|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kuhinjske fronte
26.10.2008 21:11:20   
Barbara_L
Ojla.
Kupujeva kuhinjo in sicer sva se odločila za Dan Kuchen (Amalvi). Vse ok, lepo in prav, dilema je: vzeti fronte v visokem sijaju ali mat? Midva sva bila (in sva še) bolj za mat, vendar nama je prodajalec povedal, da je visoki sijaj lažje čistiti. Kakšne so vaše izkušnje in izkušnje s temi kuhinjami nasploh? Fronte bojo v beli barvi, v bistvu tako, kot na tej slikici:

http://www.dankuchen-kranj.si/Storage/ImageGallery/Amalvi/13_Amalvi.jpg






Hvala za odgovore.
LP

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kuhinjske fronte
26.10.2008 21:20:17   
sazi
Hm, to je pa odvisno od tvojega "praga tolerance" nečistoč ali kako naj se izrazim. Namreč čisto razumem, da je sijaj lažje za čistit, ampak na mat se pa ne pozna vsak prstni oddtis. Sama imam sicer rdečo mat kuhinjo in moram reči, da moram fronte zelooo redko čistiti, ker se na njih (za moje ne hudo kritično oko) ne pozna nič. Kako bi bilo na belih, ne vem. Nova kuhinja bo pa tudi Dan, ampak bo "lesena", tako da spet odpade lilema detajlnega čiščenja. Mi je pa ta amalvi zelo všeč, ampak se nam glede na postavitev izgled ni izšel.

(odgovor članu Barbara_L)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kuhinjske fronte
26.10.2008 21:28:51   
Anonimen
Barbara_L, ful lepa kuhinja.
Kar se pa mat vs. sijaj tiče, se pa sijaj definitivno lažje čisti, samo se na njem vse tudi veliko prej pozna ... vsaka kapljica, vsak prstni odtis ipd., kar se na mat frontah sigurno da ne ... no vsaj v tej meri ne, da bi se že od daleč videlo.

(odgovor članu sazi)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kuhinjske fronte
26.10.2008 21:30:09   
Barbara_L
Sazi, hvala za odgovor. Ja, mislim, da je moj tolerančni prag čistoče nekje srednji. Rada imam čisto, obsedena pa tud nisem. Baje da ima mat nekakšne pore,v katere se umazanija zažreuser posted image


(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kuhinjske fronte
26.10.2008 21:33:39   
Anonimen
Za čistit je definitivno zelo OK visoki sijaj, če je dober se pa tudi prstni odtisi ne poznajo nič kaj bistbeno prej kot pri mat frontah. Jaz imam spodnji del lesen zgornji del in vgradno omaro pa visoki sijaj in  moram reči, da se na sijaju manj pozna. Je pa tudi odvisno od tega, kako pada svetloba na fronte.

(odgovor članu Barbara_L)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kuhinjske fronte
26.10.2008 21:36:24   
alička
Imam mat kuhinjo DanKuchen in sem presenečena kako enostavno jo je čistiti, moja je barve vanilije in je kar se barve tiče tudi občutljiva.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kuhinjske fronte
26.10.2008 21:37:10   
sazi
Baje da ima mat nekakšne pore,v katere se umazanija zažre

Ja, mat je narejen tako, da površina ni gladka, zato to res  lahko opredeliš kot polno majhnih luknic. Samo meni se nič ne zdi, da bi se umazanija nibirala v teh luknjicah - ampak kot sem napisala, naša ni bela, ampak rdeča, kar je še en faktor "manj vidnosti" - na beli se zagotovo pozna več stvari kot na rdeči.
Kako ti je pa izgledalo, ko si gledala v trgovini? Imajo razstavljeni obe možnosti? Že tam bi se lahko kaj videlo, koliko se pozna, ko ljudje prijemajo.

(odgovor članu Barbara_L)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kuhinjske fronte
26.10.2008 21:37:52   
Barbara_L
Aha, na to niti nisva pomilsila...imava čez celo steno okno in še eno ob strani... svetlobe in odbojev več kot dovolj.

Sazi, v salonu je blo tipi topi spucano. Mi je bla pa mat bolj všeč.


< Sporočilo je popravil Barbara_L -- 26.10.2008 21:39:02 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kuhinjske fronte
26.10.2008 22:15:51   
Anonimen
Če sonce pod pravim kotom posije, oz. če gledaš prot svetlobi je tudi na mat videt odtise in vse. Sam da eni očitno slabo vidijo ali imajo pa temne kuhinje. Pr men je vse videt. Tko da....vzemi tisto k ti je najbolj všeč. Se pa itak te gladke fronte čist simpl prebrišejo v parih minutah.

(odgovor članu Barbara_L)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kuhinjske fronte
26.10.2008 22:18:05   
rija
če bodo bele, bi jaz vzela visoki sijaj.

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu Barbara_L)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kuhinjske fronte
27.10.2008 8:53:53   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Barbara_L

Sazi, v salonu je blo tipi topi spucano. Mi je bla pa mat bolj všeč.



To niti ni za primerjat. V salonu ni maščobe in vlage od kuhanja, ljudje nimajo namazanih rok od olja, paradižnika ipd. user posted image . Odtisi se vidijo na vsem, najbolj na laku-visoki sijaj in furnirju, se pa ta dva materiala najlepše čistita. Visoki sijaj ni za otroke, ker je precej občutljiv na praske in ni za gospodinje, ki pri čiščenju svetlečega laka uporabljajo grobo stran vileda gobice (tudi take se najdejo user posted image ).  

Na matu - če govorimo o foliji - se najmanj vidi, poleg tega da prostoru občutek mehkobe, kako se čisti pa je odvisno tudi od vrste folije, ene so bolj neproblematične, druge bolj.

Mat lak je lak, nanešen na neko osnov (MDF, iverka, les), in je gladek v vsakem primeru, tako da kar se tiče čiščenja ne vidim neke razlike v trudu v primerjavi z lakom - visoki sijaj.

V končni fazi pa je najpomembnejše, da si izbereš to, kar tebi najbolj ustreza. Meni je fajn nekaj, tebi drugo. Ti boš uporabljala kuhinjo.

(odgovor članu Barbara_L)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
27.10.2008 19:23:03   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kuhinjske fronte
26.2.2009 13:06:20   
Lana_s
Kje pa si kupila te krpice? Našla sem ene mikroaktivne krpice pa ne vem, če so to iste?

_____________________________

Najina lumpka; Tina 7.6.2005, Luka 3.12.2006

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?