|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako udomačiti mačjega mladička
14.7.2014 13:04:35   
alea_si
Morda pa se poleg človeških mladičkov, s katerimi se tako ali tako ukvarjamo vse tukaj, katera ukvarja še z mačjimi in mi lahko ponudi kakšen nasvet :)

Pred dobrim tednom smo posvojili pritepeno odraslo mačko, za katero se je čez dva dni izkazalo, da ima tudi mladička. Ker so nam na veterinarski kliniki zagotovili, da jo lahko kljub mladički pripeljemo na sterilizacijo, smo to v izogib novim mačkicam, želeli opraviti čim prej. Žal se zgodba za našo posvojenko ni iztekla veselo in muca posega zaradi prejšnjih poškodb ni preživela. Če bi zanje vedeli prej, je ne bi peljali na poseg, ampak niti slučajno ni nič kazalo, da je z muco kaj narobe. Še veterinarka je rekla, da je bila videti povsem OK. Hudo pa mi je bilo tako, kot da bi bila vsaj 10 let pri nas :( Zdaj imamo novo težavo. S to mačko smo namreč dobili tudi njenega mladička, ki sicer sam je, ampak mu je videti, da je zdaj, ko je ostal sam, malce zgubljen, predvsem pa na smrt prestrašen. Ima kdo kakšen nasvet, kako pridobiti njegovo zaupanje? Ga redno hranimo, zaenkrat trikrat na dan, ampak po enem tednu se ne približa dlje kot na 15 metrov oz. takoj ko zagleda človeka, steče in ga potem naslednjo uro ali pa še več ni na spregled. Če poskušam počakat v bližini hrane, sploh ne pride blizu. Mi je sicer jasno, da se bo sčasoma navadil, ampak je takšen drobižek, da bi ga res rada dala nekam na toplo in varno, da se malo okrepi. Ker zdaj mu hrano v končni fazi pač pustim pred vrati, ampak se bojim, da jo vsaj v polovici primerov pojedo sosedove odrasle mačke, ki so itak ves čas pomalem na preži za priboljški. Pa še na morje gremo za 2 tedna in ga bo hranila soseda, ki tudi ne more cel dan počasi paziti posodic s hrano.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako udomačiti mačjega mladička
14.7.2014 14:10:25   
1buba
Ste v bloku ali hiši, se ima kam zateči (kakšna lopa npr)? Ga ne morete predati kakšni izkušeni mačjeljubki, da ga udomači medtem ko vas ne bo? Če bo malček preživel vašo odsotnost, bo na dobri poti. Ker je brez mamica, da ga varuje, bi bilo idealno da se ga nekako ulovi in udomači v varnem zavetju notranjosti, kjer ne bo strahov zunanjega sveta. Mi smo imeli podobno izkušnjo, vendar je bila mucka skoraj dva meseca v stari hiši, kamor smo ji nosili hrano, nato je začela v varstvu mamice raziskovati zunanji svet. Po dveh letih sta še vedno obe z nami, s tem da je mamica ostala rahlo zadržana, hčerkica pa je največja crkljivka. Mogoče ne bi bilo slabo se obrniti na lokalno društvo za zaščito živali ali azil ali lokalnega veterinarja. Običajno radi pomagajo, sploh če vedo da mucko čaka topel dom.

(odgovor članu alea_si)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kako udomačiti mačjega mladička
16.7.2014 11:04:29   
dreamhorse
Se strinjam z 1buba, definitivno bi se moral privajat na vas nekje notri... zunaj je toliko nevarnosti zanj, zato pa more najprej dobit vaše zaupanje, da bi imel kotiček, kamor se pred nevarnostmi lahko zateče... in to je nekje noter...
Sicer pa posvet s kakim društvom tudi ne bi bilo odveč..
Pa veliko sreče

(odgovor članu 1buba)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kako udomačiti mačjega mladička
16.7.2014 23:14:23   
Cuker*
Če bo zunaj ga ne boš nikoli udomačila (oz. v zelo redkih primerih, z veliko izkušnjami, sem šla skozi to). Tak mladiček mora biti nujno noter, nikoli zunaj ker če bo zunaj, ne boste dosegli nič. Sicer pa ne vem, kakšno škodo vam bi povzročal ubogi mačji mladiček noter? Namesto da je zunaj in ga lahko konec koncev tudi povozi avto, je za njega bolje da ga odpeljete v zavetišče kjer bo noter na varnem, če ga že kdo drug ne more namestiti v svojem domu.

(odgovor članu dreamhorse)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kako udomačiti mačjega mladička
31.7.2014 18:14:42   
alea_si
Da vas updatam :) Naša mala mačja gospodična lepo napreduje, raste in je vedno bolj zaupljiva. Za čas morja smo ji uredili varuško, včeraj smo se vrnili in zdaj se že skoraj pusti pobožati brez panike, računam na to, da se bo čez par dni že pustila tudi dvigniti in potem jo moramo odpeljati do veterinarja, da jo cepi pa tudi notri jo bo lažje zadržati. Si je pa kar sama našla varno zavetje v bližini vhoda v našo hišo, na suhem in precej nedostopnem mestu (za druge živali) in je vedno nekje okrog. Hvala za vse nasvete, so prišli zelo prav.

(odgovor članu Cuker*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?