|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zdaj ga imam pa dosti
15.10.2005 22:32:29   
Anonimen
Ne vem, če se spomnite, sem pred kratkim pisala na temo "POtrebujem vaša mnenja. V glavnem, imam težave v zvezi. S partnerjem nekako ne funkcionirava več tako kot bi mogla. Pa sem se po tistem, ko sem napisala sem gor, res trudila, sem bila razumevajoča, šla sva na večerjo, se pogovarjala, pa sem povedala svoje zahteve (da je več z mano in otrokom, da opravi kako delo v gospodinjstvu...skratka, nič velikega) in se je strinjal, mu je bilo to logično.
Žal pa sprememb ni od nikoder. Najbolj me pa boli, da skoraj nič ne skrbi za malo. V desetih mesecih, kar jo imava, ni še enkrat ponoči vstal, ali pa zjutraj prej in meni pustil mal spati. Ne, gospod spi do 11ih in dlje.Tudi na morju mi ni privoščil niti enega jutra. Pa mi niti približno ni težko vstat za otroka. Meni bi veliko pomenilo že to, da bi on vsaj kdaj z nama vstal in bi zajtrkovali kot družina.
Ne, on je ves ubogi in utrujen (od česa le?).
Danes mi je pa počil film. Sem mu rekla, da bi lahko jutri šli na kak izlet in naj gre prej spat (buli Tv ali je pred rač tudi do treh, štirih). Pa je rekel, naj neham sitnarit. Potem sem mu še poočitala, da ni  pripravljen nič naredit za tamalo, pa je rekel, da sem itak jaz na porodniški in da nima nič drugega za počet. Saj sem res, vendar a to pomeni, da zato on ne rabi narediti nič? Nikoli je ne previje, je ne nahrani...
V glavnem, posvetilo se mi je, da se kljub obljubam ne bo nikoli spremenil. Da čakam zaman.
Boli, a vem, da je edino prav, da grem.
Vse bi bilo ok, če bi le imela kam. Resnično nimam. Kot sem že rekla, domov ne morem, ker žal ni niti ene sobice proste. Tam živi že 8 ljudi.
Kje pa tako hitro najt stanovanje? Imate kakšno idejo?

Pa tako se bojim sprememb...
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zdaj ga imam pa dosti
15.10.2005 23:00:24   
Anonimen
Pozdravljena!

Nevem kaj naj ti svetujem, ker imam tudi sama podoben problem. Tako da ti je lahko jasno da nisi edina-ki ima takega deda.
Pri nas pa je tako: živimo pri njegovih starših, imajo kmetijo, moj hodi še zdraven v službo, pomaga na kmetiji...
Najina hči je stara eno leto in v tem času je ni enkrat previl, nahranil, se igral z njo vsaj pol ure, kaj šele da bi vstal za njo. Ko pa je otrok bolan pa sem seveda jaz kriva, ker samo okoli lutam in in in. Takrat pa me še nadere! Samo se ne pustim!! Še za rojstni dan ni imel čas za svojega otroka. Je pa tu še njegova mami, ki ji sinek pomeni največ na svetu. Vtikuje se v vse možne zadeve in meni že to pošteno najeda živce. Ker sem se jaz priselila k tej hiši sem mnenja, da je včasih bolje, če sem tiho.Vem da to ni vedno vredu. Včasih mu omenim, da bi bilo bolje da se on zmeni z njegovo materjo, ker bo verjetno njega bolje razumela. Pol pa meni očita, da nič ne delam, da se lahko obremenjujem in razmišljam o tako nepomembnih stvareh. Skratka tudi jaz premišljujem o tem da bi odšla. Z razliko od tebe imam kam iti in me tudi doma z veseljem sprejeli nazaj. Nevem kaj me zadržuje.

lp

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Zdaj ga imam pa dosti
15.10.2005 23:14:41   
kapica
Hm, za vaju obe upam, da bosta dovolj mocni to storiti in da bosta cimprej odsle.
Prva anonimna, kaksno garsonjero v najem ali enosobno stanovanje ne bi smelo biti tezko najti. Sicer res da nimam izkusenj, ampak v Salomcu je vedno toliko oglasov, sigurno je nekaj za predhodno resitev tudi zate tam.

Druga anonimna, ce imas kam iti kaj se cakas? Ce mislis da bo enkrat pa ze bolje, in si do sedaj ze x-krat videla da ni tako, potem ne vem, no ,  se mi zdi da predolgo cakati tudi nic ne prinese.

Tal nisem kaj pomagala, ampak jaz v taksnem primeru vedno pravim, samo vstran pejte, nic durgega ne bo pomagalo. Zapravljat cas in leat s taksnim dedcem vas nikamor ne bo prineslo.

Veliko srece obema, drzim pesti!

_____________________________

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Zdaj ga imam pa dosti
16.10.2005 10:01:31   
piščanc
ne paničari. imata enake probleme, kot vsi, ki dobijo otročka. nekateri se prej uštimajo, drugi potrebujejo več časa.

enkrat tedensko (ali večkrat) pojdi na fitnes, izobraževanje, klepet... in pusti malo z njim - SAMO! pa se bo že naučil. res je, da je očka malo v breme pri dobri mamici in je težko prevzeti njeno delo. zato ga pusti samega z njo pa bo videl, kaj je treab narediti. glede na to, da je tvoj partner mu MORAŠ toliko zaupati, ali pa je problem tudi pri tebi ali pa res moraš stran.

sicer pa ko pride konec porodniške se ne more več zgovarjati. če toliko prebedi za računalnikom, potem najbrž lahko tudi malo potolaži, če je že pokonci. res nujno rabiš celovečerni klepet s starimi sošolkami.



_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Zdaj ga imam pa dosti
16.10.2005 10:06:01   
FRAČAFELA
Se strinjam z pšncem. Pusti jo samo, verjemi mi!Se bo že znašel. Tudi ti si bila v življenju primorana sprejeti to dejstvo da si starš, ki je odgovoren za otroka.
Jaz si tako sploh ne znam predstavljat živet. Ko imam obveznosti, enostavno povem, kdaj grem in kdaj pridem. In je samoumevno, da jo pazi.


(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Zdaj ga imam pa dosti
16.10.2005 10:46:08   
jazz
Sm kolegica od jazz in še nimam svojga maila,zato pišem na njen nik.Drage babe,ne se pustit dedim,da pometajo z vami,ne zaslužite si!!!!!!!!!!Sem mami 10 mesečni LIN,in še preden sem rodila sem ostala sama.Oci jo je prišel obiskat celo trikrat,pa še to ko je bila stara en mes.Brez veze,nisem hotele niti očetovstva,ker otrok ne potrebuje papirjev temveč ljubezen in skrb!Nimam preževnine,mam pa mir kar mi je zelo pomembno.Raje sem sama,kot pa da vlečem za sabo nekoga s katerim si ne morem pomagati.To je moje mnenje.Kar se tiče pa stanovanja je pa ****,vem.Imam eno varianto,sam ne vem iz kod ste.Stanovanje bo vseljivo nov.in sicer v Žalcu.Poznam lastnico in ne zahteva le sprotno redno plačilo,kar je ful dobr,ker v salamoncu najdeš huda predplačila.Drugač pa občina,kamor lahko daš prošnjo za stanovanje kot samohranilka,sam to traja pa še sigurno ni.Vnaši državi mora vsak poskrbet zase,tak pač je,zato ne se pustit in vdat,ker na nas je da se borimo,za naše zlate otročke!

_____________________________

Lep pozdrav! K

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Zdaj ga imam pa dosti
16.10.2005 19:29:43   
Anonimen
Sama bi sicer najprej možu eno soboto zvečer povedala, da grem s kolegicami ven in da bo moral on poskrbeti za otroka, ker en prost večer v desetih mesecih bi si pa že zaslužila. Pa naj se znajde. Mogoče mu bo potem kapnilo, da ni tako preprosto skrbeti za otroka, kot si on domišlja. Spremenil se bo ali ne bo, to je odvisno od njega, moraš pa vedeti, da se spremembe dogajajo počasi in ne kar naenkrat.

Če boš kljub vsemu šla stran, potem obstaja kot začasna možnost še materinski dom. Sicer ne vem, kakšni so njihovi pogoji, lahko pa se pozanimaš, če bi te sprejeli.

(odgovor članu jazz)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Zdaj ga imam pa dosti
17.10.2005 7:53:00   
kalbo
Pšanc, ne govori neumnosti. To ni normalno in ni res, da imajo vsi te probleme. Kaj pa naj po tvoje, še naprej prenaša nesposobnega deca doma in pedena otroka pa še njega?
Takega deca je potrebno sunit v rit, dobesedno. Nekatere to strezne, drugim pa ni pomoči. Obe anonimni pa kar zaropotat doma, drugače ne gre.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Zdaj ga imam pa dosti
17.10.2005 8:52:32   
lory05
Obem anonimnim naj povem, da se stanje z leti ne bo spremenilo. Poznam take primere in vedno gre le na slabše. Če zdaj niso z otrokom, ki so mali tako zlati, kasneje, ko bodo veliki in veliki problemi, bo še slabše.
To je sigurno, ne si mislit, da se bodo spremenili, sicer vedno vse razuemejo in se strinjajo, obljubijo, da bo drugače, potem pa nič.
Najbolje takoj ukrepat, tudi zaradi otrok, dokler so tako majhni, ne bodo toliko občutili, kot potem, ko bodo večji.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Zdaj ga imam pa dosti
17.10.2005 9:21:15   
PiaM
Povej dedcu, da si se tudi ti morala naučit vzgajat in rihtat otroka, če ti bo kaj jamral, ko mu ga boš dala v "varstvo", ti pa si boš privoščila čas le zase in kam šla. Razloži mu, kaj je treba za otroka in pojdi ven. Otroku ne bo hudega, saj je vendar on tudi njegov starš.Le tako se bo pričel navajati nanj kot je treba za očeta, saj zdaj verjetno skoraj ne ve, da ga ima.Če ne boš to poštimala, bo dedec komot še naprej v "svojem" življenju... Postavi se zase in za družino kot Celota! Srečno!   

(odgovor članu lory05)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Zdaj ga imam pa dosti
18.10.2005 8:10:20   
Stefka
Tudi jaz se strinjam. Če je že zdaj tako, samo stran. Ker bo samo slabše. Potem bosta krivi še za vse izpade trme, in samo vedno bolj sami bosta... Obe.
Držita se, bosta videli, da bosta našli nekoga, ki bo imel rada vaju in vajini punčki. In bo tudi za obe skrbel.
Ne se dat, ženske. V 21. stoletju to, da oče ne skrbi za svojega otroka ni normalno user posted image . In pika.

(odgovor članu PiaM)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Zdaj ga imam pa dosti
18.10.2005 11:52:31   
mojamura
ja pri nas se je podobno dogajalo....on je edinec, pa še kar dobro zna izkoriščati ...njegova mami mu pa dobesedno vse k riti prinese. No pa sva mela ene par burnih debat in moram rečt da se je stanje popravilo, tudi kar se tiče nest svoje umazano perilo v kopalnico, svojo pošto, tisto ki jo še rabi, da jo pospravi, da včasih nese smeti dol itd. sicer pa se bo že naučil ko grem v bolnico po  najino štruco. Nekomu se mogoče res to zdijo malenkosti, vendar če se to dogaja vsakodnevno drugega partnerja to boli. Jat zdaj lahko povem le zase, da imam svojegauser posted image  neizmerno rada, vendar včasih to ni dovolj....da zadeve harmonizirajo je včasih potrebna konstruktivna debata in sklepanje kompromisov.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Zdaj ga imam pa dosti
18.10.2005 12:05:23   
Anonimen
nč ni povsod isto. pr ns je samoumnevno da oba skrbiva za otoka. nič ni blo važn al sem js na porodniški al pa ne. prvi mesec je bil tut on z mano doma in je celo gospodinjstvo on gor držov, tut tamalo previjov in vse. sam dojil jo ni. ko je prešla na flašo in kasneje jo je pa tut futrov in vse. zdej k sva oba v službi eno noč vstaja en drugo drug in tako dalje. čez vikend en dan on vsatne zutrej en dan js.

tako početje vajinih descov je nedopustno. js bi jih postavla pred zid, al se bosta pobolšala al pa grem. in tut šla bi ker v takem ne moreš žvet, sej to niste familija zakaj pa bi mogla trpet enga nadležnga sostanovalca kermu morš poleg vsega kuhat pa prat pa ne vem kj še vse in to brez plačila pa res ne vem.

aja anonimna 1. a pr nemu živiš al kako? nej gre pa on če sta tko na svoje.


(odgovor članu mojamura)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Zdaj ga imam pa dosti
18.10.2005 19:24:08   
tinaaja
Lara, se popolnoma strnjam s tabo! Verjetno smo vsi sli cez slabe veze, ampak jaz sem si postavila takrat meje, kaj bom trpela in kaj ne. In popolnoma bi bila razocarana nad vezo, kjer oce mojega otroka ne premakne prsta zanj. In tudi v tej vezi ne bi mogla ne hotela ostati. Vsaka zensla se pa mora odlociti, koliko se ceni.  Moj komaj caka, da bova imela otrocka, ze zdaj govori, kako ga bo previjal, da ga bo odpeljal na sprehod, ce bom utrujena in bom hotla spat, da bo on tudi ustajal ponoci, in se vse kar sodi zraven. In vem, da tudi bo, ker je tak tudi sedaj do mene.

Vsak clovek rabi dolocen cas, da se odloci, da bo razdrl vezo - definitivno to ni lahko. Ce sta vajina - anonimni - partnerja vsaj priblizno sposobna pogovarjanja, se najprej jasno pogovorite, in ce ne gre, pac ne gre...  Moj fotr je tud vcasih grozil, grozenj pa ni uresnicil. Zanima pa me, kako sploh lahko imas rad cloveka, ki ti grozi, da te bo ubil??? Ker ta clovek ni ravno razsoden, saj cloveku, ki ga imas rad, tega ne reces.. Ce to zdaj pravi, kaj bo cez 5, 10 let... Iz lastnih izkusenj lahko recem samo to: ni ga cez dusevni mir in otrok si ga zasluzi. Kako iti na svoje ->  sparaj na skrivaj nekaj casa in se sele pol odesli...
Where there is a will, there is a way.. Upam, da se vama vse uredit tako, da bo najbolje za vse user posted image

_____________________________

Preden si bila spočeta, sem si te želela, še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. To je čudež življenja. /Maureen Hawkins/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Zdaj ga imam pa dosti
18.10.2005 19:45:13   
Primoza
IZVIRNO SPOROČILO: piščanc
res je, da je očka malo v breme pri dobri mamici in je težko prevzeti njeno delo.


user posted image

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Zdaj ga imam pa dosti
19.10.2005 0:30:44   
BigWhale
O alah...

Zakaj zenske zivite s taksnimi moskimi? Se vec, zakaj imate potem z njimi? Glavni problem je v tem, da precej moskih se zivi v pradavnini, ko so bile zenske doma, skrbele za otroke, moski so pa po gmajnah, zaviti v kozuhe lovili mamute...

Reci mu naj ti kaksnega mamuta ujame....





_____________________________

http://www.lubica.net/bigwhale/blog/

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Zdaj ga imam pa dosti
21.10.2005 7:01:14   
Vesna
ZA DRUGO ANONIMNO:mogoče bom ustrelila mimo,ma če dela doma in na kmetiji,po mojem res nima časa še za otroka.Ne vem,meni se zdi da danes preveč zahtevamo od moških.
N e me zdaj obsojat ,ker nisem nazadnjaška,moj dragi tudi pospravlja ,ma živiva v bloku in zaenkrat še nimava otrok.Če bi živela pa v hiši in da bi moral poleg službe skrbet še zunaj ,ne bi mogla od njega zahtevat naj se raztrže še malo zame.Je pa res da bi si lahko kdaj vzel čas za svojo novo družino.Mislim da je tu problem,da je preveč še pri mami,kot pa da bi bil z tabo in otrokom.
LP

< Sporočilo je popravil Vesna -- 21.10.2005 7:02:05 >

(odgovor članu BigWhale)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Zdaj ga imam pa dosti
21.10.2005 7:08:40   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Vesna

Ne vem,meni se zdi da danes preveč zahtevamo od moških.
Ne me zdaj obsojat..


OOO.. sej te ne bomo obsojali.. user posted image  ...ti si ziher ena zelo v redu... razgledana in nadpovprecno inteligentna zenska.. user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Tjazy -- 21.10.2005 7:09:13 >

(odgovor članu Vesna)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Zdaj ga imam pa dosti
21.10.2005 7:30:15   
CIPRESA
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Zdaj ga imam pa dosti
21.10.2005 7:33:20   
CIPRESA
Zate anonimna pa počakaj še malo da se finančno oborožiš potem pojdi na svoje, ker si zaslužiš da ti nekdo pomaga vsaj spodbuja ne pa da je samoumevno da je otrok tvoje delo.
Želim ti veliko sreče!!!!

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Zdaj ga imam pa dosti
21.10.2005 7:58:20   
kalbo
Kok smo mi moški bogi, dons moram takoj moji sporočit...ne bom več liku kuhu pospravlov, previjal....buff auuu...valar je hudičevo orodje...

(odgovor članu Vesna)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Zdaj ga imam pa dosti
21.10.2005 8:15:28   
rija
Anonimna, ti ga najbolj poznaš in najbolje veš, kakšen je. Tako si se tudi najbolj pametno odločila zase in za user posted image . Rešitev pa se čisto vedno najde, samo z odprtmi očmi in fokusirana na stvar moraš biti.
Obilo sreče v prihodnosti ti želim.


_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Zdaj ga imam pa dosti
21.10.2005 8:18:37   
Anonimen
Kalbo.. mir dej.. da ne bos zdej vse pokvaru... user posted image

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Zdaj ga imam pa dosti
21.10.2005 8:43:48   
kalbo
Teb je lahko govort, jest mam pa buške po glav user posted image

Ribnco bi blo treba zažgat, k take trde valarje delajo tam.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Zdaj ga imam pa dosti
21.10.2005 8:50:29   
wawa
Kalbo....tvoja tegale sigurno ne bo veselauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ne resno anonimni. Tako ne moreta več živeti. Najprej si morata postaviti meje, ja tiste meje, ki jih dosedaj nista imeli, saj v nasprotnem primeru nebi dopustili takšnega ravnanja sami s sabo. Sta mladi ženski, ki imata tolikšne sposobnosti da sami skrbita za svoje otroke, služita denar in še kaj. Zaslužita si spoštovanje in ljubezen - čeprav sta na to v tem času verjetno že pozabili. Najprej torej meje in zavest da si zaslužita več in bolje.

Potem pa naprej, z glavo skozi zid žal ne bo šlo, ker ne morete kar oditi ker imata za sabo repke za katere je treba poskrbeti. Počasi, če sta zdržali do sedaj, bosta tudi še nekaj mesecev da si najdeta kotiček zase, ne vem garsonijero, socialno stanovanje za matere samohranilke pri občini(razpisi so žal enkrat letno).....v tem času pa jaz vajinima decoma niti slučajno nebi kuhala, prala in stregla, če onedva nista sposobna narediti nič, ja punci vama tudi ni treba. Edina naloga ki jo imata je poskrbeti zase in za otroka, za partnerja pa le toliko kolikor vama vrača.....

Še nekaj ko bom naslednjič slišala moškega izreči stavek "kaj težiš....."vsakič ko ženska skuša povedat kaj jo moti,......bom user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?