|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   izgubljena/ukradena igrača - kaj storiti?
13.11.2009 20:22:55   
ALWAYS LARA
moja mala miš (3,5let) ima za ninico eno cunjasto miško, ki ji jo kupila babi. seveda jo je nosila v vrtec, da z njo zaspi. zadnjič pa en dan pride nazaj iz vrtca brez miške (pobirata iz vrtca jo babi ali ata večinoma), pa sem rekla ni panike, jo boš jutri v vrtcu vzela. in tako je prišla še en dan brez, pa še en dan brez..no danes pa jo grem jaz iskat v vrtec, pa tam še ena mamica, ki jo poznam (sva iz iste vasi in enako stari) in njena punčka pridirka ven iz sobe z isto miško, ki jo je imela naša. moja seveda takoj zagleda in reče o miška! jaz pa res presenečena o kje si pa dobila to miško? pa moja starejša hči: o to je pa mijina miška, a si ji jo uzla? pa tamala itak samo gleda, mamica pa pravi (s tem da je zbegano gledala) ne to je naša miška, naša ne krade. in jaz debelo gledam in rečem a jo lahko vidim - ker sem vedela, da je imela en rahel flek na riti od benkota - miško pogledam, ampak fleka nisem videla tako na hitro in ne spomnim se ali se je videl še po tistem, ko sem jo oprala. pa sem rekla ja ne vem, prav tako smo mi imeli in tamala jo je izgubila par dni nazaj. ne vem, moram doma pogledati če je kje doma. pa sem ji jo vrnila, pa vprašala, kje ste jo pa dobili, v smislu kje so jo kupili. pa pravi ja to miško smo mi doma že imeli??!! in odideta. no doma sem pregledala celo bajto, miške ni.

v bistvu ne gre se mi zdej za eno miš, tamala je že pozabila nanjo praktičo. ampak ne gre mi iz glave, kako je tista mamica zatrjevala, da je njena...matr, k se ji je videlo da laže! in zdaj ne vem a naj ji zatežim, da je to naša miš in jo zahtevam nazaj. a naj bom tiho. sej vrjetno bom tiho, ampak take zadeve me res poglodajo. jaz vem kako hitro mulc nekaj stegne in če bi se meni to zgodilo vem da bi se opravičila in zadevo vrnila. se je že zgodilo večkrat da je tamala prišla ven s akko zadevo, ki ni bila naša ali celo domov, ko jo je pripeljal ata pa ni vedel da ni naša, pa smo igračo vedno vrnili, celo enkrt sem jo takoj nazaj v vrtec peljala, je mogla vrnit in se opravičit.

prav trapasto se mi zdi!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: izgubljena/ukradena igrača - kaj storiti?
13.11.2009 20:56:29   
Sibil_
Enostavno-vprašat vzgojiteljico kdaj je prvič ta punčka prinesla miš v vrtec in če jo je imela že kdaj prej s seboj. Samo takšne mame, ki pred otrokom lažejo, dajejo pa res super zgled otroku....user posted image

_____________________________

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

(odgovor članu ALWAYS LARA)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: izgubljena/ukradena igrača - kaj storiti?
13.11.2009 21:00:57   
kaya2007
ma zakaj bi bila pa tiho, jaz že ne bi bila user posted image

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: izgubljena/ukradena igrača - kaj storiti?
13.11.2009 21:13:23   
Anonimen
kje pa ste vi miško kupili oz. dobili? verjetno niso naredili samo ene... ne kar takoj obsojati.

jaz bi vprašala vzgojiteljico, če jo je imela za ninico, bo zagotovo vedela, kaj se je zgodilo z njo.
otročki imajo v vrtcih tudi svoje predalčke... lahko da je tam.

sicer pa nas stalno opozarjajo, da v vrtec naj ne nosimo vrednih stvari,... oz. priporočljivo je določene zadeve markirati, da se ve, čigavo je, v kolikor se izgubi.

(odgovor članu kaya2007)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: izgubljena/ukradena igrača - kaj storiti?
13.11.2009 21:57:49   
jakaracman
Lej v bistvu nič ne moreš.Lahko je njena lahko ni.Lahko si jo zmedla.Kaj naj pa jaz naredim: Mala je bila bolna in so ji v tednu dni, ko je ni bilo izginili copatki.Na njenem mestu so se našli eni strgani in številko premajhni, njenih pa ni.Šla sem v trgovino kupila nove in povedala vzgojiteljicam.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: izgubljena/ukradena igrača - kaj storiti?
13.11.2009 22:38:28   
tins
Niti približno ne štekam, kako si lahko tako prepričana, da jo je tista mala ukradla in da mama laže user posted image user posted image .
Pa valda ni samo ena taka igrača na svetu, vaša se je pa lahko zgubila lih kjerkoli...

(odgovor članu jakaracman)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: izgubljena/ukradena igrača - kaj storiti?
13.11.2009 23:07:17   
ursi
Naši najmlajši imajo v vrtcu omarice zunaj na hodniku. In se je zgodilo, da je nekdo zamenjal dva bodija - oba sta bila enaka, le da so bili pri temu, ki ga je moj fantek dobil potem, rokavi zelo bolj svetle barve kot barva "telesca". Pa vem, da jaz takega nisem kupila, saj sem jih kupila 14 dni prej. In tud vem, kateri fantek je po tem nosil naš bodi, ampak jaz nisem tole nič komentirala. Mogoče je res, da se včasih premalo postavim zase oz za svoje stvari.

(odgovor članu tins)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: izgubljena/ukradena igrača - kaj storiti?
14.11.2009 8:03:47   
Spark
Men grejo taki starši prav na živce. Ko niti malo ne pogledajo. Kar vzamejo, jih prav nič ne briga la je njihovo al ni. Lahko pa da je vaša ninica v vrtcu med igračkami. Pejdi pogledat.
No naša tamicana dečva je imela enga malega dojenčka in ga je vlekla v vrtec in domov. No potem pa začne en dan full jokat kje je njen dojenček. In je res full jokala. In se spomnim, da smo ga nesli v vrtec, in jo je tudi babi hodila iskat. No doma ga ni bilo. In v vrtcu rečem vzgojiteljicam. Pa pravijo da ga ni.
No pa sem par dni spraševala, pa nič, ga kao ni.
Pa pridem enkrat pred koncem šihta tja, pa je bila samo še tamala v skupini pa prašam ta mlado vzgojiteljico če so kaj našli, pa mi pravi, da sploh niso nič iskali. Me povabi, da lahko pogledam. Pogledam v prvo škatlo z igračkami, in notri naš dojenček.

(odgovor članu ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: izgubljena/ukradena igrača - kaj storiti?
14.11.2009 9:54:05   
vaney
S tako mamico sem tudi jaz imela slabo izkušnjo. Naš mali je, ko je šel iz bolnice, od atija dobil en avto in ga je potem skoz nosil sabo, tudi v vrtec. Potem je en dan izgiinil (ker dajo igrače po zajtrku ven v predal-predali so odprti). Naš mali je skoz jamral, kje je ta avto, sem vprašala vzgojiteljico in niso imele pojma. Sem bila že kar malo jezna, ker ni bil tako majhen, da bi se kar izgubil. In mi po enem tednu reče, da so vse preiskale, ampak avto se je vdrl v zemljo. Potem pa en dan na hodniku glih debatirava z eno mamico o teh avtih in igračah, pa vidim, da ena druga mamica posluša...in potem reče, če je ta avto tak in tak in jaz rečem, ja, kje ste ga pa videli. No, pa mi pove, da ga je njen sin pred xxx dnevi prinesel iz vrtca, pa niso vedeli čigav je, pa so ga kar doma obdržaliuser posted image Sem jo lepo prosila, če ga lahko vrnejo, ker pač našemu nekaj pomeni in ga skoz išče. No, naslednji dan se spet srečava, pa reče, da avto so našli, ampak mu manjka eno kolo in ko ga najdejo, bo prinesla. Po 1 mesecu smo dobili avto nazaj z zvitimi kolesi. Razumem, da se otrok zmoti, razumem, da se igrača polomi, ampak ne razumem pa staršev, ki vidijo, da ni njihovo, pa vseeno obdržijo doma oz. že ko vedo, da ni njihovo, še vedno rabijo en mesec, da stvar vrnejo. To mi pa res ni jasno. Seveda sem vzg. povedala, da smo ga našli in tudi njej ni bilo prav, da ta mamica ni prej povedala, da ga imajo oni. Iz tega smo se naučili, da igrač v vrtec več ne nosimo. Lahko jo vzame sabo in se z njo igra v avtu, ko pridemo do vrtca, jo pa pusti v avtu in ga tam počaka, ko gre domov.

_____________________________

23.1.2008; veliki nagajivec Anže
10.2.2010: mala navihanka Daša

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: izgubljena/ukradena igrača - kaj storiti?
14.11.2009 12:17:20   
K_a_t_i
Always Lara, preden takole obtožuješ, da ti je nekdo ukradel igračo razmisli o tem, da imajo naši otroci enake igrače in da ne ločijo katera je čigava. Imam kolegico, ki je nekega dne ugotovila, da imajo doma 3 identične Fifije, tudi mi smo že imeli 2 enaki žirafi. Ja, pač se zgodi... Mama pelje otroka v vrtec, oči ga pripelje domov z igračo, ki je "njegova", ker jo pozna. No, v resnici pa so v vrtcu otroci malo zmešali čigava je. Prav mogoče je, da se bo vaša miška našla v vrtcu, ali pa da bo katera od mamic našla doma 2 enaki ter jo vrnila. V izogib neljubim situacijam v prihodnje pa si kupi flomaster in vsako igračo, ki gre s punčko v vrtec, podpiši (mi podpisujemo na nalepke). Potem boš 100% katera miš je tvoja in katera ne. Enako se dela tudi s čevlji, bundicami,...

_____________________________

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: izgubljena/ukradena igrača - kaj storiti?
14.11.2009 12:23:37   
tinaaja
hci je ravno ta teden dobila eno igraco, kao hisica notri knjiga in trije medvedki (pravljica zlatolaska in trije medvedki). In v cet jo peljem v vrtec, vidim, da imajo v vrtcu enako. Moz pripelje hci domov in mala ima v roki to igraco. In gledam moza, ja kaj je pa to zdaj in rece - sem mislil, da je hci odnesla v vrtec in sta vzela zadevo domov. Ce bi ga takrat vprasal kdo, ce je to nase, bi ziher zelo vneto trdil, da ja. Seveda bomo odnesli vrtcevsko igraco nazaj, samo kot primer, da vcasih se zgodi - cisto nenamerno, slucajno, nedolzno. Lahko bi mamici direkt rekla, ce bi lahko pogeldali, ce imajo morda dve in razlozila, kaj se je zgodilo.

_____________________________

Preden si bila spočeta, sem si te želela, še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. To je čudež življenja. /Maureen Hawkins/

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: izgubljena/ukradena igrača - kaj storiti?
14.11.2009 13:17:29   
bumerang
A. Lara prav gotovo ne obtožuje na pamet - ko nekdo laže ali se ven vleče, se to večinoma prav lepo vidi. Pa tista mama bi tudi malo manj vehementno lahko trdila, da je njihova, lahko bi rekla, da bo doma pogledala, če je njihova ostala doma. Laro razumem, ker tudi sama postanem pikasta ob takih starših, ki jim dol visi, kaj njihov otrok prinese domov in pravzaprav niti ne vedo, kaj je njihovo in kaj je od drugih otrok. In takih staršev je cel kup.
Težko razumem, da ne veš kaj je tvoje in kaj je tuje in da domov neseš nekaj, kar ni tvoje, še manj pa razumem to, da tisto doma potem kar tudi ostane.


_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: izgubljena/ukradena igrača - kaj storiti?
14.11.2009 13:18:38   
bumerang
A ja - naj mi nekdo pojasni, kako lahko "Nekega dne ugotovi, da ima doma "3 Fifije".

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: izgubljena/ukradena igrača - kaj storiti?
14.11.2009 13:55:46   
Gina
Takih staršev, kot jih opisuješ lara je ogromno. Najhujše od vsega je, da apriori, ne da bi se prepričali, zagovarjajo otroka. Če jim pa potem poveš, da je otrok nekaj vzel domov, pa da smo to odkrili, te pa kot učitelja ali vzgojitelja obtožijo, da govoriš, da je njihov otrok kriminalec. Pa roko dajejo v ogenj, da njihov otrok pa ne laže. Kako lahko daš za 4,5,6 - letnega otroka roko v ogenj, če ne moreš niti za enega odgovornega, naučenega odraslega z res občutkom za moralo, ...celo še zase ne včasih?
Zakaj to delajo? Ker se jim kraja zdi en velik prestopek. Ne zavedajo pa se, da gre za otroka, ki se mora tega šele naučit, da je kraja nekaj nedopustnega in da to, če nekomu nekaj vzameš in odneseš domov, je kraja. V resnici so premajhni, da bi to v popolnosti razumeli. Nujno morajo dobit določene izkušnje in razlago, da bodo to res razumeli. Vendar se (nekaterim) staršem zdi, da je otrok v hipu, ko bi bil odkrit, da je nekaj odnesel, ožigosan kot lopov, tat. Tega pečata pa ne želijo za svojega otroka. Zato ga zaščitijo po svoje. Seveda to pove veliko o njihovi razsodnosti in kompleksih, pa nepoznavanju otrok, ampak zdi se mi, da je ravno to vzrok trditvam, da otrok nečesa ni vzel. In ko enkrat z vsem srcem trdijo, da otrok tega ni naredil, terja še več energije, da bi pa zdaj svoje besede požrli in se opravičili. Redki to zmorejo, če so zamudili prvi korak. Reči bi morali že v prvi fazi, da bodo preverili, kaj je na stvari.

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: izgubljena/ukradena igrača - kaj storiti?
14.11.2009 14:01:25   
K_a_t_i
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang

A ja - naj mi nekdo pojasni, kako lahko "Nekega dne ugotovi, da ima doma "3 Fifije".

Pomojem čist enostavno, če živiš v stanovanju/hiši z več sobami. Verjetno imajo doma veliko igrač in pač so mislili, da je tisti v dnevni isti kot tisti, ki so ga čez par ur videli v otroški sobi. Ta nekega dne ni pomenil pol leta ampak pač po recimo tednu dni. Itak so 2 potem takoj nesli nazaj.
Kako lepo, da si ti nezmotljiva in ločiš vse identične igrače... user posted image


_____________________________

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   [Brisano sporočilo]
14.11.2009 14:02:10   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu bumerang)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: izgubljena/ukradena igrača - kaj storiti?
14.11.2009 14:05:42   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang

A ja - naj mi nekdo pojasni, kako lahko "Nekega dne ugotovi, da ima doma "3 Fifije".

Ne vem kaj je to fifi, ampak pri nas bi se lahko zgodilo, da ne bi vedela, katera obleka je od ta malega. Veliko cot privlečem iz shrambe, ker sta jih nosila ta velika dva - pojma več nimam, kaj je to bilo po vseh letih - če računaš da je nekaj spodnjih del temno modrih trenerk, pa temno modrih jopic, pa podobnih reči, ki so izredno podobne med sabo, poleg tega sem veliko cot dobila od frendic pa jih ni nihče še nosil od mojih. Ko vržem stran, kar ni več lepo, mi še vedno ostane precej oblek, ki mi v bistvu niso znane od mojega šopinga ali jih večji otrok skoraj ni nosil. Tako se mi je zgodilo, da 1x v vrtcu nisem vedela, a je ena jopica od ta malega al ne. Pustila sem jo v vrtcu. Žal moraš plačat na tak način, če nimaš v glavi vsega spravljenega.
Z igračami je v bistvu podoben štos. Jaz se z njimi ne igram glih kaj dosti, pa če ne gre ravno za lego kocke, ali pa kaj podobno značilnega, nimam pojma, ali je en avtomobilček od ta malega al ne. Ima jih cel bataljon. Saj večina mi jih je znanih, če bi me pa v vrtcu vprašal, ali je njegov ali ne, pa ne bi za zihr vedela. Enostavno me avtki ne zanimajo + nisem niti malo vizuelen tip, da bi si zapomnila podrobnosti, ki jih ločijo. Spravljeni so pa v škatli, nimajo vsak svojega prostora, da bi vedela, če kakšen manjka. Meni se to, d a ne veš ali je tvoje ali ne, ne zdi sporno. Zdi se mi pa sporno, da če ne veš, a je tvoje al ne, kar vzameš in trdiš da je tvoje in niti ne preveriš pri svojem lastnem otroku malo bolj resno, kaj je na stvari.

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: izgubljena/ukradena igrača - kaj storiti?
14.11.2009 18:18:35   
bumerang
IZVIRNO SPOROČILO: K_a_t_i

IZVIRNO SPOROČILO: bumerang

A ja - naj mi nekdo pojasni, kako lahko "Nekega dne ugotovi, da ima doma "3 Fifije".

Pomojem čist enostavno, če živiš v stanovanju/hiši z več sobami. Verjetno imajo doma veliko igrač in pač so mislili, da je tisti v dnevni isti kot tisti, ki so ga čez par ur videli v otroški sobi. Ta nekega dne ni pomenil pol leta ampak pač po recimo tednu dni. Itak so 2 potem takoj nesli nazaj.
Kako lepo, da si ti nezmotljiva in ločiš vse identične igrače... user posted image



Nisem nezmotljiva in ne ločim vseh identičnih igrač ampak če bi prinesla domov kaj, kar ni naše, bi še isti dan ali izjemoma naslednji videla, da ni naše. Pa ne živimo na 60m2!
In ja, še vedno mi ni jasno, kako lahko kaj takega ugotoviš šele po enem tednu. Zame je to nedopustno. Pomeni, da pojma nimaš, kaj se kje nahaja, kaj otrok ima in česa nima itd. - da nisi dovolj pozoren.

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: izgubljena/ukradena igrača - kaj storiti?
14.11.2009 19:01:55   
rija
to me spomni na eno zadevo, ki jo je povedal moj dragi.

so ujeli dva pobiča 6-7 let, ki sta kradla male radie na akustiki.

pa pelje enega domov, pa pravi staršem: vaš sin je tam in tam kradel to in to....

pa starš pravi: neeeeeeeeeee, to pa že ni bil moj sin.....

pa pravi moj, ja je kradel tam in tam...

neeeeeeeeeeeeee....to pa že ni bil moj sin......

je mojemu dvignilo dekl, zgrabi mulca za ovratnik, ga porine pred ateja: porčič gate, a je to vaš sin ali ni????

< Sporočilo je popravil rija -- 14.11.2009 19:02:16 >


_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: izgubljena/ukradena igrača - kaj storiti?
14.11.2009 19:14:59   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang
Nisem nezmotljiva in ne ločim vseh identičnih igrač ampak če bi prinesla domov kaj, kar ni naše, bi še isti dan ali izjemoma naslednji videla, da ni naše. Pa ne živimo na 60m2!
In ja, še vedno mi ni jasno, kako lahko kaj takega ugotoviš šele po enem tednu. Zame je to nedopustno. Pomeni, da pojma nimaš, kaj se kje nahaja, kaj otrok ima in česa nima itd. - da nisi dovolj pozoren.

Se moram podpisat.

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: izgubljena/ukradena igrača - kaj storiti?
14.11.2009 19:47:50   
pelin
S temi igračami, ki jih otroci prinašajo od doma, je bil vedno križ in vedno bo.user posted image Žal nekateri otroci res vsakodnevno želijo nesti domov kakšno igračo, pa jih sploh ne zanima ali je vrtčevska ali je od njihovega prijatelja...Toda otroci so otroci in njihove želje so velike. Tu pa se potem pokaže krepost in poštenost staršev. Meni se ne zdi nevem kakšen greh, če nekdo po pomoti odnese tujo igračo domov.Grozno se mi zdi, da je potem, ko ugotovi, da ni njihova, ne vrne!user posted image Le kakšen zgled so v tem primeru starši svojim otrokom. Res pa je tudi to, da nekateri starši prav načtrno jemljejo tuje stvari, po domače kradejo. Sama sem imela neprijetno izkušnjo pri svoji punčari, ki je imela za v vrtec novo kapo (tisto s frizuro, ki je bila draga kot žafran....še sreča da jo je prinesel Miklavžuser posted image ). Bila je takšna posebna, da si jo že od daleč videl. No, stvar je taka, da sem sama delala v istem vrtcu, pa je nekdo še isti dan odnesel domov to kapo. Sama sem se osebno potrudila in napisala plakat na steno, da se je izgubila takšna in takšna kapa...., saj je bil doma jok za znoret. Pa tudi meni se je butasto zdelo. No, rezultat je bil takšen, da te kape ni nihče več prinesel nazaj in sem zanjo oprezala še naslednje leto, pa je nisem več zasledila. Tisti pač, ki jo je ukradel (mirne duše lahko tako rečem), se je zelo potrudil, da je ni dal otroku za v vrtec, da ga ne bi slučajno odkrili.Sramota!!Pa še to...kapa je bila podpisana z alkoholnim flomastrom. Podpisovanje stvari reši situacijo, če nekdo nehote stvar zamenja, v primeru pa, da gre za načrtovano krajo, pa nič ne pomaga.Očitno. Sama sem prišla do rešitve, da predragih oblačil in igrač ni za nosit v vrtec, ker prehitro dobijo noge in odkorakajo drugam....

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: izgubljena/ukradena igrača - kaj storiti?
15.11.2009 21:42:07   
TiaSara
In ja, še vedno mi ni jasno, kako lahko kaj takega ugotoviš šele po enem tednu. Zame je to nedopustno. Pomeni, da pojma nimaš, kaj se kje nahaja, kaj otrok ima in česa nima itd. - da nisi dovolj pozoren.


Pozornost za moje pojme potrebuje otrok, ne pa njegove igrače. Pri nas se dnevno zgubljajo domače igrače, ki jih potem pogosto najdemo po kakšnem tednu, naključno... Če bi se tako zgubila kakšna iz vrtca... Jao, se že vidim, za kakšno grozno mamo bi bila razglašena. 
Se pa seveda strinjam, da je edino odgovorno, da ko ugotoviš napako le-to takoj popraviš: v tem primeru vrneš nazaj. In če bi meni kdo rekel, ali je igrača naša, bi preverila ali je res ali ne.

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: izgubljena/ukradena igrača - kaj storiti?
16.11.2009 12:56:21   
Lara28
Meni se pa zdi, da sploh ni potrebe vseh teh igrač nosit v vrtec in domov.
Ne rečem za igrače za spanje, ninice - te so ponavadi vsak dan iste. Naši jih dajo v eno tako košaro in jih potem vzamejo ven pred spanjem. Lahko jih pustijo v vrtcu ali pa nesejo domov. In vzgojiteljice zdaj že točno vedo, katera je od koga. Tu se potem ne more zgodit, da bi jo odnesel ali ukradel kdo drug. Pa seveda, je treba take reči označiti.

Kar se tiče ostalih igračk - avtomobilčkov, plišik, fiifjev.... pa se mi sploh ne zdi prav, da jih otroci nosijo v vrtec. Sploh ne takih, na katere so pretirano navezani. Zamislite si skupino 24 otrok, vsak nekaj prinese, mogoče kdo še več kot eno stvar! In zdaj naj vzgojiteljice pazijo, da se kaj ne izgubi, uniči  ali zamenja! Pa saj niso zato tam.user posted image  Po mojem imajo dovolj drugega dela in skrbi.
Pri nas je dogovorjeno, da lahko igrače prinesejo samo v petek in je potem tudi dejavnost otrok tisti dan tako organizirana, da se lahko s temi igračami igrajo, si jih posojajo, jih predstavijo drugim  itd. In tisti dan so tudi vzgojiteljice bolj pozorne na to, kaj kdo prinese.
Seveda se najde nekaj takih, ki se tega ne držijo in potem sem jaz grozna mati, ko svojemu ne dovolim nosit igrač vsak dan v vrtec.

Pa še nekaj: če že nesejo igrače v vrtec, se morajo tudi otroci zavedat možnih posledic. Jaz mojemu vedno povem: če želiš lahko odneseš v vrtec, vendar moraš vedet, da ti jo lahko kdo pokvari/vzame/da se lahko zgubi... V tem primeru je pač ne boš imel več. Jo boš lahko pogrešal? In potem ponavadi sam odloči, da je ne bo nesel.

Malo sem se sicer oddaljila od teme, pa vseeno....

(odgovor članu TiaSara)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?