|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   umiram od straha, čakam na izvide...
20.12.2012 9:01:04   
mojca*
nekam moram napisat.....:(
drugače me bo razneslo. ne morem opisat občutkov, ker jih tisti ki to ni preživljal, ne more razumet....
ne spim, ne jem, tresem se, strah me je na smrt...
sem mlada in imam malega otroka, jaz pa čakam na izvide ali imam tumor....user posted image

grozno, grozno, grozno in ne prestavljam si kaj bo, če bo.......user posted image user posted image user posted image
pa vse skupaj pred prazniki, vsi veseli nakupujejo darila, hitijo po opravkih, čakajo božič....

ali je katera med vami preživljala podobne trenutke?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: umiram od straha, čakam na izvide...
20.12.2012 9:12:29   
*pepelka*
Povsem jasno mi je kako se počutiš v tem trenutku, vendar bodi močna in pogumna, vedeti moraš, da imaš malega sončka, ki te potrebuje in tonaj ti vliva moči, da premagaš bolezen. Upati moraš na najboljše.
Želim ti vso srečo in vse dobro. Ostani močnauser posted image

(odgovor članu mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: umiram od straha, čakam na izvide...
20.12.2012 9:20:24   
mojca*
pepelka, a si bila kdaj na istem?

hvala ti, samo težko bom ostala močna, če se sesuvam že zdaj, ko še sploh točno ne vem, kako pa kaj....user posted image ne vem, kako bom tole obdobje preživela, saj ravno sonček je tisti, zaradi katerega se mi trga srce....user posted image
ah...

(odgovor članu *pepelka*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: umiram od straha, čakam na izvide...
20.12.2012 9:25:18   
Tippi
user posted image
Sočustvujem user posted image
Jaz sem pred leti trepetala, ko sem čakala histološke izvide skoraj en mesec in sem vsak dan doživljala pravo moro in te res zelo dobro razumem. Takrat so mi največ upanja vlivali najbližji, pa prijatelji in sem nekako zgurala.
Tudi stavek, kaj bo, če bo, se mi je svaljkal po možganskih krivuljah, praktično vsako minuto in sekundo. Sem pa tja, sem malo odmislila, ampak se je hitro spet vrnil strah. Potem sem spoznala, da če bom cel mesec živela v takem krču, da me bo prej pobralo od strahu, kot pa od bolezni in sem si s pomočjo prijateljev zabičala, da se bom ukvarjala s tem, ko bo če bo...
Moj nasvet je, pojdi v družbo, pojdi po nakupih, četudi ti ni do tega. Malo se prisili. Če seveda nimaš fizične omejitve zaradi bolezni. Pomagalo bo!! Ziher. Povem iz prve roke!!
In držim pesti za dobre rezultate! user posted image

< Sporočilo je popravil Tippi -- 20.12.2012 9:26:44 >

(odgovor članu *pepelka*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: umiram od straha, čakam na izvide...
20.12.2012 9:26:05   
diana 28
Jaz sem bila pred letom na podbneem. V enem tednu me je prav pobralo. Na koncu sem dobila izvid, da je benigno. Olajšanje je bilo veliko in tudi razmišljanje sem precej spremenila. Takšna izkušnja ti spremeni pogled na življenje. Začneš še bolj cenit in ŽIVET življenje.

Rada bi te potolažila, vendar dokler ne boš dobila izvida ne boš povsem mirna. Govori s svojci in probaj razmišljati pozitivno, vsaj kolikor zmoreš. 

Srečno user posted image user posted image

(odgovor članu *pepelka*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: umiram od straha, čakam na izvide...
20.12.2012 9:33:13   
Doll
Ljudje smo si različni.Jaz se preveč nisem sekirala,ker mi to itak ne bi pomagalo,ampak samo škodovalo.Mi je pa seveda odleglo ko ni bilo rakavo.
Ampak vseeno četudi pri meni ni rakavo,se lahko zgodi da tumor poći in znotraj izkrvavim kadarkoli .
Saj bo user posted image ,ampak saj veš kaj pravijo vsak dan živi tako kot da je tvoj zadnji.

če se boš preveč sekirala... to vodi v druge bolezni od duševnih naprej.Tako da glavo gor,ker zmoreš vse!!

(odgovor članu mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: umiram od straha, čakam na izvide...
20.12.2012 9:34:19   
alda
user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Kdor govori za menoj, govori z mojo ritjo!!

I saw an angel become the devil
Still they look pretty good hand in hand
Well baby, I don't need any of them
Heaven nor hell
Volbeat!!

(odgovor članu diana 28)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: umiram od straha, čakam na izvide...
20.12.2012 10:46:56   
sazi
Sicer ne vem, kakšne možnosti so pri tebi, ampak na take izvide čakati je vedno hudo.
Pred dobrimi tremi leti sem takole čakala na histološke izvide odstranjenih znamenj. Znamenje, ki so mi ga urgentno odstranili, ko sem šla samoplačniško k dermatologu, je bilo res čudno in me je bilo neznansko strah izvidov. Takrat sem še dojila 5-mesečno in imela med počitnicami doma še sina. Čeprav sem se trudila ne obremenjevati s tem, nisem ušla posledicam sekiranja - popolnojma sem izgubila mleko, ki ga že itak ni bilo veliko in čerpav do tedaj še nisem imela večjih izbruhov, mi je po kar precejšnjem delu obraza ven usekala luskavica...
Izvidi so prišli. Dolgoročno nič strašnega, čeprav je bil nek karcinom, ki pa menda dela samo lokalno škodo. Me je pa dr. poklicala po elefonu in mi najpšrej rekla, da ni nič groznega, če prav se sliši hudo.
No, taka je moja zgodba. Veliko sekirancje, posledice sekirancije, ampak mi to sploh ni bilo pomembno, samo bila sem presrečna, ko sem dobila izvid, pa čeprav ni bil idealen.

Ti želim še boljši razplet user posted image

(odgovor članu alda)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: umiram od straha, čakam na izvide...
20.12.2012 11:02:46   
ronja
Mojca, večinoma so izvidi negativni, če ti statistika kaj pomaga. Veliko več tvorb je benignih kot malignih. Ker si še mlada, imaš tudi dve prednosti: če bi slučajno bili izvide slabi, imaš zaradi močnega telesa boljše šanse, da se bolezni postaviš po robu in jo premagaš, poleg tega dajo mladim ljudem res vsa najboljša (tudi najdražja) zdravila. Sama nisem bila na tem, sem pa že čakala na raznorazne rezultate bolezni, ki tudi niso nedolžne (aja, no, tudi na izvide odstranjenega znamenja sem čakala, samo tisto se res nisem niti 5% sekirala, edino to mi je šlo na živce, da ne bi smela it plesat (sem vseeno šla) po operaciji, izvid je bil neg.). Poznam kar nekaj ljudi, ki so dali raka čez. Veliki večini je uspelo in so se ga rešiliuser posted image (z zdravljenjem, seveda). Zdravljenje raka je v zadnjih letih res zelo napredovalo, imajo metode, ki so specifične za določen tip raka, ker za ene je ena stvar bolj učinkovita, za druge pa druga. NI to več nepremagljiva bolezen:).

Vso srečo, da bodo rezultati negativni in boš lahko uživala mirne praznike s svojim malim sončkom!

< Sporočilo je popravil ronja -- 20.12.2012 11:05:09 >


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: umiram od straha, čakam na izvide...
20.12.2012 11:23:32   
tečla
Vem kako se počutiš pred slabimi 4 leti sem trepetala ko sem čakala na izvide lali je bula na dojki maligna ali ne..Pa rastla je tako hitro da sem bila prepričana da je rakavo, tudi specialistki nisti slučajno ni bil "všeč" izgled te zadeve. Pa je šal mimo prva biopsija, pa pol še ena in čeprav sem na prvi dobila negativen rezultat sem bila po drugi še bolj nervozna.Ker to čakanje res ubija. Doma pa sem imela še skoraj dojenčka. Naslednje kar me je mučilo pa je bilo to da sem morala prenehat dojiti ker je bila potrebna op pa tudi zaradi možnosti da bo kaj narobe so mi tako svetovali, No na koncu se je hvala bogu izkazalo da gre za nenevarno adenozo..A strahu ki sem ga preživljala ne privoščim nikomur.
Se strinjam z Tippi, ne zapiraj se vase in ne izoliraj se, vem da je težko a prisili se da greš v družbo kak babji čvek vsaj za nekaj časa prežene črne misli. Pa tudi z Ronjo se strinja. Dandanes rak več ne pomeni smrtne obsodbe..medicina je in še napreduje.
Ne predajaj se črnimmislim čeprav vem da ni lahko. Mislim nate in javi kako se bo razpletlo.
user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: umiram od straha, čakam na izvide...
20.12.2012 13:10:56   
razglednica
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: umiram od straha, čakam na izvide...
20.12.2012 13:22:21   
majčica1508
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu razglednica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: umiram od straha, čakam na izvide...
20.12.2012 18:51:21   
**Tinkara78**
IZVIRNO SPOROČILO: mojca*

nekam moram napisat.....:(
drugače me bo razneslo. ne morem opisat občutkov, ker jih tisti ki to ni preživljal, ne more razumet....
ne spim, ne jem, tresem se, strah me je na smrt...
sem mlada in imam malega otroka, jaz pa čakam na izvide ali imam tumor....user posted image

grozno, grozno, grozno in ne prestavljam si kaj bo, če bo.......user posted image user posted image user posted image
pa vse skupaj pred prazniki, vsi veseli nakupujejo darila, hitijo po opravkih, čakajo božič....

ali je katera med vami preživljala podobne trenutke?


Jaz jih preživljam. Sem pa rezultate že dobila in se zdravim. Sem mislila, da bom zaključila zdravljenje zdaj decembra pa se bo žal zavleklo do februarja in potem spet kontrole in spet čakanje.... imam pa doma osem mesecev starega otroka ( in 8-letnico) in večino časa nisem mogla skrbeti za dojenčka user posted image , ker mi fizično stanje to ni dopuščalo.

Vem kaj preživljaš. Meni ni pomagala skoraj nobena tolažba. Proskušam biti pozitivna. Ampak ko sem prejela klic sem vedela. No.. ko sem se zbudila iz narkoze sem takoj pri sebi vedela, da nekaj ni v redu. Sem pa v tem že pol leta. Za sabo imam dve operaciji. In ko bom zaključila zdravljenje mi ostane samo še en mesec porodniškeuser posted image .

Če bi solze lahko izmerila, jih ne bi mogla user posted image user posted image user posted image .

< Sporočilo je popravil **Tinkara78** -- 20.12.2012 19:00:05 >

(odgovor članu mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: umiram od straha, čakam na izvide...
20.12.2012 21:24:03   
sazi
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu **Tinkara78**)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: umiram od straha, čakam na izvide...
20.12.2012 22:05:45   
pelin
Tinkara drži se....je ni nobene močnejše sile kot je volja...in ti jo zagotovo imaš...user posted image

Sama sem šla skozi podobno agonijo kot ti Mojca , ko sem imela doma prvo tri mesece staro štručko...na rutinskem pregledu pri ginekologu, mi je ob ultrazvoku na jajčniku zasledila sto na uro sumljivo cisto. Gin. mi je direktno povedala da ji je stvar izrazito sumljiva, ter da deluje nevarno...pred menoj je poklicala direktno na kliniko v Ljubljano in me preko vez spravila pod nujno k njim. Pregled pri njej sem imela v četrtek, v ponedeljek pa naj bi bila že na operacijski mizi v Ljubljani...vsa ta njena naglica me je čisto spravila iz tira in nikoli ne bom pozabila agonije tistega vikenda, ko sem čakala na usodni ponedeljek...Doma sem ves čas tiščala našo tromesečno štručko v rokah in trpela panični strah in žalost kaj bo z njo, če se izkaže , da je stvar resna...V ponedeljek sem bila že na pol mrtva od skrbi in večnega mozganja...Po operaciji sem panično čakala na vizito in izvide in podzavestno molila..molila...molila...da bi bil vse le lažni alarm....in res je bil....še danes se zavedam kakšno srečo sem imela...in res je tako kot pravi ena....po takšni izkušnji človek marsikaj drugače vidi in doživlja....
Mojca..kakor koli se obrne situacija....človek veliko več prenese, kot se na prvi pogled zdi....držim pesti zate...in tudi moliti še nisem pozabila...user posted image

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?