|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   šumeče tablete - dodatek k prehrani?
29.10.2005 10:41:43   
Azzurra
Živijo.
Sem čisto na začetku nosečnosti in popolnoma zmedena, zaenkrat še brez nekih pravih informacij, zato vas sprašujem ali lahko ali ne sme nosečnica jemati dodatke k prehrani (kalcij, železo, ...) v obiliki šumečih tablet? V eni izmed revij, ki jih sedaj prebiram, zelo poudarjajo na dodatne količine železa in kalcija, ni pa posebej specificirano ali šumenke da ali ne.
Ali mi lahko pomagate?

Lep pozdravček iz Primorske.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: šumeče tablete - dodatek k prehrani?
29.10.2005 10:43:41   
Anonimen
Jaz te šumeče tablete z vsemi možnimi vitamini in minerali pijem že celo nosečnost, pa mi še nihče ni rekel, da naj jih ne bi. Zdaj sem v 8. mesecu in pojem kar multivitaminske, da je čimveč vsega združenega v eni šumeči tableti.

(odgovor članu Azzurra)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: šumeče tablete - dodatek k prehrani?
29.10.2005 11:33:24   
Anonimen
Najprej čestitke za nosečnost!user posted image user posted image user posted image

Z dodatki prehrani pa je tako: če ješ vsak dan vsega po malem, torej iz vseh prehranskih skupin (torej sadje, zeljenjava, meso, mlečni izdelki, žitarice, riž,....), potem tablet z vitamini in minerali ne rabiš. Zarodek živi v maminem telesu po sistemu zajedalca in itak si sam vzame, kar rabi in prej bo tebi zmanjkalo kakšne snovi kot pa zarodku. Ginekologinja te bo skozi nosečnost večkrat poslal na pregled krvi, iz katerega bo razvidno, če ti manjka kakšne snovi, predvsem mislim s tem na železo. Ampak dokler nisi slabokrvna, ni potrebno jemati ničesar.

Jemanje tablet z vitamini in minerali lahko ob redni pestri prehrani prinese več slabosti kot koristi. Z redno prehrano telo dobiva vse, kar rabi. In če temu dodajamo še dodatne vitamine, potem se v telesu lahko nabere preveč določenih vitaminov, ki lahko tudi škodujejo in tebi in plodu (npr. preveč vitamina A lahko poškoduje plod, istočasno jemanje kalcija in magnezija zmanjšuje absorbcijo obeh v telo,...).

Recept je torej redna uravnotežena prehrana.  Če bi še kaj rabila, potem bo to pokazal pregled krvi.  

Lepo nosečnost ti želim!

(odgovor članu Azzurra)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: šumeče tablete - dodatek k prehrani?
29.10.2005 12:32:13   
Eviii
jst sm sicer navdušena nad sadjem in zelenjavo, pa vseeno čutim, da mi kdaj primanjkuje vitaminov. sej na škatli piše priporočeno dozo. pravijo, da je ena šumeča tableta dovolj za cel dan. jst jo vzamem polovico, ko se čutim ošvohelo. sploh pa, ker sem pozimi nagnjena k pogostim boleznim in staknem vse viroze in gripe. pa sm se odločla, da bi rada letos čimveč cajta preživela na nogah in ne v postli... samo tko, preventivno, kak dan (pa ne vsak dan) vzamem pol tablete z vitamini. in zaenkrat sm zdrava ko riba (trk trk po lesu).

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: šumeče tablete - dodatek k prehrani?
29.10.2005 14:23:28   
Anonimen
Na vsaki škatli vitaminskih ali šumečih tbl. ti piše, da naj jih nosečnice jejo po posvetu zdravnika. Svetujem ti, da to storiš!

Preveč nekega vitami ali minerala lahko bolj škodi kot pomanjkanje.

Meni ni bilo potrebno jemati ničesar. Vse dobiš v pravi količini s pravilno prehrano. Če ti bo pa kaj manjkalo, ti bo pa itak povedal tvoj G. potem ko ti bodo pregledali kri.

(odgovor članu Eviii)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: šumeče tablete - dodatek k prehrani?
1.11.2005 21:57:12   
sarazan
Glede na mojo izobrazbo in zanimanje za zdravo prehrano bi pripomnila sledeče.

Vsak vitamin in mineral, ki ga telo želi absorbirati v telo, mora imeti prisotne tako imenovane kofaktorje. To so snovi, ki sodelujejo v biokemijski reakciji, ko se vitamin ali mineral prenese v kri (...na receptor).
Večina šumečih tablet, če ne že vse, vsebujejo čiste sintetično narejene vitamine (v kemijskem laboratoriju), kar pomeni, da kofaktorjev ni zraven. Tak vitamin se ne absorbira v telo, ampak ga samo polulamo. Zelo nazoren primer je, če popijete tisto oranžno šumečo tableto multivitamina. Prvi urin bo imel skoraj enak vonj, kot popita tekočina, barva pa bo tudi podobna, najbrž tudi zaradi dodanih barvil in arom.

Iz narave dobljeni vitamini, razni ekstrakti ali npr. ožeta pomaranča, stisnjena kaša korenčka, pa vsebujejo tudi kofaktorje in zato vitamin uspešno opravi svojo vlogo v telesu.

Torej, če vam ni problem pripraviti napitke iz svežega sadja ali zelenjave, potem raje uživajte naravne vitamine. Ali pa vsaj posegajte po farmacevtskih izdelkih, saj naj bi farmacevti poznali vlogo in delovanje vitamina ter zato tudi učinkovitost njihovega izdelka.

Če pa že pijete šumeče tablete, pa pomojem naredite dobro vsaj v tem, da pijete. Nosečke rabimo veliko tekočine.



_____________________________

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: šumeče tablete - dodatek k prehrani?
2.11.2005 7:32:43   
puncica
Jaz šumečih tablet nisem pila, ker kemija je le kemija raj sem s hrano dobila železo in ostale vitamine. Sploh pa piše na šumenkah da za nosečnice niso primerne, tako da jaz jih ne bi uporabljala in jih tudi ne bom. 

_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako pogosto se dojenčki premikajo v trebu...
Tako pogosto bi morali čutiti otrokove premike v trebuhu v tretjem trimesečju nosečnosti.
Zatekanje nog v nosečnosti
Pogosta nosečniška težava, še posebej v drugi polovici nosečnosti so otekli gležnji in noge. Ali lahko otekanje prepreči...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?