|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kašelj pri bronhitisu
3.11.2009 11:50:46   
Tanja55
Ok, mam bronhitis in kašljam...zelo. Vse me že boli, najbolj grozno je, da kašljam več ur skupaj zvečer, ko hočem zaspat. O tem, da živim v stanovanju, ki ima papirnato tanke stene niti ne bi. Bla pri zdravniku,pravi da je vse v redu, vročine nimam več, češ da zdej moram izkašljat kar je za izkašljat. Mi lahko kdo svetuje, kako naj kašelj ublažim in pozdravim?

Zdravnik mi ni dal ničesar, češ, da tudi antibiotiki kaj prida ne bodo pomagal. Delam inhalacije, jemljem sirup za blaženje kašlja, pa tud kaj prida ne pomaga, vtiram si viks, veliko pijem...sem šla gledat v brskalnik, kaj so ljudje že svetovali in se mi zdi, da sem poskusila že vse. Vmes sem že izgubila glas, nisem govorila nekaj dni skupaj, pila karamelizirano mleko, pa vročo limonado, pa...ma ni da ni...Ampak vse skupaj ni nič boljš. Nisem bla že dolgo bolana in sem zdej temu primerno tečnauser posted image in vse me tako izčrpava, da vsakič ko vem, da bom kašljala se mentalno pripravim na bolečino, ker me vse, ampak res vse mišice bolijo od tega kašlja. Nasvet?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kašelj pri bronhitisu
3.11.2009 12:39:15   
ribica.
zelo pomaga čaj iz lapuhovih cvetov, ampak imam občutek da itak nimaš na zalogi. To je tak fin čaj, ki se ga spije samo pol skodelice, pa fino ublaži kašelj. Če je kašelj suh, pomaga da se ne daviš v nedogled. Drugih predlogov nimam.

(odgovor članu Tanja55)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kašelj pri bronhitisu
3.11.2009 13:40:30   
Lara28
Meni osebno najbolj in skoraj edino pomaga naseldnje: med in čebula! user posted image  Narežeš pol čebule in jo daš v malo posodico, čez pa naliješ med. Toliko, da prekrije čebulo. Že čez nekaj minut se bo med zredčil, oz. nastane taki redkejši sok in to ješ po žličkah. VONJ je OGABEN (vsaj meni), okus pa niti ni slab. user posted image
Meni to res pomaga kot zadnja možnost. Tudi sinu sem že dala in se sploh ni bunil in je lepo pojedel(3,5 let) Intudi njenu se je kašelj umiril.

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kašelj pri bronhitisu
3.11.2009 13:44:48   
Tanja55
ribica in Lara28, najlepsa hvala. Pravkar sem se spet skoraj zadavila od kasljanja in dejansko me vseee boli...bom probala takoj zdejle s tole cebulo in medom, tega se nisem naredila. Lapuh pa poznam, sam mas prov, ga nimam tukaj. Sem pa ugotovila, kako se mu rece po anglesko in bom sla kasnej do lekarne da vprasam ce ga majo oz. prav Anglezi izdelujejo ene bonbone na osnovi lapuha za lajsanje kaslja...pa bom skusala to dobit. Nujno se moram zboljsat, ker tole je ze res kriza.

< Sporočilo je popravil Tanja55 -- 3.11.2009 13:46:21 >

(odgovor članu Lara28)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kašelj pri bronhitisu
3.11.2009 13:46:06   
Anonimen
In kako da nisi dobila zdravil?
Sama imam kronicni bronhitis.Ponavadi mi naredijo inhalacije plus dobim antibiotik.Sem raven spet na tem,dobila antibiotik-a imam zal v user posted image nanj alergijo.Mi je pa ze v enem dnevu mocno pomagal kar se kaslja tice.
Da sem na tvojem mestu,bi sla nazaj do dr.in prosila za antibiotik.

Sem pa tudi sama prve dneve pila caj na caj+med+limona,mleko z medom,karamelizirano mleko,pa pljuca mazala z materino dusico....je pomagalo za kratek cas,dolgorocno nic.

(odgovor članu ribica.)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kašelj pri bronhitisu
3.11.2009 13:54:17   
Gina
Kako nisi dobila antibiotika? Pa kaj za vpihovanje tudi ne? Tudi jaz imam pogosto bronhitis, pa ta hip nisem zihr, a sem ga že fasala, al je bolj astma, se grem jutri pokazat, ampak v vsakem primeru obstaja kup reči, ki pljučem pomagajo. Pojdi nazaj, naj ti da še kri pregledat, pa zateži za zdravila taka ali drugačna. Če se ti te reči ne zdravijo, gre tako na slabše, da lahko postane kronično. Poleg tega - zakaj packat eno stvar 14 dni, 3 tedne, če ni potrebe? Pljuča se ne obnavljajo - ne pozabi tega - skrbet moraš zanje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kašelj pri bronhitisu
3.11.2009 13:55:57   
Tanja55
IZVIRNO SPOROČILO: kleopatra28

In kako da nisi dobila zdravil?



Ker v UK vsa zdravila placas in ti ne napise recepta, ce res ni nujno. In on je presodil, da ni nujno. Ker drugace sem cist fit in skacem okrog...ko se k temu prisilim, sam ko mam pa napad kaslja je pa tko, kot da me bo glih kar pobral. Zdravnik je rekel, da mi antibiotik kaj prevec pomagal ne bo, mam pa z antibiotiki tud tezave, ker mi "udarijo" na apetit in posledicno postanem slabokrvna, pol mam pa s tem tezave se ene 3 mesece. Tak da antibiotikov niti nisem silila, ce bo pa se naprej tko bom sla pa nazaj in rekla, da naj mi pac nekaj predpise...kaj pa cem drugega? sem rekla, ce mi da kaj mocnejsega za lajsanje kaslja pa je rekel, da nic ne bo pomagalo user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kašelj pri bronhitisu
3.11.2009 14:09:33   
Gina
Ja potem ti pa ne preostane drugega kot trpet naslednje par tednov. Bronhitis ne mine na en dva tri. Vem, ga je imela moja mami kronično. Včasih je po cele mesece kašljala. Takrat še ni bilo toliko zdravil na trgu. Če sama pretehtam možnosti
- uničevat si pljuča tri tedne ali več, pa čakat, da samo od sebe mine, pa vedet, d se nikdar več ne popravi, kar se pri pljučih okvari, ter povzročit možnost, da to rata vse skup kronično
ali
- vzet zdravila, pa biti hitro ok, pa sicer kemijo vnašat v svoje telo, vendar sprostit bronhije in pomagat svojemu telesu da se hitro regenerira

Meni ni vprašanje. Aja, inhalacije lahko delaš, malo že pomaga. Ali se pa zapri v kopalnico (ne v banjo), pa toči vrlo vodo v banjo ves čas, lahko dodaš kaj za inhaliranje pa vztrajaj tam nekaj časa.

(odgovor članu Tanja55)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kašelj pri bronhitisu
3.11.2009 17:32:17   
Scrubber
Spostovane gospe, gospodicne in dame,
pri bronhitisu in podobnih obolenjih dihal je zelo priporocljivo uporabljati evkaliptusovo olje.

Samo olje ima zelo zelo pozitivne ucinke, ne samo da odpira dihalne poti, vendar tudi regenerira pljucne migetalke in razkuzuje (antibakterijsko) grlo in nosne kanale (in mnogo mnogo več).


Sam imam astmo in kronicni bronhitis, in uporabljam evkaliptusovo olje v čistilcu zraka (o tem več na zasebnih sporočilih ali preko gsm 030 399 838, da ne bo reklame). Preizkusil sem vrsto različnih evkaliptusov, večinoma so poceni kitajska sintetična sr**ja.
Prijatelj mi je zato iz avstralije prinesel njihov evkaliptus. Waw, res! Res mi je zelo pomagal tako pri vnetjih kot pri astmi (dejansko tudi vnetje), tako da sem (od lani) redno naročeval evkaliptus direktno iz avstralije.

Preizkuseno (lastne izkusnje) je zelo kvaliteten. Dobavljam ga tudi za prijatelje in znance, pred tednom dni pa sem naredil tudi spletno stran na to temo (spet preko zasebnih sporocil).

Torej drage punce, če želite vam lahko priskrbim res kvalitetno evkaliptusovo 100% olje!


P.s: Glede na vsestranskost slednjega, bom v kratkem odprl temo na to tematiko.

Prijeten vecer vam zelim,
Matej user posted image



(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kašelj pri bronhitisu
6.11.2009 19:41:37   
Tanja55
IZVIRNO SPOROČILO: Lara28

Meni osebno najbolj in skoraj edino pomaga naseldnje: med in čebula! user posted image  Narežeš pol čebule in jo daš v malo posodico, čez pa naliješ med. Toliko, da prekrije čebulo. Že čez nekaj minut se bo med zredčil, oz. nastane taki redkejši sok in to ješ po žličkah. VONJ je OGABEN (vsaj meni), okus pa niti ni slab. user posted image
Meni to res pomaga kot zadnja možnost. Tudi sinu sem že dala in se sploh ni bunil in je lepo pojedel(3,5 let) Intudi njenu se je kašelj umiril.


Lara28, naaaaaajlepsa hvala za tale nasvet!!! Kaselj se je umiril, ni se cist dobr, ampak obcutno bolje. Upam, da se ne hvalim prehitro in da bo danasnja noc enaka vcerajsnji...

(odgovor članu Lara28)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kašelj pri bronhitisu
8.11.2009 17:23:12   
Lara28
Ni za kaj! Sem vesela da je pomagalo!user posted image

(odgovor članu Tanja55)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kašelj pri bronhitisu
8.11.2009 21:36:31   
ribica.
podobno zdravilo kot čebula in med, je tudi črna redkev in med. Črno redkev daš v eno manjšo posodico ali skodelico in narediš vanje luknjo cca 1cm premera, in POtem daš not med, tako da pri spodnji strani pokuka ven. POtem pustiš nekaj časa in nastane tak razredčen med, sirup. To potem popiješ in po potrebi dodajaš med kot na začetku.

(odgovor članu Lara28)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?