|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kaj naj?
23.3.2009 14:20:29   
josephine27
Živjo!

Pišem v moževem imenu. Je namreč v dilemi ali naj poišče novo službo ali naj vztraja pri tem delodajalcu?
Situacija je sledeča. Mož je zaposlen v privat srednje velikem podjetju ki je bilo do pred kratkim zelo uspešno. Imeli so nadpovprečne plače, dobro plačane nadure, božičnico, regres,...S sodelavci se je dobro razumel, tudi s šefom in delal je na področju ki ga zanima in za katerga se je tudi izobraževal. Skratka bil je zadovoljen.
In tu se pojavi problem. Podjetje je zašlo v krizo.Boste rekli nič novega za ta čas. Vendar ne zaradi zmanšanja naročil temveč zaradi naročnikov iz tujine s katerimi so delali in jim sedaj dolgujejo ogromne vsote denarja. Naročil imajo še vedno dovolj samo denarja nimajo da bi lahko nabavili surovine. Tako vsi zaposleni že tri mesece niso dobili plače. Pred kakšnim tednom so odpustili par ljudi in sušlja se da bo čez kak mesec verjetno še en val. Vodstvo podjetja je seveda obtimistično, mož pa pravi da je morala v pisarni kjer dela čisto na psu. Začel je razmišljat o tem da bi začel iskat drugo zaposlitev vseeno pa se ne bi rad prenagnil ker se boji da tako dobre službe zlepa ne bo dobil in po tihem upa da se bo situacija popravila. Kaj bi storili vi v tem primeru?Naj še malo počaka al naj gre stran?


_____________________________


Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kaj naj?
23.3.2009 14:41:14   
jana banana
kle bi še delala, vzporedno bi pa iskala novo službo, ki bi bila enako dobra ali še boljša.

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
23.3.2009 15:53:26   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu jana banana)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kaj naj?
24.3.2009 20:31:38   
Poka
Če jo seveda najde... v teh časih. Če se situacija ne bo izboljšala, ti druga ne preostane, saj preživet pa moraš...

Jaz sem med tistimi, ki upajo na najboljše, čeprav nekje v podzavesti, me je ful strah... Nič posla ne dobijo zdaj tudi podjetja, ki so veljala za uspešna. Medtem, pa ko je profesor na faksu rekel, kako je uspešno podjetje sploh lahko v krizi :)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kaj naj?
25.3.2009 15:03:34   
josephine27
Če se situacija ne bo izboljšala, ti druga ne preostane, saj preživet pa moraš...


na srečo finančno nismo glih v krizi ker imamo še popoldansko obrt. tako da praktično skoraj še eno plačo zdraven s tistim zaslužimo. ga pa ful jezi ker mogoče čas po nepotrebnem zgublja k bi ga lahko boljše preživel.


_____________________________



(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kaj naj?
25.3.2009 17:56:50   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: josephine27

Če se situacija ne bo izboljšala, ti druga ne preostane, saj preživet pa moraš...


na srečo finančno nismo glih v krizi ker imamo še popoldansko obrt. tako da praktično skoraj še eno plačo zdraven s tistim zaslužimo. ga pa ful jezi ker mogoče čas po nepotrebnem zgublja k bi ga lahko boljše preživel.



Kaj pa vem.
Meni je rahlo sumljivo, da ni placil iz tujine, saj je placilna nedisciplina lastnost nasih podjetij ne tujih. Mogoce je, da kupci res nimajo denarja, ampak tri mesece zamujati s placo? Lahko gre samo za izgovor lastnika podjetja, da v krizi ni denarja...naj se malo potipa, kaj se dogaja v tej smeri.

(odgovor članu josephine27)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kaj naj?
26.3.2009 13:03:10   
josephine27
ma to da kupci ne plačujejo čisto redno verjamem. itak pa to podjetje dela 90% za tujino. je pa ravno danes izvedel da bojo odpustili še eno skupino do konca meseca tako da se je odločil počakat da vidi pri čem sploh je.

_____________________________



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kaj naj?
26.3.2009 17:42:19   
jana banana
IZVIRNO SPOROČILO: Poka

Jaz sem med tistimi, ki upajo na najboljše, čeprav nekje v podzavesti, me je ful strah... 




Jah, res je, da upanje umre zadnje...  Čeprav upati na najboljše... :/ in hkrati v podzavesti čutiti strah?????

Ne vem.... Ampak se mi zdi absurdno čakati in upati na boljše dni (ali najboljše) in hkrati, ko je kriza na vidiku, nič ne narediti na tem, da bi jo prepričili oziroma, da bi si sami vsaj probavali narediti boljši jutri.
Ta filozofija mi je bolj - kar mi bo usoda prinesla - pa bo.

Sama sem bolj pristaš pravila - pomagaj si sam in tudi bog ti bo pomagal....

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kaj naj?
26.3.2009 19:04:37   
Poka
Pri nas je kriza nastala bolj kot ne zaradi govoric v medijih, zdaj je že res skoraj kriza. V krizi so najbolj podjetja, ki poslujejo s tujino, ker tam je res že kriza. Tako, da se ne čudim, da ni plačil - kaj pa je s podjetji, ki bi morala plačat?

Sem tudi sama v dilemi, ker sem za določen čas, pa me vabijo drugam, tudi za določen čas, sam mi gre ravno za en teden navzkriž, delodajalec pa ni čisto jasen, ali mi bodo podaljšali ali ne, za odpoved je pa prepozno (30 dni rok). Si ne želim zaradi takih stvari na Zavodu pristat... Čist sem živčna, ker se grem juti pogajat, pa ti nihče ne da konkretnega odgovora.



(odgovor članu jana banana)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kaj naj?
27.3.2009 11:21:12   
josephine27
Tako, da se ne čudim, da ni plačil - kaj pa je s podjetji, ki bi morala plačat?



Največji kupec je z  baje močno v dolgovih novih kreditov pa mu ne dajo, tako da ne vejo kaj bo z njim. V glavnem so se odločili da zanj ne bojo več delali dokler ne poravna obveznosti. Tako da imajo sedaj v skladišču precej izdelkov ki čakajo. Kaj je z ostalimi nisem tako seznanjena.So se pa na novo preusmerili na bližnji vzhod in Rusijo ( so dobili nekaj novih naročnikov) ampak je še vse precej negotovo.


_____________________________



(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kaj naj?
30.3.2009 7:53:39   
Poka
Zdaj je res eno tako čudno obdobje... To, ali se splača zamenjat službo ali ne, je kot loterija... Sploh vprašanje, če jo bo dobil. Odvisno kaj dela. Če je na tem področju strokovnjak in je takih malo, potem bi jo verjetno dobil.

Če bo to podjetje spet iskalo nezanesljive plačnike, pol sam čim dlje stran... Mi imamo to tako narejeno - raje ne delamo nič, kot da bi šli v minus. Še vedno je boljše pozitivna nula. Si pa to lahko privoščino, ker še nismo zaposlili veliko ljudi. Največji problem v Sloveniji je ta, da je delavec preveč zaščiten po zaonu. Mogoče se čudno sliši - z managerskega vidika je tako. Namreč, ko je podjetje v krizi, bi se lahko nekaterih hitro znebili, ostali bi pa strokovnjaki, ki jih podjetje zares potrebuje. Delavec je za podjetje v elik strošek... Delavci, ki bi ostali brezposelni, bi si pa hitreje našli zaposlitev, ker bi se sigurno našlo podjetje, ki jih potrebuje, vsaj za nekaj časa, ne pa da je vse strah koga zaposlit.

Meni je uspelo -- zamenjati službo (poleg firme delam še drugje) in v sredo začnem :)) Ampak to je javni sektor...

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?