|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pirin kruh
9.2.2009 19:16:56   
tanjusi
A ga kdo dela.po kakem receptu?
Pa ni treba iz kulinarike kopirat, mene zanimajo vaše izkušnje, po možnosti v kruhomatu


_____________________________

ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil,
ne hodi za menoj , morda ne bom vodil.
hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(a camus)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pirin kruh
9.2.2009 22:16:40   
Anonimen
Sem pekla iz polnozrnate pirine moke v kruhomatu. Pride podoben pšeničnemu, ker je polnozrnat, je zbit, gost. Sem ga pa pekla po istem receptu kot za pšenično moko. Drugače se pa bela pirina moka dobi edino v Mullerju. Samo iz bele ga pa še nisem spekla.

(odgovor članu tanjusi)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: pirin kruh
11.2.2009 13:52:01   
cinci
pirina se dobi tudi v mlinu....

jst jo zmešam skupaj s polnozrnato moko, pa mal pirine.....je moja mami navdušena nad kruhom, da ji ga zdej moram jest pečt....pa še 100% je polnozrnati kruh, kar v trgovini ni

_____________________________

Zvezdica Neja 3.11.04
Sonček Andraž 19.12.05

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: pirin kruh
12.2.2009 9:38:26   
evangelie
MIdva redno pečeva kruh, vedno le iz polnozrnate ali pirine moke (ali kombinacije), po postopku, ki je tako enostaven, da je že smešno...Smo kr nekaj časa eksperimentirali, da smo pogruntali...Kruh je odličen...
Midva pečeva iz pb. 1/2 kg, lahko pa tudi iz več, saj ta kruh zdrži zelo dolgo, sploh če ga hraniš v hladilniku. Moko soliš (na to količino cca. 1,5 majhne žličke), po želji dodaš semena (sončnična so super, pa laneno, bućno...), v vodi raztopiš kvas - na to količino 3/4 kocke (velikokrat uporabiva tudi suhega) in dodaš moki. Pozor (tukaj je trik user posted image ) vode se doda veliko - cca. 4 dcl ali več (govorim malo na pamet, ker delam po občutku). Zmes mešamo s kuhalnico (nič ne gnetemo z rokami) in končna zmes pride sicer kompaktna, a še vedno tekoča. Na tak način namreč polnozrnat kruh ni suh in se ne drobi.  Mešanico damo v toplo pečico, da vzhaja (vklopimo jo za nekaj minut na 50 stopinj, da se segreje, ne sme biti vroča, nato pečico izklopimo). Ko je masa vzhajana, jo zvrnemo v model, ki ohranja obliko (model kot srnin hrbet), drugače se kruh seveda razleze. Model damo v hladno pečico, prižgemo na 200 stopinj in pečemo dobrih 45 minut. Pečen kruh zvrnemo iz modela in ohladimo (če imamo radi hrustljav kruh, ga ne zavijemo v krpo, če nam bolj odgovarja mehka škorja, ga zavijemo v krpo in ohladimo).
Meni (in vsem,ki imajo radi polnozrnat kruh in so ga probali) je ta kruh najboljši, veliko boljši od raznih kupljenih...Mhm, res je super, priprava pa tako enostavna...

(odgovor članu cinci)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: pirin kruh
12.2.2009 10:11:34   
robinzon
Evangelie, a bi bila lahko malo bolj natančna s časi. Koliko časa testo mešaš s kuhalnico, a samo toliko, da se moka in voda dobro premešata, ali dalj in koliko časa testo vzhaja? Pa še to me zanima, kje kupiš moko, sama jo največkrat v DM ali mullerju, ker je cenovno najbolj ugodno, mlina pa nimamo v bližini.

(odgovor članu evangelie)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: pirin kruh
12.2.2009 13:53:42   
evangelie
Mešam samo toliko, da se dobro premeša. Moko najraje kupim v mlinu, saj je res razlika, seveda pa vcasih tudi v trgovini. Zadnjiče sem vzela mercatorjevo Zdravo življenje, pa ni bila v redu, saj je bil kruh, kljub običajnemu času pečenja, surov.  Testo pustim vzhajat cca. 20-30 minut, toliko, da se zmes dvigne, postane puhasta (ker je mokra zmes tudi vzhaja ne tako kot običajno testo). Kadar peče ta kruh mami, ga sploh ne vzhaja (da kar v hladno pečico in peče 50 minut), pa tudi pride zelo dober, mogoče malo bolj zbit.

(odgovor članu robinzon)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: pirin kruh
13.2.2009 18:34:23   
robinzon
Evangelie, hvala za krasen recept. Delala sem iz mešanice polnozrnate pirine in pšenične pz moke. Dodala sem še žličko sladkorja, drugače pa vse po tvojih navodilih in ratal je res puhast ravno prav luknjast kruh. Malo me spominja na kruh brez gnetenja, le, da je hitro gotov.

(odgovor članu evangelie)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: pirin kruh
16.2.2009 17:37:59   
evangelie
Me veseli, da je uspel..pa saj vedno :) Meni je najboljši...

(odgovor članu robinzon)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj otroku ponuditi ribe in ostalo morsko...
Poletje je tu in že nam diši morska hrana. Kdaj in kako ponuditi takšne specialitete dojenčku?
3 odlične jedi za doječo mamico
Za mamice, ki dojijo velja, da to kar same pojedo, poje tudi njihov dojenček. V želji, da dojenček ne bi imel težav s pr...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?