|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   gospodinjska pomočnica
30.11.2008 17:43:17   
*vrtnica*
Pozdravljene. Mene pa zanima, če se je že katera zaposlila kot gospodinjska pomočnica tik pred nastopom porodniške zaradi lepše porodniške? Kako je s tem? Koliko stroškov dejansko ima s tabo delodajalec? Kdo je sploh lahko delodajalec? Zanima me še, ali je možno, da me nekdo zaposli recimo 2 dni pred pdp za določen čas do konca porodniške (zaradi delovne dobe)? Ali bi imel med mojo porodniško tudi stroške z mano?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: gospodinjska pomočnica
30.11.2008 18:40:30   
zmajaz
Med samo porodniško nima delodajalec s tabo prav nobenih stroškov - stroške ima samo dokler te ima prijavljeo PREDEN nastopiš porodniški dopust. Porodniški dopust pa moraš nastopit 28 dni pred pdp - če ga nastopiš pozneje, teh dni ne moreš prenesti v obdobje po porodu - razen, če se otrok rodi pred pdp. Višina porodniškega nadomestila pa se izračuna kot povprečje plač v zadnjih 12 mesecih, za mesece, ko je bila ženska nezaposlena, pa se vzame 55% MINIMALNE plače - kar itak ne znaša več kot kaka socialna pomoč. Tako da, če boš zaposlena samo par dni pred pdp, ne vem če boš dobila kaj več, kot če bi bila ves čas nezaposlena.

(odgovor članu *vrtnica*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: gospodinjska pomočnica
30.11.2008 20:07:20   
sazi
Tako da, če boš zaposlena samo par dni pred pdp, ne vem če boš dobila kaj več, kot če bi bila ves čas nezaposlena.

Če izgubi službo nekaj mesecev pred nastopom, se ji splača zaposliti tudi le 2 dni pred nastopom porodniške, ker se ji potem šteje zadnjih 12 mesecev pred nastopom porodniške. Če dan pred nastopom ne bo zavarovana, take porodniške (glede na njene pretekle dohodke) ne dobi.
Izkušenj z zaposlovanjem za gospodinjsko pomočnico pa nimam.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: gospodinjska pomočnica
30.11.2008 21:48:56   
tajtaja
Ja, jaz sem se en mesec pred porodom prijavila pri tašči, ki je izdajala sobe. Sem si pač sama plačala prispevke, ker sem pa potem rodila 3 tedne prej, so mi še skoraj vse prispevke vrniliuser posted image in sem imela potem celo leto lepo porodniško. Sicer sem prej tudi delala, ampak samo preko študentauser posted image , to pa za porodniško ni štelo.

No, ja, naj ne pozabim povedat, da je bilo to pred šestnajstimi letiuser posted image .
Ja, ja, včasih je bilo takoooo lepoooo....oh, ehuser posted image .user posted image


_____________________________

Največja sreča so otročki, zato sem srečna petkrat.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: gospodinjska pomočnica
1.12.2008 20:05:06   
*vrtnica*
Rada bi še dodala, da sem bila že zaposlena za 10 mesecev (pripravništvo). Do začetka porodniške bi tako imela 7 rednih plač + 3 od zavoda in tistih nekaj dni pred porodniško. tako, da sem bila v bistvu 5 mesecev pred porodniško  brezposelna. Zanima me še, ali mi med porodniško v tem primeru teče delovna doba?

(odgovor članu tajtaja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: gospodinjska pomočnica
2.12.2008 20:54:27   
_andreja_
med porodniško ti v vsakem primeru teče delovna doba če si zasposlena ali pa brezposelna....

_____________________________

Kadar človek stori dobro delo, ne da bi mu bilo treba, se Bog ozre navzdol in pravi: ŽE SAMO ZA TA TRENUTEK JE BILO VREDNO USTVARITI SVET.

(odgovor članu *vrtnica*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
TOP ponudba počitnic za družine
Kam se boste odpravili letos poleti? Za vas smo zbrali nekaj TOP predlogov, kako ustvariti nepozabne spomine.




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?