|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dela samo ena ledvica
12.2.2011 18:50:38   
divans1
Zanima me, če katera pozna kakšen primer, da je osebi odpovedala ena ledvica, zato je morala nositi s sabo vrečko za urin, kako se je to obneslo?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Dela samo ena ledvica
12.2.2011 19:15:31   
eva1
če ena ledvica opravlja svoje delo potem je vse ok! Kakšna vrečka-nefrostoma, ali urinski kateter? Koliko je oseba stara? Zakaj je ledvica odpovedala? Kaj kako se je obneslo? 

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Dela samo ena ledvica
12.2.2011 19:42:25   
divans1
Vrečka je nefrostroma, ledvica je odpovedala, ker nanjo baje pritiska tumorska rana na dvanajsterniku, je starejša oseba.

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Dela samo ena ledvica
12.2.2011 19:45:36   
eva1
Ja nefrostomo je treba redno previjati in paziti da ne izpade(pri previjanu naredite zaščitno zanko), redno vrečko praznit...nič kaj komplicirano vse skupaj! Vrjetno je to začasna rešitev...včasih nefrostomo odstranijo in potem ledvica propade, če pa ima oseba visok pritisk, ali če nefrostomo ni mogoče odstraniti pa odstranijo ledvico in ponavadi druga ledvica prevzeme vso funkcijo!Če te še kaj zanima vprašaj!

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Dela samo ena ledvica
12.2.2011 19:50:06   
divans1
Hm, hvala ti za odgovor!!! Ampak vseno mi še ni jasno, ker zdravnik je rekel, da bo mela do konc življenja tole vrečko na levi ledvici, ker desna več ne dela in je zdj čist nesrečna, pa še na odgovor iz Lj čaka, glede tumorske rane. A potem mogoče obstaja kakšna rešitev za tole ledvico, da ne bi skoz vrečke mela? user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Dela samo ena ledvica
12.2.2011 19:58:27   
eva1
Aha desna ne deluje v levi pa ima nefrostomo-a ima kakšno napako na levi ledvici, da seč iz ledvice ne odteka al kako? Vrjetno je še kaj drugega uzadaj, ker to da 1 ledvica ne deluje pač ni vzrok za nefrostomo!
Nefrostome se bo sigurno kmalu navadila, ni fajn, ampak dokler 1 ledvica dela, je to super!

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Dela samo ena ledvica
12.2.2011 20:33:42   
divans1
Ma nimam pojma, rekla mi je samo, da je desna prenehala delati, ker na sečevod pritiska tumorna rana, za njo pa še ne vedo, ali se bo dala operirat ali mogoče kemoterapija ali pa nič...ker je baje že velika, leva pa dela, ampak ma to vrečko...a ne bi mogli to kak drgač speljati, da bi bla brez vrečke? user posted image

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Dela samo ena ledvica
12.2.2011 20:54:45   
eva1
Sploh ne vem zakaj ima nefrostomo očitno gre za oviro pri odtoku seča..pa če zdravnik pravi da ni druge rešitve pol je vrjetno ni! To bo urolog najbolj vedel! 

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Dela samo ena ledvica
12.2.2011 20:56:27   
divans1
Eva1, hvala ti!

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?