|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   skrajšani delovni čas , zopet
20.7.2005 19:34:13   
lutka
sem šla gledat kar nekaj debat nazaj, ampak nikjer nisem zasledila, koliko dejansko zaslužite.

Tudi sama sem se odočila za to varianto, vendar s 25 urnim delavnikom na teden.

zakaj me to zanima? Ker mi je danes kolegica rekla, da je dobila za 20 urni delavnik samo 50.000 tisoč sit. plače :zmeden:

je to res :((:((, je pa imela prej cca. 125.000 sit plače

lp:rozica::rozica:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   skrajšani delovni čas , zopet
20.7.2005 20:23:58   
Lunca1
Mene pa zanima če te lahko kdo na novo zaposli za tak polovični čas. A se komu sanja?:zmeden2:

(odgovor članu lutka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   skrajšani delovni čas , zopet
21.7.2005 11:21:04   
sazi
Če je delodajalec pripravljen lahko kogarkoli zaposli za polovični delovni čas. Če pa si mlada mamica (se mi zdi da z otrokom do 3. leta) ti pa potem minimalne prispevke za drugo preostanek delovnega časa plačuje država.
Zdaj pa še o višini te plače: lutka, tu nekaj ne more štimat. Pogledat moraš bruto polno plačo in če boš v službi 5 ur namesto 8 ti pripada 62,5% bruto plače, potem pa še prevoz in malica (oz. za malico nisem prepričana, kako gre pri skrajšanem času, saj imaš tudi pravico do odmora krajšo).
Vedno pa je možno, da delodajalec prireja plači. Npr. veliko nas dela v podjetjih ,kjer imamo del plače fiksen, del pa spremenljiv glede na uspešnost. Če je pač delodajalec "užaljen", ker "izkoriščaš" pravico skrajšanega delovnega časa, ti pač ukine spremenljivi del plače ali ga zmanjša na minimum. To je moji prijateljici naredil šef, ko je povedala, da je noseča in da pri 4. meseceih odhaja na bolniško. Zadnja plača je bila 30% nižja, kar se ji je potem poznalo (delno) tudi pri višini porodniške.

(odgovor članu lutka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   skrajšani delovni čas , zopet
21.7.2005 15:57:58   
Manuella
Jaz delam 20 urni delavnik na teden. Predno sem zacela koristiti krajsi delovni cas, sem imela place 176.000 ( tam nekje ). Sedaj pa dobim 100.000 place + celotno malico + celoten prevoz. Moram ti povedat, da se hitro naucis ziveti z manj denarja, ampak nic pa ne more kupiti casa, ki ga prezivim s svojim :duda:!In to mi je najpomembnejse! Da sem kolikor je le mozno s svojima :love::duda:.

(odgovor članu lutka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   skrajšani delovni čas , zopet
21.7.2005 23:46:20   
lutka
puce hvala vam, ste me kar malo pomirile, sem že mislila, da mi še za plenice ne bo ostalo


lp:rozica::rozica:

(odgovor članu lutka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?