|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vnetje ušes in žrelnica
22.1.2009 10:44:45   
BLAŽIKA
Spet imamo vnetje ušes in tokrat vnetje obeh ušesuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Sem bila z tamalo včeraj na pregledu, ker sma bile v nedeljo na dežurstvu in nama je tokrat dal napotnico za ORL V Mariboru.
Zanima me kako ta pregled žrelnice sploh zgleda. Mi bomo stari 4 leta in bi bila rada malo pripravljena, da sploh vem kaj nas čaka.
O operaciji žrelnice sem že veliko prečitala, nikjer pa ni nič omenjeno o pregledu. Sicer so podatki , ki sem jih čitala iz leta 2006 tako, da bi mi tudi vsaka informacija iz prve roke o operaciji prav prišla.


_____________________________

Moja punčka je moja največja sreča.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vnetje ušes in žrelnica
22.1.2009 11:47:37   
ciciban
Meni je sicer že malo ušlo iz spomina,samo pregled pred operacijo ni bil nič pretresljivega. Našemu so pogledali ušesa,nos in grlo.Potem so mu pomerili sluh.Tak pregled je dal skozi 2x in ker se je pokazalo,da se mu je z vsakim vnetjem poslbšal tudi sluh,so se odločili za operacijo žrelnice in v en ušesek so mu vsavili še cevko.Od pogostih vnetij se mu je za bobničem začela nabirati voda...Lahko rečem,da se je splačalo-vnetja so se prenehala-dve leti smo že brez antibijotikovuser posted image -prej jih je dobil po 2x na mesec.

(odgovor članu BLAŽIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Vnetje ušes in žrelnica
22.1.2009 11:53:09   
BLAŽIKA
Mi smo imeli zadnje vnetje v novembru in spet sedaj. Lansko leto pa smo imeli antibiotik zaradi ušes sigurno 5x. Trikrat celo zaporedoma. Bojim se da se bo sedaj to sedaj spet ponovilo, da bomo šli iz antibiotika na antibiotik.
Kako pa je kaj potekala operacija? Kje ste bili operirani in koliko časa ste ostali v bolnici?


_____________________________

Moja punčka je moja največja sreča.

(odgovor članu ciciban)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Vnetje ušes in žrelnica
22.1.2009 12:08:27   
ciciban
Razumem vašo skrb,ker smo to prestajali.Naš je dobil tolikokrat antibijotik,da mu je odpornost čisto padla in je dobil že alergijo na mraz-OBUP! Operiran je bil v Ljubljani.Sprejet je bil dopoldan-najprej ga pregledajo-za operacijo mora bit popolnoma zdrav.Potem je bil sprejet na oddelek.Do večera sem bila lahko pri njemu,naslednji dan dopoldan pa je bil operiran. Cel dan je bil omotičen in samo spal-matrala ga je žeja-pa mu niso dovolili pit.Pa trudit smo se mogli,da ni jokal. Naslednji dan je bil odpuščen.Cevko je imel v ušesku eno leto.2x sva se mogla pridit pokazat,da so pogledali,če je vse ok in da so mu pomerili sluh.Po enem letu so mu samo še s pinceto odstranili cevko,ki je že skoraj sama izpadla.Od operacije dalje je zdrav in odlično sliši-KAR MU PAŠE.user posted image

(odgovor članu BLAŽIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Vnetje ušes in žrelnica
22.1.2009 12:14:14   
BLAŽIKA
Sem prebrala, da moraš potem na to cevko zelooo pazit, da ne pride zraven voda. Kako pa se potem umivate in perete glavo. če je to res tako? A cevko pa v vsakem primeru vstavijo pri operaciji?

_____________________________

Moja punčka je moja največja sreča.

(odgovor članu ciciban)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Vnetje ušes in žrelnica
22.1.2009 12:18:12   
ciciban
Ne,cevko vstavijo,če se za bobničem nabira voda.To pa se rado-ni pa nujno-pojavi,če so vnetja zelo pogosto. Ja,voda sploh ne sme pridt v uho!!!! Mi smo mu dali nardit silikonski zamašek-po meri. Z njim se je na morju tunkal.Tako da ni bilo problemov s tem.

(odgovor članu BLAŽIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Vnetje ušes in žrelnica
22.1.2009 12:30:19   
BLAŽIKA
Ciciban hvala za info. Če še bom imela kakšno vprašanje pa upam, da vas lahko kontaktiram.

_____________________________

Moja punčka je moja največja sreča.

(odgovor članu ciciban)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Vnetje ušes in žrelnica
22.1.2009 12:30:44   
lelaval
Moj sin je od 2. leta naprej par let imel neprestana vnetja ušes - 1 teden v vrtcu, 2 tedna doma - to se je vleklo do operacije žrelnice. Je pa najprej dobil napotnico za specialista ) v Vošnjakovi=, kjer je ugotovil, da so vnetja že načela sluh - je imel slabši sluh. Dobil je izvide in napotnico za bolnico za odstranitev žrelnice in, ko sem ga šla naročit, mi je sestra ob sprejemu rekla, da je čakalna doba nekje 1,5 leta, ob njegovih izvidih pa je že 2 meseca preveč za čakat. No, čez 4 mesece je šel na operacijo in od takrat ni imel več vnetij (že trkam po lesu user posted image ). Ni pa takoj, ko je bil naročen prišel na operacijo, ker pred sprejemom naredijo še pregled pri specialistu in pri pediatru in otrok ne sme bit niti prehlajen.

Pa ne sekiraj se - boš videla, kako bo. Nenazadnje pa so to zanje čisto rutinske operacije.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu ciciban)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Vnetje ušes in žrelnica
22.1.2009 12:38:39   
ciciban
Blažika,ni problema! Veliko sreče! Ps-glede čakalnih dob je tako,da si -vsaj 2 leti nazaj je bilo tako-prišel v Novem Mestu takoj na vrsto.Pa veliko pohval sem slišala-mi pa smo tudi v Ljubljani bili hitro na vrsti,tako da se potem nismo odločili za NM.
LP

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Vnetje ušes in žrelnica
22.1.2009 12:55:47   
MAŠKA
Naša je bila operirana lani v Celju.

Sam pregled ni nič posebnega, zdravnik pogleda otroku v grlo, nos in ušesa.
Opracija tudi nič posebnega, prvi dve uri, ko se zbudi iz narkoze je kar hudo, potem se umiri, drugi dan, kot da se ni nič zgodilo. Učinek pa je očiten - od operacije sploh ni imela več vnetih ušes, veliko manj je nahoda in prehladov. Cevk pa naši niso vstavili. Otrok gre domov iz bolnice četrti dan in potem naj bi bil še v domači negi 2 tedna.

(odgovor članu BLAŽIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Vnetje ušes in žrelnica
22.1.2009 13:15:32   
BLAŽIKA
Punce hvala vam za odgovore. Če bo pri nas slučajno tudi potrebna operacija, mi je pediater svetoval Rakičan, ker tam prideš na vrsto v par mesecih ali pa tudi v 14 dneh, če je lukna. Je pa mi tudi rekel, da mora biti popolnoma zdrava. No drugi teden gremo najprej v Maribor k specialistu na pregled pa bomo potem videli kaj in kako. Me pa je malo skrbelo zaradi pregleda, ker nisem nikjer zasledila kako to poteka, pa da vem sedaj otroka vsaj malo pripravit na pregled.
Hvala še vam enkrat, če pa še bom kaj potrebovala pa se vam še oglasim.user posted image


_____________________________

Moja punčka je moja največja sreča.

(odgovor članu MAŠKA)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Vnetje ušes in žrelnica
22.1.2009 13:36:11   
JaLuca
Mi smo jo peljali v Rakičan, je bil partner zraven nje, ker smo imeli doma še eno malo pupo. Jih pa je tam pohvalil. Na čakalno listo so nas dali čez 2 meseca, klicali so pa nas prej, ker so imeli luknjo. je bil skozi zraven nje, tudi ponoči. Plačal pa je samo spanje, hrane ni, ker otrok je dobil kar veliko porcijo za odraslega, če pa je bil lačen oz. jima je bilo 1 dan malo dolgčas pa sta kar zavila v trgovino.

(odgovor članu BLAŽIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Vnetje ušes in žrelnica
22.1.2009 22:10:32   
BLAŽIKA
JaLuca kako dolga pa sta bila v bolnici ? 

_____________________________

Moja punčka je moja največja sreča.

(odgovor članu JaLuca)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?