|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nekaj na žlico
27.11.2009 9:21:26   
tiat
Živijo,

mene pa zanima, če ima katera kakšen dober recept za kosilo
na žlico... Tukaj mi vedno zmanjka idej, tak da dobrodošli preprosti
in hitri recepti.

Hvala.

_____________________________

TO JE TO
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nekaj na žlico
27.11.2009 9:24:20   
čmrgelj
krompirjev golaž
mineštra
čufte
filane paprike
sarme
................


_____________________________

Nasmeh in prijazna beseda sta nevidno orožje dobrega,
ki razoroži še tako nedostopno osebo. Lepota je v drobnih
stvareh in majhnih pozornostih. In ko boš drugim polepšala
dan, bo tudi tvoj dan postal povsem nekaj drugega,

(odgovor članu tiat)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Nekaj na žlico
27.11.2009 9:31:10   
tiat
Krompirjev golaž....to pa res že dolgo nisem jedla.. Kako pa ga pripravite?

_____________________________

TO JE TO

(odgovor članu čmrgelj)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Nekaj na žlico
27.11.2009 9:48:31   
bučkabb
čebulo prepražim dodam na kocke narezan krompir in korenček zalijem z vodo in kuham, dodam še svežo petršilo, sol, poper, origano, malo vegete in na koncu papriko v prahu, postim da je krompir kuhan in podmetim

zraven mamo kakšno hrenovko al pa če mi ostane kakšna govedina jo pred koncem kr noter v golaž umešam

pa dober tek!

tak na hitrco, delaš pa po svojem okusu 

(odgovor članu tiat)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Nekaj na žlico
27.11.2009 9:57:08   
Felicita
pašta fižol
jota
mineštra (iz pripravljene mešanice)
paprikaš (to ne vem če je glih na žlico)
svaštara (juha v katero namečeš vse kar maš v špajzi in hladilniku user posted image )
piščančja obara (z žličniki al pa kot prilogo žgance nardiš)


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu bučkabb)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Nekaj na žlico
27.11.2009 10:34:39   
gigi1
segedin
segedin s suhimi rebrci
jota
svadbarski kupus (na večje kose narezana glava kislega zelja in različne vrste mesa)
pasulj
leča (jaz zeleno lečo skuham isto kot pasulj s suhimi rebrci in zelenjavo)
ješprenj
telečja obara
piščančja obara
gosta porova, grahova juha (zmiksano s paličnim, na koncu dodaš malo popražene na koške narezane slanine ali hrenovke)
gosta brokolijeva, bučna juha (zmiksano s paličnim, na krožnik dodaš na grobo nariban sir in popečene kockice kruha)


_____________________________

Nikoli ne dobiš želje, ne da bi dobil tudi moč, da jo uresničiš.
Vendar moraš vseeno kaj narediti za to.

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Nekaj na žlico
27.11.2009 12:11:28   
Hope2
bograč

Gigi, nekaj super idej si dalauser posted image

(odgovor članu gigi1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Nekaj na žlico
27.11.2009 13:32:39   
veselka
jaz delam tole:

800 g krompirja
250 g šampinjonov ali drugih gob
1 kumara
čebula
zelenjavna jušna osnova

krompir olupiš, narežeš na kocke, manjše šampinjone razpploviš, večje še na četrtinke, olupiš kumaro, po dolžini daš na pol, po želji izdolbeš, narežeš na pribl. 0,5 cm "kolobarčke". prepražiš čebulo, krompir, dodaš gobe in na koncu še kumaro, malo pražiš in zaliješ z jušno osnovo, da je prekrito, kuhaš dokler ni krompir skuhan. postrežeš s kislo smetano in drobnjakom, po želji - gre super zraven - malo čilija v prahu.

_____________________________

31.8.09, 9.55 Aurora - 54 cm, 4100 g, og 35 cm.

11.10.11, 15.25 Gabriel - 55 cm, 3930 g, og 36 cm

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Nekaj na žlico
27.11.2009 15:34:01   
Hope2
Juha iz ajdove kaše in jurčkov

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Nekaj na žlico
27.11.2009 15:51:53   
Metuljček Cekinček
Naša najljubša je piščančja obara, dobro pa gre v promet še ričet in kitajski lonec (zelje, mleto meso, riž , testenine, korenček, stročji fižol).

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Nekaj na žlico
28.11.2009 14:11:08   
tiat
Res super ideje...
Zdaj bi pa prosila še za en recept za piščančjo obaro...
Sej vem, da sem zahtevna, ampak hvala že vnaprej....


_____________________________

TO JE TO

(odgovor članu Metuljček Cekinček)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Nekaj na žlico
30.11.2009 10:47:36   
Metuljček Cekinček
Popražiš čebulo, dodaš piščančje meso in malo majarona (jaz običajno uporabim piščančja stegna brez kosti) in nekaj časa dušiš. nato čez preliješ vodo in dodaš na kocke narezan krompir in korenček. Če imam, na koncu dodam še malo cvetače ali brokolija.

Na koncu lahko zgostiš s prežganjem, ampak jaz običajno dam toliko mesa in zelenjave, da je dovolj gosto brez prežganja.

(odgovor članu tiat)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Nekaj na žlico
30.11.2009 10:50:57   
Felicita
IZVIRNO SPOROČILO: Metuljček Cekinček

Naša najljubša je piščančja obara, dobro pa gre v promet še ričet in kitajski lonec (zelje, mleto meso, riž , testenine, korenček, stročji fižol).


mene tale kitajski lonec zanima... jest bi to nardila tko da bi popražla čebulo, meso, dodala riž, zelenjavo, zalila z vodo/jušno osnovo in na koncu še testenine pa kako kitajsko začimbo? al je kej bolj komplicirano? user posted image


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Metuljček Cekinček)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Nekaj na žlico
30.11.2009 14:21:16   
Metuljček Cekinček
Ja, Felicita, nekako takole kot opisuješ.

Prepražim čebulo, dodam mleto meso, nato še žličko rdeče paprike in žličko curryja v prahu, nato zalijem z ogromno količino vode in dodam narezano zelje, korenček in stročji fižol. Tole se potem enih 10 min kuha, nato dodam še nekaj testenin (mini polžke ali mini peresnike) in nekaj riža in spet kuham 15 min.

Ne vem, zakaj se imenuje kitajski lonec, ker v njem ni kitajskih začimb, je pa zelo okusno.

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Gluten oziroma žitarice uvajajte postopoma
Marsikateri starš je v dilemi, kako zgodaj lahko žita, ki vsebujejo gluten ponudi svojemu otroku, ki se na gosto hrano š...
Jedi, ki ustavljajo drisko
Preverite, s katerimi jedmi lahko preženete drisko pri otroku, ki pogosto spremlja gripozna in virusna obolenja oziroma ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?