|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dojenček je ostal brez sape
25.12.2009 9:36:48   
Anonimen
jutro!

Najprej vesel božič vsemuser posted image

Mi smo že imeli pestro jutro na ta lep dan in zato imam eno vprašanje...

Imam 4 mesečnega dojenčka, ki je že drugič v 2. mesecih ostal čisto brez zraka. Zelo je bil zaspan, zato sem ga uspavala kot ponavadi. Hotela sem mu še odvezat slinček in v tistem je naenkrat začel jokat, da ni prišel do zraka in to je trajalo zelo dolgo (sigurno pol minute, ne vem če več, ker se je meni zdela cela večnost) in je v tem celo za par sekund ostal brez zavesti. Nato se je umiril in zaspal (je pa bil kar nekaj minut po tem še zelo bled). To se je zgodilo zdaj in nekje pred dvema mescema.

Zanima me, če se je to zgodilo tudi kateremu od vaših otročkov, je tak jok normalen ali moramo k zdravniku? Zelo me je strah, da bi se to ponavljalo. Najbolj me je strah, da v tistem ne bi bila zraven njega (ko npr. skočim na wc).

Hvala za vse odgovore že v naprej!

Lp
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dojenček je ostal brez sape
25.12.2009 9:41:06   
mamica2009
Po mojem je najboljše da greste k zdravniku, ker to da za par sekund ostane brez zavesti, verjetno ni glih dobro, ne?Vsaj po mojih pojmih ne.
Je boljše da mu naredijo preiskave in da rečejo da je vse OK, kot pa da se zgodi tisto najhujše.

_____________________________

http://www.shrani.si/f/2g/yC/1q3AGChX/200.jpg

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: dojenček je ostal brez sape
25.12.2009 10:16:18   
Anonimen
jaz sem slisala, da ko dojencekostane brez sale (zadahne) med jokom, da mu je treba rokice povlect narazen.
ne vem, nisem se probala.

(odgovor članu mamica2009)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: dojenček je ostal brez sape
25.12.2009 10:19:05   
SMT3
Verjetno so to afektni napadi.Moja jih ima že 2,5 leta.Bili smo že na pregledih.Če je bel,je še v redu,ne sme pa biti moder.Zdaj,ko je večja,jo moram grobo prekinit,da potem zadiha in mi nonstop ne zgublja zavesti.
Ko so večji,lahko to preide v izsiljevanjeuser posted image

Vseeno ga pa lahko pelješ do P.

Ga pa še malo opazuj ponoči.Ne vem če je to glih povezano ampak moja je še globoko spala in večkrat ni dihala,tako da je alarm non stop tuliluser posted image

(odgovor članu mamica2009)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: dojenček je ostal brez sape
25.12.2009 10:58:51   
ledenaa
link

< Sporočilo je popravil Shorty RR -- 25.12.2009 12:43:27 >

(odgovor članu SMT3)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: dojenček je ostal brez sape
25.12.2009 11:10:44   
SaaS
Tako se je meni dogajalo kot otroku.

Tako sem zajokala, da sem ostala brez sape in padla skupaj, izgubila zavest. Mami se je navadila, da je ni vsakič zgrabila panika, in me hitro spravila k sebi. Končalo se je nekje pri 6 letih. Nočem te strašiti, da bo trajalo tako dolgo, upam, da s tvojim ne bo tako. Ne vem pa kako pogosto se mi je to dogajalo.

Pri meni mislim, da ni šlo za izsiljevanje.
Zgodilo se je lahko, ko sem se česa ustrašila, zajokala, lovila sapo in izgubila zavest. Mami večkrat pove primer, ko smo se z bratranci lovili in me je eden ujel in udaril z roko po hrbtu. Jaz sem se ustrašila, v jok... Sama pa se spomnim primera, ko sem delala stojo, se prevrnila, jok in potem tema...
Res pa je, da se je zgodilo tudi včasih ko sem iz trme zajokala... tako, da sta se starša potem na daleč izogibala situacijam, ko bi lahko zatrmarila.
Kot sem rekla, potem se je nehalo samo od sebe nekje pri 6.

Jaz bi šla na tvojem mestu k zdravniku, vsaj na posvet, tudi če ni nič hudega, da vsaj ti veš, kaj to je, zakaj do tega pride in kako ravnati.

< Sporočilo je popravil SaaS -- 25.12.2009 11:19:44 >

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: dojenček je ostal brez sape
25.12.2009 12:51:31   
koala
Jaz bi definitivo šla k zdravniku, že zato da me pomirijo.

_____________________________

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu SaaS)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
25.12.2009 13:33:49   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu koala)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: dojenček je ostal brez sape
25.12.2009 17:20:03   
nadaklemen
Pri nas smo imeli prejšni teden vročinske krče,kar je nekako podobno grozno.jaz bi peljala h zdravniku sigurno,da vsaj veš pri čem si. Srečno,čim manj teh groznih trenutkov.

_____________________________

buči

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: dojenček je ostal brez sape
25.12.2009 18:39:17   
Anonimen
Hvala za vse odgovore!

Sem potem še prebrala nekaj na to temo in vidim, da res ni edini. Upam da ne bomo to prenašali še par let no, ker sem se danes tak vstrašla, da je groza. Ko je zaspal sem se tak razjokala da sem še jaz bila brez sapeuser posted image

K zdravniku bi ga takoj peljala če ne bi bila taka situacija (dežurni zdravnik + ogromno bolezni). Dežurnim zdravnikom namreč ne zaupam več in tja res grem v zadnji situaciji.

Ga pa že cel dan pozorno opazujem in je čisto ok, tako kot vsak dan. Bom pa sigurno povedala našemu pediatru na posvetovalnici takoj po praznikih.

HVALA še enkrat!!

(odgovor članu nadaklemen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: dojenček je ostal brez sape
25.12.2009 18:43:33   
botrca
IZVIRNO SPOROČILO: koala

Jaz bi definitivo šla k zdravniku, že zato da me pomirijo.


se strinjam...


_____________________________

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: dojenček je ostal brez sape
25.12.2009 20:16:21   
Gina
Ne poznam takih situacij, bi pa sama sigurno klicala zdravnika. Saj ni treba fizično tja hodit. Sicer odvisno od kod si, v Lj. je na Metelkovi vedno gužva in pogosto se tam niti na telefon nihče ne javi, ampak če si vztrajna, boš zihr dobila zdravnika na telefon, pa ti bo razložil, kako je s tem. Če pa nisi iz Lj, pa imajo vsa manjša mesta ravno tako dežurnega zdravnika in skoraj povsod dobiš njegovo direktno številko mobija. Najhujše kar se ti lahko zgodi je to, da bo na drugi strani nekdo malo manj prijazen. Ampak a veš, za to, da boš ti mirna, se splača poklicat. Vsaj jaz bi.  

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: dojenček je ostal brez sape
25.12.2009 20:24:41   
ninocka
Jst tud mislim, da so to afektni napadi. Nas ta drug tudi obcasno, ko se ful dere, kar neha dihat in rata moder okoli ust. Je enkrat se P in sestro ful ustrasil, ker se je to zgodilo ravno po cepljenju.
Mi je pa P rekla, da ga moras v takem trenutku sokirat / npr. pihnit v obraz, poskropit z vodo...Jst mu ponavadi kar pihnem v obraz in je pol takoj OK.
Je pa res, da pri nam ne izgublja zavesti, zato bi jaz v tvojem primeru cimprej klicala P in se narocila za pregled. Za dezurne te pa razumem...user posted image

_____________________________

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: dojenček je ostal brez sape
25.12.2009 22:45:25   
pravljica
to se je dogajalo tudi pri nas nekje do 3. leta, kolikor se spomnim (še zdaj imam občutek, ko začne trmarit in kričat, jokat brez sape do neke skrajne meje, da bi se to lahko ponovilo, ampak do zdaj se še ni)...afektni napadi, ja...jaz nisem hodila k dr., ker se mi je zdelo, da sem o tem dovolj prebrala na internetu in se mi ni zdelo potrebno hodit na vse tiste preiskave, ki bi jih bili v takšnem primeru sigurno deležni...moja presoja pač

kot dojenček je ob jokanju dobil modre ustnice, potem je z meseci postajalo vse huje, dokler ni ob joku ostal brez zavesti (obračal oči in nazaj stegoval roke in vrat: res grozno za videt user posted image  )

jaz ga ob tem nisem nikoli "šokirala" s hladno vodo, s pihanjem v obraz ipd. kot so nekatere priporočale, samo takoj sem ga stisnila k sebi, da ne bi padel in se poškodoval, ter počakala, da pride k sebi

poskušali smo se izogibat takšnim situacijam in to je bilo to user posted image  

aja, zanimivo, da se je to dogajalo samo pri meni, nikoli ni tako reagiral pri kom drugem ali v vrtcu (so bili v večini s tem seznanjeni in so vedeli, da ga je treba takoj prijet, če bi prišlo do tega)...tako da tudi jaz sklepam, da je šlo za neko vrsto izsiljevanja user posted image

_____________________________

yeah, thats me ;)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




trajanje poroda
ksenci

Kako dolgo je trajal 2. porod ?

daljši od prvega (30%)

isto kot prvi (16%)

krajši od prvega (54%)


Število vseh glasov: 204

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!