|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   jaz pa kupujem sladoledarja
21.6.2014 13:07:27   
noranate
Včeraj se mi je oko zapičilo v aparat za pripravo sladoleda, pa tuhtam in računam, kalkuliram.....Pa ni šlo ne v prid ZA ne PROTI. A ga imate, se splača, smo 5 članska družina. Hvala!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: jaz pa kupujem sladoledarja
21.6.2014 13:39:14   
mateyka
odvisno kok ga pojeste, a ne? to pa vi najbolj veste. če ga pojeste velik in tudi pozimi, je fajn naložba.

(odgovor članu noranate)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: jaz pa kupujem sladoledarja
21.6.2014 14:34:05   
kokosh
Izračunaj, v koliko časa se vam začetni strošek povrne glede na ceno sladoleda, ki ga kupujete. Če kupujete carte d'or in ga pojeste veliko, potem bo hitro prišlo nazaj. Če pa najcenejšega iz hoferja/ lidla, pa niti ne.

Meni je bilo pri nakupu sladoeldarja pomembno tudi to, da lahko naredim domač sladoled, za katerega vem, kaj je notri in ga brez slabe vesti dam otroku v poljubno velikih količinah. Samo ti šment ti, 2L naenkrat ga je malce veliko tudi za nas (z možem sva hardcore sladoledožera), pa pisker tudi ni v skrinji ravno takrat, ko se fuuul lušta sladoleda. In v končni fazi ga zdaj pojemo manj user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: jaz pa kupujem sladoledarja
21.6.2014 14:50:22   
Hope2
Jaz sem tudi isto tuhtala in prisla do zakljucka, da uzivamo v kupljenih kremastih sladoledih. Ja so manj zdravi od domacih, ampak za nas okus veliko okusnejsi od domacih. Glede na kolicino, ki ga pojemo, me ne gane, mam raje neki v cem uzivajo brboncice. Pa damo veliko na zdravo prehrano, ampak tu ni kompromisauser posted image . Tudi strosek tu ne igra vloge.

Za sadne luste pa smo kupili poceni yonanas masinco. Not zmecem zmrznjeno sadje- pa mamo bolj zdravo razlicico sladoleda. Pa se hitro narejeno. Ce se nam zalusta je sladoled v 5 minutah narejen.

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 21.6.2014 14:51:10 >

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: jaz pa kupujem sladoledarja
21.6.2014 15:47:30   
noranate
ja, kaj pa vem, ne kupujem lih poceni sladoledov, najraje imamo Planico al pa Piran....
SEm pa ogledovala delimanov aparat, saj ni neki denarja, zato me je pa strah....Sam mleko in jajca imam doma, kakšno jagodičevje tudi....ne vem no....
Hvala za hitre odgovore user posted image

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: jaz pa kupujem sladoledarja
22.6.2014 12:19:18   
kokosh
Delimano sladoledar je okoli 30 eur, se mi zdi. To imaš notri prinešeno z 10 Planicami. Če imaš voljo "packati" in eksperimentirati, se ti splača.

(odgovor članu noranate)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: jaz pa kupujem sladoledarja
22.6.2014 12:48:58   
mateyka
ja, "pacanje"; mora se ti dat delat sladoled. in to ni v eni uri in čao. tko da, mal premisli.

ronjo lahko pobaraš glede podrobnosti, ker oni FUL sladoleda pojejo in majo mašino ali celo dve (ziher sem, da ima vsaj dve posodi za sladoled, za vsaj dva okusa) in jejo samo domačega (baje je vedno vsaj en okus v skrinji). mogoče te celo povabi na degustacijo? user posted image

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: jaz pa kupujem sladoledarja
23.6.2014 11:10:01   
ronja
Odvisno, kaj šteješ pod "se splača". Ker dejstvo je, da pravi vanilijev sladoled, v katerega boš dala strok vanilije, ki stane 2-3 € (odvisno kje in kakšen, pa koliko jih je not), te s kakimi jajci talne reje in dobrim polnomastnim nehomogeniziranim mlekom ne bo prišel ceneje od kakega đabičarskega sladoleda (ok, strok lahko potem porabiš še za vanilijev sladkor). POdobno pri drugih, sploh sadnih, ker ti boš vanje verjetno dala pravo sadjeuser posted image . Samo je veliiiika razlika v okusu! Se pa splača dat not dobre sestavine, seveda, kot pri vsaki hrani.

In seveda je razlika v dodatkih (ki jih pri domačem ni - nobenih Ejev, stabilizatorjev, konservansov, barvil, arom,... - pač kar sama daš not, konservansov res ne rabiš, saj boste takoj požrli:D).

Nama se je splačal po 1 mesecu, pa sva bila takrat še samauser posted image - samo midva mava res rada sladoled in zelo rada kuham in zelo rada delam sladolede različnih okusov, ki jih sicer ne moreš kupit in potem najdeš kakega božanskega, ko si ne bi nikoli mislil (hruška z lovorjem, recimo:D). Zdaj se je nagaral že kar precej, uničila sem že 2 metlici, parkrat je bil na servisu, ampak dela:).

Za na morje sem kupila že 2, pa na žalost tem komercialnim poceni variantam tako hitro grejo lopatke, da jih uničimo v 1 mesecu, tako da zdaj ne bom več kupovala in delam na morju "na roke".
Doma sem dobila še yonanasa, ki melje zmrznjeno sadje, ker mi je všeč, da lahko otrokom dam nekaj, česar lahko pojejo res kolikor jim paše in je "sladoled". Not ni ne smetane, ne jajc, ne sladkorja, samo čisto sadje in nič drugega in pri tem potem res nimaš slabe vest:). Se ga pa ne dobi pri nas, moraš naročit po netu.

Hope, zanimivo, naši tamali so pa nori na domač sladoled, midva pa tudi - res ni primerjave v okusu... samo nam je domač boljši:D. Kremast, gost, z močnim okusom, ne una penasta sladkoba... Pa mam rada tudi kupljen sladoled, samo če lahko zbiram... nope, domači zmagajo:).

ziher sem, da ima vsaj dve posodi za sladoled, za vsaj dva okusa

Nene, moj sladoledar sam zmrzuje, tako da lahko delam enega za drugim,tudi po 7 rund sem že delala eno za drugo, hehe, je skor rikniluser posted image . Ko je šel prvič na servis, je lubi komentiral, da itak piše v navodilu, da ni za profesionalno uporabo:D.

Trenutno v zmrzovalniku:
- kikirikijev, ravno predvčerajšnjim naredila, ker ga je zmanjkalo in ta je en od tistim "must" - iz pravih mletih kikirikijev iz Bolivije, hehe
- borovničevo-bananin sorbet: naredila včeraj zvečer, deda nabral borovnice in... ja, če jih imaš veliko, je pa res nujno naredit en sladoled!
- marelični šerbet: dedi prinesel primorske marelice, božanske... in tako jih še dolgo okušamo, hehe
- breskov: enako, samo ta mi ni tako všeč kot marelični
- čokoladni (itak:D)
- stračatela (pri treh malih ne tvegam, da me lubi zapusti - mi je razložil, da si razlaga, da ga ne rabim, če ni stračatele:D), tako da to delam samo še v dvojni količini:D
- pina colada - njami, en boljših to rundo!
- mangov slush - en mojih najnajljubših
- višnjev zmrznjen jogurt - njami in božanska barva!
ziher še kakšen, pa se trenutno ne spomnim...

2litra, haha, no, to res ni neka količina:D. Pri nas smo vsi bolj na sladoled udarjeni;). Pozimi ga kar en čas nismo meli (mislim - meli smo "sladoled" - torej kupljen sladoled, ampak kot lubi pravi: "to ni to" - smo komaj preživeli, da smo dobili kuhinjo in prostor za sladoledarja, hehe.

Je pa res, kar pravi mateyka, da se ti to mora dat delat. Ker ni takoj narejeno. Treba je najprej skuhat, če delaš jajčno kremo, pa tudi nekatere smetanove je treba, potem vedno ohladit zadevo, preden jo daš v mašinco in to nekaj časa traja... tako da se hitro zna zavlečt v noč... Ampak res je pa, da potem pa ostane in imaš v zmrzovalniku:). Se pa splača pred serviranjem dat za 10 min. v hladilnik ali na sobno temperaturo (odvisno, kako vroče je), da se malo zmehča - lažje delaš kepice in še okus se bolj razvije:).

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu noranate)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
23.6.2014 21:46:39   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?