|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ionska zobna ščetka
27.5.2012 21:46:59   
Eva1978
Pozdravljeni, mene pa zanima, če ima že kdo izkušnje z ionsko zobno ščetko. Zadnje leto uporabljam električno, ampak se mi zdi, da učinek ni nič boljši, kot pri navadni ščetki. Prav tako imam občutek, da se mi zaradi vrtljajev na določenih mestih privzdigujejo dlesni, kar ni ok. Ker se mi obloge zelo hitro nabirajo, moram vsaj 2x na leto na čiščenje zobnega kamna - to pa ne samo, da je drago, ampak tudi dvomim, da so pogosti mehanski posegi dobri za sklenino. Pred kratkim sem v Oni naletela na članek, kjer so opisovali ionsko ščetko, kasneje sem jo našla na spletni strani ionika.si. Opis me je prepričal in skoraj zagotovo jo bom kupila, bom pa vseeno bolj mirna, če mi še kdo pove svojo izkušnjo :)
Hvala že vnaprej!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ionska zobna ščetka
27.5.2012 21:58:59   
malaMravljica
Ce hodis tako pogosto na ciscenje kamna ti dam samo en nasvet. Ko ti ga naslednjic scisti zacni uporabljat elmex gel, to ti kot nekako spolira zobe, zapolni vse spranjice na povrsini zoba in upocasni nabiranje kamna. Uporaba je enkrat tedensko in sicer si isto umijes zobe s tem, pa na ciscenju zob bi ti zobozdravnik skoraj moral ze sam to predlagat. O tek krtacki pa ne vem nic, sem pa hotela vseeno pomagat, saj ne zameris.

Grrrr nasedla sem, sedaj vidim, da si delas samo reklamo. No, pol pa vseeno se enkrat napisem, ta gel bo boljsa resitev kot verjetn ena draga scetka in investicija v gel je zagotovo bolj smiselna in ce ste kaj dobra firma boste zagotovo to tudi vasim strankam povedal.

< Sporočilo je popravil malaMravljica -- 27.5.2012 22:03:10 >

(odgovor članu Eva1978)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Ionska zobna ščetka
27.5.2012 22:10:35   
Eva1978
IZVIRNO SPOROČILO: malaMravljica

Ce hodis tako pogosto na ciscenje kamna ti dam samo en nasvet. Ko ti ga naslednjic scisti zacni uporabljat elmex gel, to ti kot nekako spolira zobe, zapolni vse spranjice na povrsini zoba in upocasni nabiranje kamna. Uporaba je enkrat tedensko in sicer si isto umijes zobe s tem, pa na ciscenju zob bi ti zobozdravnik skoraj moral ze sam to predlagat. O tek krtacki pa ne vem nic, sem pa hotela vseeno pomagat, saj ne zameris.


Hvala, bom vprašala zobozdravnika, kaj meni o tem gelu, čeprav kot rečeno, ne verjamem preveč v "umetne" posege. To mi je nekako tako kot kreme, losjoni, balzami... ko jih enkrat začneš uporabljat, se koža/telo/lasje navadijo in ne morejo več brez njih. Meni se gre bolj za osnovno čiščenje, torej preventivo. Brala sem, da bi morali čistiti tudi dlesni in jezik, saj je tam največ bakterij in če gre verjeti delovanju ionizacije, je to še najbolj naravna metoda. Glede na to, da doma uporabljam ionizator zraka in sem z njim zelo zadovoljna (čeprav, grrrr, imam zaradi tega veliko dela z brisanjem prahu :) , se mi zdi logično, da tako deluje tudi ionizacija pri ščetki. No, če ne drugega, vam bom kmalu poročala, kako sem zadovoljna :)

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Ionska zobna ščetka
27.5.2012 22:39:13   
K_a_t_i
Imam sonično in sem super zadovoljna. Ker se ne vrti, ampak trese, ne odmika dlesen. Še kaladont komaj potrebuješ.

_____________________________

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu Eva1978)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Ionska zobna ščetka
27.5.2012 22:54:15   
malaMravljica
No, jaz pa sem sla sedaj poklicat prijatelja, ima svojo zobno ambulanto in zaposlenih 8 zobozdravnikov, se operacijsko dvorano imajo, super so, res, lahko napisem tudi kontakt. No skratka, pravi da je to navaden nateg, da ne kupuj, z nakupom bos samo denar stran vrgla, pravi da je tvoja navadna elektricna scetka povsem ok, on pravi da cist navadna rocna je se boljsa, da predlaga ta ze zgoraj omenjen gel, ni nevaren, ne bo te zasvojil in na Z je ze zelo prisoten v Slo baje se ne toliko. Ciscenje jezika je tudi zelo pomembno pravi in ti predlaga, da za 1.5 eur kupis cisto navadno krtacko za jezik. Pravi pa, da je razocaran nad tvojim zobozdravnikom, ker ti ni predlagal ze sam te krtacke za jezik in omenjenega gela, je pa kot zobna pasta ta gel ves. Joj, in za to ionsko scetko z linka je celo rekel, da je nevarna in da ti dolgorocna uporaba lahko zelo poskoduje zobe.
Torej, ne kupujte te scetke.

< Sporočilo je popravil malaMravljica -- 27.5.2012 22:56:21 >

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Ionska zobna ščetka
28.5.2012 9:14:19   
KatjaCathy
Še vedno ostaja vprašanje, kako so uporabniki zadovoljni z ionsko ščetko. Jaz sem jo danes naročila in pravijo, da mi jo bodo poslali v roku 2 dni. Bom poročala :)

< Sporočilo je popravil Flavia RR -- 28.5.2012 14:41:43 >

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Ionska zobna ščetka
28.5.2012 10:00:17   
malaMravljica
No poglej, ta gel se rabi enkrat na teden in na scetko se da manj kot zobne paste. In ta gel je v tujini zelo poznan in uporaben, jaz poznam samo tega mozno pa je, da jih je na trgu vec od razlicnih znamk, tega ne vem. Ti pa zelis tukaj predstaviti vas produkt, sem si pogledala vaso spletno stran, meni ni vredna nekega zaupanja, da izdelek posljete ampak neka resna zadeva to ni, ti bos pa sedaj cez dva dni pisala kako super firma, izdelek so tako hitro poslali in scetka zgleda ze na prvi pogled super in cez par dni da si super zadovolna z uporabo in pol cez dva tedna, da je zobozdravnik rekel, kaksna sprememba, tvoji zobje so spet beli in oh in sploh. Hotela si naredit brezplacno reklamo pa ti je nekdo na prste stopil kaj. In se nekaj, v Oni nimajo nekih strokovnih clankov ko predstavljajo izdelke, tisto je placana reklama in tisto da firma svoj tekst notri, oni uredijo in objavijo, toliko o tej strokovnisti.

(odgovor članu KatjaCathy)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Ionska zobna ščetka
28.5.2012 10:08:06   
Tutan
IZVIRNO SPOROČILO: KatjaCathy

Objava v Oni me (zaenkrat) bolj prepriča ;)




Ona, strokovno podkovana zobozdravstvena revija user posted image user posted image

In glej no glej, tudi mojemu je zobozdravnik po odstranitvi zobnega kamna priporočal Elmex zobno pasto.

Malo v branje, če se komu da in verjetno se bo avtorici objave dalo -> na kratko ''''Zobne ščetke, ki naj bi učinkovale tako da spreminjajo naboj v zobnem plaku – ionske električne zobne ščetke, so se izkazale kot neučinkovite.'''' -> http://www.mf.uni-lj.si/dokumenti/ca47d3ea7f623fdc300277f4e4882197.pdf


< Sporočilo je popravil Tutan -- 28.5.2012 10:10:45 >

(odgovor članu KatjaCathy)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Ionska zobna ščetka
28.5.2012 10:49:35   
KatjaCathy
Ojej, koliko zagrenjenosti in spletkarskih vizij na eno samo ubogo vprašanje :D Zdaj sem pa res prepričana, da so eni na formih samo zato, da demantirajo druge in da uveljavljajo svoje prepričanje, ne glede na to, od kod izvira :)
Ampak pustimo to... Tutan, tudi tebi hvala za omembo gela. Bom spregledala vse neskončne objave o škodljivosti flora, ki jih najdemo v malce bolj verodostojnih dokumentih, kot so seminarske naloge in se ob priliki pozanimala, kaj meni neodvisna stroka na to. Toliko se pa že cenim.
Hvala tudi za objavo seminarske naloge :) Dejstvo, da sem na spletu zasledila študijo o delovanju ionske ščetke (mislim, da gre sicer za drugega proizvajalca), ki je bila izvedena v Ameriki in na Japonskem, je verjetno ob tem popolnoma zanemarljivo. Ah... :))) Jaz se imam rada. Imejte se tudi vi in iskreno priporočam malo manj zagrenjenosti. Slovenija je že tako prenasičena z negativnimi mislimi in ljudmi.

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Ionska zobna ščetka
29.5.2012 9:15:57   
malaMravljica
No, studije na internetu so, verjetno ves, plod podjetij, ki svoj izdelek predstavljajo trgu. In mogoce ves kako to deluje? Gres in najdes nekega znanstvenika, zdravnika oz neko osebo z nekim nazivom, ki se je pripravljena spodaj podpisat in je zato placan. Obstajajo tudi neodvisne studije, samo mislim da ta scetka ni prisla tako dalec. Mogoce bi se ti splacalo pogledat se tuje forume, kaj uporabniki pravijo o tem. Kar sem jaz nasla je ena slaba zalost, nekaj poskusov ljudi, ki so tako scetko kupili in jo porabili pol pa sli nazaj na obicajen proizvod. Cist zares sem mal pogooglala in nasla tako zabavne teme na to scetko, pravi navali smeha, res. Drugace pa cist resno, kako da sedaj sprasujes o izkusnjah ljudi, ce ste ze zaceli nek biznis se raziskavo trga naredi ze prej, ali ni tako?

(odgovor članu KatjaCathy)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Ionska zobna ščetka
30.5.2012 9:04:30   
mulica
Živjo, jaz uporabljam ionsko ščetko dober mesec in zaenkrat sem zelo zadovoljna. Najprej mi kar ni šlo v glavo, da ne rabiš zobne paste (čeprav piše, da jo lahko, če želiš), zdaj mi je to v bistvu super.
Pri zobozdravniku še nisem bila, od kar jo uporabljam, tako da kakšnega bolj strokovnega mnenja ne morem dati ... sigurno pa je občutek po umivanju neprimerno boljši kot pri navadni ščetki.
Cena se mi ne zdi visoka, ker kot rečeno, prihraniš pri pasti, ščetine pa zaenkrat kažejo, da bodo zdržale kar dolgo. Kar se tiče negativnih komentarjev pa... vedno so bili in vedno bodo, ne se sekirat ... user posted image

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?