|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nasilen 3-letnik??
22.10.2010 15:53:50   
jasnika
Pozdravljeni,

bom kar tukaj odprla temo, se vas več tukaj nahaja,...
Torej,...sin hodi v vrtec in je star3,5 let, letos je prešel v vrtcu v večjo skupini, do sedaj ni bilo nobenih težav,..danes pa me kliče vzgojiteljica iz vrtca in mi pove, da se je sin skregal e enim fantkom in ga je moj sin potisnil, ta fantek pa ga je pokrampal in sem rekla, ja da mi je žal ampak da kaj pa najuser posted image user posted image , da se pač zgodi ne,..
In potem še začne vzgojiteljica, da kak je ful poreden, da noče delit igrač, da se tepe, da je živahen,...skratka popljuvala ga je do konca v petih minutah, in kak smo mi kaj doma-HALOOOO, pa kake kazni mu dajemo in tako,...Torej NIKOLI ne zagovarjam svojega otroka po nepotrebnem, ampak to se mi zdi m alo preveč,..doma imam še hčerko ki je stara 9 let in seveda se kdaj stepeta,...kaznujemo pa ga tako da ko je poreden da ga pošljem v sobo na posteljo in je to to,..in preidem po sina sedaj v vrtec min srečam mamico od fantka ki je mojega sina pokšampal in se sevda mamica opravičuje in tako,....jaz pač gledam na to da se pač zgodi,kaj jan, enkrat en enkrat drugiuser posted image user posted image , in mamico vprašam če jo je klicala vzgojiteljica da je nejn sin enega pokrmpal in je mi,...mislim zakaj pa je pol mene klicala, da jih je moj sin dobiluser posted image user posted image Saj se razumemo ne zagovarjam za vsako ceno svojega otroka, ampak,...
Tudi sedaj ko je začel sin hodit v večjo skupino, govori zelo grde besede, ki jih prej ni in so pri nas STROGO PREPOVEDANE, pa nismo neka idealna družina, ampak so stvari, ki pa niso dovoljene!!
Nato mi vzgojiteljica reče da naju z možem pričakuje na sestanku, seveda boma šla, prej pa je bila v vrtcu pomočnica in jo samo malo potopšam kaj je tak problematičnega pr mojem sinu, in sploh ni hotela govorit o tem, pa sem ji rekla da nevem zakaj so tak skrivnostni sedaj, pa je rekla da se bomo vse pogovorili,...

Trorej da poenostavim, moj sin je star3,5 let, se včasih stepe v vrtcu,, je živahen in ne posoja igrač,...ALI JE TO TAKO ZELO NAROBEuser posted image

hVALA ZA MNENJA IN KER STE ME BRALI


LP   Jasna

_____________________________

Sestrica Maruša je dobila bratca Marcela
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nasilen 3-letnik??
22.10.2010 16:05:44   
alda
torej: če se je otrok stepel, ni posodil igrače,....je NASILEN!!
Potem smo-so po teh kriterijih skoraj vsi nasilni,pa naj smo veliki ali pa majhni.
Jaz mislim, da je to predvsem izkazovanje "stiske" oz. iskanja svojega prostora v novi skupini in nič takega zaradi česar je morala ga. vzgojiteljica sklicat krizni sestanek. Ali pa ima gospa kako kvoto koliko " agresivnih otrok mora imet" in je pač njega izbrala.
upam samo, da nisi sinku kaj preveč pridigala, ker po mojem ni naredil nič takega, kar ne delajo-mo tudi drugi!


_____________________________

Kdor govori za menoj, govori z mojo ritjo!!

I saw an angel become the devil
Still they look pretty good hand in hand
Well baby, I don't need any of them
Heaven nor hell
Volbeat!!

(odgovor članu jasnika)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Nasilen 3-letnik??
22.10.2010 16:08:53   
jasnika
ne, nisem ga nič kaj skregala, samo sem se želela pomenit, zakaj se tepe in tako, ...pač reče da ga drugi tudi pa se pač stepejo al pa malo zrukajo ali kako naj napišem, mogoče sem čudna mama ampak men se to nič kaj takega ne zdi v vrtcu nouser posted image user posted image

_____________________________

Sestrica Maruša je dobila bratca Marcela

(odgovor članu alda)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Nasilen 3-letnik??
22.10.2010 17:15:27   
krfjolca
Mislim, da je prav, da vzgojiteljica odreagira, če je otrok "nasilen" (torej, da preveč burno odreagira na manjše konflikte), in jasno, da so prva referenca starši. Jasno pa ti gledaš na to čustveno prizadeto in si morda njene besede dojemala za bolj obtožujoče, kot so dejansko bile. Dejstvo je, da ti svojega otroka ne vidiš, kako deluje v skupini, oziroma v veliko manjši meri, kot ona, ki ga v njej opazuje cca 8 ur na dan. Pogovori se z njo, pa imej v mislih, da te ni poklicala, da bi kritizirala tebe zaradi tvojega otroka, ampak da bi skupaj s tabo poiskala konstruktivno rešitev, kako se problema lotit.


_____________________________

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D



(odgovor članu jasnika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Nasilen 3-letnik??
22.10.2010 17:20:39   
krfjolca
In pa ne, ne moreš reči, da to v vrtcu ni nič takega. Ker običajno bockanje drug drugega je nekaj, ponavljajoča se argesivna dejanja pa drugo. Sem bila ravno zadnjič na enem družinskem srečanju, in imela priložnost srečati enega takega triletnika. Mislim, da ni normalno, da je moj 4letnik dobil 3 precej vidne ugrize na hrbtu, mlajša pa je letela po tleh vsakič, ko je šla mimo tega otroka, ker jo je spotaknil, porinil ali pa udaril, čeprav mu ni nič hotela. Kaj naj rečem drugega, da je problem tudi v vzgoji. In glede na to, da vzgajajo starši IN vzgojitelji, je prav, da se usedejo skupaj in poskusijo stvar izboljšati, dokler se še da. Kaj bo, ko bo tak otrok zrasel? Ne bo imel prijateljev, saj vsi vrstniki samo bežijo od njega, da je ne bi fasali.


_____________________________

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D



(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Nasilen 3-letnik??
22.10.2010 17:35:55   
Dadi
Ma kakšne so to vzgojiteljice da kličejo starše???user posted image  za take nenujne zadeve?? Nam povejo če je kaj narobe ko pridem po otroka....kr neki.

_____________________________

May you be strainghtened by yesterday¨s rain, walk straight in tommorow¨s wind and cherish each moment of the sun today.

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Nasilen 3-letnik??
22.10.2010 18:04:37   
juniorka
jasnika, ne obremenjuj se! Dobro se pripravi na sestanek in ne pusti, da te ponizujejo.
Moj sin sicer ni nasilen, je pa on dostikrat fasal v vrtcu od drugih in ima 'lep spomin' na obrazu in sem bila ob takih dogodkih jezna na vzgojiteljice in na otrokove starse. Ampak v tvojem primeru te razumem, ker kolikor sem razumela, nisi nic vedela o kaksnih problemih, danes ti je pa vzgojiteljica servirala vse na enem krozniku... Sem mnenja, da ce je problem, je treba sproti obvescat, da lahko starsi ukrepajo.
Dobro jim povej, da tebe ni tam, da bi ga nadzirala in je njihovo delo, da mu na mestu povejo, kar ni prav. Pa naj vodijo dnevnik, ce je res tak problem, da bos ti tocno vedela, kaj in kako in vsak dan sproti primerno ukrepala. Tako se tu v VB dela! Za vsako poskodbopa  moramo starsi podpisat. Dejstvo je, da se otroci ponavadi v vrtcu dost drugace obnasajo kot doma.
Res se pripravi na sestanek, da te ne 'potolcejo' s svojo besedno spretnostjo!
Srecno!

_____________________________

11.11.09 ob 9.09 Leila 4065g in 58cm
1m: 5110g 60cm
2m: 6035g 62cm
3m: 6560g 65cm
4m: 7150g 70cm
6m: 8000g 74 cm
8m: 9000g 77 cm
11m: 10kg 80cm

(odgovor članu jasnika)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Nasilen 3-letnik??
22.10.2010 18:33:21   
krfjolca
pripravi naj se, da je ne potolčejo z besedno spretnostjo??? user posted image

Jezus mili, vzgojiteljica bi rada rešila problem, ne pa brez razloga "tolkla" po ubogi nič hudega sluteči mami. Nič čudnega, da je tako udrihanje po učiteljih, ko so sončki v šoli, če začnete s takim odnosom že pri vzgojiteljicah.

user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D



(odgovor članu juniorka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Nasilen 3-letnik??
22.10.2010 18:43:34   
Petraa
Z vsako besedo se strinjam z krfjolco.Ostale govorite kot da jo hočejo linčat user posted image    Stvar se mora rešiti ,ker takšne stvari niso nedolžne. mamice pa smo žal preveč čustvene in ne vidimo realno tako kot je. na sestanek se ti ni treba pripravljati,ker se greste pogovorit kako boste to zadevo prebrodili oz. pomagali otroku . HB da imate takšne vzgojiteljice. V naši skupini je tudi takšen deček,pa se večina zdaj več niti nočejo igrat z njim in mamica seveda nič ne vidi ,ker je to vse normalno user posted image   . ja vzgojiteljice so tam da otroku pomagajo ,ga učijo,ampak vzgojiteljice NE morejo nadomestiti staršev in če doma nekaj ne štima potem bo otrok to kazal -  z nasilnim vedenjem,govoricami itd. verjemi je verjetno tudi več na tem,kot pa ti je vzgojiteljica povedala. Skupaj boste rešili zadevo in dobro da so vas opozorili, ne vzemaj tega za slabo

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Nasilen 3-letnik??
22.10.2010 19:01:56   
jasnika
Ali ste mogoče spregledale da sem napisala da je sin danes vstran potisnil prijatelja-kar tudi ni prav!!, sam pa domov prišel pokrampan po obrazu??Ne zagovarjam nobenega nasilja in podobno, ampak do danes je bilo vse vredu sedaj pa je naenkrat tak hudo problematičen???Saj pa se mame pogovarjamo med seboj in po pogovoru med starši sin ne izstopa nič, seveda ni angelček-kar tudi ne trdim, ampak,...tole se mi je pa zdelo malo preveč, KER DOMA NI TAK, IN GA RES NE ZAGOVARJAM,...no kakorkoli bom videla kaj bo v vrtcu, ampak z zagotovostjo lahko trdim da ni izjema, ni pa nobenega bvgriznil,...koliko je rekla se zbockajo ali kako naj to imenujem, mislim da je to bolj potiskanje-prerivanje-kar pa je seveda tudi nasilje, ampak zato tako otroka popljuvat, pa ker igrač ne posoja, pa ...ok no, mmogoče pa smo res nasilna družina od danes

_____________________________

Sestrica Maruša je dobila bratca Marcela

(odgovor članu Petraa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Nasilen 3-letnik??
22.10.2010 19:04:51   
jasnika
Še to, imamo kar nekaj znancev, ki imajo otroke sinove starosti in nikoli ni nekih posebnosti, ki bi izstopale, zato mi je to toliko čudno oz me prizadelo no,...

_____________________________

Sestrica Maruša je dobila bratca Marcela

(odgovor članu jasnika)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Nasilen 3-letnik??
22.10.2010 19:11:30   
blaža
jasnika, ne obremenjuj se preveč z temi odgovori. to je javen forum in vedno rata nekaj takega oz se javi vedno kdo, ki vse ve o tvoji družini kako maste,blabla,bla.

Jaz te razumem, da ti je težko, ko te je takole klicala. Po mojem, bi blo bolj primerno, da ti je to povedala, ko si prišla po otroka in da bi vprašala, kdaj se lahko vedve dobita na govorilnih, da se to reši, če je kak problem.

tako je pa klicala in preagresivno napadla oz neprimerno povedala. tudi jaz bi se na tak način kot starš počutla grozno. Jasno, da smo starši na te zadeve preobčutljivi, sej so to naši otroci.

pomeni se z njo, povej ji kako čutiš oz kako ti vidiš zadevo in poslušaj kaj ti ima za povedat. Ni nobeden reku, da je to slaba učiteljica, mogoče se le ne zna primerno odzvat, ko pride do kakega problema oz ima tak način.

vseeno pa je otrok tam pol dneva in včasih mogoče ne vidimo dovolj objektivno zadev, tako, da je res fajn, da se pogovorite. Pa nobeden ne pravi, da ste nasilni doma, da zagovarjate nasilje ali da ga neprimerno vzgajate.





_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu jasnika)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Nasilen 3-letnik??
22.10.2010 19:23:48   
jasnika
Hvala vsem za vzpodbudne besede, saj nisem zamerljiva,...no upam da zadevo rešimo v korist vseh, jah me je pa pre to danaes potolklo,...saj bo

lp

_____________________________

Sestrica Maruša je dobila bratca Marcela

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Nasilen 3-letnik??
22.10.2010 19:34:03   
krfjolca
Jasnika, nihče te ni napadal, pravimo samo, da je pametno počakati, preden se začne udrihati po vzgojiteljici, čeprav ne vemo njene zgodbe. Ker ene bi šle kar takoj v napad. user posted image



_____________________________

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D



(odgovor članu jasnika)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Nasilen 3-letnik??
22.10.2010 19:38:47   
jasnika
po resnici povedano, v napad sem šla danes ja v svojih mislih hehehe, ampak saj vendar vem da s tem bi škodila le otroku, tak da se ne poslužujem tega, mogoče niti nisem jezna saj nimam na koga nit, sem pa žalostna,.....pa saj boooo


_____________________________

Sestrica Maruša je dobila bratca Marcela

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Nasilen 3-letnik??
22.10.2010 20:20:06   
birdy
Jasnika, kaj naj rečem, mamo podobne probleme...
Torej, način kako je vzgojiteljica povedala je meni sicer malo mimo. Znajo take stvari veliko bolj "v celofan" zavit, pa ne tok govorit sam o slabih otrokovih stvareh ampak tud o dobrih. Jaz sem za malo ravno včeraj mela sestanek, ne sicer izredni ampak tisti redni ko se napišeš za sestanek če ti to paše. Moja punca je že od štarta vrtca sicer malce problematična, grize, tepe, ščipa... Delamo vse da se to reši seveda. Ima pa tud zelo močno voljo in zelo hitre reakcije ki se tudi hitro umirijo. Z vzgojiteljico sva imeli zelo sproščen pogovor o tem kako to reševat, je bila že prejšno leto pri njej, tako da se tud o kaznih pogovarjamo, da so nekje usklajene... da mi pove kaj ona misli kaj jo muči da je taka, da tud jst povem kaj jaz mislim... Pove pa tudi kaj je dobrega na njej, kako tud to vzpodbujat...
skratka, kar sem hotla rečt, počakaj da vidiš kaj sploh bo, ne pusti da govori samo slabo o tvojem otroku, ker bi to pomenilo da dobrega še opazila ni (in to bi šele bilo čudno ker mali ziher nekaj dobro dela). Mogoče je stvar hotela samo na hitro povedat pa je malo grdo izpadlo...
Ena stvar pa me je pri tvojem pisanju res zmotila, tukaj ti pa ne dam prav. Tudi toliko stari otroci se nimajo kaj "fockat" in to ni vredu. Tu se nimaš kaj izgovarjat na to da so vsi taki ker to ni res... Pa ne pravim da zdej ti svojega kaznuj zarad tega ali pa kaj podobnega ampak samo da to v nobenem primeru ni vredu. Se pa dogaja ja, danes tvoj enga, jutri pa drugi tvojega  otroka. Sej kot si rekla, se pač zgodi, ampak pri tem ga pa res ne zagovarjat. Povej da se zavedaš da je naredil narobe, da si mu povedala da se ne sme, ampak več pa že res ti po parih urah ne moreš narest. Kazni se daje ko se kaj takega zgodi, ne pa par ur po tistem...
Aja, pa še to... To da vzgojiteljico zanima kako je doma ni kak firbec ali da ti hoče pamet solit kaj narobe delaš... To se samo zanima da malo bolj spozna ozadje, da ugotovi če se slučajno mali še ni zares vklopil v skupino...
Sej bo, ni konec sveta, če je vzgojiteljica normalna boste lepo skupaj reševali stvar...


_____________________________

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010


(odgovor članu jasnika)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Nasilen 3-letnik??
22.10.2010 20:29:43   
jasnika
No pa da pojasnim tole o frckanjuuser posted image , saj NE zagovarjam in odobravam tega, samo če je "samo" to ne bi rabila bit taka reakcija,..pa danes jih je moj sin dobil pa je samo mene obvestila oz klicala, mamice od tistega drugega fantka ni klicalauser posted image , ker sva se pogovarjali z mamico in je čisto ok, pa tudi njen sinko je daleč od slabega

_____________________________

Sestrica Maruša je dobila bratca Marcela

(odgovor članu birdy)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Nasilen 3-letnik??
22.10.2010 20:44:44   
krfjolca
Če sem prav razumela, jih je tvoj sin dobil zato, ker je onega fanta porinil. Torej je v bistvu on začel, ne?


_____________________________

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D



(odgovor članu jasnika)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Nasilen 3-letnik??
22.10.2010 22:26:28   
jasnika
ja ampak kao "poškodovan" pa je vseeno moj sin, ali ne??

_____________________________

Sestrica Maruša je dobila bratca Marcela

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Nasilen 3-letnik??
22.10.2010 22:34:45   
jasnika
vedno pozabim kaj dopisat,....čudim se temu zato, ker DO SEDAJ NI BILO NOBENIH PROBLEMOV NIKOLI, NITI NAJMANJŠIH, tak da zato, je to tak

_____________________________

Sestrica Maruša je dobila bratca Marcela

(odgovor članu jasnika)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Nasilen 3-letnik??
23.10.2010 7:29:12   
alda
Karfijolcasploh ni namen linčanja vzgojiteljice, kot si se izrazila ti, .
Mislim da je ona tista ki je ubrala agresivno metodo sporočanja o konfliktu.
sama sem delala v odd. otrok s posebnimi potrebami in je prišlo do marsičesa, pa smo straše tako obveščali, le ob nujnih urgentnih stanjih, ne pa za en otroški ravs.

_____________________________

Kdor govori za menoj, govori z mojo ritjo!!

I saw an angel become the devil
Still they look pretty good hand in hand
Well baby, I don't need any of them
Heaven nor hell
Volbeat!!

(odgovor članu jasnika)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Nasilen 3-letnik??
23.10.2010 8:59:16   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: krfjolca

pripravi naj se, da je ne potolčejo z besedno spretnostjo??? user posted image

Jezus mili, vzgojiteljica bi rada rešila problem, ne pa brez razloga "tolkla" po ubogi nič hudega sluteči mami. Nič čudnega, da je tako udrihanje po učiteljih, ko so sončki v šoli, če začnete s takim odnosom že pri vzgojiteljicah.

user posted image user posted image user posted image



Vzgojiteljice so taksne in drugacne. Moje izkusnje z vzgojiteljicami so pisane.  Z nekaterimi odbre z nekaterimi zelo slabe. In ko se bos naslednjic tako nekriticno in neobjektivno spravila razlgat o angleskih vzgojiteljicah, ki imajo na pameti samo resevanje konfliktov in to vse po pedagoskih principih in nezmotljivi dobrohotnosti, si bom vzela cas pa bomo dolocene stvari argumentirali.

In tebi nekaj user posted image user posted image user posted image user posted image  za nekriticno in nepremisljeno velicanje oseb, ki do tega niso vedno upravicene. Vzgojiteljica ni robot, je oseba kot vsaka druga, kor sosedi, eni dobri, eni slabi, eni nezainteresirani ipd...

Vsekakor je pa jasno, da na mnenje vzgojiteljice vpliva ali ji je otrok simpaticen ali ne, ali ji je mama simpaticna ali ne, ali se znas postavit za otroka (ce si izbran) ali ne...

Jasnika pripravi se, drzi se in prmeisli ( in povej) da je v situaciji ko prej ni bilo tezav, v tej skupini pa se kar pojavijo, krivda ni nujno na otroku. Njegovo obnasanje definira tudi skupina in vzgojiteljica/-e .

_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Nasilen 3-letnik??
23.10.2010 19:13:03   
pelin
 Če je  bila zadeva tako urgentna da je bilo treba na žive in mrtve klicat domov, potem bi bilo brez pardona treba to rešiti tisti dan.Pač bi se  morala vzg. in starši  domenit za srečanje v najkrajšem možnem času. Nikakor ni vredu, da je vzg. le nekaj naložila in malo prestrašila mamico, potem pa jo vso živčno v dvomih in skrbeh pustila čakati do prvih govorilnih.

Jaz osebno ne bi čakala do prvih govorilnih, temveč bi kot starš zahtevala ( imaš vso pravico), da se zadeva reši takoj.
Definitivno ne podpiram nasilja, pa tudi sama imam v skupini kar nekaj podobnih primerov...Vendar si je zanje potrebno vzeti čas, jih opazovati, poskušati najti vzroke in na njihovih temeljih najti rešitve...skupaj s starši...Zagotovo valjenje krivde samo na starše in zbujanje slabe vesti pri njih ni ena izmed takšnih rešitev.
Nekako bi vzg. razumela, če bi na to starše opozarjala dlje časa in ne bi bilo opaziti nobenega napredka ...če pa gre tu za prvi takšen problem mi je pa takšno hiper reagiranje in po eni strani potenciranje, po drugi pa odlaganje problema...tudi nekako mimo...
Pa če malo razmislim....res ne vem kakšen disciplinski postopek bi moral naredit otrok pri meni, da bi kar tako na vrat na nos vsa divja klicala starše...Pa še triletnikuser posted image


(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Nasilen 3-letnik??
23.10.2010 20:30:56   
jasnika
Nevem no, men se tud ta način zdi nekoliko smešen no,..zaenkrat še nisem imela izkušenja s tekšnimi težavami, zato em mislila da se tako pač dela, kljub temu da mi je vse skupaj malo mimo no,...saj do danes sem se malo umirila že, na govorilne bom pa poslala moža, je manj vročekrven kot jaz,...

_____________________________

Sestrica Maruša je dobila bratca Marcela

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Nasilen 3-letnik??
23.10.2010 21:23:02   
Gina
MOgoče te je pa poklicala zato, ker morajo poročat o vsaki poškodbi oz. o vsaki hipotetično nevarni stvari - kar to, da je bil pokrempljan sigurno je. Razumi, da vsepovprek po slovniji, v zaslužkarskem kapitalizmu, v kakršnem živimo, vlagajo tožbe za vse mogoče in če ne javiš oz. evidentiraš, imaš lahko še hujši problem. V šolah moramo prav zapisnik delat + poklicat starše. Ker te je klicala očitno takoj po dogodku, je bila najbolj verjetno še v afektu - predvidevam, da se je gotovo ustrašila in ji ni bilo vseeno. Sem ap vseeno prepričana, da je mislila dobro, želela je,d a otrok tega več ne bi počel, kar sigurno ni zanič, ampak ok. Ker te je že imela na liniji, te je vprašala, kar jo je zanimalo,.... zdaj se bo pa v miru pripravila, da ti pove še na lepši in bolj natančen način na govorilnih - morda se ni želela s tabo pogovarjat na vratih, ker se ji zdi, da bi se ji lahko ponovno zgodilo, da ne bi govorila pripravljena in bi ti kaj povedala preveč po domače, premalo natančno ali tudi premalo v celofan zavito - to počne mnogo vzgojiteljic in učiteljic, namreč raje govorijo pripravljeno.

Je pa meni to tudi nasilje. Mislim vsak pretep mi je nasilje. IN vsako zmerjanje mi je nasilje. In jaz tega ne dovolim v razredu. Niti pod razno ne dovolim.  In govorim tudi med vrati, mi ni zoprno, še rajši imam, da takoj razčistim, ampak smo pa različni, to je pa tudi treba upoštevat.

(odgovor članu jasnika)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?