|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   imava 2 leti starega otroka in zopet noseča
30.1.2009 14:59:19   
metka_zone
Zanima me kako naj se spopadem s sinom in mu pojasnim, da bomo dobili dojenčkauser posted image . Kakšne težave sledijo in kako ste jih ve reševale user posted image  ??Prosim za čimveč informacij, noseča sem en mesec.
Hvala!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: imava 2 leti starega otroka in zopet noseča
30.1.2009 15:03:49   
Pikapolonica_
Joj, metka_zone, zakaj imam jaz občutek, da te tvoj sin gladko vrti okoli prsta? Deluje kot en mali diktatoruser posted image (ne jemli tega kot slabo, veljauser posted image ).
Glede na to, da veliko bereta, pojdita v knjižnico in pokukajta malo v knjige na temo Dobil bo bratca/sestrico in te fore, je kar nekaj napisano v tej smeri in razloženo ter doumljivo tudi za otroke.
Začni ga učit, da naj določene stvari počne sam - gledanje slikanic, risanje, čečkanje, izrezovanje, kakšna risanka tu pa tam, pospravljanje. In bo pripravljen. Ker če boš še vedno ti delala vse namesto njega, boš sedaj v nosečnosti blazno utrujena. Pa saj postopoma bo šlo. Prvi dan verjetno ne bo veliko uspeha, ampak majhni uspehi prinesejo večje in bouser posted image


_____________________________

Menda bomo zibali...drugič ;)

(odgovor članu metka_zone)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: imava 2 leti starega otroka in zopet noseča
30.1.2009 15:20:16   
Anonimen
Uf, pa saj imate še 8 mesecev časa.

Jaz imam rok čez en mesec in je mala čisto zmešana od pričakovanja, kdaj se bo sestrica rodila, vsak dan sprašuje. Mene bolj skrbi, da bo potem razočarana, ker sestrica ne bo tisto, kar pričakuje.

Fajn nam je prišel vrtec, kjer je naša najstarejša v skupini in edina brez pleničk, zato ji je bilo zanimivo, kako se previja otroke, potem smo se pogovarjali tudi o tem, da bo sestrico marsikaj lahko naučila, ker še ne bo znala (npr. pesmice, kako se gre na kahlico, kako se riše, igra z žogo, meče, zlaga kocke,...), da bo mamici in očku pomagala pri negi za otročka,.. Ima tudi ene 5 punčk, ki jih vlači sem in tja in jih je sama skozi igro začela preoblačiti, nese jih spat v zibko, pokrije, pocrklja - naš punca je očitno bolj nežno bitje user posted image .
Po drugi strani smo ta čas izkoristili tudi za to, da smo vsako njeno željo po samostojnosti maksimalno izkoristili. Tako smo se znebili plenic, dude, hoče spati v svoji postelji, sama gre lulat in si umije roke, pripravi mizo in pospravi za sabo, sama se tudi ogromno zaigra, tudi po nekaj ur skupaj zdrži pri eni aktivnosti, poleg tega sva dala kar nekaj poudarka na učenju potrpežljivosti - torej, da ne more biti vedno prva in mora včasih tudi počakati. Pomagala je pri nakupih oblačilc in kozmetike, sama je npr. lahko izbirala kakšne barve bodo nogavičke, potem je sestrici kupila knjigico in eno igračko, sestrica pa ji bo darilo prinesla, ko se bo rodila user posted image .

Je pa sedaj videti eno spremembo, po eni strani je zelo ponosna na to, da je velika in kaj vse že zna, po drugi strani pa ima trenutke, ko se hoče stiskat in crkljat. Takrat zase reče, da je ona dojenček, kar pomeni,  da mi zleze v naročje in se dela, da ne zna govoriti in hoditi. Čez 5 minut šiba dalje med svoje igrače user posted image . Stara je 2 leti in 8 mesecev.

< Sporočilo je popravil Ankica -- 30.1.2009 15:21:26 >

(odgovor članu Pikapolonica_)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: imava 2 leti starega otroka in zopet noseča
30.1.2009 16:00:18   
Zamima
Meni ni jasno zakaj se eni tako sekirate okoli tega user posted image Kaj pa včasih ko so imeli po 8 otrok?! Zdaj pa bo katastrofa, ko bo tamali dobil bratca al pa sestrico? Jaz ti svetujem samo to, da oba obravnavaj enako pa bo vse OK. 

_____________________________

Nekoč sem sanjala,.... zdaj živim svoje sanje <3

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: imava 2 leti starega otroka in zopet noseča
30.1.2009 20:20:08   
Spark
Metka... čestitam tiuser posted image user posted image user posted image .
Super je, boš videla. Nekako vse uspe, pa človek pri drugem otroku postane bolj fleksibilen, pa manj komplicira.

Moja starejša je bila stara 2l10m, ko sem drugič rodila.
Ljubosumje je bil največji problem, drugo pa je vse ok oz. nič takega kar ne matra drugih.

Ukvarjaj se s starejšim sedaj, in mu čim več govori o tem da bo dobil S ali B.

Ne kompliciraj tam kjer ni potrebno.



(odgovor članu metka_zone)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: imava 2 leti starega otroka in zopet noseča
30.1.2009 20:28:23   
bskrle
Ne vidim problema, prvorojenka je bila stara 22 m., ko je dobila sestrico, drugorojenka je bil stara 26 m., tretjerojenka bo stara 32 m., ko prideuser posted image

čIM bolj naravno, z veseljem mu povejta to novico in ga pripravljata na novega člana.

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: imava 2 leti starega otroka in zopet noseča
30.1.2009 23:19:55   
lex
moj aleks je bil ob prihodu aline star 2 leti in 4 mesece. 2x sem ga peljala zraven na UZ in od vsega si je najbolj zapomnil, da dojenčku bije srčekuser posted image user posted image user posted image user posted image , pokazala sem mu kje je dojenček, pogledala sva si nekaj slikic dojenčkov in ker mi je trebuh itak rastel je z njim rastel tudi on. Takrat je imel še dudo in ji je tiščal dudo prek popkauser posted image , ime zanjo je izbral on (smo se odločali med Alino, Vito in Tinkaro) pri drugi sestrici mu UZ ni bil več zanimiv, mu je bilo bolj zanimivo to, da se je premikala in da je to čutil. Alina pa moje nosečnosti skoraj ni občutila, ker je bila še premala, da bi lahko se sklicevala na nosečnost. Skratka nič mu ne olepšuj, povej stvari takšne kot so in tudi to, da greš v P po dojenčka. Nam je rotavirus toliko pomagal, da se je seznal z bolnišnico in je vedel, da mi ne bo hudega tam (1 teden pred Alininim PDP je preživel par dni v bolnišnici)

_____________________________

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: imava 2 leti starega otroka in zopet noseča
30.1.2009 23:20:53   
lex
najvažnejše sem pa pozabila - iskrene čestitkeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: imava 2 leti starega otroka in zopet noseča
30.1.2009 23:38:35   
julam
Najprej čestitke!!!

Sicer pa tudi jaz ne razumem, v čem točno je problem. Naš drugi fantek je bil malo pred 2. roj D, ko sva obema (starejši takrat slabe 3 leta in pol) po NS povedala veliko novico. Mali je bil sicer premajhen, ampak smo imeli dojenčke v družbi in je približno vedel, za kaj gre. Od takrat (to je bilo poleti) se ves čas pogovarjamo o dojenčku, vdno bolj konkretno in zdi se, da mu je vedno bolj jasno. Boža me, čuva dojenčka, naslanja glavico, da bi ga čutil, se pogovarja z njim, navija za sestrico. Pa je tudi med bolj ljubosumnimi, če bratca stisnem k sebi, je takoj zrave,....

Jaz bi se čim več pogovarjala o vsem, pa fino je, če so kakšni dojenčki v bližini, da kakšnega primeš v roke, da se navadi, da ni samo on. Pa kot je ena napisala, čim več samostojnosti v teh 8 mesecih. Mi smo tudi uspešno prestali odvajanje od dude, pleničarja obsta pa pač  dva. Tud sem mu končno uspela dopovedat, da se ne morem valat po tleh, ne morem tečt, se sankat, ga nosit - ampak na prijazen način, vedno poudarim, da bova vse to delala, ko se bo dojenček rodil in se bomo mi zunaj igrali, bebica bo pa v vozičku.

Seveda mi je kristalno jasno, da fant teorijo obvlada, ampak da ne bo vse gladko, ko se bo res zgodilo. Ampak smo že pri prvem dali skozi veliko ljubosumje (starj je bil cca 17m, ko je dobil bratca) in se bomo pač spet spopadli s tem.

Mi smo sicer pred velikim finalom, še 4 tedni, ampak sem si zadala, da še prej najdem kakšno knjigico, da si bosta še vizualno predstavljala. Ker starejši me sprašuje, če ima dojenček mogoče oblečeno majčko ninja želve modre barve user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , pa če kej joka, ... Tako da je treba dat še tole skoz.

Srečno in pogumno, bo super!!!

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...
To storite, ko se otrok grdo obnaša
Kaj storiti, ko se otrok grdo obnaša? Ga kaznovati? Kričati nanj? Ne, strokovnjaki pravijo, da je v takšnih primerih naj...




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?