|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   stanovanje in "žleht" sosedje
10.12.2008 21:16:10   
anckabancka
Res smo se veselili, da se preselimo v prenovljeno, večje stanovanje, zdaj pa bi šla kar nazaj v majčkeno stanovanje. Zakaj?

Živimo v večstanovanjski hiši sredi Ljubljane. Spodaj živi družina z dvema otrokoma (fant je v srednji šoli, deklica pa še v OŠ). Odkar smo se vselili, oz. še preden smo se (o tem sem že enkrat pisala) imamo konflikte,zaradi hrupa ki ga povzročamo. Saj bi jih razumela, če se ne bi zares trudili, da smo čimbolj mirni.
Imamo 3 otroke - 3,5 let, 2 leti in 3 mesece. Gledamo, da smo čimmanj doma, da sta večja dva čimveč zunaj, čez dan sta v vrtcu. V otroško sobo sva pod preprogo dala še 1cm debelo peno, kupila sem jima copatke zmehkim debelim podplatkom, kar naprej gledata risanke, se igrata s plastelinom, rišeta - samo da ne hodita veliko po stanovanju in da (bohnedaj) ne pade kakšna igrača na tla. Pa čez vikend smo itak skoraj vedno odsotni, ker pobegnemo k moževim staršem.
Ampak sosedje nas za vsako "napako" opomnijo s svojim butanjem od spodaj - domnevam z metlo - ker smo preglasni. Včasih sosedova otroka navijeta tudi glasbo na ves glas in tudi s tem protestirata. Bom povedala kar nekaj primerov, ko smo po njihovem mnenju nemogoči.

Danes sem bila zjutraj sama z otroki. Večja dva sem oblekla, dala dvoletnika s stolček (antilop iz Ikee), tavečji je bil na miru in šla 7.40h na WC na veliko potrebo. Prepričana sem bila, da bom imela kako minutko miru, da zrihtam... Pa ni bilo tako. Doletnik je 3X udaril z roko po mizici od stolčka in to je bilo dovolj, da smo jih tako vznemirili, da so navili na ves glas glasbo za 15 minut. Tudi študent, ki živi nad nami je slišal in mi točno povedal kateri komad so vrteli, tako glasno je bilo. Dobro, mene ta glasba ni motila, še všeč mi je bila (Enriqe Iglesias...)
Rugi primer danes pa je bil 19.45h, ko se je oglasila za 10 minut moževa sestra in malčkom prinesla Miklavža. Bili smo v otroški sobi in res nismo nič razbijali... Otroka sta bila mirna in smo se pogovarjali.
No, to je bilo samo danes.

Pa enkrat smo šli po stopnišču in je dvoletnik nekaj jokal in trmaril, pa je pobutala ženska po notranji strani vrat njihovega stanovanja, ko smo šli mimo, ker smo očitno motili njihovo zbranost v stanovanjuuser posted image   Jaz sem se pa zadrla: "naprej". Ampak ni noben odprl vrat.
Pa včasih dvoletnik zašiba po hodniku in takoj slišimo butanje z metlo.
Najbolj pa me je pogrelo, ko sem ob 3h popoldne sesala stanovanje in zraven poslušala butanje z metlo.
Zdaj smo začeli še mi butati nazaj, ker ta njihova netoleranca je nenormalna.

A je to normalnouser posted image

Mož je odraščal v tej hiši, prav v tem stanovanju, kjer smo sedaj. Rekel je, da je v svoji sobi počel vse živo, med drugim tudi igral fuzbal user posted image pa ni nikoli nihče trkal ali se pritožil.

Smo imeli že ene par soočenj in sva z možem bila prijazna in sva obljubila, da se bomo potrudili, da ne bomo ropotali ampak naš trud jih nič ne briga, ker dobesedno iščejo dlako v jajcu. Ma lahko bi napisala celo knjigo, pa se mi ne da. Zato bom povedala tole:

Do sedaj smo se trudili maksimalno, zdaj mi je pa pregorelo in ne grem se več. Odločila  sem se, da bom začela normalno živeti, brez slabe vesti, če hodim po našem stanovanju. Če se tuširam ob 23h, če otroka hodita po stanovanju, če včasih posesam stanovanje, ČE ŽIVIM V STANOVANJU! Ker sem ves čas napeta, znervirana in samo še prisluškujem v bajti kje kdo ropota. Bojim se biti sama z otroki, ker potem niti tamalega ne moram v miru podojit, ne da bi se vmes drla, da ne smeta ropotat, lavfat in vpit...

A ima še kdo take sosede, ki so tako hitro pozabili, da so bili tudi njihovi otroci nekoč majhni? sosede, ki jih moti, če nekdo hodi v copatih nad njihovim stanovanjem?




_____________________________

Ponosna mamica petih fantkov :)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: stanovanje in "žleht" sosedje
10.12.2008 21:45:29   
snorlax
Evo, jaz ti bom odgovorila iz svojih izkušenj.

Mi smo 10 let živeli v starejšem, slabo izoliranem bloku. Slišalo se je dobesedno vse, hoja (tudi v copatih), pogovor, klofanje šniclov, seks, kreganje, muzika, novice na TV....skratka, kot da bi živeli v enem stanovanju. Mi smo živeli k sreči v pritličju, tako da pod nami nismo nikogar motili. K sreči, kajti res ne vem, kako bi malemu otroku dopovedala, da mora bit cel dan tiho in pri miru.

Verjetno imate zelo občutljive sosede. Kajti moje mnenje je, da če si v bloku, moraš marsikaj potrpet in bit strpen do sosedov in oni do tebe. Če ne, ne gre.

Moram priznati, da mene osebno zelo moti hrup. Sploh ponoči. To je bil eden izmed razlogov, da smo šli v zidavo hiške. Vem, da nima vsak te možnosti, a razmislite tudi o tem.

Tako življenje, kot ga opisuješ, ni vredu niti za sosede, če so tako občutljivi, še manj pa za vas, ker omejuješ otroke, da se sploh ne morejo sprostit v lastnem stanovanju. Tudi jaz sem tak tip, da sem nonstop opozarjala otroke, da morajo tiho hoditi po stopnicah, ne smejo imeti glasne glasbe, jakost TV sem dajala na tiho itd..Če smo kaj praznovali, sem neposredne sosede okoli nas prosila za razumevanje, pa še potem se opravičevala...nisem vabila obiskov, da ne bi motili drugih...itd..

Je pa res (iz lastnih izkušenj, ker smo imeli leto in pol grozne sosede 2 štuka višje, pa smo večkrat mislili, da bodo podrli cel blok), da ti konstantni hrup gre toliko na živce, da te sčasoma moti, če pade šivanka dol sosedu, ki je nad tabo. Nekdo, ki tega ne posluša vsak dan, pa hrupa še opazil ne bo.

Če si tak tip, da te tole zelo grize (in sodeč po tvojem postu, si res), bi ti svetovala, da poiščete drugo varianto. Morda kak bolj izoliran blok, kako hiško ali kaj takega. Če ne, ne boste imeli miru. Mirni živci pa so največ vredni.

Srečno! user posted image


_____________________________

LANI: - 18 KG

LETOS: ????

(odgovor članu anckabancka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: stanovanje in "žleht" sosedje
10.12.2008 21:49:20   
Spark
Ko sem bila majhna smo živeli v bloku, v 4 nadstropju. Imam mlajše sestrice, tako da je bil vedno šunder ko smo hodili po stopnicah. Kadar je deževalo, smo se s sosedovim fantom igrali pred vhodnimi vrati. Nikoli se ni nihče pritožil, trkal, ali pa nas okregal.
Spomnim se da je mami imela vedno slabo vest. da smo preglasni, ampak nihče se ni pritoževal.
Otroci morajo živeti, in nič se ne sekiraj. Stanovanje imate zato, da živite v njem, ne pa da hodite tja samo še spati.
Malo počuvaj da ni šundra med 22 in 6 uro, ostalo pa kar naj dajo mir.


(odgovor članu anckabancka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: stanovanje in "žleht" sosedje
10.12.2008 22:07:23   
sanja nk.
če te prav razumem, ti osebno nič ne rečejo in se samo skrivajo za vrati user posted image user posted image
kere pi.....user posted image
ja lahko se greš vojno in tolčeš kakor te je volja in zraven še poslušaš njihovo muzika nato pa ob 2 ponoč naviješ svojo
ali pa potrkaš  na njihova vrata pa naj ti pojasnejo kaj jih tako prekleto motiuser posted image , pa povej da imaš mahjne otroke in .........., pa tut kaj so to že starci da so kar naprej doma ............halouser posted image

predlagam samo ne predaj bitke in se ne odseli.........jaz bi poskrbela da bi se oni z veseljem..........user posted image user posted image



(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: stanovanje in "žleht" sosedje
10.12.2008 22:08:45   
anckabancka
Šundra ni več najkasneje po 20.30h, pa zjutraj tamali vstanejo po 7 uri.

So pa ti sosedje res ekstra občutljivi, ker se v hiši še noben drug ni pritožil. Da te moti celo to kako se hodi po stopniščuuser posted image Pa tudi niso naši prvi in najbolj živahni otroci v tej hiši. Je pa res, da nekaj let prav majhnih otrok ni bilo in sedaj je kriza, ko je spet živžav v hiši.
Da ne omenjam, da jih motimo tudi na dvorišču. Celo tobogan smo morali postaviti na drugo mesto, ker je sosedovega mulca motil razgled. In smo ga sredi poletja postavili iz sence na najhujše sonce.

Snorlax, v stanovanje smo se ravno vselili in ga pred tem popolnoma obnovili. Saj nekoč ga bomo verjetno prodali in si kupili kako hiško. Samo tako hitro pa to ne gre. Do takrat pa moramo nekako zdržat. user posted image

sanja.nk, saj omenili so že da se imajo namen preselit. Zdaj vsak dan molim, da se bodo čimprej! Naj se nepremičnine ful pocenijo in bodo lahko kupili kaj pametnega, nekje na samem.user posted image


< Sporočilo je popravil anckabancka -- 10.12.2008 22:11:19 >


_____________________________

Ponosna mamica petih fantkov :)

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: stanovanje in "žleht" sosedje
10.12.2008 22:11:22   
Mišni
Moja sestra je imela take sosede v bloku pod seboj, samo uni so zraven še vedno policijo poklicali.

Ma brez veze se preveč sekirat. Saj da se čisto nič ne bi, vem, da ne gre. Samo poskusi se res čimmanj in poskusite kolikor toliko normalno živet.

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu anckabancka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: stanovanje in "žleht" sosedje
10.12.2008 22:12:37   
anckabancka
IZVIRNO SPOROČILO: Mišni

Moja sestra je imela take sosede v bloku pod seboj, samo uni so zraven še vedno policijo poklicali.



In kaj naredi policijauser posted image Ma, kar naj pridejo, ker res nimam slabe vesti.Mi nikoli ne ropotamo namerno, oni pa nonstop...


< Sporočilo je popravil anckabancka -- 10.12.2008 22:13:10 >


_____________________________

Ponosna mamica petih fantkov :)

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: stanovanje in "žleht" sosedje
10.12.2008 22:15:49   
Ribica **
Jaz bi jih ze kam poslala user posted image  V nasi stolpnici prevladujejo upokojenci (no, zadnja leta spet nekaj novih druzin, studentarije je pa itak polno), pa imamo zraven in nad sabo starejse sosede, pa nikoli ne tezijo, da pes laja (pa je vcasih res nemogoca). Ena vedno pravi, da je se vesela, da ce smo kdja bolj glasni, da vsaj ve, da je se kje kdo. Pa mi tudi kdaj njeno TV slisimo, pa kaj. Pa saj niso sami no, tezaki.

(odgovor članu anckabancka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: stanovanje in "žleht" sosedje
10.12.2008 22:15:50   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: anckabancka

IZVIRNO SPOROČILO: Mišni

Moja sestra je imela take sosede v bloku pod seboj, samo uni so zraven še vedno policijo poklicali.



In kaj naredi policijauser posted image Ma, kar naj pridejo, ker res nimam slabe vesti.Mi nikoli ne ropotamo namerno, oni pa nonstop...



Nič niso naredili. Še opravičevali so se, da pač morajo priti, če jih pokličejo. Saj so vedeli, za kaj gre.

Aja, pa včasih so prišli, ko so otroci spali čez dan. So morali potem šepetatiuser posted image , ko so se pogovarjali. pa čeprav so prišli res takoj, ko jih je poklicala.

< Sporočilo je popravil Mišni -- 10.12.2008 22:16:37 >


_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu anckabancka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: stanovanje in "žleht" sosedje
10.12.2008 22:16:56   
snorlax
Sem pozabila napisat, da se nikoli nismo kregali s sosedi zaradi hrupa (samo ena dva malo bolj zagreta smo enkrat vljudno prosili, če lahko malo pazita, ker se vse sliši). Jaz sem tak tip, da sem raje prenašala in trpela, potem pa smo se itak odselili. 

Lejte punce, vsak človek ni tip za v blok. Jaz nisem in se tega zavedam, zato se ne bi šla kregat s sosedi, ampak se raje umaknem. Poznam pa ljudi, ki živijo v bloku, polnem mladih družin, kjer se skoz dogaja direndaj in nikogar ne moti.


_____________________________

LANI: - 18 KG

LETOS: ????

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: stanovanje in "žleht" sosedje
10.12.2008 22:27:29   
mafi
Na kratko povedano sem bila na istem, kot bi napisala zame le da smo bili v bloku.
no pol mi je pa počil film in, ko sem srečala sosedo sem ji povedala vse svoje.
(da jaz nisem njen podnajemnik in ko me bo ona vzdrževala in mojo družino- od hrane
do položnic, da se ji bom jaz takrat prilagodila drugače pa naj kar pozabi), če ji kej ni pasal
pa sem ji lepo razložila, da lahko pokliče policijo...in razloži da seuser posted image joka....... no,....full bi mela
še za napisat glede tega....).
Vidim pa da je prav svinsko glede na to da smo bili dokaj mirni in da paziš na vse. ampak se najde kaki
user posted image , da ti še bol zagreni življenje.
No kar sem na koncu hotla povedat- probi se čim manj obremenjevat z tem in ne otroke zatirat s tem, da naj

pazijo ali, da bi bili kake miške, nej dajo svojo otroštvo iz sebe.Uniuser posted image user posted image user posted image vspodaj, če jim kaj ne paše pa naj se oni
odselijo ne pa ti..... Drži se.

lp


(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: stanovanje in "žleht" sosedje
10.12.2008 22:29:33   
sanja nk.
hmmm glede policije , če še katera ne ve, policija ti ne more vstopiti v hišo če nima naloga ali v stanovanje, in lahko mile volje stojijo pred vrati in silijo vstop , pa jim ne rabeš odpreti..........to pa vem zato , ker ko sem študirala sem neko noč naredila žur pri meni in so se ustavili poliscisti ki so jih poklicali sosedje in edino kar je bilo so bile grožnje njihove na nas ko smo se jim smejali skozi vrata in ko sta nato končno odšla po ene 20 minutah smo ugotovili celo da so bila vrata odklenjena user posted image
policaji ne morejo nič so samo eni lulčki.............

(odgovor članu snorlax)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: stanovanje in "žleht" sosedje
10.12.2008 22:38:17   
Ribica **
Sam a ni tko, da kaj recejo tudi tistim, ki za BV klicejo policijo? A bodo 3-letnika odpeljal na pridrzanje na postajo, ker mu bo igraca na tla padla? user posted image

(odgovor članu sanja nk.)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: stanovanje in "žleht" sosedje
10.12.2008 22:41:07   
oka
Po tem kar si napisala vi sploh ne morete uživati predvsem pa normalno živeti v lastnem stanovanju. Ste ene vrste sužnji občutljivosti svojih sosedov. Zdaj če te ne moti njihovo zbijanje z metlo, potem živi tako, kot da jih ne bi bilo. Vse te prilagoditve ki si jih napisala so dovolj oz. preveč. Ker kam pa pridemo, da se moraš v lastnem stanovanju sredi belega bati, da ne narediš preveč hrupa in to tako, da so celo otroci omejeni  pri igriuser posted image Lahko pa sosedom zdeklamiraš tisti del hišnega reda, ki govori o hurpu in jim pokažeš kaj hrup dejansko je. Samo pusti se jim ne, ker danes je hrup, jutri bo kaj drugega in dokler bojo lahko, bojo to počeli, ker očitno se s tem napajajo.

< Sporočilo je popravil oka -- 10.12.2008 22:42:04 >

(odgovor članu sanja nk.)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: stanovanje in "žleht" sosedje
11.12.2008 6:36:06   
marty5
Joj, anckabancka, povej ti tvojim sosedom kaj je hrup, ki ga povzročajo sosedi:

- ko upokojenca iz 4. štuka spuščata čez celo stopnišče dol malega psa, ki ves čas na glas nadležno laja in zbuja otroke, ravno ko sem jih uspela dat spat,
- ko zgornji sosedje (ki imajo čez celo stanovanje ploščice) hodijo s coklami, da točno veš, kje se kdo premika,
- da ta isti sosedje (mladi brez familije) prirejajo "družabna srečanja" skoraj vsak večer - sicer brez muzike, ampak že ropot stolov po ploščicah je hrupen (blok ima obupno izolacijo),
- da se vsak vikend kak sosed odloči, da bo zavrtal kako luknjo ali naredil nekaj del ravno takrat, ko dam kakega otroka spat - ne redko, se to spomnejo v večernih urah,
- da sosedje vsak večer zaprejo škura na oknih tako, da se cel blok strese,
- da ko se sosedje tuširajo ob polnoči, jih ne moreš ne slišat....

in še in še in še......pač, življenje v bloku. Največ je kriva slaba izolacija. Vsi se moremo zavedat, da nismo edini. Včasih je potrebno potrpet, kaj razumet in hkrati biti uvideven do drugih. Jasno mi je, da imajo sosedje pravico do obiskov, da se lahko tuširajo, ko jim paše, da morejo včasih kaj popravit..ipd. Živet je treba. Tudi moji otroci so najbrž kdaj za spodnje sosede glasni - ko jim 100× dnevno pade kaka igrača po tleh, ko tečejo po stanovanju, da o joku in kričanju ne govorim....Jaz sem prej živela v hiši in čeprav sva zdaj z možem tukaj že skoraj 4 leta, se nisem še povsem navadila.

Na tvojem mestu, bi jih res kratkomalo začela ignorirat. Glede na napisano, kaj si vse naredila, da bi ublažila hrup (kar zame to sploh ni), bi rekla, da si še preveč uvidevna. In potem ljudje začnejo to izkoriščati. Če želijo tak mir, nimajo v bloku kaj počet - naj gredo v hišo. Ali pa jih pošlji malo v naš blok - bodo hitro spremenili percepcijo o tem, kaj je hrup user posted image .

< Sporočilo je popravil marty5 -- 11.12.2008 6:38:09 >


_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu oka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: stanovanje in "žleht" sosedje
11.12.2008 7:37:34   
bskrle
Mislim,da se nehajte prilagajat in začnite napad, ampak tak naštudiran oba z možem.
Presneto, saj ste na svojem.
Bo ja mož, kaj rekel sosedovemu mulcu.

Mi živimo v dvostanovanjski hiši, se nič ne sliši - razen kdaj kakega res glasnega smeh od zgoraj, ki pa ni moteč.


(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: stanovanje in "žleht" sosedje
11.12.2008 9:09:59   
Poka
Midva sva zaradi težav s sosedi začela gradit hišo in nikoli več ne grem v stanovanje. Jaz bi na vašem mestu prodala stanovanje, če je v Ljubljani, si lahko s tem denarjem postaviš hišo malo ven iz LJ.

Jaz sem sicer skoraj celo življenje živela v bloku in nikoli več... Vedno problemi s sosedi. Igram namreč violončelo in ko vadim, mi sosed vedno sitnari. Grozil mi je s policijo, s tožbo, tudi osebno mi je gozil in glede na to, da menda ni čisto pri pravi, bi se me menda še fizično lotil... Star okoli 70.

Stvar je taka, da med 7 zjutraj in 7 zvečer lahko v stanovanju brez dovoljenja sosedov delaš kar ti paše, sem spada tudi igranje instrumnta, če ne presega decibelov. Lahko pa v nekaterih primerih celo do 10 zvečer, ampak jaz zase nisem prepričana kakšna natanko je glasnost, zato vadim do 19h. Pregledala sem si vse zakone, posvetovala sem se z odvetniki, šefom lokalne policijske postaje, pa še na Upravni enoti z eno gospo, ki ureja te stvari. V bistvu mi nihče ni dal čisto točnega odgovora,  mislim pa, da je ta za javni red in mir, rekla, da se sme vadit. Na koncu lahko jaz soseda tožim za nadlegovaje.

Pozanimaj se, če to spada pod nadlegovanje, jim zagrozi s tožbo (verjemi, ne bo prišlo tako daleč - skopiraj ustrezne člene zakonov). Meni je dal sosed v nabiralnik članek iz enga časopisa za penzioniste - jaz pa njemu nazaj zakone. Ker ima epilepsijo, sem bila prijazna, in sem si nabavila debel tepih in dušilec. Se je strinjal. Ampak še vedno pa zanalašč ko vadim, nabija Avsenike na glas, da se od basov cel blok trese (dobesedno). Pa glede na pomankanje časa vadim res malo. Ko sem bila mala sem igrala še violino in ko začneš, te sigurno noben noče poslušat - pa se nihče ni pritoževal. Da ne rečem, da ima ta sosed najbolj nemogočega vnuka, kar sem jih kdaj videla, pa se še nikoli nisem pritožila, ko kriči na ves glas - mislim si samo, da je bogi, ker ima tako omejeno familijo...


Za preglasno glasbo ga pa pravzaprav lahko tožiš... Presega dovoljeno mero hrupa ene parkrat...



(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: stanovanje in "žleht" sosedje
11.12.2008 9:15:56   
anckabancka
Ja, med drugim smo dali tudi na vse stole, mize, sedežno, posteljice... filc, da se ne sliši, če se kaj premakne.

Je pa to večstanovanjska hiša, v kateri so 4 stanovanja in 4 manjše mansarde (prej smo živeli v mansardi na vrhu in nikoli ni bilo od nobenega soseda pripomb. Pa smo živeli čisto normalno, otrok nisem nikoli utišala zaradi sosedov. Zdaj pa se z možem samo še dereva na njih in smo vsi živčni.

Je ravno par dni nazaj mož udaril dvoletnika, ker je nekaj ropotal. Sem mu rekla - a zdaj jih boš pa tepel zaradi unih spodajuser posted image In sva se res zavedla, da to ni nobeno življenje, da smo postali ena znervirana, zoprna družina. Ko smo doma samo še pazimo, da ne bo slučajno kaj zaropotalo, da mi ne pade kaka žlica na tla.

Preden sem se poročila sem živela na deželi in se mi še sanjalo ni, da so lahko kdaj take težave. Tukaj v mestu pa očitno živi res vsak zase in želi biti izoliran od sveta. Bog ne daj, da bi kdo komu pomagal, koga toleriral ali se malo prilagodil. Res ne razumem takega egoizma. user posted image

Vsi v hiši se veselijo naših otrok, jih ogovarjajo in pravijo da so luštni, celo da so angelčki. Pod nami pa si mislijo verjetno da smo user posted image user posted image user posted image

Eh, kaj čmo...


_____________________________

Ponosna mamica petih fantkov :)

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: stanovanje in "žleht" sosedje
11.12.2008 10:08:25   
lotoska
Do sedaj smo se trudili maksimalno, zdaj mi je pa pregorelo in ne grem se več. Odločila  sem se, da bom začela normalno živeti, brez slabe vesti, če hodim po našem stanovanju. Če se tuširam ob 23h, če otroka hodita po stanovanju, če včasih posesam stanovanje, ČE ŽIVIM V STANOVANJU! Ker sem ves čas napeta, znervirana in samo še prisluškujem v bajti kje kdo ropota. Bojim se biti sama z otroki, ker potem niti tamalega ne moram v miru podojit, ne da bi se vmes drla, da ne smeta ropotat, lavfat in vpit...

A ima še kdo take sosede, ki so tako hitro pozabili, da so bili tudi njihovi otroci nekoč majhni? sosede, ki jih moti, če nekdo hodi v copatih nad njihovim stanovanjem?


Saj si si že sama odgovorila, ne oziraj se več na te sosede in ne dopusti da imajo tak vpliv na vaše življenje.

Glasna glasba je pa utemeljen razlog za klic na 113, kar bi jaz tem sosedom tudi povedala. J.e.b.e.š. take sosede, z njimi tako nikoli ne boste mogli imeti lepih odnosov, ker so si sami tako zastavili.

Pa nisem prepričana, da jih moti hoja v copatih ali otroški direndaj, prej bi temu rekla  fovšija na kvadrat.


(odgovor članu anckabancka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: stanovanje in "žleht" sosedje
11.12.2008 10:11:49   
zverinca
ma dej nehi!!
normalno čim prej zaživet, spodnje sosede dati na ignore, v kaslc jim res vrži kopijo zakona o javnem redu in miru, s fluorescentno označi bistvo in pika.




_____________________________

Prijatelji so angeli, ki te dvignejo takrat, ko tvoja krila pozabijo leteti.

(odgovor članu anckabancka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: stanovanje in "žleht" sosedje
11.12.2008 10:25:51   
ikajug
En nasvet....živite svoje življenje in ignorirajte svoje sosede....da bi zaradi oseb, ki jih očitno moti najmanjši šum, bili prisiljeni živet v ujetništvu...hvala lepa za tak dom....ne obremenjujte se:).....mali otroci potrebujejo svobodno življenje, ne pa omejevanja:).....pa kaj, če sosed tolče, saj on zabija svoj čas z nepomembnimi stvarmi......uživajte!!!!!.....sosed vam ne sme krojiti življenja...in vse kar lahko naredi je, da pokliče policijo, ki pride in povpraša v čem je problem, in verjemi s 3 malimi otročki, ga ne bo...ko pa sosed 3 pokliče policijo za dobesedno nič, mu bodo izstavili položnico zaradi lažnih prijav:).....vse bo ok, boš videla...bodite samo svobodni:)

_____________________________

Caecus ne iudicet de colore.

(odgovor članu anckabancka)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: stanovanje in "žleht" sosedje
11.12.2008 10:48:27   
Arwenko
Dejansko med 6 zjutraj in 22 zvečer ti nimajo kaj in enostavno ignoriraj njihovo početje, otroci naj počnejo normalne stvari in to je to. Enostavno problem je v tebi sami, ker se zaradi njih sikiraš, s tem pa imajo oni moč, da te še naprej izsiljujeo. Če pokličejo policijo pa naj pride, če bodo sploh prišli, pa ko pridejo jim lepo povej če te bodo aretirali zato ker sesaš stanovanje ob 5-ih popoldan in naj spodnjim sosedom napišejo položnico za napačen alarm, po nekaj takih položnicah se bodo hitro umirli. Mi smo ko sem bila jaz majhna imeli soseda v ulici (hiše), ki je klical policijo zato ker smo se igrali na javni cesti, pa so enkrat prišli, ugotovili stanje in pol niso prišli nikoli več, kljub temu, da jih je neštetokrat klical, saj policaji tudi niso tumasti ne.

S povračilnimi ukrepi pa samo pazi, da niso po 22h in to je to. :) Jaz bi si še ekstra nabavila enega psa, ki bi skoz tacal po stanovanju gor pa dol, da bi ja šel spodnjim na živce...hehehehe

(odgovor članu ikajug)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: stanovanje in "žleht" sosedje
11.12.2008 11:00:37   
skuštrana
Začni normalno živet, pusti otrokom da normalno živijo..

Ko sva bila z bratom mlajša smo živeli v stanovanju in smo spodaj imeli iste sosede, tako da točno vem kako je. Pa ko smo bili nekaj časa podnajemniki v bvliku je bilo isto. Moški se je prišel pijan dret na nas, da kaj sredi noči prestavljamo omare, mi pa vsi spali...Takšni ljudje se bodo pritoževali isto bili vi glasni, normalni ali pa tihi...Jaz bi jih najprej povedala nazaj kar jim gre, saj veš - včasih je napad najboljša obramba...Kar tiho s smehljajem že ne bi prenašala takšno stvar..Konec koncev je stanovanje tvoje in dokler ne kršiš javnega miru in reda lahko v njem počneš kar te je volja, ne pa da si ujetnik lastnega stanovanja..


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: stanovanje in "žleht" sosedje
11.12.2008 11:03:19   
urška84
Celo življenje že živim v bloku v Ljubljani, pa še nisem doživela kaj takega. Blok tudi ni več tako rosno mlad (gradnja 1984), sliši se hoja, če hodiš 'po peti', sliši se, če se kdo glasno krega, sliši se, ko kaj pade z rok večjega in sedveda ko kdo karkoli popravlja. PA KAJ POTEM? user posted image user posted image

Tudi jaz perem ponoči ali pa pozno zvečer - pač se mi splača, ker je ceneje. Pa se kdo spomni v nedeljo zjutraj vrtat, al pa zvečer, ko pride iz službe PA KAJ POL? Kolikokrat me je to motilo, ker sem se ravno učila, ampak tako pač je. Jz se ne pritožujem, če se soseda tisti dan ravno ne preneseta, ne težim, ker imajo sosedje polno stvari na hodniku, ki  bi jih kumot dali v stanovanje, ne težim če kdo v zgornjem stanovanju copota (mogoč so mali otroc, kaj pa vem), niti ne, če spodnji sosed na balkonu kadi, jaz pa tega dima ne prenesem. Pač takrat zaprem okno. To je blok.

In v zameno seveda ne toleriram, da mi kdo po glavi skače če zvečer perem, če imam kdaj film na glas, če mi maček teka gor in dol po stanovanju, ko se mu odtrga. Do 22h lahko delam v svojem stanovanju kar čem - seveda namenoma nikdar ne provociram. Vsakemu povem svoje, če kaj sika. Pa mi zato še ni bilo nič hudega.

Da imam takšne sosede, bi jaz na tvojem mestu pozvonila pri njih, ko bi naslednjič razbijali po stropu z metlo in jih vprašala kaj za vraga je njihov problem. Po luftu pač ne moreš hodit. Nič ti ne morejo naredit, zaradi enih blesavih ljudi nim asmisla živčev izgublat. Živi po svoje, otroka naj se normalno igrata, vso pravico imaš da do 22h normalno živiš. Potem pa bolj potiho, ampak čez dan pa...kaj pa ko boste kaj prenavljali v stanovanju? Se bodo izselili? Upaj, da resuser posted image

< Sporočilo je popravil urška84 -- 11.12.2008 11:05:57 >


_____________________________

Urshy Art

(odgovor članu ikajug)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: stanovanje in "žleht" sosedje
11.12.2008 11:05:58   
MLADAMAMICA
IZVIRNO SPOROČILO: Arwenko
Dejansko med 6 zjutraj in 22 zvečer ti nimajo kaj in enostavno ignoriraj njihovo početje, otroci naj počnejo normalne stvari in to je to. Enostavno problem je v


Se podpišem pod to.

Naj ti povem se svojo zgodbo. Sicer sva z mojim najemnika (kar je se huje), ampak ko sva se priselila v ta blok kjer sva, sva si morala zrihtat omare, luci, police... in sva pac uporabljala orodje. sred belega dne.
Nama je ze prvi dan potrkala soseda na vrata in tezila. potem pa sva dobila pravilnik, na katerem pise:
od pon-pet med 7h in 22h lahko delas kar ces,
v soboto cel dan,
v nedeljo in praznikih pa sploh ne.

no, ko je naslednic prisla, jo je moj nagnal. potem je hodila k nam ze ce smo meli goste, malo glasnejso glasbo,.. karkoli ker ona ne more študirat če ni tišina. zdej je pa nehala prihajat in samo ropota z svojimi vrati.

tudi policija nama je prišla in je rekla, da do 22h ure nam ne morejo nic, po tem pa lahko plačamo kazen za nemir, pa še to po njihovem opozorilu.

tko da začni živeti po svoje. več ko ji boš dovolila, več bo hotela. jaz sem se na začetku full sekirala, sem svojmu težila naj ne posluša muzko, gleda film naglas itd. zdej mam pa mir. se je sprijaznila s tem, da nama do 22h ne more nic po tej uri pa sva čisto mirna (skoraj user posted image )

delaj se, da ne slisis njihovega ropotanja. sploh tvoje je stanovanje, ce ji kej ne pase, naj si da vato v usesa user posted image

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?