|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Plenice-koliko EUR/mesec
1.3.2009 8:19:34   
Hator
Ker pričakujemo novega člana, me zanima, koliko mesečno porabite za plenice (tiste za enkratno uporabo). Razmišljam o bombažnih plenicah, pa me zanima, koliko se to tudi finančno splača.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Plenice-koliko EUR/mesec
1.3.2009 8:24:57   
Pika Zoja
Prvih nekaj mesecev jih je šlo kar nekaj, 3 paketki Pampers newborn na dan. okoli 35€.

(odgovor članu Hator)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Plenice-koliko EUR/mesec
1.3.2009 8:44:37   
benika
Nekje 25€/mesec. Uporabljaji smo pa Müllerjeve pleničke.

(odgovor članu Pika Zoja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Plenice-koliko EUR/mesec
1.3.2009 8:58:58   
Pika Zoja
Eh na dan.user posted image Na mesec.

Je pa res, da smo mi uporabljali plenice zgolj leto in pol, potem pa smo brez problema prešli na kahlico.
Tako da če si izračunaš, ni neke hude računice v prid pralnim plenicam, vendar se bom jaz zdaj pri drugemu definitivno odločila zanje. Predvsem je bolj ekološko, otroci, ki jih uporabljajo imajo manj problemov z vneto ritko, odvajanje od plenice je hitrejše. To so zame stvari, ki pretehtajo. Je pa to seveda začetni strošek velik, ja, potem pa nič več.

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Plenice-koliko EUR/mesec
1.3.2009 9:23:55   
birdy
Mi smo dal okol 35 eur na mesec. Mel smo pamperske iz milerja. Vmes smo mel tud milerjeve plenice, pol so jih pa izboljšal, no, za nas so jih izslabšal.
Pralne plenice lohk tud rabljene kupš, eni jih prodajajo skor čist nove, mogoče dva tedna stare... Mi smo jih zdej tko vzel, pa sva dala zaene 25 plenic pa ene pet prekrivnih hlačk okol 200eur. Kar je bistveno cenej kot če jih nove kupš.
Morm priznat da zdej tud tavečji (18 mesecev) dajeva racmanke... Neverjetn, nč več nima vnete rite, prej pa kr naprej. K gre pa v vrtec pa majo pamperske pa dam čist vedno z mal rdečo ritko pride. Pa vem da jih kr naprej previjatauser posted image  Čez vikend pol glih spet v red spravmo, pol je pa pondeljk, pa spet rdeče.
Morm res ful pohvalt pralne plenice, tud pranje sploh ni tok težko, na dva do tri dni zalaufaš in to je touser posted image user posted image  

_____________________________

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010


(odgovor članu Pika Zoja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Plenice-koliko EUR/mesec
1.3.2009 11:48:54   
bskrle
Odvisno od znamke, če kupuješ mullerjeve po 7 evrov potem sprva okoli 30, nato pa 20 evrov na mesec. Za bombažne moraš računati na to,da jih je treba sušiti, kar zna biti predvsem pozimi problem.

(odgovor članu birdy)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
1.3.2009 12:10:39   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu bskrle)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Plenice-koliko EUR/mesec
1.3.2009 17:25:44   
srki
Okoli 30 eur na mesec

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Plenice-koliko EUR/mesec
1.3.2009 18:34:24   
AnciM
Da se boš lažje odločila, ti povem še strošek za racmanke. Jaz sem za 20 plenic, 4 prekrivne hlačke in nepremočljivo podlogo za v posteljico dala 280€. Ker sem jih šla iskat kar tja kjer jih delajo, mi je ženska, ki je ful prijazna, dala še eno nepremočljivo podlago za na previjalno mizo zastonj. Se pravi to je bil začetni strošek. Sedaj pa moram dokupovati samo plenične podloge (če se mali pokaka, samo vržeš podlogo v stranišče, če je samo polulana, jo lahko opereš v stroju in ponovno uporabiš), ki so okoli 5€ 100 kom.

Meni so všeč. Mali ima lepo ritko, perem jih pa vsak 3 dan. Ni nevem kako veliko več dela z njimi. Pravijo pa, da je mali v njih široko povit in ima tako lepe kolke. To so bistveni razlogi zakaj sem se jaz zanjih odločilo, poleg ekologije seveda. Nekje sem enkrat prebrala, da dojenček v svojem življenju pridela tono plenic. user posted image


_____________________________

27.8. 2008 se nama je pridružil čmrlj Uroš.
17. 2. 2010 pa še Blaž.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Plenice-koliko EUR/mesec
1.3.2009 18:51:29   
Hator
Koliko plenic pa se porabi cca. na dan?

(odgovor članu AnciM)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Plenice-koliko EUR/mesec
1.3.2009 19:04:20   
Olivija
Enkrat sem zračunala, da okoli 50 EUR na mesec, imela sva še palčka zavijalčka - tako da so bile tudi te vreče že vštete v to vsoto.

Uporabljali smo pa nemške Pampers iz Müllerja. Na dan nam je šlo pa od 5-6 plenic.

(odgovor članu Hator)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Plenice-koliko EUR/mesec
1.3.2009 19:38:33   
Pika Zoja
IZVIRNO SPOROČILO: Hator

Koliko plenic pa se porabi cca. na dan?


Na začetku, tam nekje do 6m nekje 8 plenic na dan (včasih kakšno več), potem pa nekje 6pleničk na dan. Se pa tudi z velikostjo pleničk manjša število pleničk v paketu, tako da je meni cena konstantna.

(odgovor članu Hator)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Plenice-koliko EUR/mesec
2.3.2009 11:37:11   
gosenica80
100€ na  mesec pampers pleničke + robčki+ kremica

(odgovor članu Pika Zoja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Plenice-koliko EUR/mesec
11.3.2009 12:08:45   
EMILY 3
okrog 75 do 80e na mesec.mamo pa pamperske,pa tudi pampers ropčke.pa nimamo problema z vneto ritko.mamo tisto kremoico z lekarne(stane 7e).pa malo bolj ga namežem,pa redno previjam.in ja to to.je pa res da te pleničke niso prijazne do oklja.

(odgovor članu gosenica80)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Plenice-koliko EUR/mesec
12.3.2009 14:46:56   
karin412
Jaz uporabljam racmane, ampak se dobijo že tudi druge plenice, ki imajo prekrivne hlačke našite gor (manj dela) in pa bambusne plenice, ki so bolj vpojne. Jaz bi kupila te druge in ne več racmanov-so tudi preširoki. Malo si oglej po internetu, samo v tem primeru bi pa morala kupiti čisto nove plenice. Racmane sem tudi jaz za ta drugega otroka kupila kao rabljene (2 meseca), starejših niti ne kupuj, ker se ježki hitro izrabijo. Rabiš pa nekje vsaj 20 komadov, če nimaš sušilca pa več- za vmesno deževno obdobje.
Delo je z njimi, pa prašek moraš kupiti-spet ne tistega ta poceni, če nočeš imeti alergij. Pa plenične podloge-jaz kupim To-to od Tosame, ki so cenejše in lažje za uporabo.
Pri racmanih so novorojenčku plenice malo prevelike in ker spi na boku, gre dostikrat tam ven in je treba vsakič preobleč, kar je muka-jaz sem včasih živce zgubljala-priporočam zato umetne plenice ali kako drugo firme (tudi Štorklje ne, ker imajo enak model).

Glede umetnih plenic-če kupiš najbolj poceni, ni rečeno, da ne bo imel otrok vnete ritke, jaz sem vedno kupila ali Moltex (10evrov za nekje 40 plenic) ali Alana, ampak so Moltex najboljše od vseh, in tudi najdražje eko plenice. Na začetku jih porabiš res tudi 8 na dan, kasneje 5-6, odvisno od kakanja.

Lahko pa se odločiš za diaper-free varianto-mi smo se okoli 7 meseca, ko je že sedel na kahli ali pa sem ga sama držala nad kahlo in se je vedno pokakal. Zdaj pri 18 mesecih je kar precej suh, pokaka se skoraj vedno v kahlo. Posledično je manj plenic.

Jaz bi vseeno rekla, da vsak vleče na svoj konec in da je vseeno cena približno enaka ali uporabljaš bombažne ali pa ta najdražje eko plenice Moltex-če bi imela denar, bi provala še kake druge bombažne/bambusne plenice, sicer pa Moltex za 1x uporabo.

(odgovor članu EMILY 3)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Plenice-koliko EUR/mesec
14.3.2009 22:22:43   
Balonchy
Okol 40 ojrov (nekje štir pakete na mesec). Paket pampersk 2 je pa okrog 10 ojrov v Muellerju...

(odgovor članu Hator)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Plenice-koliko EUR/mesec
15.3.2009 15:26:32   
metka_zone
Okrog 100 evrov na mesec in to že od začetka, vendar ta cena vključuje tudi 4 pakete robčkov...Je kar drago!

(odgovor članu Balonchy)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Plenice-koliko EUR/mesec
16.3.2009 16:34:10   
josephine27
nekje 40e za pleničke na mesec ( pampers, DM, lumpi )plus robčki Nivea s tem da robčke uporabljamo samo ko smo zunaj ( doma pa vedno peremo)

_____________________________



(odgovor članu metka_zone)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Plenice-koliko EUR/mesec
16.3.2009 23:00:15   
ronja
Praktično nič, ker uporabljam v gl. bombažne, ki jih sešijem iz ponošenih cunj in so super mehke in ravno prav krojene zato (kar se ne bi dalo rečt za vse kupljene). Pa še hecam se lahko z različnimi kroji, pa probavam, kaj je najboljše, pa preseravam z dizajnik, če mam čas, hehe:)

Zdaj pa probavam sploh brez plenic in gre tako dobro, da mislim, da ne bom šla nazaj. Porabimo navadno 2 plenici za vsako tamalo (eno za na sprehod, če je dolg in eno za ponoči) in to je to.

Pri ronji pa sem porabila na začetku (ko je bila še v enkratnih) ogromno plenic, ker ne maram puščat otrok v dreku ali lulanju, zato sem jo previjala praktično vsako uro (spala pa itak ni nič), če se je pokakala, tudi ponoči. Tako da je bil en zavitek 1kic za par dni, nekje 5-6 dni, pa računaj...

(odgovor članu Hator)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Plenice-koliko EUR/mesec
17.3.2009 14:24:56   
massylou
Cca. 30€.

(odgovor članu Hator)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Plenice-koliko EUR/mesec
17.3.2009 14:28:58   
Greenie
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Praktično nič, ker uporabljam v gl. bombažne, ki jih sešijem iz ponošenih cunj in so super mehke in ravno prav krojene zato (kar se ne bi dalo rečt za vse kupljene). Pa še hecam se lahko z različnimi kroji, pa probavam, kaj je najboljše, pa preseravam z dizajnik, če mam čas, hehe:)



Ronja, nisi ti na enem drugem postu pisala o tem kako nimaš časa niti da bi kaj malega pojedla, ker imaš toliko dela z deklicama? Barvanje plenic je potemtakem definitivno potratnik časa. 

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Plenice-koliko EUR/mesec
18.3.2009 13:04:20   
ronja
hehe, odkar sta dve, res nisem sešila še nobene, jih moram še v drugih velikostih. Sem jih pa prej in so še vedno uporabne.
Saj sem napisala: če imam čas - kadar je lubi na službenem potovanju, hkrati taveliki tamali rastejo zobki in hkrati ima malecka skok v rasti in se več doji, takreat to vsekakor niuser posted image . kadar pa obe spita, kot recimo zdaj, pa sem že jedla, ker sem prej naredila vaflje za obiske in seveda tudi za naju s tamalo, no, takrat pa lahko grem šivat.user posted image


< Sporočilo je popravil ronja -- 18.3.2009 13:06:19 >

(odgovor članu Greenie)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Plenice-koliko EUR/mesec
18.3.2009 13:10:34   
ronja
greenie, sicer ti pa čisto potiho priznam, da imaš kljub temu point: namreč res sem taka, da se spravim delat take zadeve, tudi če nimam časauser posted image - sicer bi čakala, dokler bi že njuni otroci iz plenic zlezli, hehe. Tako da se dostikrat spravim kaj počet, pa hočem končat, čeprav potem nič ne spim... Ampak tisti teden res nisem nič naredila (no, sem razrezala blago za torbo za tamalo, ampak to je bilo podnevi medtem, ko sem imela obisk in itak ne bi mogla spat).user posted image

(odgovor članu Greenie)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Plenice-koliko EUR/mesec
19.3.2009 6:48:58   
pupika
Tudi mi okoli 100E na mesec porabimo za plenice, + robčkenekje 10E, kremico pa imamo za kar dolgo časa kake pol leta in stane 10E.
Smo zadnjič poskusili biti brez plenic, pa je bilo kar mokro po tleh.Tak, da bomo po vsej verjetnosti počakali na pomlad, poletje.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Plenice-koliko EUR/mesec
19.3.2009 7:03:19   
Mesečnica
Hm, zdaj pa ne vem, a smo pri nas čudni, ali kako? Kajti mi pri našem ta večjem fantu (22 mesecev) na dan porabimo le 3 plenice (1 ponoči, 2 podnevi), pri ta manjšem (pol leta), pa tudi največ 4 na dan (1 ponoči, 2 do 3 podnevi). Oba sta zjutraj vedno pokakana, nočna plenica je polna do konca, a ne spusti user posted image , podnevi pa tudi ne lulata toliko, da bi bilo treba kar naprej menjati plenice. Običajno je plenica sredi dneva, ko jo zamenjamo, še napol suha user posted image . Le redko se tudi čez dan pokakata. Oba imata super kožo, mali do zdaj ni imel še nobenega vnetja, večji je imel v skoraj dveh letih le enkrat malo vneto kožo (ko je bil nekaj bolan), drugače pa popolnoma brez problema.

Uporabljamo pa 2 vrsti plenic:
  • ponoči: Mots d'Enfants (iz Leclerca) s super vpojnim jedrom,
  • podnevi: Alana (iz DM).

Torej v enem mesecu za oba porabimo približno 60 plenic Mots d'Enfants in približno 150 plenic Alana.

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?