpoved
4.11.2008 18:50:28   
*bubi*
IZVIRNO SPOROČILO: onjamnv

ampak vseeno me zanima, če me odpustijo iz krivdnih razlogov, ali mi pripada nadomestilo na zavodu?


Ja, dobiš nadomestilo. Krivdni razlog je neuspešno opravljeno poskusno delo, to pa je izjema in ti nadomestilo pripada.

_____________________________

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pa smo kompletni... No, odvisno, kaj je komplet :)

(odgovor članu onjamnv)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: poskusno delo- odpoved
7.11.2008 19:46:19   
Poka
Danes sem sama dala odpoved, s tem da po zakonu začne teči enomesečni odpovedni rok. Jaz sem dala odpoved z namenom, da me že naslednji dan ne bo več v službo in sem mislila, da bom imela probleme, pa se je dalo zmenit. No in ker nimam nobene zaposlitve napovedane, sem se sprijaznila, da na zavodu ne bom dobila nič. Pa so bili ful prijazni in mi bodo uredili tako, da se bom lahko prijavila in celo dobila neko denarno nadomestilo. Pri meni je šlo res za izredno, neznosno situacijo, v kateri nisem več zdržala, plača je bila pa katastrofalno slaba.

Poskusi pojasnit, da boš sedaj brez dohodka in če bi ti lahko to kako drugače ureditli, da se lahko vsaj prijaviš na zavod!!! Vem pa, da moj takrat ni nič dobil, ker je bil na ta način odpuščen, se pravi iz krivdnih razlogov, to naj bi pa bilo potem kao "neuspešno opravljeno delo v poskusni dobi".



(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?