|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   bolniška - izhodi, dopust??
22.6.2013 17:28:04   
booby
Pozdravljene user posted image ,

mogoče katera ve kako je z izhodi ali dopustom ko si na bolniški? Ginekolog mi je rekel naj grem vsak dan ven, sicer naj ne pretiravam z aktivnostjo in večkrat na dan ležim, ampak na zrak pa naj le grem.
Ker se bližajo tudi dopusti in morje.. kako je s tem? je treba bolniško prekinit ali lahko po nasvetu ginekologa greš na morje - seveda nekam blizu. Sem v začetku drugega tromesečja.
Na papirju iz zzzs piše, da moram biti v času bolniške na domu user posted image

Kakšna je "kazen" če te ne dobijo doma?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: bolniška - izhodi, dopust??
22.6.2013 17:55:52   
Kiya
Poskušaj se zmeniti z osebnim zdravnikom, če ti dovoli izhod iz kraja bivanja.

V primeru, da te ni doma in pride kontrola, ti prekinejo bolniško. Kakšne so posledice pa žal ne vem.

(odgovor članu booby)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: bolniška - izhodi, dopust??
22.6.2013 20:48:29   
ursap
jaz sem bla celo nosečnost na bolniški zaradi gestacijskega diabetesa in gestacijske hipertenzije. imela sem dovoljene izhodne, ampak je bilo to zapisano v kartoteki in na zapisniku komisije, ki ga dobiš domov. lahko sem šla ven na sprehod, k staršem na kosilo ali v trgovino.

na morje pa ravno ne moreš, če si na bolniški. user posted image  bolniške pa ti tudi verjetno ne bodo prekinili, dokler ne rodiš. ali si na bolniški ali pa nisi.

tako je meni zapadel stari dopust, ker sem morala na bolniško preden sem ga lahko pokoristila, prekiniti bolniške pa nisem mogla. s temi stvarmi se ni za igrat.

čuvaj se in uživaj nosečnost. user posted image  

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: bolniška - izhodi, dopust??
26.6.2013 17:26:41   
Anonimen
Bila skoraj vso nosečnost na bolniški(od 6.tedna do konca).
To, kar ti piše v kartotetki pri osebnem zdravniku, to ti je dovoljeno. Jaz sem imela napisano, da se lahko gibam izven kraja bivanja in tega nisem izkoriščala, je pa res, da nisem bila skoz doma. Ne, nisem šla na morje ali na dopust, ker če je bolniška opravičena, tam nimaš kaj početi- če si zdrava za dopust, si tud za v službo.
Kontrole nisem imela.
Uradno ti pripadajo sprehodi v bližnji okolici, kolikor mi je znano.


(odgovor članu booby)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: bolniška - izhodi, dopust??
28.6.2013 18:48:07   
Anonimen
Stalež,men je osebni zdravnik sam rekel da itak so za celo Slovenijo trije inšpektorji ki kontrolirajo vse staleže in da nimajo časa za kontrolo nosečnic,v kartoteki mam napisane izhode,pa ni glih res da če si zdrav za dopust si tudi za službo,marsi kateri pomaga morski zrak in plavanje,če ima pa v službi fizično naporno delo pa vseeno le tega zato ker gre na morje ne more početi
Vsaka ve zase,da pa se z vsemi zdravniki normalo pogovorit in če si v staležu že par mesecev,tudi razumejo(saj moj) da menjava okolja dobro dene..je pa res da nobena verjetno ne dela na črno zdaj ko je noseča in v staležu..sprehodi,obiski sorodnikov,dopust...to pa se meni ne zdi kot izkoriščanje,če je vse v meji normale...

(odgovor članu booby)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: bolniška - izhodi, dopust??
29.6.2013 12:50:56   
astrid1
Lansko poletje sem bila v bolniški zaradi rizične nosečnosti. Ginekologinjo sem vprašala, če grem lahko enkrat na dan ob dobrem počutju na kratek sprehod okrog bloka. Rekla je, da ne. Če pride kontrola, bom imela težave.

Tako sem v glavnem preždela nosečnost med štirimi stenami. Če sem se dobro počutila, sem šla na kratek sprehod po 19. uri, ko naj ne bi bilo kontrole.

Tudi meni bi dobro del morski zrak, ali pa vsaj zrak pri starših, ki sta doma v hribih, pa ni bilo nič od tega. Bolniška je bolniška, takrat nimaš dopusta. Si doma, če je kaj narobe ali pa se stanje poslabša, si takoj pri svoji zdravnici in v bolnišnici. Če pa si nekje na Hrvaškem, boš pa kaj?

Bplniške se ne da prekiniti in potem spet vzpostaviti, ko prideš domov. Lahko greš delat in če se ti stanje poslabša, spet v bolniško. Edino tako gre.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: bolniška - izhodi, dopust??
4.7.2013 12:22:04   
LolaTin
Zdravo punce,

Js sem na bolniški od 6. tedna nosečnosti. V bistvu sem stalno doma, izjemoma grem v najbližjo trgovino. Počutim se sicer odlično, tak da se mi občasno zamalo zdi, da moram ždet med 4 stenami, po drugi strani so mi pa svetovali bolniško in je bolje, da to spoštujem.
Tut sama si ful želim na morje (imamo vikend na Krku), ampak mislim, da ne morš kr it.

Pred 2 tednoma sem imela probleme, ker so mi na ZZZS zaključili bolniško in napisali, da je na mojo željo (kar seveda ni blo res, le novega izvida nisem imela od ginekologa). Moja osebna zdravnica mi je potem dogovorila osebni zagovor na ZZZS. Gospod iz komisije mi je rekel, da je tako zapisal, ker je mislil, da želim koristiti dopust. Rekel je, da se v odločbo zapiše NA LASTNO ŽELJO, kadar bolnica želi koristiti dopust. Tudi, če je bolnica upravičeno na bolniški, s to odločbo ne more potem nazaj na bolniško (preko ZZZS), ker se je na lastno željo odločila prekiniti.

Tak da to mi je dal nekako vedet, da ne moreš na dopust, ko si v bolniškiuser posted image

(odgovor članu astrid1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: bolniška - izhodi, dopust??
6.7.2013 8:35:47   
zzm3014@gmail.com

Because this will protect your benefit if you want to get a refund when there is something unexpected happened in the process of trading Diablo 3 gold. While a scam site will ask you transfer cash directly. Absolutely, anyone who wants to buy Diablo 3 wil stat regarding Living take, and you may get the value is significantly below with all the stat regarding Living take. This kind of gun under I obtained that of them costing only 10 thousand buy diablo 3 gold not too long ago. That is fantastic about my own Monk. more about Buy D3 Gold at http://www.diablo4shop.com/

(odgovor članu LolaTin)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: bolniška - izhodi, dopust??
12.7.2013 13:09:45   
čenča84
Ne vem, meni je tudi čudno, da če je nekdo na boniški, da gre lahko kar na dopust user posted image user posted image user posted image Ponavadi so bolniške v nosečnosti zaradi oblik rizičnih nosečnosti in res ne razumem, kako gresta rizična nosečnost in dopust skupaj. Sama sem bila v nosečnosti 2 meseca na bolniški, ker sem v 20. tednu začela krvaveti in mi niti na misel ni prišlo, da bi takrat šla na morje. Praktično ves čas sem preležala in se skoraj požrla od skrbi, če bo z mojim otročičkom vse ok. Dopust mi še na misel ni prišel.
Upam, da nisem kateri stopila na žulj, vendar takšna vprašanja le potrjujejo dejstvo, da je veliko preveč zdravih nosečnic na bolniški le zato, ker so noseče. Pa brez zamere

(odgovor članu zzm3014@gmail.com)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: bolniška - izhodi, dopust??
12.7.2013 13:27:02   
čenča84
Aja, še to: kontrole bolnišk so. Inšpektorji so prišli k trem znankam, k eni celo na velikonočni ponedeljek v času kosila!

(odgovor članu čenča84)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: bolniška - izhodi, dopust??
12.7.2013 13:33:18   
Anonimen
Hecno je sam to,zakaj nekatere ki ste v staležu tako začudene če gre ktera ki je tud v staležu na morje,al pa je na terenu-ja tak je ene majo "jajca"pa si privoščijo,ene pa ajajo doma pa so cele depresivne ker kao nikamor ne morejo..ja simpl,prekinte stalež,pa hop naokrog

(odgovor članu booby)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: bolniška - izhodi, dopust??
12.7.2013 18:16:02   
astrid1

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Hecno je sam to,zakaj nekatere ki ste v staležu tako začudene če gre ktera ki je tud v staležu na morje,al pa je na terenu-ja tak je ene majo "jajca"pa si privoščijo,ene pa ajajo doma pa so cele depresivne ker kao nikamor ne morejo..ja simpl,prekinte stalež,pa hop naokrog


Tista, ki se dobro počuti, bo prekinila stalež in šla na dopust, potem pa nazaj v službo. Sama tega nikoli ne bi storila, ker sem imela res hude težave in je življenje mojega nerojenega otroka bilo v nevarnosti. Zato sem raje bila lepo doma. Ker če bi gledala zgolj na lastno rit in bi se požvižgala na zdravnike, potem pa bi otroka izgubila, si ne bi nikoli, res nikoli odpustila. Tako pa se je vse srečno končalo. Tudi poporodne depresije nisem imela, pa čeprav pravijo, da je možnost večja, če je nosečnost rizična.

Tale tvoj nasvet je res zelo bedast.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: bolniška - izhodi, dopust??
12.7.2013 18:23:37   
Anonimen
Ni noben nasvet,gre se sam zato ker tak jamrajo nekatere da nikamor ne morejo zarad staleža,ja če so sposobne kam it pol pa naj prekinejo stalež ane? Tudi sama mam rizično nosečnost(tak da ti nisi edina) in se z dopustom sploh ne obremenjujem ! Bedasto gor al dol,ti poveš kaj misliš jaz pa tudi,ane?!

(odgovor članu booby)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: bolniška - izhodi, dopust??
12.7.2013 18:36:33   
Martyna83
Imam podobno situacijo,..sem na bolniski od dnevba ko sem naredila test danes sem v 10 tednu,..in sem vceraj dobila odlocbo od komisije da moram bit 24 ur na svojem domu,...halooo a niti na sprehod ne smem,.a naj zgnijem v tem vrocem stanovanju,..ni sans tudi ginekologinja mi je rekla da moram vsak dan na kratke sprehode,...bolnisko imam samo za to ker delam tezko fizicno delo in ker je za mano en SS ampak tokrat nimam rizicne nosecnosti,..samo se izogibamo tezkemu delu,... in sem zato danes poklicala mojo zdravnico pa mi je rekla da bo v ponedeljek popravila in napisala novo obvestilo komisiji da bom imela dovoljene izhode,... vsaj da lahko grem nest smeti in malo na zrak,..dalec si itak ne upam ker se vseeno cuvam in veno casa prelezim,... ampak biti doma se 6 tednov brez izhoda? Meni se zmesa,....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: bolniška - izhodi, dopust??
13.7.2013 14:14:54   
astrid1

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Ni noben nasvet,gre se sam zato ker tak jamrajo nekatere da nikamor ne morejo zarad staleža,ja če so sposobne kam it pol pa naj prekinejo stalež ane? Tudi sama mam rizično nosečnost(tak da ti nisi edina) in se z dopustom sploh ne obremenjujem ! Bedasto gor al dol,ti poveš kaj misliš jaz pa tudi,ane?!




A potem je bilo to cinično mišljeno, ali kaj? Meni je zvenelo, kot da resno misliš.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: bolniška - izhodi, dopust??
13.7.2013 14:17:04   
astrid1

IZVIRNO SPOROČILO: Martyna83

Imam podobno situacijo,..sem na bolniski od dnevba ko sem naredila test danes sem v 10 tednu,..in sem vceraj dobila odlocbo od komisije da moram bit 24 ur na svojem domu,...halooo a niti na sprehod ne smem,.a naj zgnijem v tem vrocem stanovanju,..ni sans tudi ginekologinja mi je rekla da moram vsak dan na kratke sprehode,...bolnisko imam samo za to ker delam tezko fizicno delo in ker je za mano en SS ampak tokrat nimam rizicne nosecnosti,..samo se izogibamo tezkemu delu,... in sem zato danes poklicala mojo zdravnico pa mi je rekla da bo v ponedeljek popravila in napisala novo obvestilo komisiji da bom imela dovoljene izhode,... vsaj da lahko grem nest smeti in malo na zrak,..dalec si itak ne upam ker se vseeno cuvam in veno casa prelezim,... ampak biti doma se 6 tednov brez izhoda? Meni se zmesa,....


Sem bila na istem. Od pozitivnega testa dalje, tako kot ti, samo da sem imela res hude fizične težave. Počasi se tudi tega navadiš, s tem da je bilo lansko poletje dosti bočlj vroče, pa še v mestu stanujemo.

(odgovor članu Martyna83)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: bolniška - izhodi, dopust??
19.7.2013 15:01:21   
aksuram
Za otroka se potrpi marsikaj. Tudi jaz sem od samega zacetka na bolniski in ne gRem nikamor, razen na preglede. Pac vsak se odloci po svoje

(odgovor članu astrid1)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: bolniška - izhodi, dopust??
1.8.2013 11:44:04   
Anonimen
ok, imam sladkorno in sem šele ta teden 1. na bolniški do konca imam še slabe 3 mesece, v službi nimamo klime, delam kar veliko fizičnega težkega dela... zdravnik mi je reku da grem brez problema na sprehod ( že zaradi sladkorne), in ko bom šla na naslednji pregled bom svojo ginekologinjo prosila da mi napiše da imam dovoljeno iz svojega kraja, kar še ne pomeni da grem na dopust, ampak recimo k svojim staršem ker mojega skoraj cel mesec ne bo doma... sej ne rečem, ene imate predpisano strogo ležanje in če bi imela tok riziočno in bi mi bilo to naročeno bi tudi jaz strogo ležela, ampak so razlogi za bolniško različni...

(odgovor članu aksuram)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: bolniška - izhodi, dopust??
1.8.2013 15:41:18   
astrid1
Razlogi so res različni. Trenutno je v bolniški znanka, ki ima visok pritisk. Pri njej je priporočljivo zmerno gibanje, stresu pa se mora izogibati. Zato tudi ne hodi v službo. Je pa imela grozljivo visoke vrednosti, ko so ji merili pritisk. Jemlje tudi zdravila za zniževanje. Če se ne bi pazlia, so poslrdice grozljive, ne samo za njo, tudi za otroka.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: bolniška - izhodi, dopust??
1.8.2013 16:40:55   
Anonimen
Kako je pa z polovično bolniško...user posted image .delam 4 ure ostalo sem v bolniški. Ta mesec bom preko zzzs....
zdravnica mi je rekla da je to vredu,ker lahko kljub temu imaš izhode. Me zanima kaj bo pisalo na piparju,ki ga bom dobila .

(odgovor članu booby)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: bolniška - izhodi, dopust??
30.9.2013 11:05:17   
Anonimen
..pozdravljene punce...

mam eno vprašanje za vas oziroma prosim vaše mnenje....

jaz sem na bolniški od punkcije...imela ivf postopek 9.9.2013 stara sem 39 let in je to najin prvi otrok....naslednji teden imam prvi ultrazvok in osebna zdravnica bo morala poslat papirje na komisijo...sedaj pa me je ful strah da bom morala it nazaj delat....delam v proizvodnji...dvigujem stvari in hrupu..tehtam pa slabih 50 kg ..in se ful bojim za bebiko.....kaj me komisija lahko pošlje delat....

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: bolniška - izhodi, dopust??
4.10.2013 9:11:49   
čenča84
Lahko, da te bodo poslali delati. Postopek ivf sam po sebi še ni razlog za bolniško, tudi če delaš v proizvodnji, saj je nosečnosti po ivf postopku vedno več. Priporoča se le pardnevni počitek po punkciji oz. vstavitvi zarodka. Če se nosečnost prime, ni čisto nič drugačna od vseh ostalih. Zaradi bebike se ni potrebno obremenjevati, ker mišljenje, da če si fizično aktiven in če dvigaš določene stvari, da je nevarnost za splav, so malo za lase privlečene. Otroček je varno spravljen v maternici in citiram dr. Pušenjaka: "zarodek je idealni parazit", zato se ne obremenjuj s tem, da bi bilo kaj narobe. Če je nosečnost zdrava, sem prepričana, da jo boš uspešno pripeljala do konca :)
Naj ti povem še moj primer: ko sem prvič zanosila, sem biloa zelo dovzetna za vse vraže in nasvete, kaj smem in česa ne, niti košare z mokrim perilom nisem dvignila, pa sem vseeno splavila. Naslednja nosečnost je bila uspešna, sedaj sem noseča tretjič in mojo dveletnico stalno nosim, niti nimam časa razmišljati, kaj smem in kaj ne, pa mi do poroda manjka še dobra dva meseca. Ne sekiraj se, da bi bilo kaj narobe zaradi tega, če boš šla delati.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: bolniška - izhodi, dopust??
4.10.2013 11:38:34   
mačice
Tudi jaz sem IVF nosecka in sem bila dva meseca na bolniski zato, ker sem krvavela. Ko se je umirilo, sem sla z veseljem nazaj v sluzbo. Si zelo zelim, da bi bilo vse ok in da bi lahko normalno delala do konca.
Zlasti po zakljucenem prvem tromesecju ni IVF nosecnost cisto nic drugacna oz. nic bolj rizicna od navadne, razen seveda ce gre za nosecnost z dvojcki.

(odgovor članu čenča84)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: bolniška - izhodi, dopust??
4.10.2013 14:04:37   
talika81
tudi jaz sem IVF nosečka - drugič. in hodim normalno v službo, ker to je normalna nosečnost, tako kot vsaka druga. doma imam skoraj triletnico in jo tudi dvigujem, nosim ... delam vse normalno, seveda pa se izogibam težkim naporom in dvigovanjem težkih stvarem.
anonimna, ja komisija te lahko pošlje delat. lahko pa v službi zaprosiš za kakšno drugo delo, v okviru katerega ne boš tako težko dvigovala in delala v hrupu. ker nosečnost po IVF sama po sebi se ne smatra za rizično.

_____________________________

14.1.2011 sva te prvič stisnila k sebi ... dobrodošla med nami, najina draga Brina. :-)

Zmagovalec ni tisti, ki je brez poraza, ampak tisti, ki po vsakem porazu vstane in nadaljuje!


(odgovor članu mačice)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: bolniška - izhodi, dopust??
4.10.2013 14:16:35   
mi_mi

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Kako je pa z polovično bolniško...user posted image .delam 4 ure ostalo sem v bolniški. Ta mesec bom preko zzzs....
zdravnica mi je rekla da je to vredu,ker lahko kljub temu imaš izhode. Me zanima kaj bo pisalo na piparju,ki ga bom dobila .




Tudi jaz se na polovični bolniški - 1. nosečnost (IVF), stara 40 let. Počutje je kar OK, razen, da se hitro utrudim, pa bolečine v križu ob daljši prisilni drži (v službi pa cel dan sedim). Tud meni je ginekologinja rekla, da so v primeru polovične bolniške izhodi dovoljeni, potem pa sem dobila od komisije, da moram biti ves čas na svojem domu, dovoljeni so le obiski pri zdravniku user posted image . Se mi zdi malo trapasto, če grem lahko v službo, potem pa ne smem npr. čez vikend malo na kakšen sprehod, al pa recimo v Baby center kupit kaj za user posted image . Zdaj je 20. tednov in počasi bi rada začela z nakupi, pa se bojim, da dobim kakšno kontrolo, potem bo pa user posted image

Kaj so tebi pa napisali ?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Je operativno čiščenje maternice po splavu...
V Sloveniji ženska, ki pri ginekologu izve, da njene nosečnosti ni več, prejme napotnico za tabletke ali operativno čišč...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?