|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Evan
16.1.2006 13:54:25   
Kami
Drage nosečke, mamice in tiste, ki to šele boste!
Sem prvi dan doma po porodu. Pri nas je blažen mir, mali podojen in spančka, mož in sine na smučanju, jaz počivam. Sedim na levi polovici riti, v hecnem položaju, na z deko podloženem stolu in pišem na RR.
Rok sem imela 4.2., popadke pa že od 29. tedna dalje, tako da smo nekako pričakovali, da zna prehitevat. V sredo zvečer je bila na obisku pri meni prijateljica in sva se še skupaj smejali, ker je rekla, da se je vedno čudila, zakaj v filmih vedno rečejo, da morajo zavreti veliko vode, kadar kakšna rodi doma. Kaj če jim vsa tista voda?! No, pa rekla je, da se ji zdi, da imam trebuh čisto dol (specialistka pač, ima veliko nosečih prijateljic, upam, da se tudi enkrat sama odloči postati mamica).
Grem spat okrog polnoči, pa se zbudim ob dveh, ker me lulat. Grem na WC, vstanem iz školjke, si oblečem hlačke, meni pa še kar teče. In se jezim sama nase, da kaka smotka da sem, ker se še polulat ne znam prav. In grem po čiste v spalnico, ampak men še kar teče po nogah. Nakar se zbrihtam, da to pa mogoče vendarle ni urin. Ko je bila pod mano že luža, zbudim moža, se uredim, vstavim vložke (ne pomaga, vsa sem bila mokra, dokler ni vse ta glavno ven priteklo) in kličeva mami, da pride čuvat starejšega. Pripraviva še, kar manjka in sva v lj. porodnišnici ob 3.30.

V sprejemni pisarni ful prijazna sestra. Pravi, da je prišel moj čas. 3 cm odprta. Popadki (zelo znosni). Me da na CTG in počasi pripravi za porodno. Možek je mal v šoku (a kar rodil bomo? - v poduk: nikoli niso dovolj pripravljeni). Malo me skrbi, ker je mali v medenični vstavi. Sestra je zelo pomirjujoča, pravi, da če se porod normalno razvija ni nobene panike, pa še 3 tedne prej je, tako da je otrok manjši in da naj me ne skrbi.
V sprejemu na porodni spet ena super sestra (imena so mi zbežala iz glave - spada bojda zraven - pa tako sem si trudila zapomnit). Odločna, ampak prijazna. Pošlje moža spat, mene obrije, naredi klistir (sploh ni panike tole, je pa res, da nisem bila nič zaprta v nosečnosti) in me da mal počivat, da pripravijo porodno. Popadki se stopnjujejo, skupaj ponoviva, kako se jih predihava. Zelo pomaga, se je pa treba res skonentrirat.
Ob 5.30 sem v porodni. Odprta 4 cm. Babica mi ni preveč všeč, ker se ji pozna naporna noč in je utrujena. Pa še vonj ima, ki mi dela slabost, tako da upam, da bo prišla kmalu druga. Dobim flašo antibiotikov (ker sem imela težave s srcem) in predihavam svoje popadke. Še kar gre. Mož je čista koma, ker je spal eno uro in ga pošlje babica počivat (zaspi do 7.30!). Malo pred sedmo pride nova babica - Gordana. Me pregleda, sem bila že 6 cm odprta. Razen mene je bil samo še en carski in je imela res čas zame. Pa še ena specializantka, Mojca se mi zdi. Super obe. Mi dasta nekaj proti bolečinam. Da popravici povem, nisem čutila, da bi kaj blazno prijelo, je pa res, da so se popadki stopnjevali. Pravi, da mi bo dodala čisto malo umetnih in mi jih res dozira po kapljicah. Sedi z mano, me drži za trebuh. Super občutek, da veš, da imaš profija ob sebi. Po pravici povedano - moža sploh nisem potrebovala. Ob 8.00 sem bila že 9 cm odprta in pol je res bolelo. Diham "kužke" včasih malo zavpijem, ker ne zdržim. Ampak so pavze vmes med enim in drugim popadkom in se da zdržat. Pravijo, da gre zdaj zares, skobacam se na hrbet. Z masko ne zmorem dihati, verjetno ker sem malo klavstrofobična in mi sploh ne paše. Me ne silijo. Moža pošljejo ven, bojda ker gre za medenično vstavo. Prideta 2 zdravnika, porodničarka, anasteziolog, plus obe babici skratka polna soba. Slišim samo zdravnika, ker so ostalo ženski glasovi (je bil Pušenjak). Boli, ampak se koncentriram na to kar govori. Skušam ne kričat in usmerjam energijo v izstis, kolikor je le mogoče. Do konca. 3x maksimalno, z vso močjo in evo, moj Evan že leži na mojem trebuhu. Ob 8.27. Pride tudi mož in sva čist hepi. Vsi me pohvalijo, da sem super sodelovala in da je šlo krasno, sploh, ker je šel z ritko naprej. Čist sem ponosna in srečna in ne morem verjet, da je konec.

No, ni še čisto konec. Posteljica namreč noče in noče ven. Ko babici Gordani (kapo dol) uspe dobit jo ven, ji ena praktikantka nastavi ledvičko, ampak je očitno bolj nova (praktikantka namreč), pa leti posteljica po celi porodni sobi. Jaz sicer nisem nič videla, ampak mož je bil pa malo bled. Ni cela, zato mi dajo narkozo, da me očistijo in zašijejo. Pri medenični vstavi avtomatično prerežejo presledek, ker bi se drugače sigurno raztrgala.
Po narkozi ostanem še nekaj ur v porodni. Evan spi in pod razno ga ne morem podojit. Tako je tudi do naslednjega jutra. Sem spala skoraj celo noč in si res odpočila. Danes je 4. dan po porodu. Sem sicer utrujena, bolijo me tudi še šivi. Krvavim skoraj ne več, ker so me očistili. Ampak ta porod je bil čisto nekaj drugega kot prvi, ko sem skorajda sama oz. z možem rojevala in je bilo hudo in grozno in čisto drugače kot sedaj, ko je bila ob meni babica. Vem, da je bila prvič gneča, ampak to res ni fer, da se ženske na porodni mizi znajdejo brez osebja ob sebi. Vesela sem, da sem imela tokrat več sreče kot prvič, ampak želim, da bi vse nosečke imele enake pogoje.
Ležala sem na D oddelku. Nimam pripomb niti čez eno sestro. Dragica in Alja še posebej prijazni in strokovni. Pri prvem porodu sem na oddelku prejokala vse dni, tokrat sem prišla in odšla z nasmehom. Res. Pomagajo v vsem, v pristavljanju, previjanju. Vsega je dovolj, karkoli rečeš, te poslušajo, ne odmahujejo z rokami (res vem, kako to zgleda) in ne oddrvijo iz sobe. Ne vem, morda ni bilo drena, ampak za vse je bilo dovolj časa ali je morda bila sreča. Vem samo, da bi vedno moralo biti tako.
No, razpisala sem se res na široko (ampak tipkam deset prstno, tako da nisem porabila veliko časa user posted image ), naj bere tista, katero zanima. Včeraj sem prišla domov. Moža in sineta sem poslala na smučanje do sobote. Je sicer malo čudno - sama doma z novorejnčkom, ampak mi prav paše. Glede na živahnega 3-letnika, se mi zdi tole res super odločitev. Pa mami me pride vsako popoldne pogledat. Upam, da do sobote, ko se vrneta, minejo bolečine, da se odpočijem in da z Evanom najdeva vsaj približno nek ritem. Ta hip spi podnevi in ga s težavo zbudim vsaj za podoj. Ponoči ga pa biksa, seveda. user posted image
Uživajte nosečnosti in materinstvu! Pa težite, da je v porodni babica z vami, ves čas, če je le možno! Srečno vsem.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Evan
16.1.2006 14:07:27   
CIPRESA
Najprej še enkrat ČESTITKE......in veselo cartanje še naprej!!!!!

P.S.: pod rit pa sem si jaz dajala kar tisti šlauf za plavat za otroke sem lažje sedela...probaj.

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Evan
16.1.2006 14:10:17   
Katjusa
tole je blo res dolgo ampak zelo lepo napisanouser posted image lepo si spocijta in uzivajta v cartanju! Vse cestitkeuser posted image user posted image user posted image !
LP Katja

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Evan
16.1.2006 14:24:01   
jerneja
iskrene čestitkeuser posted image

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Evan
16.1.2006 14:25:39   
sarazan
Joj, Kami, lepo si napisala, še enkrat čestitke tebi in malemu Evanu za pogum. user posted image  user posted image  user posted image

Ti si že zmagala, me smo pa še na vrsti za to lepo doživetje.
Komaj čakam.....

user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Evan
16.1.2006 14:30:41   
Katrin
Iskrene čestitke user posted image user posted image user posted image

Lepo se cartajte in veliko srečnih trenutkov ....

_____________________________

Be the Peace and Harmony you desire...



(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Evan
16.1.2006 14:30:48   
ona78
čestitke user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Srečno za tisto srečo, ki nekje čaka nate, za drobno in malo večjo, ki zaboli ko trči vate.

Srečno, za tisoč srečic, srečenosnih svetlih kometov,
za bližnje srečanje z nami, v orbitah srečnih planetov!!!

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Evan
16.1.2006 15:25:01   
Jančika_
Lepouser posted image !

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Evan
16.1.2006 15:53:24   
pikicaa
user posted image user posted image user posted image user posted image ČESTITKEuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Evan
16.1.2006 16:02:52   
ursi
user posted image user posted image user posted image  Res me veseli, da je vse lepo in da ste zdravi. In lepo, da si imela pozitivno lep porod. Sedaj pa uživajte vsi 4 skupaj, saj ste vsi eno. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu pikicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Evan
16.1.2006 16:11:05   
tinkamiška
Uf, tole pa je dogodivčlinauser posted image user posted image user posted image user posted image , fino se imejte in upam, da te šivi čimprej nehajo boletuser posted image

tinka


_____________________________

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Evan
16.1.2006 16:23:12   
beba76
user posted image user posted image user posted image user posted image  ČESTITKE!!!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Evan
16.1.2006 17:37:34   
Eviii
pridna, kami in evan. sta pa res dober team user posted image

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu beba76)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Evan
16.1.2006 17:47:56   
taja27
Kami iskrene čestitke še enkrat. Sem prav vesela, da si imela tako pozitivno izkušnjo. Zdaj se pa lepo cartajta, dokler ne pridejo ostali moški domov. Potem se pocartajte vsi! Zelo lepo si opisala svojo porodno izkušnjo. Uuuuuu, pa ''car'' je bil zraven pri porodu. To ti pa kar zavidam, saj je dr. Pušenjak za mene največji strokovnjak.

Imam pa eno vprašanje. Tudi moja punčka je še vedno z ritko navzdol in bo verjetno tako tudi ostala. A je res to kar praviš, da pri medeničnem porodu ne sme biti mož zraven? Mogoče veš zakaj? Moj si že od vsega začetka želi samo to, da bi bil lahko zraven, ko mu bom rodila najino punčko. Upam, da ne bo preveč razočaran. Sicer je pa važno samo to, da je z otročkom vse vredu, a ne?!!

Taja

(odgovor članu beba76)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Evan
16.1.2006 18:19:33   
shooo
cestitam!!! in hvala za zgodbo.nam se tudi priblizuje termeni in pase prebrati lepo porodno zgodbo!!
hitro okrevanje in veliko cartanjna!!!

_____________________________

23.1.06-Neža
21.4.08-?

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Evan
17.1.2006 21:50:31   
Ezi
Ful, ful lepo ... srečna si "slišati" ... uživajte maksimalno ...

... jaz pa ... čisto po pravici, me je malo postalo strah. Ampak ...

(odgovor članu shooo)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Evan
17.1.2006 22:04:31   
Mari71
Pa super si napisala in me radovedne user posted image seveda preberemo vse detajle, posebno se, ker se poznamo:).
Vesela sem, da se je vse tako lepo izslo.
Pa bos res kmalu spet v soli, kot si napovedalauser posted image
Pozdravcek tebi in lupcka Evanu.

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Evan
18.1.2006 10:49:33   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image ...pa veliko cartanja...
Nati

(odgovor članu Mari71)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Evan
18.1.2006 14:02:44   
ursa_p
Kami!

Cestitke se tukaj ... je bilo prav lusno prebrati tvojo zgodbo, saj bomo tudi ostale februarcice kmalu na tvojem mestu. Edino tisti delcek me je malo "ustrasil", da je (en cas) res bolelo ... ampak vsaka da to skozi in tudi me bomo dale.

Uzivajta v miru se naprej in se spocijta dokler tvoja fanta ne prideta domov. Pa enako velja ze potem, ko boste vsi skupaj ... mogoce ti bo celo lazje.

Lp, Ursa

< Sporočilo je popravil ursa_p -- 18.1.2006 14:04:30 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Evan
18.1.2006 20:05:04   
KODA
user posted image čestitke

_____________________________

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Evan
18.1.2006 21:56:48   
babica
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Evan
18.1.2006 22:23:31   
wallery
Tudi sama ti moram še enkrat čestitatuser posted image user posted image ,lepo si opisala svojo izkušnjo,upam da si boš čim prej opomogla(da boš lahko normalno sedela),želim ti vse dobro ,pa veliko cartanja

_____________________________

Najinima punčkama Nika 15.9.03 in Taja 29.1.06 se bo pridružil nov sonček PDP 16.4.07

(odgovor članu babica)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Evan
24.1.2006 13:21:55   
Kami
Drage moje februarčice in vse ostale!
Hvala za vse čestitke in lepe želje. Vam sporočam, da mi je danes uspelo naložiti Evanove prve fotke. Majčken je res, ampak počakajte da zrase!! user posted image

(odgovor članu wallery)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Evan
24.1.2006 14:15:10   
pikicaa
user posted image user posted image kakšen cukrčekuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?