|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Avgustovke, dajte vstat!
19.7.2005 7:32:27   
Jessy
Dobro jutro!

Danes vas pa prav gotovo nesem z zgodnjim vstajanjem. Tako me jezi, ker že od 6h ne morem spat, kljub temu, da sem šla spat šele ob 1h. Sem se eno uro premetavala po postelji in poslušala grmenje, potem sem pa še tolk lačna ratala, da me je prav želodec pekel in sem vstala. Zdaj sem že od zajtrka in čakam, da se kaj javite.

Me je pa ponoči kar 2x zbudila podobna bolečina, kot sem jo imela zadnjič, ko so bili popadki. Bom videla, kako bo čez dan.

Vstante, ker mi je dolgčas!!!:zmeden2:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Avgustovke, dajte vstat!
19.7.2005 7:57:19   
violinski
O, si pa res padla s postelje. No, mene je tudi ob 6 pot peljala na WC, pol sem pa čakala, kdo bo prej vstal, :love: ali :roza:. In je zmagal :love:, vendar v tistem trenutku, ko je odprl vodo v kopalnici, je bila :roza: že pri njem.

Ko sta odpakirala v svoji službici ;) sem mislila 'fino, bom malo zaspala'. Ma kaki, budna sem ko :zajcek:.

Včeraj sem bila TEEEEEŽKAAAA. No, se mi je vsaj zdelo. Sem se težko premikala po stanovanju.

Zajtrk je že za mano, kot ponavadi, sem ga uničila pred računalnikom ;)

Jessy, je pri vas grmelo že kar zgodaj, a? V Ljubljani je bil sonček od 6:50 do 6:55, potem se je pa ulilo. Zdej je pa že vse mimo, okna na široko odprta. Upam, da ostane prijetna temperatura danes.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Avgustovke, dajte vstat!
19.7.2005 8:07:53   
Jessy
Pri nas je že ob 1h padal dež. Po moje je padal kar celo noč ali pa vsaj večina noči, ob 6h pa en kup grmenja, vse do 7h, pol se je pa v trenutku zjasnilo in zdaj že spet nažiga sonce. Mi je že vroče!

Se bom pa zdaj odpravila pod en hladen tuš, da pridem malce k sebi! Sem poskušala zdaj malce na kavču oddremat, pa ne gre! :(

Moj :love: pa še veselo panka! Blagor mu!

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Avgustovke, dajte vstat!
19.7.2005 8:15:29   
Teya
o, punce...dobro jutro...:rozica:
ta ura ni najbolj moja ura, ponavadi me zdaj enkrat šele vredu zmanjka in odremuckam tisto, kar bi morala ponoči, danes pa ne gre in ne gre :(....tudi mene je spravila pokoncu lakota...sem se spomnila, da ma čaka domača marmelada, tako, da me je kar pognalo iz postelje :)-
nebo brez oblačka.....ta nevihta nas je samo malo zrajcala, kot kaže :zmeden: pa a niso neke ohladitve napovedovali za danes???

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Avgustovke, dajte vstat!
19.7.2005 8:33:20   
Jessy
Slabo kaže s kakšnimi ohladitvami!!!

A mogoče katera od vas ve, če ti v primeru napovedanega CR tudi dajo klistir in te obrijejo???

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Avgustovke, dajte vstat!
19.7.2005 8:53:26   
Teya
po vsej logiki bi rekla, da ne :zmeden2:......ampak samo ugibam :ups::ups::ups:

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
19.7.2005 10:20:35   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Jessy)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   Avgustovke, dajte vstat!
19.7.2005 10:53:43   
miševi
Pozdravljene, avgustovke!!!

Danes imam usta do ušes:)-:)-:):). Sem s pregleda; bila hitro na vrsti, imela super ginekologa:bravo::bravo::bravo:, sva se še smejala vmes... Me je tudi vprašal po kg, pa nič kregal. Mi je pa uspelo ostati na + 12:bravo:. Dojenček v redu, glavica navzdol. Edino dal mi je ene antibiotike, ker imam bakterije v urinu in nekaj za v nožnico, čeprav nimam problemov z izcedkom ali pekočim občutkom. On že ve - bolje, kot pa da se :duda: okuži med rojevanjem. V glavnem vse ok. Pregled čez 1 teden in prvi ctg. Danes začnem piti še čaj iz malinovih listov...
Mislim, da je včeraj Žani omenjala pregled - upam, da je tudi z njo ok.

Kje pa imate sončka??? Tukaj pada dižek in nič ne kaže na kakšno jasno vreme:zmeden2:.

Jessy - klistirajo po mojem da ja (pa ni nič hudega - ne boli, pa še sprazniš se), pobrijejo pa tisti predel okoli predela rezanja, ne celega spolovila. Vem zato, ker so me med prvim porodom že skoraj na CR odpeljali in me je prišla še enkrat brit - samo tam, kjer bi rezali.

Lp... zaenkrat...:rozica:

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Avgustovke, dajte vstat!
19.7.2005 11:06:35   
Sofi
Uh, kako paše...
Jutranji dežek je vseeno naredil svoje in malce ohladil deželo in jaz sploh ne stokam več :)-. Čeprav mi moja podoba v ogledalu sploh več ni podobna, kot da bi imela 20 kg več in vse to na obrazu, bo pa čez mesec dni boljše... najbrž se bom takrat počutila za 30 kg lažja :)-.
Moram vam povedati, da sem danes stopila v zadnji mesec glede na PDP in sem že tako ponosna, da me kar meče.
Sem pa danes naredila že veliko delo in sicer končno sem se odločila in naročila voziček :bravo::bravo::bravo:. Ker je ponudba res velika se je pojavil problem katerega sploh izbrati in katere lastnosti so tiste, ki so našim potrebam pomembne. Upam, da sva se dobro odločila.

Vsem želim prav lep dan

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Avgustovke, dajte vstat!
19.7.2005 11:18:33   
Teya
miševi, a pol ti za CR samo "grmiček" pobrijejo? :)- pišuka, mora to hudo dobro izgledat :)-:)-:)-

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Avgustovke, dajte vstat!
19.7.2005 11:21:32   
mišika
da se še jaz malo javim. Ponoči sem imela sprehode po stanovanju, še hvala bogu da imamo klimo, je bilo tako soparno zaradi današnje nevihte. Ob 23.00 uri me je tako začelo dol pritiskat da sem si mogla kar trebuh gor vlečt, nisem in nisem mogla ostati v postelji, potem pa vsakih 15 min na WC in to na blato, ki je bilo zelo mehko, ob 2.00 uri me je :love: vprašal če mislim iti rodit ker je videl da si nikjer ne najdem mesta. Ker sem imela zelo trd trebuh in isto bolečino kot pred menstruacijo sem si pripravila torbo in vse osebne stvari za odhod, potem pa je bolečina in pritisk v trebuhu okrog 5.00 uri ponehal in sem lepo zaspala vse do 10.00 ure. Sedaj sem se stuširala,:love: me je že pet krat klical iz službe če sem še doma in kako sem, pa sama ne vem. Skoz me nekaj zelo, zelo dol tišči, pa že spet sem trikrat hodila na WCblato, pa ne vem kaj je sedaj to. Včeraj nisem nič takega jedla, da bi lahko bilo od hrane, drugače imam prebavo dobro. Ali se kateri dogaja isto? Jutri imam pregled pri G in CTG, brcike otroka danes zelo intenzivno čutim, kar nekaj dni nazaj je pa bil zelo miren, kaj je sedaj to, a se mi kaj pripravlja? Upam da bo jutri pri G vse v redu, če ne bom že danes šla rodit. Vse lepo pozdravljam in želim čim lažje čakanje do dneva P.lp mišika

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Avgustovke, dajte vstat!
19.7.2005 11:29:00   
Teya
u, mišika, to se pa hudo sliši...žal ti ne znam pomagati:zmeden:, zaželim ti pa lahko, da bi se vse, ali poleglo, ali pa čim prej končalo s težko pričakovanim dogodkom:bravo:...konec koncu si že tako daleč, da se je samo še za veselit :sloncek:.....javi se še kaj, če ne prej, jutri po CTG-ju.....

v mislih s tabo....:pujs::pujs::pujs: za srečo!

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Avgustovke, dajte vstat!
19.7.2005 11:50:35   
mišika
Ravnokar sem govorila z mamo po tf. in sva se tako smejale da semi je trebuh kar tresel. Moja sedemletnica je namreč pri njej na počitnicah in menda se ji je ponoči sanjalo da je dobila bratca, pa da ga je že previjala in cartala. Oh ko bi se vsaj njene sanje čimprej uresničile. Mama me je spraševala če še ne čutim nič popadkov, pa sem ji rekla da sploh ne vem kako izgledajo, pred sedmimi leti sem šla v porodno odprta 5 cm in čisto brez popadkov, tako da so mi vstavili umetne popadke in od takrat se spomnim samo pritiskanja in iztiskanja pupe, popadkov se sploh ne spomnim. Še dobro da mi danes ni treba kuhati, za :love: imam nekja od včeraj, jaz pa itak ne upam jesti,ker sem skoz na WCju. Se še oglasim, sedaj grem malo počivat ker to ponoči res ni bilo spanje.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Avgustovke, dajte vstat!
19.7.2005 11:57:12   
miševi
Teya, jaz sem bila sicer vsa pobrita (pa še to me je sestra spraševala ali mi naredi totalko ali samo spodaj:)-), vem pa, da so mi naknadno s klinco samo okoli predela, kjer delajo CR šarili (ker sem bila pred porodom v bolnišnici, so me pobrili že 2 dni prej in je verjetno tam že kaj zraslo;)).
Mišika, tebi se je pa res dogajalo. Nekateri pravijo, da se pred porodom tudi telo samo čisti in da greš zato večkrat na blato. V glavnem, karkoli bo, ti želim vso srečo:rozica:. Jaz se popadkov sicer dobro spomnim, mi je pa zanimivo, da vse pišete o bolečinah v trebuhu, kot pri menstruaciji. Jaz nisem nič takega občutila - mene je trgalo v hrbtu, po trebuhu pa čisto nič. Zanimivo:zmeden2:.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Avgustovke, dajte vstat!
19.7.2005 13:22:05   
urši77
Ooo, kolk ste ble že pridne:)
Sem ravnokar prišla domov, bila na lovu za še zadnjimi drobnarijami in zapravila......raje niti ne pomislim!
Ja nekatere vas pa že kar fino "zvija", meni samo občasno trebuh otrdeva in takrat moram hodit na wc(lulat) kot za stavo.
Včeraj sem bila na razgovoru za CR-anestezija ni problema, dobim kar čem:), jutri pa še do bolnišničnega G(moja dela v ZD), pa tudi baje ni problema,če:duda: ni obrnjena se bova zmenili kar za datum, ene dva tedna pred rokom:)

Se mi pa POPOLNOMA NIČ ne da več počet, samo prelagam se še:)

LP,lepo se ohlajajte in skušajte uživati še zadnje "samske" dneve s svojimi :love:

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Avgustovke, dajte vstat!
19.7.2005 13:31:44   
Jessy
Urši77, to je pa meni malce ušlo, da boš tudi ti imela CR zaradi medenične vstave. A toliko prej ti ga bodo izvedli??? Super!!! Pri meni bo pa le 4 dni pred PDP-jem, ker je zadnji pregled pokazal, da posteljica še ni zrela, pa tudi nobenih popadkov nimam in sem še zaprta.
Kdaj pa imaš rok?

Jaz sem pa prejle, pred kosilom (spet kuhala tašča, pa jutri bo tudi) uspela oddremuckati slabe pol ure. Je tako pasalo!!! Sem pa še zmerom utrujena. Se pozna, da ni bilo zadosti prespanih ur. Le kako bom potem živela, ko bo :duda: imel svoj ritem??? Očitno se bom mogla ravnati po njem in spati, ko bo spal :duda:, saj me bo drugače pokopalo. Jaz resnično že od nekdaj rabim obveznih 7-8 ur spanja, če hočem normalno funkcionirat čez dan. Bom nekako mogla to notri dobiti!

Joj...zdaj se pa nad našim krajem spet zbirajo grozno črni oblaki, tako da moram ker it pobrat perilo, da mi ga ne zmoči. Upam, da se je uspelo posušiti, drugače bo mogel pa likalnik malo pomagat! :(

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Avgustovke, dajte vstat!
19.7.2005 14:01:47   
Tiamo
Pozdravček,

ste pridne s pisanjem, vidim, da se vam ful dogaja.

Pri meni je vse po starem, spala kot top, edino da sem šla danes ponoči cca 10 na WC, sem včeraj popila preveč vode.

V trgovini so mi danes zamenjali ledeni čaj prez problemov. :bravo:

Še vedno se ubadam s izbiro pohištva...:grrr:

Imate kakšen predlog kaj naj naredim za kosilo oz. kaj ste ve danes jedle? :zmeden:

LP Tia74

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Avgustovke, dajte vstat!
19.7.2005 14:07:14   
Teya
Tia, če se ne motim, si ti en dan zadolžila dragija, da se malo izbiri imena posveti....je bilo kaj kriha s te moke??? ;) jaz mojega preganjam že en lep čas, pa dnevi kar bežijo mimo brez, da bi on sploh kaj naredil v tej smeri :(....kako ste pa kaj druge na tem področju?

jaz imam ogromno zelenjave v hladilniku, tako da bomo danes bolj vegi...kaj bolj natančnega pa še nevem :zmeden: nekej bom že spackala skupaj....

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Avgustovke, dajte vstat!
19.7.2005 14:20:49   
tina104
Zdaj sem napisala celo stran se mi zdi, pa me je kar samo odjavlo iz foruma, pa ni bilo nič pd sporočila. No, če mi bo, bom še 1x napisala.
Tia, jaz sem naredila polpete iz puranjega letega mesa, pečene bučke in krompir, ki sem ga najprej skuhala, potzem pa še na hitro popekla.

Glede imen: jaz zberem ime za :modri: moj pa za :roza: , tako sva se zdaj dogovorila, ker imama tako različen okus, da je kar kriza. No, če bo :modri: ,bo verjetno Aljaž (druge možnosti so še Žan, Matic). Za :roza: so mojemu všeč Nastja, Natalija, Kristina, zadnje čase celo neke krajše variante kot Neli in Kimi. Sem rekla, da samo da ne bo Kristina, drugo še ni tak kritično (upam, da ni katera od vas Kristina, meni pač to ime reeees ni všeč).

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   Avgustovke, dajte vstat!
19.7.2005 14:24:27   
Jessy
A kosilo???

Pri nas smo kar pašto jedli. Včeraj smo belo zelje (ne vem, kako vi temu rečete, ampak je skuhano iz svežega zelja).

Morda bi lahko jedla torteline z gorgonzolo....kakšne testenine s tuno....puranji zrezek, pa tenstane bučke zraven...:zmeden::zmeden::zmeden:

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   Avgustovke, dajte vstat!
19.7.2005 14:25:23   
urši77
Danes kuha dedek(bodoči) :)

Ja, Jessy, tudi jaz imam medenično vstavo in na zadnjem UZ pri 31ted. je bila naša dečva tudi spuščena že precej nizko, tako da ni G mogla niti nogic dobro pogledat.Zdaj sem v 35t (pdp 27.08.).Pa mi je predlagala da naj se grem za vsak slučaj kar zmenit za CR, da je bilo že zadosti problemov da smo prišli tako daleč in da bomo dejansko dobili :duda: in da se ne bi blo nič fajn silit s vaginalnim porodom,da pri med.vstavi in vaginalnem porodu obstaja precej več možnosti za kakršnekoli komplikacije.Zihr je pa le zihr:) Bom pa jutri videla al tole naše dete še vedno veselo sedi, ali pa se je mogoče blagovolilo obrnit-a po gibih sodeč dvomim da je kaj drugače!
Dva ted. prej pa zato ker je baje 90% med.otrok rojenih prej, pa da ne bo kake panike, lepo v miru, pa tako...

A, ja pa danes sem prvič v nosečnosti jedla ponoči.Če ne bi pojedla tiste banane ob 5hzjutraj, bi do vstajanja čist preč prišla:)Popijem pa kar nekaj vode preko noči, a danes zgleda to ni bilo zadosti:muca:

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   Avgustovke, dajte vstat!
19.7.2005 14:29:02   
tina104
No, bom zdaj še 1x napisala, kar sem nameravala. Danes sem že skoz neke čudne volje. Zjutraj sem v postelji gledala ponovitev 24 ur in sem se, ko so kazali tiste dojenčke kar zraven :((:((, solze sploh niso nehale tet, pa ni to čisto običajno zame, sicer velikokrat jokam, samo ne ob veselih dogodkih ali nasploh pri nečem, kar se dogaja drugim ljudem, ki jih ne poznam. Potem sem jokala še ene 2x, pa sploh ne vem, točno zakaj. Mislim, da sem malo depresivna, ker se počutim precej nekoristno (cel dan sem doma, vse, kar naredim je čiščenje in kuhanje, ostalo pa lenarjenje se mi zdi), pa še cel mesec je pred mano.
No, zdaj je že v redu. Me je prej klicala patronažna, da pride jutri na obisk, me je kar malo presenetila. Sploh ne vem, kaj jo bom vprašala. Pri vas je bila????

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   Avgustovke, dajte vstat!
19.7.2005 14:34:35   
Jessy
Jaz sem tudi istega mnenja, da je pri medenični vstavi bolj siguren CR. Tako je rekel tudi ta zdravnik, s katerim smo dogovorjeni za CR, da nima smisla, da se mučimo, pa se namučimo na polovico, pol pa ugotovimo, da ne bo nikamor šlo in nato na vso brzino CR delat, pol so pa vsi živčni, jaz, mož, stari starši pa še sami povrhu, ker ne vedo, kako se bo izteklo.
Je pa včeraj moj :love: bil pri prijateljih v Trstu (on je splošni zdravnik, ona pa ginekologinja) in jima je razlagal najino situacijo in tudi omenil, da je moj G rekel, da naj bi kar rodili po naravni poti. Sta se samo za glavo prijela in rekla, da pri njih je avtomatsko CR povsod, kjer vstave niso glavične. Da medeničnega poroda sploh ne poskušajo izvajat!

Drugače je pa moj G tudi rekel, da se velika večina otrok z medenično vstavo rodi kakih 14 dni pred rokom, ker pride prej do razpoka mehurja. Ma, pri meni očitno ne bo nič prej...ne spada v to povprečje!

Drgač sem pa jaz pred 1 uro in pol imela kosilo, ampak sem zdaj že spet pošteno lačna. To ni več normalno!!!

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   Avgustovke, dajte vstat!
19.7.2005 14:38:01   
Jessy
Joj, Tina, tudi jaz sem včeraj jokala ob gledanju tistih novorojenčkov, in to kar lep čas. Po moje to že ne bo od depresivnosti ampak smo bolj čustvene, ker bomo vsak čas tudi same na istem!!!

Patronažna pred porodom??? Mislim, da pri nas ni te prakse!!!:zmeden:

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   Avgustovke, dajte vstat!
19.7.2005 14:38:59   
Tiamo
Tudi mene je danes že ven RR ven fliknu, kaj se dogaja, pa že ene trikrat sem se mogla prijaviti??

A ne pride patronažna po porodu??:zmeden::zmeden: Da k meni pride v tole norišnico, nepospravljeno, vse imam nametano, računalnik sredi dnevne, ...

Hvala za ideje, naredila bom sojine polpete, pa pečen krompir in salato.

Ja :love: je zadolžen za izbiro imena. Včeraj je prišel na idejo z imenom Klara (še meni se zatika, še hočem hitro izgovoriti to ime, kaj bo šele k jo bodo otroci klicali, bo Klala). Moj se to mal heca, tako kot z imeni Julka, pa Irfeta,....

Jaz navijam za Najo ali Nejo ali Niko!!!

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.




Kaj sodi poleg?
sreckica

Katero fantovsko ime sodi k imenu Zarja?

Lan (44%)

Jaka (33%)

Jošt (23%)


Število vseh glasov: 208

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!