|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako smo si različni
2.6.2005 9:34:44   
Bejba
Prejšni teden sva z mojim :love: hodila na pripravo za poroko. Moram rečt, da je bilo bolj zanimivo kot sem si predstavljala. No in, ko smo imeli na sporedu psihiatrinjo, je le ta rekla, da moški niso sposobni delati več stvari hkrati, ženske pa to sposobnost imajo/imamo. Bilo je rečeno napol v šali, napol zares, a jaz sem potem začela tole malo spremljati in ta trditev po moje kar drži. Npr. ko sem jaz doma z našim sončkom poleg tega, da "čuvam" njega naredim še ostale stvari - skuham, operem, obesim, pospravim,...skratka vse kar je treba narediti. Organiziram se tako, da lahko delam tudi več stvari hkrati. Poleg tega pa jasno poskrbim za otroka, ga nahranim, se z njim igram, greva na sprehod, skratka vse kar zraven paše. Pa se ne gre zdaj tukaj za to, da bi sama sebe hvalila, ampak se mi zdi, da večina žensk tako funkcionira. Seveda je zaradi tega kakšno delo malo švoh narejeno, ampak v končni fazi je zvečer bolj ali manj vse popedenano.

Če pa na drugi strani pogledamo moškega. Ko čuva otročka, je to njegovo delo, ki ga 100% zaposli in tudi pomisli ne, da bi bilo mogoče še kaj drugega zraven narediti - npr. posodo iz pomivalnega stroja ven zložiti ali kaj podobnega ;), kar mu drugače, ko ni zaposlen s čim drugim, ni problema naredit. Če npr. zunaj dela neko delo, je to bistvo in ga ne sme nič drugega zmotiti ali mu prekrižati pot.

Malo za hec in malo zares. Kaj se pa vam zdi? Ta trditev drži ali ne drži?

Po drugi strani pa baje moški vse delajo premišljeno, z nekim načrtom, ženske pa bolj po kokošje :)- (tudi to so besede psihiatrinje).

Torej, zanima me vaše mnenje.

LP; Bejba :rozica:

Neposredna povezava do sporočila: 1
   Kako smo si različni
2.6.2005 9:43:10   
Anonimen
Ja, saj je to res. Verjetno izhaja iz različne uporabe možganov. Moški naj bi v povprečju uporabljali obe polovici moganov ločeno, ženske pa bolj povezano. Leva polovica možganov je logična, računska, orientacijska (kar v povprečju gre bolje od rok moškim), desna polovica je pa umetniška, čustvena, ... No, ženske naj bi uporabljale obe polovici istočasno. Če koga zanima bolj podobno, naj si prebere knjigo Russel: Knjiga o možganih (pa ne čist vsega verjeti, ker je bila knjiga napisana pred 30. leti in so nekatere stvari tudi na novo odkrili, ampak večina ugotovitev pa še vedno velja).

(odgovor članu Bejba )
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   Kako smo si različni
2.6.2005 9:44:51   
Pajaca
Pri nama to nekako ne klapa.

Moj gre vsak dan v vrtec po tamalo, pride domov in skuha kosilo, medtem pa še mal pomirka tamalo. Ko pridem domov je kosilo skuhano in tamala lepo uštimana. Torej dela dve stvari naenkrat....

Pa tudi jaz delam vedno vse nekako premišljeno, si najprej v glavi zamislim kako bom nekaj izvedla in potem to tako naredim, ker sem tako lena da se mi ne da stvari petkrat delat, raje pač enkrat pa takrat ornk in premišljeno.

Ampak midva sva itak nekaj posebnega in nisva tipična predstavnika svojega spola, tako da najbrž zato odstopanja.

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Kako smo si različni
2.6.2005 9:45:16   
Lenny
Bo kar držalo. Jaz včasih v hecu povem, da ženske delujemo vzporedno, moški pa zaporedno. Me lahko naenkrat opravljamo več stvari, moški pa lepo eno za drugo.
Lp

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Kako smo si različni
2.6.2005 9:45:38   
baguSka
Tvoja trditev popounoma drži. Se strinjam 100%.

Moj pa v tem primeru reče: vozim + telefonarim, gledam tv + poslušam tebe..:)-

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Kako smo si različni
2.6.2005 9:50:17   
Anonimen

Ta psihiatrinja, naj si nabavi psihiatra.. ker to absolutno ni res..
Ce moski ne dela vec stvari hkrati, potem to ne dela, zato, ker nima interesa. Ne pa ker ne bi bil sposoben..


(odgovor članu Bejba )
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   Kako smo si različni
2.6.2005 9:56:32   
puncica
Pri nas sigurno drži, jst kr neki skačem pa delam še 100 stvari zraven, moj pa se eni pa tisti 100% posveti. Ja kaj čmo take smo.:)-

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Kako smo si različni
2.6.2005 9:56:51   
Anonimen
Ah, Tjazy...

Moj tud jest ne more, kadar čuva malčka :(

(odgovor članu Bejba )
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   Kako smo si različni
2.6.2005 9:57:57   
baguSka
Tud s tem se strinjam Tjazy, sam ponavad je tko, da moški ne kaže interesa. Vsaj moje izkušnje so take in to z vsemi ki jih poznam. No razen za enga vem da je zmožen delat 10 stvari naenkrat ampak un je biu extra. Vsi ostali pa ratajo preveč živčni, nervozni, tečni, skratka niso za prenašat - pretežko za njih.:(

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Kako smo si različni
2.6.2005 10:00:44   
cmokec
100% pravilno. Vse drži.

Ko je bila Sara manjša in sem mogla po opravkih, jo je on pazil. In ni mogel nič zraven narest, pa še tako utrujen je bil od tistih 2 ur, da je bil prov bogi.

Edino je lahko in obenem bere časopis ali gleda TV. To smo na lep način ukinili, tako, da je zelo malo stvari, ki bi jih delal hkrati.

Je pa to dobro, da kar se loti, izpelje zelo dobro. Tudi očka je odličen, le gospodinja ni hkrati. Škoda. ;)

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Kako smo si različni
2.6.2005 10:04:06   
india
Tjazy, morda si ti zlata izjema, a pri večini moških to drži.
Pa ni mišljeno slabo, a je tako,da ko moški nekaj delate, delate samo tisto.
Nasvet mojega moža prav zate: preberi knjigo : "Zakaj moški ne znajo poslušati in zakaj ženske ne znajo brat zemljevidov", v kateri boš našel potrebne razlage.

Moški imaste manj sinaptičnih povezav med levo in desno polovico možganov, zato je pretok informacij manjši in zato ne morete oprvljat več stvari naenkrat - približen navedek iz knjige, po spominu mojega moža,ki jo je bral.
Pa ta trditev ni izum te psihiatrinje,ampak temelji na dejstvih.
Res je, tudi pri naju, ko mož nekaj dela, jaz lahko skačem okoli njega in mu kaj razlagam, on pa potem o tem čisto noč ne ve.
Jaz pa lahko govorim po telefonu, pazim otroka in še istočasno spremljam dogajanje na RR!:miska:

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Kako smo si različni
2.6.2005 10:18:17   
Gina
Se absolutno strinjam z Miško. Res pa obstaja 10%, mogoče 15% moških, ki funkcionirajo ravno obratno, se pravi po ženskem principu v vseh stvareh. So bolj jin usmerjeni. Taki imajo ponavadi precej jang žensko. In tak odnos se super obnese, kot tudi obratno ženska zelo jin, moški zelo jang) Nekateri rečejo potem, da ta moški pa domna vse naredi, pa je ful nežen, prijazen, popustljiv, prilagodljiv..., ene pa rečejo, da takega pa ne bi mogle imeti, ker je "copata". Logično, ker bolj kot si jin, bolj privlačiš jang in obratno. Da bi pa človeku enakovredno delala jin in jang pa še nisem slišala niti srečala. So pa odtenki vsega skupaj, to pa ja...

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Kako smo si različni
2.6.2005 10:25:40   
Anonimen
Drgač pa: ni ga junaka, ki ne bi lulal, ko kaka :)- To pa zna istočasno :bravo:

pa ne popljuvat, samo za intermeco ;)

(odgovor članu Bejba )
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   Kako smo si različni
2.6.2005 10:27:33   
baguSka
:)-:)-:)-

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Kako smo si različni
2.6.2005 10:32:41   
Andra
Mene ponavadi mož vpraša kako vse to sfolgam naredit?To pa tudi nekaj pove, a ne?

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Kako smo si različni
2.6.2005 10:38:40   
Maxica
Pri nas ta trditev tudi drži.:)

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Kako smo si različni
2.6.2005 11:04:30   
mamsi
Sej noben ne dela prov zares dve stvari hkrat, sam babure skačemo bl od ene k drugi. Če merkaš otroka in kuhaš vmes, pač mal kuhaš, mal pa k otroku skočiš, pa spet mal posodo pospraviš, pa mal tamalga previješ,... ni pa to oboje hkrati. To je res bl po kokošje. Po telefonu se pogovarjat pa enga tretga še zraven poslušat se pa res ne da.;)

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Kako smo si različni
2.6.2005 11:32:06   
Gina
Ja, mamsi, ampak moški niso sposobni otroka imeti, pa kuhati zraven, ne glede na to, da ti praviš, da to ni hkrati. Niti na tak način niso sposobni imeti otroka in vmes malo pokuhati. Kokošje gor ali dol. Meni se zdi to prej ena sposobnost. A potem naj ne bom kokoš, pa naj samo otroka čuvam, vse ostalo naj pa počaka? Se bo skuhalo kar samo, pa pospravilo pa v trgovino šlo, pa ostalo?:zmeden2:

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Kako smo si različni
2.6.2005 11:37:04   
viv_
Jaz pa mislim, da so moški bolj flegmatični in bolj "na izi" jemljejo vse skupaj... Pač pazi otroka in "boli ga" če je za posesat... bo že posesal takrat ko bo... Jaz sem tudi ugotovila, da če sem s ta malo, potem sem z njo in vmes ne pospravljam in ne delam drugih stvari, če res ni nujno. Že tako ali tako jo vidim 4 ure na dan v budnem stanju, a zdej naj pa še gospodinjim vmes???

Je pa res, da imam pač samo enega otroka in da mi ni treba kuhat kosila.

Pospravljam pa takrat ko tamala zaspi - narediva oba skupaj udarniško pa je. Se pa velikokrat zgodi da imamo razmetano - pa kaj... Zdaj je itak poletje pa smo bolj ali manj zunaj...

lp, viv

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 19
   Kako smo si različni
2.6.2005 11:47:01   
AnBan
Moj zmore 2 stvari hkrati...kuha in pazi na mala dva...pa še na sprehod pelje in papirje za hišo rihta zraven:bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo:

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 20
   Kako smo si različni
2.6.2005 12:26:48   
baguSka
Sam sm pa opazila, da tud tist k je tak da lohk nardi več k eno stvar sta to le dve.:)-

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 21
   Kako smo si različni
2.6.2005 12:29:04   
Joe
Morda je res kaj tovrstne razlike med spoloma, drži pa, da je veliko tudi v interesu ali v njegovem pomanjkanju. Kot tretji faktor je tu vzgoja oz. pričakovanja od otrok: meni niso govorili, da bom kdaj moral opraviti tako službo kot svoj delež družinskega življenja v 16ih urah. Pa ne, da bi ne imel vzgleda pri svojem očetu (ta res ni pral ali čistil, je pa polovico kuhal in pomival; je tudi eden tistih, ki berejo knjigo in gledajo TV hkrati), le do možganov mi ni prišlo ne samo od sebe ne od drugih ust.

Starega papagaja pa je težko učiti novih fint. Možno je, a boli!!!

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 22
   Kako smo si različni
2.6.2005 12:56:34   
ribica.

100% drži, da ženske lahko delamo več stvari hkrati. To sem že zdavnaj pogruntala. Pa tud moj dragi. To je pri nas dejstvo, ki ga vsi vemo. Jaz ga sicer včasih mal težje sprejemam, pa kaj češ.

Stvar sploh ni v tem, da moški ne morejo več stvari hkrati delat. Gre samo za to, da ženske opazimo več stvari, ki jih lahko nardimo hkrati in si stem olajšamo delo. Npr: Kadar moj tip kuha, je kuhinja v razsulu. Vse posvinjano in odloženo glih kjer je pač prosto mesto. Jaz pa stvari malo bolj vnaprej predvidim. Si sproti delam prostir in vržem v smeti kar tja spada. Kadar delam lazanjo, mi je logično, da bom, medtem ko pripravljam meso, pristavila še lonec in skuhala testenine. On vem, on tega sigurno ne bi naredil, ampak bi na koncu, ko bi ostalo končal. To je sicer čist banalen primer, vendar drži. Pa tudi, kadar grem po nakj v kopalnico, lahko vedno nesem s sabo kuhinjske krpe, ki sem jih med potjo pobrala v kuhinji, mi ne bo treba pol še enkrat. Ženske bolje vidimo kaj vse mormo še potem nardit.

A ni fajn da smo tako različni.

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 23
   Kako smo si različni
2.6.2005 13:04:35   
L&F&B
Pri mojemu pa ta trditev enostavno ne drži. Mogoče zato, ker je levičar?:)-

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 24
   Kako smo si različni
2.6.2005 13:07:51   
Erdbeere
L&F&B a veš, da pri mojmu tud to ne drži pa laihtko je levičar :)-:)-:)-

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?