|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   štrudl
20.7.2009 8:34:53   
ksenjak
Jutro!

Včeraj sem se po dolgem času spravila štrudl pečt pa ni bil tak kot bi si želela.
Uporabila sem kupljeno vlečeno test, v enega sem dala maso iz jabolk in skute, v drugega samo skuto.
Tisti prvi bi še bil za prežvečit, ta drugi pa suh kot stouser posted image .

Naj mi kakšna na hitro recept za dober štrudl napiše pa še to ali uporabljate raje listnato ali vlečeno testo.

Hvala in lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: štrudl
20.7.2009 8:39:00   
Dudica1
uporabljam vlečeno testo ki ga naredim sama doma...delam pa skutnega:skuto,jajca,kisla smetana,sladkor,vanilijev sladkor in namažem...zvijem in dam pečt user posted image

Jabolčnega pa isto vlečeno testo...jabolka in sladkor ter cimet in spet namažem in zvijem user posted image

Pri obeh pa testo pred nadevom premažem s sladko smetano

(odgovor članu ksenjak)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: štrudl
20.7.2009 13:19:25   
miapia
Tudi jaz naredim testo sama:
400 g moke, 3 žlice kisa, 2 žlici olja, mlačna voda. Zgneteš z mešalnikom, dodajaš vode toliko, da se testo ne lepi, če jo daš preveč, dodaš še malo moke. Testo na kocu pregnetem še na roke, da mu dam malo ljubetni. Testo naj počiva v vrečki ali foliji najmanj eno uro, raje pa dve.
Nadev: 2kg naribanih jabolk. Skuto zmešam z 2-3rumenjake, sladkor po okusu, vanilijev sladkor, rum. Na koncu dodam še sneg iz 2-3 beljakov.

Testo razvaljaš (jaz ga v ta velik pekač zvijem v črko u), namažeš s stopljeno margarino, namažeš s skutinim nadevom, potreseš z jabolki (ki si jih prej "ožela", ker je drugače premokro), po želji še s cimetom, zaviješ. Položiš v pekač, prešpikaš z zobotrebcem, namažeš z mlekom in hop v pečico na 180 stopinj kako uro. Na koncu premažeš še z margarino, da ni testo preveč suho.

Pa dober tek

(odgovor članu Dudica1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: štrudl
20.7.2009 13:27:18   
košuta
Btw - če se vam zdi, da so jabolka ful sočna jih potresi s kako žlico drobtin, ostane sočno...pa ne teče ven.

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: štrudl
20.7.2009 14:12:41   
noranate
Če imaš že kupljeno testo, rabiš za vsak mlinec 3 liste. Zmiksaj 2 jajci, 2 navadna jogurta, 2 jogurtova lončka sladkorja in 1 vanili sladkor, jog. lonček in pol pšeničnega zdroba in 1 jog. lonček olja. Naj stoji 2 uri. Nato v kavni šalčki zmešaj mleko z nekaj olja.
Vsak list testa namaži s tem mlekom, nato z maso, povrh pa na redko potrosi češnje ali višnje. Po tri liste tako zviješ skupaj in povrh tudi namaži s tistim mlekom z oljem. Sliši se komplicirano, je pa čisto enostavno in kar veliko se nareže. Dober tek!user posted image

(odgovor članu ksenjak)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: štrudl
20.7.2009 14:33:27   
Anonimen
Če hočeš res dober štrudelj, je treba kot prvo, namesto vlečenega testa uporabit lisnato! Pa ta sirov štrudelj je rad bolj pust, zato je fino maso naredit čim bolj sočno (s kislo smetano, jajci, jogurtom). Moj nadev za štrudelj je pa ponavadi sestavljen iz naribanega jabolka, malo skute, kisla smetana, rum, drobtine, rozine, vanili sladkor, malo limone, cimet ... včasih dodam še kaj borovnic, ali banano, breskve itd. ... ma je vedno božanski user posted image .

(odgovor članu noranate)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...
Gluten oziroma žitarice uvajajte postopoma
Marsikateri starš je v dilemi, kako zgodaj lahko žita, ki vsebujejo gluten ponudi svojemu otroku, ki se na gosto hrano š...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?