|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Porod v medenicni vstavi!
30.7.2005 11:30:48   
Kety
Pozdravljene punce!

Moj :duda: se noce in noce obrnit na glavo pa smo danes zakljucili 36 tednov. V cetrtek sem pri G. dobila napotnico za v porodnisnico, na kateri pise, da je medenicna vstava (z ritko navzdol).

A mi pove katera, ki je imela tako vstavo kako je potekal porod! Ali je bil vaginalni ali CR?!?

Nas :duda: ima ze precej veliko glavo, saj je obseg ze 35 cm, v telescek pa ni tak bajsek, saj tehta 3.180 g. G. je rekla, da bi lahko problem pri vag. porodu predstavljala glava, ker je v primerjavi s telescem, ki gre prej ven velika in se lahko zatakne!

Upam, da mi boste vedle kej povedat!

LP Kety
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Porod v medenicni vstavi!
30.7.2005 11:37:49   
Kalina
Ko je moja mami mene rojevala, sm sla z ritko vn, je mela zelo dolg in bolec porod..no ja zdej je verjetno kej drugace...no pri porodu mi je pocila neka zilica v glavi in niso vedeli ali bom prizadeta ali ne, tako da so me peljali vsak mesec na kontrole pa neke preiskave, pa Dr je rekel mami, da me more opazovati, ce bom krizala poglede da nekaj ni uredu, in moja boga mami je bila tako napsihirana da je skoz vidla narobe, bogica moja. no afterall, vse je blo okej, sm bila zivahen,zdrav, lepi, debeli otrok :bravo:

Tako da je moja mam vedno govorila, ze ko sem te rojevala sm vedla da bos :hudicek: od zenske, nisi hotela it vn kokr treba :ups: ;)


(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Porod v medenicni vstavi!
30.7.2005 12:07:16   
Kety
No, to niso nic kaj spodbudne besede zame! Potrebujem bolj sveze primere, npr. zadnjih nekaj let!!!

Lp K

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Porod v medenicni vstavi!
30.7.2005 13:02:32   
KiSsMyAsS
Moj se tut noce obrnit :duda::( Nevem u cem je fora, sam nekje sm prebrala na netu in pa u knjigi, da ne delajo teh porodov po normalni poti, ker lahko pride do komplikacij, vecinoma naredijo CR. :duda:

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Porod v medenicni vstavi!
30.7.2005 13:03:00   
bobek05
Draga Kety,

naš Anej se je rodil 16.6. (letos!!) s CR zaradi medenične vstave, tako da ti lahko opišem le to, kako je potekal CR.. CR je bil vnaprej določen (17 dni pred PDP), Anej pa je imel 3480g, 50cm in 37cm obseg glavice..

Rodila sem s spinalno narkozo, kar pomeni, da sem bila pri porodu budna - najboljša odločitev kar sem jih naredila v svojem življenju!!! V hrbet sem dobila naprej lokalno, potem še anestetik (vse brez bolečin), med samo operacijo pa nisem čutila ničesar razen ko so mi maternico narazen vlekli, pa ko so mi skupaj vlekli trebušno prepono za šivanje - takrat mi je bilo malo slabo, pa so mi hitro nekaj zašibali v žilo in je bilo takoj OK.

V MB ti TAKOJ naredijo CR če imaš medenično vstavo (sploh ni debate o tem, da bi rodila vaginalno), v LJ pa baje ne prakticirajo radi CR pa so ful za porod z ritko naprej če se da.. Kako pa je v ostalih porodnišnicah pa ne vem..

Kaj pa obrat?

Želim ti čim lepši porod in čim manj bolečin..

LP

Bobek + Anej (6 tednov)

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Porod v medenicni vstavi!
30.7.2005 13:05:20   
eva1
Odvisno kje boš rodila? v CE delajo pri medeničkah elektivni CR-drugje se odločajo-ampak če je glava večja od telesa, pol bo sigurno CR, pa tut majhen ni-je kar velik štrukl...jaz sem imela CR pa če še enkrat nazaj pogledam bi naredila isto-nikoli ne veš, kaj se lahko zakomplicira in je kaj narobe-jaz sem imela elektivni CR v 38 tednu(težek 3500g, pa 53velik), v 37 tednu so ga ocenili na 3200g!



(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Porod v medenicni vstavi!
30.7.2005 13:41:51   
dunja1
Tudi moj srček je zaenkrat še v medenični vstavi in če se ne bo obrnil,bom šla v 37.tednu na zunanji obrat.Je pa razmerje med naravnim porodom in CR pri med.vstavi 60:40.Na Pušenjakovem forumu lahko veliko izveš,samo vpišeš v iskalnik medenična vstava ali zunanji obrat.Jaz sem vse preštudirala,zato sem čisto nabita z informacijami.
Lp,dunja 33t

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Porod v medenicni vstavi!
30.7.2005 14:05:38   
Maco
Zivjo

Tudi nas sonček se je odločil, da pride na svet z ritko naprej. Ko sem imela PDP so mi v jeseniški porodnišnici naredili UZ in videli, da je dete kar veliko (4.040 g), zato so se odločili, da mi čez dva dni naredijo elektivni CR. Tian je bil zunaj v 7 minutah (teže 3.800 g,velik 52 cm, obseg glavice pa 38 cm)jaz pa pri sebi čez eno uro (imela sem lokalno anestezijo). Poseg je potekal brez vsakršnih težav, Tian pa je začel jesti takoj, ko so naju prepeljali v sobo. Sama bi se takoj še enkrat odločila za enak postopek.
Baje pa se za CR pri medenični vstavi odločijo, če je otrok težji od 3.800 g.

Želim vama, da se razplete tako, da bo najbolje za oba.

LP


(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Porod v medenicni vstavi!
30.7.2005 15:09:16   
Anonimen
Jaz bi zahtevala CR pa nobenega zunanjega obrata. Sem preveč groznih stvari slišala pri obeh primerih.

(odgovor članu Kety)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   Porod v medenicni vstavi!
30.7.2005 16:02:13   
monči
kety in dunja, za zunanji obrat otročka je najprimernejši 35 teden nosečnosti,pol je že mal pozno, čimprej se pozanimajta, če lahko še vedno naredijo obrat!
lp monči

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Porod v medenicni vstavi!
30.7.2005 16:42:49   
Pika10
Moj je bil tudi v medenični vstavi, pa se je porod spontano začel v 36. tednu. Rodila sem s CR in mali je imel 3790g.Poskušali so če bo šlo naravno a je bil previsoko da bi ga lahko iztisnila.

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Porod v medenicni vstavi!
30.7.2005 18:23:27   
Kety
Ja, Bobek05 zate vem, da si imela CR, sej sem tud nekak od tebe pricakovala odgovor. Hvala za ful podroben opis. Baje pa je pri delni narkozi lahko tudi partner zraven?!:zmeden: No, sej to se bom pozanimala. Upam, da nas :duda: ne bo hotel prej na svet.

Zame je G. rekla, da mi odsvetuje obracanje, ker v LJ ni Pusenjaka (dopust), in da imam premajhen trebuscek oz. prevec kompakten. Je mali ze cist stisnjen (se vidi na sliki). In se sploh ker sem prvorodka, da mi ga res odsvetuje. Bojim se, da bojo v LJ kar poskusili z naravnim porodom in bo slo kej narobe. Predvsem zato, ker je mali res velikan, jaz sem pa bolj ozka. Se mi vcasih zdi, da je trebuscek vedno ozji.

Tudi nas :duda: je se precej visoko, ampak mi pa skoz neki trebuh otrdeva v od popka navzdol. Upam, da to niso popadki?!:zmeden::zmeden::zmeden:

Drugace pa punce,...super ste, da ste mi tako dobro odgovarjale! HVALA!!:rozica::rozica::rozica:

Lp Kety

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Porod v medenicni vstavi!
31.7.2005 8:40:01   
Anonimen
Kety, jaz bi na tvojem mestu šla kar v drugo porodnišnico na posvet in bi se dogovorila za CR, če bi mi (v taki situaciji, kot si ti) v LJ predlagali vaginalni porod.

Mogoče je meni lažje, ker se še vedno odločam med MB in LJ, ampak vem, da bi v primeru medenične vstave šla raje v MB.

(odgovor članu Kety)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   Porod v medenicni vstavi!
31.7.2005 12:48:10   
Anonimen
Sama ne vem, kako to poteka, je pa moja kolegica imela isto medenično ustavo. Rodila je v Lj. Bila je že čez rok, ko ji je odtekla voda. Najprej so sicer poskušali z naravnim porodom, ker pa ni šlo, ker se ni odpirala, so ji naredili CR. Mislim, da danes kar veeeeliki večini naredijo CR, verjetno pa vsaj poskušajo, če bi šlo po naravni poti, ker je CR vendarle operacija, zapleti pa so pogostejši pri operacijah. Mislim, da bodo že vedeli, kako in kaj, saj imajo veliko izkušenj.

(odgovor članu Kety)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   Porod v medenicni vstavi!
31.7.2005 13:24:20   
KIRA
jaz sem jo imela, pa so mi naredli CR, ravno zaradi tega. baje da medeničnih ne izvajajo več toliko, raje se odločajo za sekcijo, sploh če pričakujejo kake težave (tako mi je rekel moj G, pa v porodnišnici tudi). Mi pa ni noben povedal, da je moja tamala imela popkovino 2x ovito! Tudi to je dober razlog za CR..

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Porod v medenicni vstavi!
31.7.2005 13:29:31   
urbancek
Prvo punčko sem rodila z medenično vstavo in sicer po naravni poti. Vse je bilo v redu.
Isto želim tudi tebi.

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Porod v medenicni vstavi!
31.7.2005 21:29:27   
Kety
Urbancek, koliko pa je bila velika tvoja puncka!?

Sem slisala od veliko kolegic, da so rodile po naravni poti, ceprav so imele medenicno vstavo. Mene je pa strah, da bi slo kaj narobe. Da bo nas :duda: ful prevelik in ne bo sel z glavo cez medenico!

A to oni vidijo oz vejo ali bo slo ali ne?!

LP Kety


(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Je operativno čiščenje maternice po splavu...
V Sloveniji ženska, ki pri ginekologu izve, da njene nosečnosti ni več, prejme napotnico za tabletke ali operativno čišč...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?