|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   poroka in poročna priča
8.6.2010 14:37:04   
klarči
Julija grem za pričo sestri. Poroka bo v ožjem družinskem krogu (priče, sestre in brat z družinami in starši). Vabil ne bosta pošiljala, sporočila bosta le datum, čas in kraj poroke. Po civilnem obredu bo še cerkvena poroka. Po cerveni poroki bo nekaj malega za prigriznit- sama si predstavljam kako pecivo in pijača in potem gremo vsak na svojo stran. Še mesec nazaj sta ustno vabila na ohcet 65 ljudi, ko pa sta ugotovila, da ni kandidata, ki bi vse to plačal, sta se odločila zmanjšati stroške. Celo tako daleč, da tudi fotografa ne bo. Pa ne da ne bi imela denarja. Njemu sploh ni do poroke in je tudi v službi dal odpoved kljub zaposlitvi za nedoločen čas. Ona pa tudi očitno pričakuje, da bomo svatje plačali poroko. Ko sem obljubila, da grem za pričo, je vse štekalo, zdaj pa iz dneva v dan opažam, da sem bila vprašana le zaradi financ. Z družinico smo si na novo opremili stanovanje in zdej bi ...morali... tudi njej vse financirat. Mal me moti, da je vse logično. Sam nisva midva šparala za njeno poroko, ampak za najino družinico... Ko smo nekateri predlagali, da bi poroko prestavila za kako leto, da nabereta kaj, je predvsem on izjavil, da vprašanje, če bo imel takrat službo- ki pa je itak ne išče. Itak sem pred dilemo, ali ima smisel iti za pričo neki ljubezni, za katero vedno bolj opažam, da je iluzija, pa vendar se sprašujem ali je korektno, da odpovem malo pred poroko sestri... Predvsem me je razočaral njegov odnos do vsega kar je povezano s poroko in skupnim življenjem, odkar ni kandidata za finance. Ker se bom verjetno zelo težko odločila, da zavrnem sestro, me kljub vsemu zanima, koliko je primeren znesek za darilo, saj sta jasno povedala, da si želita le denarja in da bosta šla na potovanje. Z možem imava dohodke približno 300 eee na člana mesečno, če odštejem kredit s kateri m si plačujeva opremo stanovanja. In res je tudi, da je prišlo na moja ušesa, da pričakujeta od vsake priče nekje 1000-1500 eee. Hvala vsem, ki ste si vzeli čas, da ste prebrali ali celo  podali svoje mnenje...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: poroka in poročna priča
8.6.2010 14:47:25   
ajataja
Takemu ki bi me izbral za pričo samo zaradi denarja bi jaz maksimalno dala ene 150e.1000-1500e user posted image to je za mene absolutno preveč tudi če bi se s sestro ful razumela in bi bilo vse lepo in prav.Jaz sem se poročila lani in sem od priče(brat)dobila 400e pa se ful razumeva in nisem pričakovala niti toliko.Aja pa ima velik denarjauser posted image

(odgovor članu klarči)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: poroka in poročna priča
8.6.2010 14:52:39   
Kimmi
Kot prvo dolžnosti priče ni da je "finančni minister poroke", in tudi poroka ni namenjena da se znjo kaj zasluži (v prvi vrsti), in moje mnenje je, da se vsedi sestro in ji to povej, če te bo hotela kljub temu za pričo OK, če te ne bo pa še bolje.

1000-1500€ za darilouser posted image user posted image user posted image  živi ona v oblakih? Ne vem no jaz ti priporočam, v kolikor boš priča nikar ne pojdi preko svojih zmožnosti... ZA enega je to 100€ za drugega 1000€, koliko je zate veš sama najbolje. Če te ima rada in te je za pričo vzela res iz te želje ji bo vseeno, če te je za pričo vzela zaradi financ pa ni vredna da bi zaradi darila prekoračila svoje zmožnosti...

(odgovor članu klarči)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: poroka in poročna priča
8.6.2010 14:58:24   
ZARA
Tvoja sis mora biti pa blazno skromna oseba. Kako lahko kar pričakuje neke nerealne zneske/denarje od vsake priče? Mislim, a se ji kalcij kje nabira? Če ne boš zmogla jo pač zavrni in naj si najde pričo primerno njenim "standardom" ...

< Sporočilo je popravil ZARA -- 8.6.2010 15:01:04 >


_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Kimmi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: poroka in poročna priča
8.6.2010 15:21:46   
mate0ja
nihče ne more od tebe zahtevati. Če ne moreš pač ne daš. Oziroma bom bolj pravilno povedala, če si se odločila dat manj se ne oziraj na njena pričakovanja. Nikjer ne piše, da mora priča karkoli dat. Iz brisač, servisov, posteljnine, gopodinjskih pripomočkov smo prišli do take vsote. Si me spomnila na besede moje znanke, ki se je poročila pred mesecem. pravi, da sta za poroko odštela 6.000 EUR dobila pa samo 3.000. In da če bi vedela bi ostala na koruzi. Ampak ona je hotla met tok povabljenih in ta kraj poroke intočno tako obleko in drage prstane in točno v tej gostilni točno tak meni ... Nihče od svatov tega ni zahteval. Vsak mora v prvi vrsti poskrbeti zase.

_____________________________

Če bi rad bil srečen, BODI!!

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: poroka in poročna priča
8.6.2010 16:21:20   
*alja*
Daj toliko koliko imaš in koliko ti misliš da je primerno!
Kaj ona pričakuje je čist njena stvar!


_____________________________

25.08.2005 Alja

Vse v življenju enkrat mine! Sreča, žalost, smeh in solze; vse je le trenutno stanje. Zato uživajmo vsak trenutek posebej in bodimo srečni.



(odgovor članu mate0ja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: poroka in poročna priča
8.6.2010 16:26:00   
*miska.mcc*
jst jima pa sploh ne bi dala denarja..... za tak odnos- ni šanse....kupila bi jima kako sliko za 300€user posted image

(odgovor članu *alja*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: poroka in poročna priča
8.6.2010 16:46:20   
Felicita
IZVIRNO SPOROČILO: *miska.mcc*

jst jima pa sploh ne bi dala denarja..... za tak odnos- ni šanse....kupila bi jima kako sliko za 300€user posted image


al pa še boljš, kak praholovilc ki se klofa z njuno opremo user posted image

kakorkoli, jest bi rekla ne. ker glede na to da je poleg finančnega vidika še tvoje nezaupanje v zvezo prisotno jest ne vidm razloga zakaj bi se postavlala na trepalnice.


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: poroka in poročna priča
8.6.2010 18:23:45   
AnBan
Očitno verjameta, da bosta srečno živela do konca svojih dni, če bosta imela denar in zraven "osle", ki jima bodo vse plačevali. Kot vidim iz tvojega posta, neke hude ljubezni tu ni.

Če si pametna se pogovori s sestro. Povej, da ne misliš plačevat poroke. Priča ni dolžna tega. Če ji misliš dati denar, ji daj po svojih zmožnostih. Ampak čez 200 € jaz ne bi šla.

Naslednjič te bodo prosili za krstno botro in bodo pričakovali jurja pa pol, potem bo na vrsti birma.....

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: poroka in poročna priča
8.6.2010 19:20:47   
Ribica **
Svoji sestri bi direktno, brez ovinkov povedala, da se ji je rahlo zmešalo in da pod takimi pogoji naj kar drugega osla najde. Samo bi rekla, da moji sestri nekak še imata kanček zdrave pameti.

(odgovor članu AnBan)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: poroka in poročna priča
8.6.2010 19:53:54   
3jeMi
ej, sorry, me je skoraj kap, ko sem brala tvoj post user posted image user posted image

jaz bi se umaknila, ji pač rekla, da jo imam rada, ampak žal ne morem uresničiti njenih želja glede denarja, pa adijo, v njun zvezo se pa ne bi vtikala, to je njuna oz. njena stvar... potem pa naj naredi kar hoče...

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: poroka in poročna priča
8.6.2010 20:06:49   
Nenya
user posted image user posted image user posted image user posted image trijeMji

(odgovor članu 3jeMi)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: poroka in poročna priča
8.6.2010 22:28:31   
zvezdica_1
ojej... to pa so res velika pričakovanja. sem zmeraj mislila, da je biti priča ena velika čast... ok, saj običajno priča kupi večje darilo od svatov, ampak toliko večjega pa tudi ne( meni se že znesek okoli 400€ zdi velik-dajmo upoštevati, da je veliko ljudi, ki takega zneska na mesec ne zasluži). ok, bill gates al pa britanska kraljica bi mogoče naredila izjemo.
lahko, da sem samo jaz skromna, ampak jaz od priče nikoli ne bi pričakovala niti 400€-pa četudi bi šlo za ožjega sorodnika


(odgovor članu Nenya)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: poroka in poročna priča
9.6.2010 7:32:08   
klarči
Hvala vsem, ki ste prebrali moje nakladanje in podali svoje mnenje. To sem potrebovala. In kot ste nekateri napisali, ja, res sploh ne vem na čem temelji njuna zveza in imam vedno manjše veselje, da bi šla tej ljubezni za pričo; sestra gor ali dol. Ali pa ravno zato- želim ji nekoga boljšega...

(odgovor članu zvezdica_1)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: poroka in poročna priča
9.6.2010 8:57:58   
puncica
Verjetno šla bi za pričo če bi me prosila, ker konckoncev to ni moja stvar al se štekata al ne, to bosta že ugotovila.

Moj partner je bil priča svojemu bratu in je dal se mi zdi tam okol 200-300 EUR + plačal je kosilo, ko so šli jest priče in ženin in nevesta po poroki. Za ostale stroške pa me ne bi brigalo niti malo, sej pa poroka ni moja, če pa nimata za poroko kakršno sta si zamislila potem pa naj prestavita sej pa se ni treba vrat na nos takoj poročit. Moja sestrična tud ni glih pri dnaru in sta zato s partnerjem na koruzi, ker ko se bo poročila se hoče tako kot si je zamisla z vsem kar spada zraven in ko zbereta denar se bosta poročila, do takrat se jima pa nikamor ne mudi.

Ne imej slabe vesti, če boš zavrnila plačilo, ker to da pričakujeta od prič od 1000-1500 EUR ni normalno.

A ja pa še to, sestri bi povedala da ima previsoka pričakovanja in da sem zelo vesela da se je odločila in mene izbrala za pričo ampak čez svoje zmožnosti ne grem, če ji to ni všeč pa naj najde koga drugega.


< Sporočilo je popravil puncica -- 9.6.2010 8:59:45 >


_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu klarči)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: poroka in poročna priča
9.6.2010 9:16:39   
Klemy82
Uffff... eni pa so res... ja, najlažje je, če te cel lajf nekdo financira, pa še tvoje muhe zraven. No, upam, da res veš, da ji nisi dolžna financirat nič. Tudi moja sestrična in njen sta imela blazno željo se poročit, preden se vselita skupaj (pač, so malo bolj verni doma in jim to veliko pomeni), pa sta skalkulirala, da jima ne bo zneslo. Kaj, a misliš, da sta se šla na puf ženit pa dat svatom in pričam subtilno vedet, da se pričakuje, da bodo prinesli denar... vsaj toliko, da bodo pokrili ''svoje stroške'', kot to počnejo nekateri? Ne, lepo sta se šla civilno poročit (je zastonj), toliko, da uradno nista bila koruznika, ko sta pa nabrala denarčkov za orng ohcet, je bila pa še cerkvena poroka in fešta. Druga zgodba je pa kolega od mojega, sta kot rit pa srajca in vedno sta se hecala, da mu bosta šla drug drugemu za priči... aha, ko se je on ženil,  mu niti rekel ni, če bi bil priča, je izbral enega drugega kolega, ki se valja v denarju in tudi darilo je bilo temu primerno. Poročno potovanje jima je plačal, 3 tedne na Karibih.
Jah, sto ljudi sto čudi.
Tako da jaz bi dala sestri lepo subtilno vedet, da za pričo ji grem, ker jo imam rada, financ ministra naj pa drugje najde. Konec koncev imaš prej dolžnost skrbeti za svojo družinico, ne podpirati lenobo in muhe drugih ljudi.


< Sporočilo je popravil Klemy82 -- 9.6.2010 9:18:38 >


_____________________________

Jst.

(odgovor članu klarči)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: poroka in poročna priča
9.6.2010 9:18:01   
Klemy82
.


_____________________________

Jst.

(odgovor članu Klemy82)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: poroka in poročna priča
9.6.2010 10:30:23   
nestea
Midva sva se poročila, ko sva privarčevala dovolj denarja za ohcet, kakršno sva si želela. Izbrala sem si pričo po drugačnih kriterijih, kot jih ima očitno tvoja sestra in v dar sem dobila knjigo. Še danes sem vesela, da je bila moja priča in sva v res pristnih odnosih, tudi prisrčno in iskreno je vpeta v družino sedaj, ko so otroci v družini.
Na poroki sva midva večinoma prejela denar za darilo v zneskih med 50 in 200 EUR.
Takšna je moja izkušnja in jaz res ne bi želela biti prisotna na takšni poroki, kjer bi imeli takšen apetit po denarju, pravi namen poroke pa bi bil v ozadju zabrisan.
Srečno.

(odgovor članu Klemy82)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: poroka in poročna priča
10.6.2010 7:32:03   
PipiLangstrumpf
Živjo, tudi midva sva šparala za poroko in se poročila tako, kot sva hotela. Pri manj pomembnih zadevah sva malo zategnila pas (recimo vabil ain naprsne šopke sva delala sama in vse je bilo najlepše), pri pomembnih pa ni bilo govora o šparanju (recimo fotograf, lokacija, žur... ) Res pa je, da nisva mela nekih velikih želja glede tega - dobila pa vsa res najlepši dan, z najbolšo družbo in najlepšimi spomini.
Ne razumem ljudi, ki se poročijo zato, da se pač poročijo, če se pa poročijo, zato da kaj zaslužijo pa sploh...
Moja priča je ob tem, ko sem jo s cmokom v grlu vprašala, če bi hotela biti moja priča takoj rekla, da si urejata dom in da nima denarja. Me je kar zalepilo... od kod ji ideja, da hočem imeti denar?! Noro! Jaz sem jo hotela za pričo, ker mi je to res veliko pomenilo in od nje sem pričakovala le podporo v "težkih" trenutkih, pomoč pri izbiri prave obleke, koordinacijo na dan poroke... Aja, pana dan D pos sem jo poslala po čisto poseben dežnik, ker je lilo kot oz škafa in sem hotla met točno tist dežnik. Ampak sem ji potem vrnila denar...

Jaz na tvojem mestu nebi nič kaj ovinkarila. Če te hoče za pričo samo zaradi denarja... potem pač ne bit priča. V bistvu je zelo grdo, da poročni par pričakuje, da bo s poroko zaslužil. (Denarna) darila so samo lepa "češnja na vrhu torte"... In predvsem stvar vsakega svata posebaj.


_____________________________

Kako lepo je živeti... :)

(odgovor članu nestea)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?