|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Uporabnice "Shrani.si"
26.4.2010 19:16:03   
Kerensa*
Kopiram članek s strani "enaa.com":

Kaj je s slovenskimi podjetji, ki se gredo posel na internetu? Je kriva nesposobnost, pomanjkanje podjetniške žilice, nepripravljenost tvegati, ali kaj četrtega? Videti je, kot da bi se sindrom slovenskih športnikov naselil tudi v podjetja, ki ponujajo internetne storitve. Saj poznamo tisto, ko se slovenski športnik z nekaj odmevnimi rezultati prebije na sam vrh, nato pa tam vegetira, dokler mu ne zmanjka motivacije in denarja. Na koncu pa ponavadi od države zahteva še kakšno doživljenjsko rento za svoje državnotvorne zasluge.

Podobno se dogaja tudi v domačem internetnem prostoru. Spomnite se Matkurje (no, ta še malce teka naokoli, pa čeprav kot kura brez glave), Email.si ter mnogih to-je-najboljša-stvar-po-narezanem-kruhu spletnih strani, ki so šle po zgoraj opisani poti. Skupini neslavno propadlih se bosta zdaj pridružili še Shrani.si, med uporabniki priljubljena spletna storitev za shranjevanje fotografij in drugih datotek ter Simpatije.com, nekakšen slovenski najstniški predhodnik Facebooka.

Odgovorni pojasnjujejo takole: "Telekomova hčerinska firma Najdi bo v skladu s strateško usmeritvijo s 1.6. ugasnila portal Simpatije.com in s 1.9. še portal Shrani.si. Na Shrani.si bo v maju ukinjeno dodajanje slik, uporabnike pa bodo pozvali, da si pred izklopom prenesejo svoje datoteke. Znance, ki bi jih zanimal nakup obeh portalov, obvestite, da poteka prodaja. Kontakt za prodajo je info@najdi.si Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. , nanj lahko naslovite vprašanja in ponudbe."

Z izgubo Simpatij kakšne večje škode ne bo, ukinitev storitve Shrani.si pa bo močno osiromašila slovenski splet. Na desetine forumov bo ostalo brez fotografij in dokumentov, ki so jih uporabniki za spletno objavo shranjevali na Shrani.si. Jeza upraviteljev forumov in uporabnikov je tako razumljiva.

Postavlja se vprašanje, zakaj so se pri Najdi.si odločili za ukinitev storitve Shrani.si. So imeli z njo preveč stroškov oziroma ni bila rentabilna? Najbrž. Toda namesto, da bi se vprašali, kaj spremeniti oziroma kako Shrani.si napraviti rentabilen, ga bodo raje ukinili. Da takšna brezplačna storitev ne more prinašati denarja? Bikov drek! Konec koncev, kako uspeva Googlu? In kje je tukaj družbena odgovornost Telekoma Slovenije? Družbeno neodgovorno je namreč ukiniti storitev, ki gosti številne, za slovenski del spleta pomembne vsebine.

Četudi so se že odločili za ukinitev storitve, bi lahko onemogočili nalaganje novih datotek, obstoječe pa ohranili. Vsaj tiste, ki mesečno presežejo recimo 1.000 prenosov. S tem bi odgovorni pokazali, da jim ni vseeno za slovenski spletni ekosistem, tako pa s(m)o uporabniki dobili le lep velik iztegnjen sredinec.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Uporabnice "Shrani.si"
26.4.2010 19:18:44   
*miska.mcc*
bah...


bo pa slikomat na polno zalaufal. pa malo morje drugih.


< Sporočilo je popravil *miska.mcc* -- 26.4.2010 19:19:41 >

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Uporabnice "Shrani.si"
26.4.2010 20:24:32   
Anonimen
Tipična slovenska štorija ... HB že od začetka uporabljam slikomat user posted image

(odgovor članu *miska.mcc*)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   Uporabnice "Shrani.si"
27.4.2010 15:39:05   
MartinaTina
Ja se strinjam da je to tipična slovenska štorija. Enako je blo pri email.si. user posted image Js sama uporabljam file.si pa je dost bolši kot je bil shrani.si, čeprov sm imela oba pod zaznamke.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?